HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 12:39

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 7:31

Kösz, de nem ez nem műxik, próbáltam már korábban. Mondjuk a már a második vagy, aki ezt a megoldást tanácsolja... ki tudja miért nem működik.

Időközben meg is lett a megoldás:

Nem először ajánlom már itt a fórumon, de valószínűleg nem is utoljára:
Unobtrusive Javascript popup windows

#1142 Felhasználó inaktív   km9 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 20. 06:54

Sziasztok!

Van egy láma kérdésem, nem sokat foglalkoztam eddig css-sel: van egy oldal, aminek az egyik táblázatában van egy háttérkép. A HTML validator szerint ezt css-ben kell megadni, amit viszont csak a head-ben fogad el. Mármost ha beteszek oda egy háttérképet, akkor ugyan valid lesz, de a honlap valamennyi táblázatába beteszi a háttérképet. Hogy tudom megadni, hogy csak abban az egy táblázatban legyen háttérkép? (és valid maradjon az oldal).

Kösz előre is.

#1143 Felhasználó inaktív   hNczy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 07:34

Idézet: km9 - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 5:54

Sziasztok!

Van egy láma kérdésem, nem sokat foglalkoztam eddig css-sel: van egy oldal, aminek az egyik táblázatában van egy háttérkép. A HTML validator szerint ezt css-ben kell megadni, amit viszont csak a head-ben fogad el. Mármost ha beteszek oda egy háttérképet, akkor ugyan valid lesz, de a honlap valamennyi táblázatába beteszi a háttérképet. Hogy tudom megadni, hogy csak abban az egy táblázatban legyen háttérkép? (és valid maradjon az oldal).

Kösz előre is.

Több megoldás létezik a dologra.

1. Adsz egy id-t a táblázatodnak. Ennek egyedinek kell lennie az oldalon.
<html>
  <head>
    <style>
      #egyedi {
        background: #00ff00 url('smiley.gif') no-repeat fixed center;
      }

#masik {
        background: url('smiley.gif');
      }
    </style>
  </head>

<body>
    <table id="egyedi">
    </table>
    <table id="masik">
    </table>
    <table>
    </table>
  </body>
</html>

2. Class-t használsz hozzá, és ezt a class-t azoknál a táblázatoknál használod, amelyikeknél ilyen hátteret akarsz.
<html>
  <head>
    <style>
      .hatter_kell {
        background: #00ff00 url('smiley.gif') no-repeat fixed center;
      }
    </style>
  </head>

<body>
    <table class="hatter_kell">
    </table>
    <table>
    </table>
    <table class="hatter_kell">
    </table>
  </body>
</html>

3. Nem feltétlen kell a head-ben elhelyezni a CSS-t, bár úgy a szebb. Be lehet illeszteni a style attributumba is.
<html>
  <head>
  </head>

<body>
    <table>
    </table>
    <table style="background: url('smiley.gif');">
    </table>
  </body>
</html>

Szerkesztette: hNczy 2007. 04. 20. 07:45 -kor

"Élni életveszélyes dolog, és eddig még mindenki belehalt." :D (Anthony Grey)

#1144 Felhasználó inaktív   km9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 11:06

Idézet: hNczy - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 7:34

Több megoldás létezik a dologra.

Kösz szépen a részletes választ.

Próbálgattam mindegyikkel, de csak a legutolsó, style attributumba való beillesztéssel működött, amit viszont a validator nem fogadott el sajnos.

Kicsit pongyolán fogalmaztam, mert nem táblázat háttérkép, hanem egy td  cella háttérkép kellene, de gondolom ez mindegy, a felsorolt megoldásoknak td-ben is működniük kellene.

Nem akarok flame-et gerjeszteni arról, hogy fontos-e, hogy egy oldal valid legyen, én szeretném, ha az enyém az lenne, de ezzel a cellaháttérképpel megakadtam. Nincs még valami ötletetek?

#1145 Felhasználó inaktív   km9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 11:10

Idézet: km9 - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 11:06

Kösz szépen a részletes választ.

Próbálgattam mindegyikkel, de csak a legutolsó, style attributumba való beillesztéssel működött, amit viszont a validator nem fogadott el sajnos.

(...)

Ööö... Mire ezt leírtam, rá is jöttem hol rontottam el, úgyhogy sztornó: valid lett, háttérképes lett, kösz szépen a segítséget.

#1146 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 14:49

Sziasztok!

Elkezdtem játszani némi ajax -al. Itt található a példám: Link

Ami a bajom vele, hogy FF alatt frankón megy, de IE7 (meg szerintem 6) alatt ha & van a stringben, akkor az  & -et, és ami utána van, levágja. Elvileg van benne encodeURIComponent( ) fgv, de IE alatt csak bugzik.
ha ezt a függvényt nem használom, akkor nem veszi az ? -et.

Ha tudtok valami okosat, akkor légyszi mondjátok el.

Szerkesztette: e-lias 2007. 05. 29. 14:57 -kor

#1147 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 07:57

Link javítás: http://e-lias.extra.hu/

#1148 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 08:05

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 8:57

Link javítás: http://e-lias.extra.hu/

Hát nemtom, de nálam tökéletesen működik, nem vág le semmit..... (IE7)

Én is szeretnék nyáron belemerülni az ajaxba, te milyen ajax lib-et használsz?

#1149 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 08:27

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 8:05

Hát nemtom, de nálam tökéletesen működik, nem vág le semmit..... (IE7)

Én is szeretnék nyáron belemerülni az ajaxba, te milyen ajax lib-et használsz?

Hát, ebben van némi prototype. De mire ez összejött.....

Érdekes, hogy nálad működik. Nálam nem veszi már az & jelet. Pedig jó lenne, Fox viszi. Akkor nem értem, hogy nálam miért nem megy.

Na mostanra sikerült megcsinálni, hogy szépen menjen IE és Ff alatt is. Fent van a helyén minden.

Szerkesztette: e-lias 2007. 05. 30. 09:03 -kor

#1150 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 10:02

egy újabb kérdés :D Textarea -ról hogy kell levenni a scrollbar -t? Nagyon nem jó nekem, hogy IE alatt rajta van.

oveflow: hidden; Megvan :)

Szerkesztette: e-lias 2007. 05. 31. 10:52 -kor

#1151 Felhasználó inaktív   zotyesz07 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 06. 04. 19:38

Sziasztok!

A következő kérdésem lenne: szeretnék egy "vendégkönyv" funkciót a holnapomra. Ahova beregisztráltam az ad is hozzá, viszont minden elküldés után kiírja az elküldött infokat az illetőnek is. Hogy lehetne megoldani ezt úgy h. a küldés gombra kattintva uúgy elküldje nekem az infot mint eddig, viszont utána visszatérjen az előző oldalra(vagy bármely általam adott linkre).
Jelenleg így néz ki a kód:

<FORM METHOD=POST ACTION="http://xxx.freewebpage.org/cgi-bin/home/formmail/xxx"><BR><BR>
<INPUT TYPE="HIDDEN" NAME="account" VALUE="xxx"><BR><BR>
<INPUT TYPE="HIDDEN" NAME="cata" VALUE="accounts"><BR><BR>
Your Name: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="Your Name"><BR><BR>
Your Email Address: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="Your Email Address"><BR><BR>
Comments:<BR><BR>
<TEXTAREA NAME="Comments" ROWS=10 COLS=45></TEXTAREA><BR><BR>
<INPUT TYPE="SUBMIT">
</FORM>

Ebben mit kéne módosítani?
Köszi a helpet előre is. Zotyesz

#1152 Felhasználó inaktív   tocsit 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 06. 08. 10:54

Hello!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy "onmouseover" esemény hatására meg lehet-e változtatni egy kép "usemap" értékét. Próbálkoztam, de nem sikerült.
Így próbáltam:

<area shape="rect" coords="300, 0, 349, 199" onMouseOver="document.kep.src='02.jpg'; document.kep.usemap='#masodik';">

Van ötlete valakinek?
Előre is köszönöm!

#1153 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 14:53

Készítettem egy ilyen oldalt: http://vuk.lame.hu/teszt/
Olyat szeretnék, hogy az oldal magasságában mindig beleférjen a böngészőablakba (a menű részben szereplő tartalom biztosítva lesz, hogy magasságban megfelelő), a sárga színű node rész leérne a footer -ig, és a benne szereplő tartalom overflow:auto beállítással gördíthető lenne függőlegesen az ablakon belül. Azonban hiába állítom ezt be így, ha nem adok meg a node div -nek magasságot, akkor az egész oldal gördül függőlegesen, mintha a beállítás ott sem lenne. Pedig az lenne a cél, hogy csak a node gördüljön, a fejléc, menű, footer mindig a helyén maradjon.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1154 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 14:03

miert nem adsz a node divnek magassagot? pl 90%?

#1155 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 14:12

Idézet: tocsit - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 10:54

Hello!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy "onmouseover" esemény hatására meg lehet-e változtatni egy kép "usemap" értékét. Próbálkoztam, de nem sikerült.
Így próbáltam:

<area shape="rect" coords="300, 0, 349, 199" onMouseOver="document.kep.src='02.jpg'; document.kep.usemap='#masodik';">

Van ötlete valakinek?
Előre is köszönöm!

milyen hibauzenetet ad?
megnezheted pl firefoxban: chrome://global/content/console.xul
amugy en megprobalnam innerhtml-el. tehat onmouseoverre atirod a kep innerhtml-jet az uj usemap-al.

#1156 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 14:39

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 15:53

Készítettem egy ilyen oldalt: http://vuk.lame.hu/teszt/
Olyat szeretnék, hogy az oldal magasságában mindig beleférjen a böngészőablakba (a menű részben szereplő tartalom biztosítva lesz, hogy magasságban megfelelő), a sárga színű node rész leérne a footer -ig, és a benne szereplő tartalom overflow:auto beállítással gördíthető lenne függőlegesen az ablakon belül. Azonban hiába állítom ezt be így, ha nem adok meg a node div -nek magasságot, akkor az egész oldal gördül függőlegesen, mintha a beállítás ott sem lenne. Pedig az lenne a cél, hogy csak a node gördüljön, a fejléc, menű, footer mindig a helyén maradjon.

http://www.456bereas.../lab/cssframes/
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1157 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:47

Sziasztok!

Szeretném tudni, hogy ha van két <div> -em, az egyik balra, a másik jobbra lebegtetve a float tulajdonsággal (persze ezek egy másik, felsőbb <div> -ben helyezkednek el, amely "fixed" módon van pozícionálva), akkor ha átméretezik az ablakot akkorára, hogy a két <div> tartalma már nem fér el egymás mellé (mindegyikben egy-egy kép található), akkor ne helyezze őket egymás alá, hanem maradjanak egymás mellett, és a böngésző ablaka legyen vízszintesen gördíthető. És mindezt olyan módon szeretném, hogy az IE is jól megértse. Merre induljak el esetleg?
Előre is köszönöm a segítséget!

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1158 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 10:10

Sziasztok!

Van egy érdekes problémám, olyan legördülő menüt szeretnék csinálni ami a gomb alá gördül le, de nem ugyanazon a rétegen mint amin a weblap van, hanem felette. Találtam régebben egy nagyon rövidke scriptet, ami meg tudta mondani hogy hol található az adott ID-vel rendelkező tag jobb széle, de nem találom! :(

Neten van sok ilyen lap ahol ezt megcsinálja nekünk, de én nem olyan gagyikat akarok használni, hanem megtanulni sajátot irni. Nem tud valaki valamiféle segitséget, vagy kiindulása alapot mondani ehhez nekem?

Köszi, meg ilyenek :)
alarmiksz suxx

#1159 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 13:30

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 9:47

Sziasztok!

Szeretném tudni, hogy ha van két <div> -em, az egyik balra, a másik jobbra lebegtetve a float tulajdonsággal (persze ezek egy másik, felsőbb <div> -ben helyezkednek el, amely "fixed" módon van pozícionálva), akkor ha átméretezik az ablakot akkorára, hogy a két <div> tartalma már nem fér el egymás mellé (mindegyikben egy-egy kép található), akkor ne helyezze őket egymás alá, hanem maradjanak egymás mellett, és a böngésző ablaka legyen vízszintesen gördíthető. És mindezt olyan módon szeretném, hogy az IE is jól megértse. Merre induljak el esetleg?
Előre is köszönöm a segítséget!

Az az igazság, hogy elvileg overflow auto, fix szélesség, magasság, és white-space: nowrap; talán. De nem próbáltam. Csak hátha.

#1160 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 15:02

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 14:30

Az az igazság, hogy elvileg overflow auto, fix szélesség, magasság, és white-space: nowrap; talán. De nem próbáltam. Csak hátha.

Kipróbáltam, amit írtál, de sajnos nem segít. Esetleg valakinek más ötlete, tippje? Megköszönném.  :)

Idézet

[link]

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.