HWSW Informatikai Kerekasztal: Visual Basic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

  • (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Visual Basic Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Merlot 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 868
  • Csatlakozott: 2004. nov. 25.

Elküldve: 2006. 06. 28. 13:00

Idézet: Mykkka - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 13:48

Üdv Mindenkinek!

Egy UserControl készítésén ügyködöm (lelkes amatőr szinten), amihez megvan a property és az event, de method-ot nem sikerült definiálom hozzá. Elárulná valaki, hogyan kell? M

Es most minden lelkes amatorhoz: sracok, akkor haladtok a leggyorsabban, ha ti magatok neztek utana a dolgoknak! Ezen kivul meg is tanulod a kereses muveszetet...
Akkor erdemes forumban kerdest feltenni, ha mar ezzel kapcsolatban rongyosra olvastad az MSDN-t, es az internetes szakforumokat. Nagyon specialis kell legyen a problemad, ha nem akadsz ra ezek kozt.

... amugy a kerdesedre reagalva - elso link (mert MSDN nem volt a kozelben, amugy en azzal kezdtem volna): http://www.google.nl/search?q=how+to+creat...:en-US:official

Szoval csak egy kis kereses, aztan ha az istennek sem talalod, szivesen segit az ember, de ne legy lusta keresni ;) hisz igy azt varod el, hogy mas vegezze el helyetted.
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#62 Felhasználó inaktív   Mykkka 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 2
  • Csatlakozott: 2006. jún. 28.

Elküldve: 2006. 06. 28. 15:07

Idézet: Merlot - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 13:00

Es most minden lelkes amatorhoz: sracok, akkor haladtok a leggyorsabban, ha ti magatok neztek utana a dolgoknak! Ezen kivul meg is tanulod a kereses muveszetet...
Akkor erdemes forumban kerdest feltenni, ha mar ezzel kapcsolatban rongyosra olvastad az MSDN-t, es az internetes szakforumokat. Nagyon specialis kell legyen a problemad, ha nem akadsz ra ezek kozt.

... amugy a kerdesedre reagalva - elso link (mert MSDN nem volt a kozelben, amugy en azzal kezdtem volna): http://www.google.nl/search?q=how+to+creat...:en-US:official

Szoval csak egy kis kereses, aztan ha az istennek sem talalod, szivesen segit az ember, de ne legy lusta keresni ;) hisz igy azt varod el, hogy mas vegezze el helyetted.

Bár őszintén szólva egy érdemi válasznak jobban örültem volna (hiába, az emberi gyarlóság, kiváltképp az enyém, csak jóval a párhuzamos vonalak találkozásán túl ér véget, ha egyáltalán), azért mindenek előtt köszönöm a gyors választ [az enyém azért nem ilyen instant, mivel a.) egy könyvtás nyilvános olvasószolgálati pultjánál ülök, ami erősen megosztja a figyelmemet; b.) kimentem inni egy kapucsínót, hogy ne az első eszembe jutó válasz kerüljön ide].

A magam részéről azt a tanulási folyamatot kedvelem leginkább (bár korántsem kizárólagosan), hogy összeszedek egy csomó (eleve erre szánt, tehát nem jogvédett, vagy efféle) forráskódot, megnézem, mit csinálnak, megpróbálom kitalálni, hogy hogyan, és ha megvan, ezalapján rakom össze a magamét. Nyilván nem ez a leghatékonyabb, de nekem tetszik, és műkedvelő lévén, akit nem köt sem határidő, sem megrendelő, azt hiszem, megengedhetem magamnak ezt a kis allűrt. Ja, és 10 esetből 9-nél működik is (igen, ez a tizedik...).

By the way: my english is far not enough for these documentations like MSDN or so, and I'd still like to use VB though

Na jó, megyek keresni...

Azért ha valaki tud (és akar) válaszolni, azt köszönettel venném!

#63 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

  • Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 473
  • Csatlakozott: 2003. febr. 23.

Elküldve: 2006. 09. 03. 10:30

Hi!

Guruktól kérdezném hogy egy időzített VB programnál hogy ellenőrizhetem, hogy rá ne fusson a következő jobkor önmagára?

Előre is köszi
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#64 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

  • Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 473
  • Csatlakozott: 2003. febr. 23.

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:15

Idézet: Kuronyab - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 10:30

Hi!

Guruktól kérdezném hogy egy időzített VB programnál hogy ellenőrizhetem, hogy rá ne fusson a következő jobkor önmagára?

Előre is köszi

app.previnstance, ha valakit érdekel :)
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#65 Felhasználó inaktív   bmarko82 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 6
  • Csatlakozott: 2005. okt. 11.

Elküldve: 2006. 09. 18. 15:47

Szisztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e ötletetek a következő problémára:
Adott egy adatbázis. Ebben VB scriptel meg kellene nyitni egy könyvtárat.
Legegyszerűbben a shell paranccsal megnyitom az explorert, de nem tudom, hogy miként lehet mezőben szereplő paramétert adni neki. (Ügyszám mezőben vannak az adatok pl. 1116, az ugyanilyen nevű mappát szeretném vele megnyittatni)

#66 Felhasználó inaktív   Merlot 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 868
  • Csatlakozott: 2004. nov. 25.

Elküldve: 2006. 09. 18. 16:01

Idézet: bmarko82 - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 16:47

Szisztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e ötletetek a következő problémára:
Adott egy adatbázis. Ebben VB scriptel meg kellene nyitni egy könyvtárat.
Legegyszerűbben a shell paranccsal megnyitom az explorert, de nem tudom, hogy miként lehet mezőben szereplő paramétert adni neki. (Ügyszám mezőben vannak az adatok pl. 1116, az ugyanilyen nevű mappát szeretném vele megnyittatni)

Nem teljesen vilagos szamomra, hogy mit szeretnel, de szerintem ezt ned at:
http://msdn.microsoft.com/library/default....2d85d16ac6a.asp

... vagy CreateObject("valami Windows Explorer object") aztan azt megmutod... bocs de most nincs idom ennek utana nezni pontosabban...

(adatbazis ?= Accsess, VB script web alol, Access-bol vagy honnan? ... szoval egy kicsit pontatlan)


Remelem segitettem!

Szerkesztette: Merlot 2006. 09. 18. 16:07 -kor

'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#67 Felhasználó inaktív   bmarko82 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 6
  • Csatlakozott: 2005. okt. 11.

Elküldve: 2006. 09. 18. 19:08

Köszi a segítséget.
A probléma a következő. Van egy Access adatbázis. Abban el vannak tárolva ügyszám stb. Abban a könyvtárban ahol az adatbázis van, több könyvtár van leírással, képekkel. Azt kellene megoldani, hogy ha az adatbázisban kiválasztom az 1111 nevű ügyet, akkor megynissa az 1111 nevű könyvtárat (megmutassa a tartalmát). Mégegyszer köszi!

#68 Felhasználó inaktív   Fec 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 849
  • Csatlakozott: 2001. febr. 06.

Elküldve: 2006. 09. 18. 21:24

üdv!

lenne itt egy kis excel VBA makro:

Sub start()
worksheets("Árlista").CommandButton1.Enabled = True
End Sub
Private Sub commandbutton1_click()
worksheets.Add Count:=1
worksheets(1).Name = "Megrendelő"
Dim sor As Integer
sor = 0
k = 20
total = 0
For sor = 2 To 1499
ertek = worksheets("Árlista").Cells(sor, 5).Value
If ertek > 0 Then
k = k + 1
worksheets(1).Cells(k, 1).Value = worksheets("Árlista").Cells(sor, 1).Value
worksheets(1).Cells(k, 2).Value = worksheets("Árlista").Cells(sor, 3).Value
worksheets(1).Cells(k, 3).Value = worksheets("Árlista").Cells(sor, 5).Value
worksheets(1).Cells(k, 4).Value = worksheets("Árlista").Cells(sor, 4).Value
worksheets(1).Cells(k, 5).Value = worksheets("Árlista").Cells(sor, 4).Value * worksheets("Árlista").Cells(sor, 5).Value
total = total + worksheets(1).Cells(k, 5).Value
Else
End If
Next sor
worksheets(1).Cells(k + 5, 1).Value = "Megrendelés kelte:"
worksheets(1).Cells(k + 2, 5).Value = total
CommandButton1.Enabled = False
Set myDocument = worksheets(1)
myDocument.Shapes.AddOLEObject Left:=10, Top:=k * 16, _
    Width:=80, Height:=20, _
    ClassType:="Forms.CommandButton.1"
End Sub

teljesen amatör vagyok, gépész, de bevállaltam, hogy összeeszkábálok egy kis makrot.

az a kérdésem, hogy az "Árlista" munkalapon a CommandButton1-re kattintva ugye létrejön egy új munkalap, amin létrejön egy gomb. Na most, annak az eredetileg nem létező gombnak hogyan tudom megadni a kattintás action-jét az eredeti makroban, amikor még ez a gomb ugye nem is létezik? nem tudom világos e a kérdés. Szal hogyan tudok hivatkozni egy még nem létező objektumra?

az újonnan létrejövő munkalapon lehet egyszerűbben egy gombot létrehozni? vagy ez az OLE objuktum jó így? valahogy csináltam már másik gombot, de azt meg nem lehetett "megnyomni" .

Szerkesztette: Fec 2006. 09. 18. 21:28 -kor


#69 Felhasználó inaktív   Fec 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 849
  • Csatlakozott: 2001. febr. 06.

Elküldve: 2006. 09. 18. 21:55

ja igen, és miért nem lesz egyből enabled az a gomb amit az első sub-ban szeretnék, hogy az legyen?
az kellene, hogy megnyitom az excel-t és egyből indul a makro.

#70 Felhasználó inaktív   Merlot 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 868
  • Csatlakozott: 2004. nov. 25.

Elküldve: 2006. 09. 19. 12:33

Idézet: bmarko82 - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 20:08

Köszi a segítséget.
A probléma a következő. Van egy Access adatbázis. Abban el vannak tárolva ügyszám stb. Abban a könyvtárban ahol az adatbázis van, több könyvtár van leírással, képekkel. Azt kellene megoldani, hogy ha az adatbázisban kiválasztom az 1111 nevű ügyet, akkor megynissa az 1111 nevű könyvtárat (megmutassa a tartalmát). Mégegyszer köszi!

  Dim wsh As Object
  Dim path  As String

  Set wsh = CreateObject("WScript.Shell")
  path = "D:\" 'vagy barmi, amit meg szeretnel nyitni
 
  wsh.Run "explorer.exe " & path 'parameterkent atadod az eleresi utvonalat
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#71 Felhasználó inaktív   bmarko82 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 6
  • Csatlakozott: 2005. okt. 11.

Elküldve: 2006. 09. 19. 16:11

Köszi! Sokat segítettél!
Azt el tudnád még mondani, hogy hogyan lehet egy mező értékét átadni paraméternek?

#72 Felhasználó inaktív   Merlot 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 868
  • Csatlakozott: 2004. nov. 25.

Elküldve: 2006. 09. 20. 09:37

Idézet: Fec - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 22:55

ja igen, és miért nem lesz egyből enabled az a gomb amit az első sub-ban szeretnék, hogy az legyen?
az kellene, hogy megnyitom az excel-t és egyből indul a makro.

Fec, ez ugy erzem nem egy olyan egyszeru problema, amire 5-10 perc alatt dobnam a megoldast. Nem is biztos, hogy ertem, mit akarsz :) ... vagyis, hogy mi a vegso cel, feladat, amire ezt a megoldast valasztottad?
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#73 Felhasználó inaktív   Merlot 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 868
  • Csatlakozott: 2004. nov. 25.

Elküldve: 2006. 09. 20. 09:41

Idézet: bmarko82 - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 17:11

Köszi! Sokat segítettél!
Azt el tudnád még mondani, hogy hogyan lehet egy mező értékét átadni paraméternek?

Nincs fenn Access a gepemen, de en ugy gondolom, hogy a mezo OnClick event-jebe teszed a kodot, es valami Value erteket csak ki lehet szedni, es azt teszed a path valtozoba. Vagy ilyesmi...
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#74 Felhasználó inaktív   FakeJack 

  • Hivatali patkány
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 17.095
  • Csatlakozott: 2002. máj. 01.

Elküldve: 2006. 11. 02. 19:17

Sziasztok,

bevállaltam egy olyan feladatot, hogy elkészítek egy "kérdőív" programot. VBE-vel dolgozom (VB 2005 Express) .

Koncepció:

-a kérdések .xml-ben tárolódnak
-az adott válaszok szintén (Igen/Nem)
-egyszerre egy kérdés jelenik meg

Hogy miért .xml? Mert rugalmas. Könnyű új kérdéssort összeállítani, illetve lokalizálni a szöveget. A válaszok esetén pedig - reményeim szerint - megkönnyíti a kiértékelést.

Probléma a következő:

Abszolút lúzer kezdő vagyok, de az .xml-ből való kiolvasás már megy. Ami gondot okozhat, az az, hogy XmlNodeReader-rel olvastatom ki az adatokat és gondolom az csak "egy irányba" tud működni. Ezzel az a baj, hogy szeretnék egy "Vissza" gombot beépíteni, amivel a júzer visszatérhet régebbi kérdésekhez és megváltoztathatja a válaszát. Innentől a válaszok .xml-be kiiratása is problémás. Van annál normálisabb megoldás, mint hogy tömbbe olvastatom be a kérdéseket, illetve a válaszokat, aztán a válaszokat akkor írom ki .xml-be, ha a júzer a végére ért a kérdéssornak (így legalább kivédhető a félkész, értékelhetetlen eredmény ami pl. akkor keletkezne, ha menetközben kilépne)?

Köszi a segítséget.

Szerkesztette: FakeJack 2006. 11. 02. 19:33 -kor


#75 Felhasználó inaktív   Wyco 

  • Unciöcögtető...
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 13.245
  • Csatlakozott: 2002. júl. 18.

Elküldve: 2010. 12. 30. 23:20

VB alatt probalkozom programot csinalni, de az a baj hogy amikor publish-olom amit csinaltam, az elkeszult program mindenkepp installalni akarja magát, ami nem jo, mert nekem csak egy exe file kellene ami kattintasra indul (eleg egyszeru a program, tenyleg nem kene hogy telepitest igenyeljen).
Ezt hol kell beallitani?
Koszi!
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#76 Felhasználó inaktív   Mumia 

  • Enterprising voyager
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 31.903
  • Csatlakozott: 2001. aug. 13.

Elküldve: 2011. 01. 04. 22:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Wyco - Dátum: 2010. 12. 30. 23:20

VB alatt probalkozom programot csinalni, de az a baj hogy amikor publish-olom amit csinaltam, az elkeszult program mindenkepp installalni akarja magát, ami nem jo, mert nekem csak egy exe file kellene ami kattintasra indul (eleg egyszeru a program, tenyleg nem kene hogy telepitest igenyeljen).
Ezt hol kell beallitani?
Koszi!

Ne publish-old, csak a release-ből szedd ki az exe-t.

#77 Felhasználó inaktív   Wyco 

  • Unciöcögtető...
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 13.245
  • Csatlakozott: 2002. júl. 18.

Elküldve: 2011. 01. 05. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2011. 01. 04. 21:43

Ne publish-old, csak a release-ből szedd ki az exe-t.


Koszi!
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#78 Felhasználó inaktív   Bane 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 1
  • Csatlakozott: 2016. aug. 03.

Elküldve: 2016. 08. 03. 12:57

Sziasztok,

Új belépőként engedjétek meg, hogy egy érdekességgel kezdjek. Lenne egy projektem, amit Visual Basic 6-ban írtak anno sok éve mások, ezt kellene most VB.NET-be áttenni Windows 7 opre. alatt, hogy Visual Studio 2013-ban tudjam továbbfejleszteni. Ez az alapfelállás, ezen nem lehet változtatni, tehát pl. nem megoldás az, hogy újrafejlesztem a szoftvert C# vagy akár VB.NET alatt. Sajnos további megszabás, hogy 3rd party szoftvereket nem lehet használni - tehát pl. Visual Studio 6 Installer kilőve, mondjuk ehhez is kellene a VS6 install CD...

Ameddig jutottam:
- Visual Studio 2008 tudja ezt a konverziót, de kell, hogy a VB6-os Active X controllok telepítve legyenek (különben hibaüzenettel leáll a konverter),
- A Microsoft wevoldalán nincs fenn VB6-os telepítő (tényleg eléggé régi dolog...), csak egy VB6-hoz való SP6 frissítés (http://www.microsoft...ls.aspx?id=5721)
- Javasolják a Visual Studio 6 telepítését, mert az felteszi magával a VB6-ot, csak sajnos megbízható forrásból lehetetlen szerezni VS6-ot

Kérdéseim:
- Valakinek van esetleg egy VB6 install CD-je?
- Valakinek van esetleg egy VS6 install CD-je?

Tudom, hogy 12-14 éves CD-k ről beszélek, de én is el szoktam rakni mindenfajta telepítő CD-t, ki tudja... Tehát ha ezek megvannak valakinek, és tudna belőlük egy ISO file-t csinálni, és feltenni valahova az ISO-t letöltésre, nagyon megköszönném. Persze egyéb megoldást is szívesen veszek.

Köszönettel előre is,

Téma megosztása:


  • (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó