Microsoft SQL Server Yukon bemutató (cikk)
Elküldve: 2004. 03. 16. 09:07
Elküldve: 2004. 03. 17. 09:29
Alapvetoen kullog a m$ sql teren a tobbiekhez kepest, a mostani "ujdonsagok" ugy vannak itt bejelentve, mintha urjezus micsoda felfedezes, hogy ilyen is letezik, amikor ezeket mar akar oracle, akar db2 regota tudjak. Szal egy kicsit fanyalogva olvassa a hozzaertobb emberke, es csak arra tud gondolni, hogy megint 1 fizetett hirdetes olvashato cikk formajaban

Elküldve: 2004. 03. 17. 11:45
Ez vajon azt jelenti, hogy nem érdemes cikket írni az új verziókról, de ha mégis születik egy, akkor az fizetett hírdetés? Nem érdemes cikket írni pl. a PostgreSQL/MySQL új verzióiról sem, mert messze nem tudják még azt se, mint az MS? Nem mindenki engedheti meg magának, hogy a legnagyobb tudású adatbázisszervert vásárolja meg cégének/magának, és alternatívának ott vannak a kisebb tudásúak, amik talán pont annyit tudnak, mint amire szükség van adott esetben.
Ha egy cikk pl. az Oracle adatbázisszerveréről szólna, akkor értelemszerűen annak az újdonságait tartalmazná.
Az a megállapításod, miszerint a cikk fizetett hirdetés volna, kifejezetten rosszul esik, és megalapozatlannak is érzem egyben. Ha a cikk az Oracle/IBM adatbázisszerveréről szólna, nem lenne ugyanez az érzésed? Miért/Miért nem?
Kiváncsi vagyok a véleményedre.
[ 2004. március 17.: Echo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 17. 17:43
Speciel oracle 10 ujdonsagairol nem volt cikk

Ellenpelda a mostani mysql hir.
Nem akartam megbantani senkit, csak leirtam az erzeseim a cikkel kapcsolatban. Es erdemes irni, foleg az emlitettekrol:) Lehet aki nem ismer mast (nem Te, az "atlagos" olvaso), annak olvasatra nem tunik fel, es csak ismerve a tobbit, es olvasva, hogy hu micsoda ujdonsag az ami megszokott, fura

Elküldve: 2004. 03. 18. 17:03
Többször is előfordulnak a cikkben ehhez hasonlók:
Idézet
Idézet
Van ennek így értelme? (; Szóval, ha "SQL lekérdezések segítségével" lenne, az teljesen rendben lenne... De pl SQL-t visszaadni?!? Egy SQL parancsot még csakcsak...
Szerkesztette: szeder 2004. 04. 05. 01:31 -kor
Elküldve: 2004. 03. 19. 10:11
Elküldve: 2004. 03. 21. 23:22
A cikk elolvasasa utan egybol az a gondolatom tamadt hogy ez tuti hogy egy MS szponzoralta iras. Tehat nem csak az elottem hozzaszolonak jutott ez az eszebe.
Olvasas kozben is felmerult bennem parszor, de pl ez a mondat "igazolta" is:
"Az IBM és az Oracle szerverei már régóta támogatják a Java programozási nyelvet adatbázisaikban, ezzel ellentétben a Microsoft SQL Server a kezdetektől fogva inkább az adattárolásra koncentrált"
Kicsit viccesen hangzik, szentem az Oracle erosen az adattarolasra koncentral. Ez amolyan "magyarazzuk a bizonyitvanyunk" (de eleg gyengen) feeling volt.
Felreertes ne essek, maximalisan elhiszem hogy nem fizetett hirdetesrol van szo, es ennek nagyon orulok. Csak ugy lattam hogy nem igazan tudod hova tenni, hogy miert is kaptad ezt az iteletet, okulni szeretnel belole. Csak ezert irtam le a meglatasaimat, remelem segitettem.
Udv,
Lasrach
Elküldve: 2004. 03. 21. 23:38
idézet:
Ezt írta Echo:
Teljesen igazad van. Gondoltam rá, hogy SQL parancsot írok ezek helyére, de olvashatóbb a szöveg úgy, hogy simán SQL-t írtam, ezért döntöttem e mellett.[/quote]
Miért nem írtál egyszerűen szép magyar szóval query-t?![]()
![]()
- Mert Debiant használok!
Elküldve: 2004. 03. 22. 14:34
Ez a mondat szerintem egyébként pont azt emeli ki, hogy a Microsoft, mivel még nem olyan régen, és nem olyan komoly erőforrások ráfordításával foglalkozik az SQL szerverével, mint pl. az IBM, és az Oracle, ezért szükségszerűen nem volt ideje/lehetősége minden fronton a riválisok összes képességét átvenni, helyette kizárólag egy területre volt képes összpontosítani kezdetben, ellentétben ellenfeleivel.
idézet:
Ezt írta Lasrach:
Sziasztok!
A cikk elolvasasa utan egybol az a gondolatom tamadt hogy ez tuti hogy egy MS szponzoralta iras. Tehat nem csak az elottem hozzaszolonak jutott ez az eszebe.
Olvasas kozben is felmerult bennem parszor, de pl ez a mondat "igazolta" is:
"Az IBM és az Oracle szerverei már régóta támogatják a Java programozási nyelvet adatbázisaikban, ezzel ellentétben a Microsoft SQL Server a kezdetektől fogva inkább az adattárolásra koncentrált"
Kicsit viccesen hangzik, szentem az Oracle erosen az adattarolasra koncentral. Ez amolyan "magyarazzuk a bizonyitvanyunk" (de eleg gyengen) feeling volt.
Felreertes ne essek, maximalisan elhiszem hogy nem fizetett hirdetesrol van szo, es ennek nagyon orulok. Csak ugy lattam hogy nem igazan tudod hova tenni, hogy miert is kaptad ezt az iteletet, okulni szeretnel belole. Csak ezert irtam le a meglatasaimat, remelem segitettem.
Udv,
Lasrach[/quote]
Elküldve: 2004. 03. 23. 13:59

--
Lasrach