INTERNET-Kávézó !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elküldve: 2004. 03. 17. 00:17
idézet:
Ezt írta mip:
A kör bezárult. Spóroltunk? Ugye nem.[/quote]
persze, hogy nem mert tul van bonyolitva!
200ezres gep? minek?
winxp? minek?
hozzaerto? az ki? (aki tulbonyolitja?)
hw: p3/1000 max! 50k huf
sw: linux
legfeljebb ha szetutik, akkor visszatelepited 20perc alatt!
1 gep az max marketing, tehat, ha neha nem mukodik az sem baj, de penzt ne kerj erte, mert ugyis azt a penzt kolti el, amit raszant, viszont ha az egeszet piara koltheti, (adott ido alatt) jobb lesz a szajize.
Elküldve: 2004. 03. 17. 08:29
idézet:
Ezt írta Nezelodo:
Dehogy ehhez minek tizmillo ! azt nemtom... :/[/quote]
Lemaradtam valamiről?
Elküldve: 2004. 03. 17. 10:12
Elküldve: 2004. 03. 17. 12:38
idézet:
Ezt írta cyberde:
hw: p3/1000 max! 50k huf
sw: linux
legfeljebb ha szetutik, akkor visszatelepited 20perc alatt!
[/quote]
Azért az oprenceerben vitát nyitnék. XP-t simán biztonságossá bírja állítani, imagéből visszarakható, de Linux alatti _igazi_ szakember egyelőre drágább, meg utána több foltozást igényel. Aztán ha be akarok ugrani OTP bankolni, vagy csak egy sima Budapest térképet megnézni, vagy pár hasoinló információs oldalt, amit egy KVzóban lehetne, akkor rúgom is széjjel az összes Linuxos trutymót. Vagy azért kell kicsit jobb gép, mert rájön, hogy jó biznic, lesz egy külön sarok, és akkor hálózatosban lehet nyomatni a gámákat, ismerős cég enyhén szólva ius jól keres vele. Asszem 12 géppel nyomja, napi átlag 5 óra fixen mindegyik termel...
Elküldve: 2004. 03. 17. 12:52
Elküldve: 2004. 03. 17. 15:22
idézet:
Ezt írta andrej:
Hazibank uberfacan mukodik Mozillabol, en csak abbol hasznaltam eddig.[/quote]
Milyen igaz. De a bpterkep.index.hu (erre tetszett célozni, ugye?) az ActiveX lévén semmivel se fog menni, csak IE-vel. Ez persze gáz. Én ugyanis vettem magamnak Operát, és hát az ilyenek miatt IE-t kell néha kiengednem a Netre, pfúj!
Elküldve: 2004. 03. 17. 16:32
Gondolom ezt nem ismeritek
Szerkesztette: andrej 2004. 04. 05. 22:30 -kor
Elküldve: 2004. 03. 17. 17:01
Ha nagyon nem akarod, hogy belenyúljanak, akkor meg Macintosh-t vegyél, cool fekete billentyűzettel, monitor egybeépítve géppel, windowson nevelkedett, magát power-usernek gondoló vendég meg keresgélheti a vezérlőpultot.
Ha mégis marad a Windows, akkor meg XP, korlátozott jogú felhasználó létrehoz, joga nincs semmihez, csak böngészni. Én a helyedben akkor már vennék egy nyomtatót meg egy szkennert is, hátha valakinek este jut eszébe, hogy hoppá, nyomtatni szeretnék, de minden bezárt. Ja igen, legalább két gép legyen, mert ha az egyik bemondja az unalmast, nehogy ki kelljen írni kézzel, hogy "netcafé technikai okok miatt szünetel".
Egyébként sok sikert!
Elküldve: 2004. 03. 17. 17:02
Idézet
Teljesen mindegy, hogy sikerül-e minden weboldalt megbarkácsolni, hogy menjen linux alatt (úgy-ahogy), a kedves user akkor is a kék explorer ikont fogja keresni a desktopon... És egy idő után frusztrált lesz, mert nem találja a munkahelyen, otthon jól megszokott környezetet és hagyja a fenébe az egészet. Egy XP szvsz már nem tétel, áfát vissza kell igényelni és csókolom.
Ha nagyon nem akarod, hogy belenyúljanak, akkor meg Macintosh-t vegyél, cool fekete billentyűzettel, monitor egybeépítve géppel, windowson nevelkedett, magát power-usernek gondoló vendég meg keresgélheti a vezérlőpultot.
Ha mégis marad a Windows, akkor meg XP, korlátozott jogú felhasználó létrehoz, joga nincs semmihez, csak böngészni. Én a helyedben akkor már vennék egy nyomtatót meg egy szkennert is, hátha valakinek este jut eszébe, hogy hoppá, nyomtatni szeretnék, de minden bezárt. Ja igen, legalább két gép legyen, mert ha az egyik bemondja az unalmast, nehogy ki kelljen írni kézzel, hogy "netcafé technikai okok miatt szünetel".
Egyébként sok sikert!
Akkor a mozillara masik ikont teszel es atirod a nevet.
Szerkesztette: andrej 2004. 04. 05. 22:33 -kor
Elküldve: 2004. 03. 17. 19:35
idézet:
Ezt írta bean:
Milyen igaz. De a bpterkep.index.hu (erre tetszett célozni, ugye?) az ActiveX lévén semmivel se fog menni, csak IE-vel. Ez persze gáz. Én ugyanis vettem magamnak Operát, és hát az ilyenek miatt IE-t kell néha kiengednem a Netre, pfúj![/quote]
Vagy a zsebterkep.hu-ra. És miért fúj? Nekem kutya bajom vele, ha picsaoldalt néz az ember, akkor meg a felbukkanó ablakokra nem kell ész nélkül yest nyomogatni, és akkor nincs baja...
Elküldve: 2004. 03. 17. 19:49
idézet:
Ezt írta mip:
Lemaradtam valamiről?[/quote]
A topic cimerol![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2004. 03. 17. 21:33
--------------------------------------------------------------------------------
Ezt írta Nezelodo:
Dehogy ehhez minek tizmillo ! azt nemtom... :/
--------------------------------------------------------------------------------
Lemaradtam valamiről?
--------------------
"
idézet:
Ezt írta Nezelodo:
A topic cimerol![]()
![]()
[/quote]
Miért, eredetileg tíz milla volt benne?
Elküldve: 2004. 03. 17. 23:32
idézet:
Ezt írta andrej:
[url="http://"http://www.fsz.bme.hu/hungary/budapest/cgi-bin/search"]http://www.fsz.bme.h.../cgi-bin/search[/url]
Gondolom ezt nem ismeritekAbszolut jol megy nemIE-ben és kereshető.[/quote]
Nem rossz. :)Tényleg nem ismertem.Csak a jpg kicsit lassabban töltődik be...
Elküldve: 2004. 03. 17. 23:52
idézet:
Miért, eredetileg tíz milla volt benne?[/quote]
Tizmillio (tulzo szam) darab felkialtojel.![]()
Elküldve: 2004. 03. 18. 00:16
idézet:
Ezt írta zoli62:
Nem rossz. :)Tényleg nem ismertem.Csak a jpg kicsit lassabban töltődik be...[/quote]
Meg egészképernyős a jpg, aztán bogozzad. Akkor inkább utcakereso.hu az be is karikázza, azt próbáld!
Elküldve: 2004. 03. 19. 11:40
az sem mindegy, hogy milyen a hely közönsége, akik majd igénybe akarják venni a szolgáltatást. ha gigaexpertgamerdudevagyok jellegű csávokat akarsz odaszoktatni, akkor rendesen le kell korlátozni, mert ők már csak poénból is szétkúrják..bár, fene tudja, a libri könyvesbolt közönségét néha elnézve, leginkább a freemail szokott menni
ha kevésbé szakértő a közönség, akkor szerintem nem indokolt túl komoly szigor, csinálsz egy cd image-t, ha baj van arról újrahúzod az egészet gyorsan. ha beviszed a vállalkozásba a gépet, hamar leíródik, utána meg el lehet passzolni zsebbe történtő fizetéssel, és fejleszetni a következőre
Elküldve: 2004. 04. 01. 17:11
Ha csak net van, akkor jaj de jó lenne wordben írni egy levelet. Ha már word is van, akkor jaj de jó lenne ki is nyomtatni. Ha már net is van, akkor jaj de jó lenne a szomszédpunci.hu oldalról kinyomtatni pár muffot színesben. Ha már lehet nyomtatni, akkor jaj de jó lenne kinyomtatni a 86oldalas dokumentumomat, de ne a drága és lassú tintáson, hanem a gyors és olcsóbb lézeren. Ha már gép van, akkor jaj de jó lenne, ha a wlanos notesszal betévedő ember a sajátjáról netezhetne, stb...
A legnagyobb kárt pedig egyértelműen a hozzá nem értő emberek tudják csinálni, sokkal nagyobbat, mint amekkorát egy "gigaexpertgamerdudevagyok" álmodni tudi
Elküldve: 2004. 04. 01. 17:53
Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 16:15
Ha csak net van, akkor jaj de jó lenne wordben írni egy levelet. Ha már word is van, akkor jaj de jó lenne ki is nyomtatni. Ha már net is van, akkor jaj de jó lenne a szomszédpunci.hu oldalról kinyomtatni pár muffot színesben. Ha már lehet nyomtatni, akkor jaj de jó lenne kinyomtatni a 86oldalas dokumentumomat, de ne a drága és lassú tintáson, hanem a gyors és olcsóbb lézeren. Ha már gép van, akkor jaj de jó lenne, ha a wlanos notesszal betévedő ember a sajátjáról netezhetne, stb...
A legnagyobb kárt pedig egyértelműen a hozzá nem értő emberek tudják csinálni, sokkal nagyobbat, mint amekkorát egy "gigaexpertgamerdudevagyok" álmodni tudi
Ez nagyon igaz, szerintem

Súgó
A téma zárva.