HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 18. 10:03

Esetleg?

.star-box-giga-star *, #star-box-giga-star * {}

vagy
.star-box-giga-star, #star-box-giga-star {}

#1462 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 18. 10:13

Sajnos egyik sem jó. :(

Szerk.: Rájöttem! :)

Idézet

.star-box-giga-star { background-color: #fdf6e3 !important; }

Szerkesztette: Csokis 2012. 04. 18. 10:27 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1463 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 02. 13:32

Adott egy statikus, verses hobbioldal, az atw.hu-ra van feltöltve. HTML 4.01 strict dokumentumokból áll, CSS3-at használ. A kód is valid, de miután feltöltöm a html fájlokat, az atw.hu levágja a !DOCTYPE-ot, így meg már nem valid. Mit lehetne vele kezdeni, hogy ne vágja le? Néztem mások atw-s weblapjait és ott nem vágta le.

Ááá, megvan, frame-ekbe rendezi ez a szar. Pedig nincs reklám, nem értem, hogy miért csinálják. Ha http://users.atw.hu/felhasznaloi_nev/ címen látogatom meg az oldalt, akkor viszont nem szarol frame-ekkel.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 02. 13:36 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1464 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 03. 12:11

Mégis lenne itt még valami. Adva van 6 darab statikus lap, HTML 4.01 strict doksik. A nagy része a tartalmuknak megegyezik, csak a törzs egy része tér el. Hogy lehetne ezekben a közös részt (stíluslap, title, favicon, header, menu, footer) csak egyszer letárolni, és beemelni mindegyik html fájlba?

A mostani megoldás nem tetszik, mivel ha valamit változtatok, akkor 6 dokumentumban is át kell írni egyenként, hogy egységesek legyenek a lapok. Frame-ek kilőve, iframe meg nem megy strict doksiknál. A JS-tes megoldásokban nem bízok, és ha nem muszáj PHP-t sem szeretnék hozzá elővenni. Van még két alternatíva, még nem teszteltem őket:
<link rel="import" href="/path/to/imports/stuff.html">
vagy
<object data="stuff.html" type="text/html"></object>
Az objectes megoldásnak az a baja, hogy csak törzsben használható, azzal nem nyerek sokat, nekem a fejrész belefoglalása is kéne. A másik megoldást még nem próbáltam.

Esetleg más ötlet, ami tuti működik?

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 03. 12:20 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1465 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 03. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 03. 12:11

Esetleg más ötlet, ami tuti működik?

SSI nem használható esetleg? Abban van #include
SSI-Tomcat

Szerkesztette: Sipi 2014. 01. 03. 12:19 -kor

#1466 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 03. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi - Dátum: 2014. 01. 03. 12:18

SSI nem használható esetleg? Abban van #include
SSI-Tomcat

Kösz szépen a választ, de ez nem játszik. A mostani tárhely sem támogatja, és ha átkerül a jövőben egy másik tárhelyre, akkor lehet ott még annyira sem fogja támogatni.

Utánanéztem, és nincs sajna megoldás. Az iframe deprecated HTML 4.01 alatt, frame szóba nem jön. JS-re nem akarod támaszkodni, mivel ha elcsesződött böngésző alól nézik meg az oldalt, ahol valami miatt nem futnak le a JS kódok, akkor cseszhetem. Az object-es és link-es megoldás pedig nem a HTML kódokat emeli be, hanem a komplett külső HTML oldalt, és elszarja az oldal szerkezetét, szétesik az oldal.

Egy kerülőmegoldás van a net szerint: összeállítani a helyi gépen egy scriptet (esetemben PHP vagy BATCH lesz), ami az egyes részekből legenerálja a html fájlokat, amiket csak fel kell tölteni. Ezt fogom tenni, de azért bosszant, hogy ilyen alap INCLUDE-os dolgot nem valósítottak meg HTML-ben, mikor a prognyelvek támogatni szokták. Így meg hiába jönnek azzal, hogy a HTML5 a jövő, ez így elég komolytalan, csak szart kenegetni jó az egész.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 03. 12:52 -kor

#1467 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 03. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 03. 12:51

Így meg hiába jönnek azzal, hogy a HTML5 a jövő, ez így elég komolytalan, csak szart kenegetni jó az egész.

Hát ez ilyen. :(
És miben szerkeszted a HTML fájlokat? Ha utólag generálod le ezeket, akkor gondolom a sablonok szerkesztése sem triviális.

Szerkesztette: Sipi 2014. 01. 03. 13:15 -kor

#1468 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 03. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi - Dátum: 2014. 01. 03. 13:14

Hát ez ilyen. :(
És miben szerkeszted a HTML fájlokat? Ha utólag generálod le ezeket, akkor gondolom a sablonok szerkesztése sem triviális.

Notepad++-ban szerkesztem a kódot. Netán ebben is lehet sablonozni?

Szerk:: Notepad++-hoz ezt találtam, bár a használatával nem sok minden egyszerűsödne.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 03. 13:29 -kor

#1469 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 03. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 03. 13:26

Notepad++-ban szerkesztem a kódot. Netán ebben is lehet sablonozni?

Nem tudom, de ezt sem ismertem, amit linkeltél. Azért kérdeztem, mert a saját honlapomnál is hasonló volt a probléma, csak én a menüt szerettem volna include-olni az oldalakra. (Az én tárhelyem a lehető legegyszerűbb, csak a PHP-t támogatja, de évekkel ezelőtt, amikor csináltam nem akartam azt használni, akkor találtam az SSI-t, ami nekem működik.) Én a Visual Web Developer Express-ben kezdtem el csinálni (most már nem tenném) és az sem támogatja ennek a megjelenítését.

Szerkesztette: Sipi 2014. 01. 03. 13:39 -kor

#1470 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 05. 16:39

Úgy látszik, hogy mostanában megint sűrűn vendégeskedek majd ebben a topikban. Felmerült megint egy probléma, nem tudom normálisan megoldani. Biztos megoldható, de debil vagyok hozzá.

Szóval. Adva van egy div. Ebbe tervezek tenni további div-eket egymás alá. Ez még eddig okés. Viszont úgy akarom, hogy a beágyazott div-ek előre be nem állított szélesség mellett középre záródjanak, a bennük lévő szöveg leghosszabb sora alapján. Hogy lehetne ezt megcsinálni?

Csak úgy sikerült eddig a beágyazott div középre zárása (auto auto bal/jobb marginnal), hogy fixen megadom neki a beágyazott divek szélességét, de pont az a poén, hogy nem tudni előre, hogy egy div milyen széles lesz, ezt a belé kerülő szöveg leghosszabb sora fogja meghatározni. Előre is kösz a helpet.

Szerk.: annyiban előrejutottam, hogy most már tudok középre igazítani egy előre meg nem határozott, rugalmas szélességű beágyazott divet, ezzel a CSS kóddal:
#wrapper { text-align: center; }

#beagyazott
{  display: inline-block;
   text-align: left; }
Ennek csak az a szépséghibája, hogy ahogy betenném alá a második beágyazott div-et, akkor már nem működik, valahogy két hasábba kuszálódnak. Talán a position tulajdonsággal kéne játszani? Gyanús, hogy az inline-block zavar be. Szerk.: lecseréltem block-ra, így már egymás alatt vannak a divek, de most meg nincsenek középen. Fasz kivan.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 05. 17:08 -kor

#1471 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 06. 11:08

Már sikerült, de csak úgy, ha a beágyazott div-ekben a szöveg középen van. Viszont így nekem nem jó.

Én úgy akarom, hogy a beágyazott divek középen legyenek, de bennük a szöveg balra zárt. Vagyis még ezt is meg tudom csinálni, de csak fix szélességű beágyazott div-ekkel. Pont az a poén, hogy a beágyazott div szélessége nem ismert.

Ááá, megvan a megoldás. Elég furmányos. A beágyazott div-ekre position:inline-block-ot használok, majd utánuk teszek egy 0px szélességű üres div-et, ami meg position:block tulajdonságú. Így már szépen középre rendezőnek a balra zárt szöveget tartalmazó, változó szélességű div-ek.

Egyébként nagyon elavult már ez a HTML/CSS, komolyabb dolgokat már csak ilyen workaroundos kínlódásokkal lehet megoldani.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 06. 11:36 -kor

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó