idézet:
Ezt írta dcr:
kb 10k, de nem akarok semmit kivenni belole, mert igy aranyos a picim]]]]].
amugy szerintem ha osszejon, akkor ugy csinalom, mint anno a 4k-s introkat, hogy csinalok valamilyen jo kis tomoritest, es mikor indul a cucc, akkor kitomoritem a vinyora, es azt elinditon (mivel ezt szabad). csak azt nem tudom, milyen algoritmust lehetne hasznalni, mivel nemigen vannak benne ismetlodo reszek, max 1-2 karakter az, ami egyezik. kellene keresni valamilyen jo kis tomoritesi algoritmust, mivel az lzw nem nagyon jo erre, bar ki lehetne probalni bit alapon...
valami otlete van erre valakinek?[/quote]
azt ne feledd, hogy az eredeti verzio fog megjelenni a zsuri elott es CDn, szoval SZVSZ azt fogjak ertekelni.
PHP programozas
Elküldve: 2003. 02. 17. 12:21
Elküldve: 2003. 02. 17. 12:42
idézet:
Ezt írta elefmaci:
azt ne feledd, hogy az eredeti verzio fog megjelenni a zsuri elott es CDn, szoval SZVSZ azt fogjak ertekelni.[/quote]
tudom, de rakerdeztem, hogy irhat-e a vinyora, es hasznalhatja is azt, es lehet.
vegulis ugy mukodne, hogy lesz egy php, egy szotar, es egy adatfile, amiben csak hivatkozasok vannak a szotar elemere, letrehoz egy filet, vegigszalad az adatfileon, es beirja az uj fileba a szotarbol vett megfelelo elemet, majd az eredeti file egy header-el atdobja magat a letrehozott filera, es kesz. mondjuk tul nagy tomoritest nem tudok igy elerni, de jobb, mint a semmi.
az igaz, hogy a zsuri sokat nem fog vagni az eredeti kodbol, de csak megnezik a letrehozottat..
Elküldve: 2003. 02. 17. 22:13
idézet:
Ezt írta dcr:
vegulis ugy mukodne, hogy lesz egy php, egy szotar, es egy adatfile, amiben csak hivatkozasok vannak a szotar elemere, letrehoz egy filet, vegigszalad az adatfileon, es beirja az uj fileba a szotarbol vett megfelelo elemet, majd az eredeti file egy header-el atdobja magat a letrehozott filera, es kesz. mondjuk tul nagy tomoritest nem tudok igy elerni, de jobb, mint a semmi.[/quote]
Azzal, hogy ide irod szvsz magadnak ártasz. Szerintem most a verseny megoldásaival kapcsolatban záruljon le a topik, aztán határidő után felélesszük és irhatja bárki a trükkjeit, ötleteit. Ok?
[ 2003. február 17.: kondenzator szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 17. 22:30
idézet:
Ezt írta dcr:
...
az igaz, hogy a zsuri sokat nem fog vagni az eredeti kodbol, de csak megnezik a letrehozottat..[/quote]
nem hiszem.
nem tesztel es nem debugol a zsuri.
gonodlj bele: berkezik jonehany (100+) palyamu, minek tokolnenek az eredeti programkodon kivul a letrehozott fileok atnezesevel is?
De kerdezz ra, lehet foglalkoznak a temaval.
Elküldve: 2003. 02. 17. 22:32
idézet:
Ezt írta kondenzator:
Azzal, hogy ide irod szvsz magadnak ártasz. Szerintem most a verseny megoldásaival kapcsolatban záruljon le a topik, aztán határidő után felélesszük és irhatja bárki a trükkjeit, ötleteit. Ok?
[ 2003. február 17.: kondenzator szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
igaz, de hagy irkaljon barki barmit.
SZVSZ a funkcionalitas es nem a "hogyan suritsunk bele 10k-t 5k-ba" megoldasokon lesz a hangsuly
Elküldve: 2003. 02. 18. 11:12
idézet:
Ezt írta kondenzator:
[/quote]
lehet, hogy igazad van.. akkor csinaljuk azt, hogy aki ebbol felhasznalt valamit (bar kotve hiszem, hogy lenne), akkor irjon be ide valami otletet, amit mas is felhasznalhat. cserebe. es persze nem 5 perccel a leadasi hatarido elott.
Elküldve: 2003. 02. 18. 11:16
idézet:
Ezt írta elefmaci:
SZVSZ a funkcionalitas es nem a "hogyan suritsunk bele 10k-t 5k-ba" megoldasokon lesz a hangsuly[/quote]
de 10k-ba tobb funkcionalitast lehet belevinni, mint 5k-ba, es pont ez a lenyeg.
Elküldve: 2003. 02. 18. 12:49
mindenkinek eljon a maga idelyeben, hogy egyre nagyobb, osszetettebb progikat kell csinalnia, es minel tobb funkciot tud a programja, minel nagyobb, annal kevesbe mer belenyulkalni, de meg egy aprosag hozzarakasa is elegge paras, mivel dokumentalni ugyebar nemkell:>, es igy az ember mar nembiztos hogy emlekszik, hogy mi mire van hatassal. erre oseink kitalaltak egy szep dolgok, amit objektum orientalt programozasnak neveztek el, ami persze egy hulyeseg (szerintem), de mivel azert a webre foleg adatbazisos cuccokat kell irni, egyre nagyobb szukseget lehet erezni.
ti csinaltatok mar ilyet?
php-ben ez mennyire hasznalhato?
Elküldve: 2003. 02. 18. 16:24
idézet:
Ezt írta dcr:
akkor legyen szo masrol..
mindenkinek eljon a maga idelyeben, hogy egyre nagyobb, osszetettebb progikat kell csinalnia, es minel tobb funkciot tud a programja, minel nagyobb, annal kevesbe mer belenyulkalni, de meg egy aprosag hozzarakasa is elegge paras, mivel dokumentalni ugyebar nemkell:>, es igy az ember mar nembiztos hogy emlekszik, hogy mi mire van hatassal. erre oseink kitalaltak egy szep dolgok, amit objektum orientalt programozasnak neveztek el, ami persze egy hulyeseg (szerintem), de mivel azert a webre foleg adatbazisos cuccokat kell irni, egyre nagyobb szukseget lehet erezni.
ti csinaltatok mar ilyet?
php-ben ez mennyire hasznalhato?[/quote]
Szerintem felejtsd el PHP-ban az OO-t. Anno amikor az egyetemen elerkeztunk a Design pattern tananyaghoz elkezdtem PHP-val OO-t jatszani (a Composite dp-t probaltam implementalni). Sokkal tobbre mesz akkor, ha elkezdesz minel kevesebb PHP kodot irni, es XML-ben leirt strukturakkal operalni. Ez sokkal jobban illeszkedik az MVC mintahoz is, amit PHP-ban nagyon egyszeruen lehet implementalni...
Mi is az az MVC minta? A Modell - Controller - View szoharmas roviditese. Arrol van durvan leegyszerusitve szo, hogy egy darab php file-t keszitesz (ez a Controller), ami a HTTP keresben erkezo adatok validalasat, ellenorzeset vegzi, es azok alapjan modositja az adatbazist, vagyis az alkalmazas allapotat (Modell). A keres feldolgozasa utan pedig visszaad a felhasznalo szamara egy nezetet (View), ami a Modelltol gyujti le a szuksegse adatokat (tehat nem direktben a HTTP keresbol).
Ezt Java-ban ugy hivjak, hogy Model 2 Architecture, de PHP-s megvalositasai is vannak. En meg az egyetemi eveim alatt jatszottam valami hasonloval PHP-ban (eredmeny: [url="http://"http://kir.sch.bme.hu),"]http://kir.sch.bme.hu),[/url] ahol a Controller elore megirt php kod volt, a modell maga az SQL adatbazis, a View-k pedig XML file-ok, amikbol egy primitiv forditoprogram keszitett egyszeru PHP kodot (ez kicsit hasonlit a JSP -> servlet forditosdihoz) (nagyjabol ugy mukodott, hogy egy XML file-ban leirt deszkriptor alapjan definialtam "objektumokat" (pl Forum, Hirek), amiknek voltak "metodusaik" (pl uj_hozzaszolas, modositas) - ezek meghivasa egy-egy URL-nek felelt meg: pl forum.php?cmd=uj_hozzaszolas, es minden ilyen "metodus"-hoz tartozott vagy egy XML file, vagy egy PHP fuggveny (a fordito az XML file-bol is PHP fuggvenyt csinalt). Futasidoben a Controller kapott egy hash-t, amiben megkereste az adott meghivott ($cmd) metodushoz tartozo PHP fuggveny nevet, meghivta, a visszaadott stringet az alkalmazott html template-ek megfelelo helyere beillesztette, es az igy osszeallitott oldalt kikopte a felhasznalonak.
Az XML file-ok szerkezete olyanra volt kialakitva, hogy az egyszeru programozoi feladatok markup-bol menjenek (felteteles vegrehajtas, sql lekerdezes es megformazasa). Meg rekurziot is lehet csinalni vele. Lehetett hasznalni HTML tag-eket, ezek egy az egyben HTML kimenette valtak. Lehetett hasznalni olyan tag-eket, amik helyere egy fuggvenyhivas ekelodott be a generalt kodba. Es voltak olyan tag-ek, amik osszetettebb HTML kodda valtoztak... Ha valaki ismeri a JSP Tag Library-ket es a JSTL 1.0-at, akkor nagyjabol tudja, hogy mirol beszelek.
Amugy mindez azert volt jo, mert amikor az ezzel a rendszerrel fejlesztett dolgaimat at akartam konvertalni Java ala, akkor csak az XML file-okat kellett a megfelelo JSTL XML formara alakitani, es viszonylag fajdalommentesen at tudtam konvertalni az egesz alkalmazast PHP technologiarol Java-ra (Struts + Torque + Tomcat.
Elküldve: 2003. 02. 18. 18:18
idézet:
Ezt írta j.cs.:
...
[/quote]
szep es jo
(oszinten szolva: szivesen megneznem a programod felepiteset es kodjat, mindig jo ha ujat tanul az ember),
de itt nem arrol van szo, hogy hogyan NE hasznaljuk ki a PHP adta lehetosegeket, hanem forditva.
arrol nem is beszelve, hogy ily modon (elemzokent hasznalva) a program vegrehajtasi ideje es a szerver leterheltsege sokkal megno.
Az optimalis megoldas, ha scriptbol allitod elo periodikusan vagy minden valtozaskor a php kodot 1x, ami utana onalloan fut.
Na, mind1, uj kollega, udvozlunk korunkben
[ 2003. február 18.: elefmaci szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 18. 19:06
idézet:
Ezt írta elefmaci:
szep es jo
(oszinten szolva: szivesen megneznem a programod felepiteset es kodjat, mindig jo ha ujat tanul az ember),
de itt nem arrol van szo, hogy hogyan NE hasznaljuk ki a PHP adta lehetosegeket, hanem forditva.
arrol nem is beszelve, hogy ily modon (elemzokent hasznalva) a program vegrehajtasi ideje es a szerver leterheltsege sokkal megno.
Az optimalis megoldas, ha scriptbol allitod elo periodikusan vagy minden valtozaskor a php kodot 1x, ami utana onalloan fut.
Na, mind1, uj kollega, udvozlunk korunkben
[ 2003. február 18.: elefmaci szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
[ 2003. február 18.: biker szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 18. 21:18
idézet:
Ezt írta elefmaci:
([/quote]
[ 2003. február 19.: biker szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 19. 11:26
azt meg lehet kerdezni, hogy az xml-hez milyen parser-t hasznalsz? a php beepitett parseret, vagy valami mast?
Elküldve: 2003. 02. 19. 12:39
idézet:
Ezt írta elefmaci:
szep es jo
[/quote]
En is! ha lehet!
idézet:
Ezt írta elefmaci:
[/quote]
Sztem, az MVC modell jol megvalosithato a [url="http://"http://smarty.php.net"]Smarty[/url] template engine-el. Raadasul leforditja a template-t phpre, ahogy kerted. [reklam]A phpconf-on ([url="http://"http://www.phpconf.hu"] phpconf hp [/url]) az eloadasom a Smartyrol szol majd...)[/reklam]
[dt]
Elküldve: 2003. 02. 19. 13:39
idézet:
Ezt írta dt-42:
Sztem, az MVC modell jol megvalosithato a [url="http://"http://smarty.php.net"]Smarty[/url] template engine-el.
[/quote]
te mar hasznaltad azt az engine-t? marmint nem olyannal, amit te csinaltal, hanem amit mas.. bar nem ismerem teljesen, de szerintem egy tok nagy szemet az egesz, akkor mar inkabb az xml/xslt.
Elküldve: 2003. 02. 19. 21:08
idézet:
Ezt írta dcr:
te mar hasznaltad azt az engine-t? marmint nem olyannal, amit te csinaltal, hanem amit mas.. bar nem ismerem teljesen, de szerintem egy tok nagy szemet az egesz, akkor mar inkabb az xml/xslt.[/quote]
Meg a kerdesedet sem ertem. mit takar az az "amit mas"?
szerintem nem szemet. nagyon jo, sot, allat!
De kerdezzel nyugodtan, hatha tudok valaszolni.
[dt]
Elküldve: 2003. 02. 20. 08:41
Elküldve: 2003. 02. 20. 09:50
idézet:
Ezt írta T1L:
Én is kérdezekElkészítettem egy programot, template rendszer a Smarty volt. Saját környezetben jól ment, Axelero szerverén szintén. Az ügyfél vivanetes szerverére felrakva azonban nem ment, mert a Smarty nem tudott írni a saját könyvtárába (annak ellenére, hogy már mindenkinek engedélyezve volt az írás a könyvtárba).[/quote]
Nem safe modban volt veletlenul a php?
akkod a smarty-t utasitani kell arra, h. a template-k leforditasakor ne hasznaljon konyvtarakat: $smarty->use_sub_dirs = FALSE;
p.s: valoszinu sokkal 1xubb volt "kiirni" a smarty-t a kodbol, mint elolvalsni a doksit...)))))
[dt]

Súgó
A téma zárva.