HWSW Informatikai Kerekasztal: W-Net's MicroDSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

W-Net's MicroDSL Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 15. 17:53

Mi a szolgáltató neve? Honlapja?
www.kevenet.hu

#222 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:28

Idézet: mip - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 17:53

Mi a szolgáltató neve? Honlapja?

Elektronett Kft. a kábeltv szolgáltató cég neve.
A netes részt GPInet Kft-re nevezték el honlapjuk: http://www.gpinet.hu/ (pár hétig volt rajt annyi, hogy fejlesztés alatt, most már az sincs de van most nagyobb gondjuk is, mivel amig nem tudják elindítani legalább a 4mbit megosztását addig tényleg nem tudnak pénzt kérni a szolgáltatásért, mert rohadt lassú és még egy fillér bevételük nem volt, még a bekötés árát sem kérték el, pedig a rendszer már megy és a modemeket is szétosztották szóval alapos mínuszban lehetnek)
Tel: 0630 4265825

És még annyit tudok, hogy a 4mbit-et csatlakozást mikrohullámú neten fogják kapni.

#223 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 21:51

A www.gpinet.hu az alábbiakat takarja:

Tulajdonos:
domain-használó: Pete Ferenc
cím: Fő 12
cím: 9373 Pusztacsalád
cím: HU
telefon: (30) 997-2500
telefax: (30) 807-6402

Háttér: Vivanet

Ők regisztrálták a gpinet.hu nevet, az ő tartományukból van a dns szerver is. Valszeg ők adják a hálót a gpinet alá.

A kábel és a net ehát egy forrásból jön, ami nem túl jó hír, mert a netet ne mszakmai befektető csinálja. Azért nem reménytelen. Alapvetően az 1 megás vonalon is lehetne normális netet adni. A tapasztalatok szerint 30 előfizetőt elvinne, csak jól kell konfigolni. Ha az üzemeltető esetleg olvassa a topikot, dobjon egy privit, hátha tudunk segíteweni.
www.kevenet.hu

#224 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 22:09

1  1 ms  1 ms  1 ms  spool62-94-gw.gatesgroup.hu [195.56.192.94]
  2  1 ms    <1 ms    <1 ms  213.157.180.193
  3  1 ms  2 ms  3 ms  bix.pantel.hu [193.188.137.42]
  4  2 ms  1 ms  2 ms  ge0-1.bud2bix2.pantel.net [212.24.163.221]
  5  1 ms  3 ms  1 ms  ge0-2.bud2bix3.pantel.net [212.24.164.138]
  6 613 ms 472 ms 564 ms  www.gpinet.hu [82.141.143.23]

Pedig a tracel alapján nem gondolná az ember hogy ez lenne a gw cím(hiányoznak a köztes nodeok szombathely felé) de a látványosan megugró ping mégis arra enged következtetni. A mail.gpinet.hu is ez az IP. Az alapján amit írtok hogy terhelt a vonal akár a gw is lehetne persze ezt egy bix felé irányuló tracert tőletek tudná csak megmondani.

#225 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 22:09

Miket ki nem derítesz. :)

Üzemeltető 99%, hogy nem olvassa a topicot. Miben tudnál neki segíteni? Mert esetleg szólok neki, hogy van olyan ember aki segítene bekonfigolni jól a rendszert vagy adna tanácsokat neki ha erről van szó.

30 előfizetőnél szerintem most még nem sokkal van több (folyamatosan mennek a bekötések) de most már olyan szinten megy a dolog, hogy 64kbit alatt van a sávszél folyamatosan a nap folyamán és a letöltés is 5k-ról indul és 3-5k között mozog, 56k gyorsabb letöltést produkál. :(

#226 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 12:04

Mivel baromi messze vagyok, odamenni nem fogok. Viszont akár telefono, akár neten kersztül tudok segíteni, és segítek szívesen. Küldj a tulajnak egy linket innen.

Más: csinálj légyszi egy traceroute-ot az indexre:

start/futtatás/cmd

dos-os ablakba: tracert www.index.hu

Az eredményt jelöld ki, és illeszd be ide. Ez is sokat elárul a szolgáltatáseól. Valamint a www.showmyip.com oldal tetetején lévő ip-címet is postold el plz.
www.kevenet.hu

#227 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 13:10

Idézet: mip - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 12:04

Mivel baromi messze vagyok, odamenni nem fogok. Viszont akár telefono, akár neten kersztül tudok segíteni, és segítek szívesen. Küldj a tulajnak egy linket innen.

Más: csinálj légyszi egy traceroute-ot az indexre:

start/futtatás/cmd

dos-os ablakba: tracert www.index.hu

Az eredményt jelöld ki, és illeszd be ide. Ez is sokat elárul a szolgáltatáseól. Valamint a www.showmyip.com oldal tetetején lévő ip-címet is postold el plz.

Megkérlek légyszi ezt az új topicba is írd be, hogy ne kallódjon el (a szolgáltató megtalálja ha érdekli).

A tracert meg az ipt otthon megnézem és majd írom a másik topicba.

Figyelem! A továbbiakban a GPINET szolgáltatására vonatkozó hozzászólásokat a GPINET Kft. internetszolgáltatása című új topicba írjátok!

Ez a topic meg maradjon meg az esetleges W-Net's féle mikrohullámú net felől érdeklődőknek.
Bár nagyot csalódtam a cégben, mivel tavaly ígérték a szolgáltatást Vép-re aztán később mondták, hogy nincs megfelelő számú érdeklődő ezért nem lesz szolgáltatás nálunk. De ezt nem tudom mire alapozták, mert ha tavaly nyáron elindítják ezt a lehetőséget akkor SZVSZ az a 80-100 ember aki most kábelnetet köttetett be az tőlük rendelte volna meg a szolgáltatást (már csak amiatt is mert akkor még a kábelnet csak abszolút elméleti síkon volt tervezgetve), de biztos nagyon jól mehet nekik hogy nem éltek ezzel a lehetőséggel...

#228 Felhasználó inaktív   Vakukac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 20. 17:28

Sziasztok!

Mikrohullám az utolsó utáni lehetőség legyen. Én 300 m-re vagyok a toronytól és állandóan szar a kapcsolatom. Mikor reklamáltam egy-egy napra jó lett aztán megint szar az egész. Írtam egy ajánlott levelet az igazgatónak, hogy végre csináljanak valamit erre felmondta a szerződésem! Ez a Magyar mentalitás. Ja ügyelet az nincs, ha péntek este bedöglik a netem hétfőn reggel tudom hívni őket. Most itt a négynapos ünnep megint rossz az egész! A cég amit messzire el kell kerülni Veszprém INFORNAX.

Ilyenek a ping idők:

62.100.224.10 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 398, fogadott = 390, elveszett = 8 (2% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 707ms, maximum = 4041ms, átlag = 1960ms
CTRL-C

Szerintetek ezekkel a ping időkkel mit lehet csinálni? Se játék, se letöltés nem megy!

Vaku

#229 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:09

Idézet: Vakukac - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 17:28

Sziasztok!

Mikrohullám az utolsó utáni lehetőség legyen. Én 300 m-re vagyok a toronytól és állandóan szar a kapcsolatom. Mikor reklamáltam egy-egy napra jó lett aztán megint szar az egész. Írtam egy ajánlott levelet az igazgatónak, hogy végre csináljanak valamit erre felmondta a szerződésem! Ez a Magyar mentalitás. Ja ügyelet az nincs, ha péntek este bedöglik a netem hétfőn reggel tudom hívni őket. Most itt a négynapos ünnep megint rossz az egész! A cég amit messzire el kell kerülni Veszprém INFORNAX.

Ilyenek a ping idők:

62.100.224.10 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 398, fogadott = 390, elveszett = 8 (2% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 707ms, maximum = 4041ms, átlag = 1960ms
CTRL-C

Szerintetek ezekkel a ping időkkel mit lehet csinálni? Se játék, se letöltés nem megy!

Vaku

egy cégből ne általánosíts.. lehet rádion is jó netet adni, meg kábelen is szart..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó