HWSW Informatikai Kerekasztal: Visual Basic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

  • (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Visual Basic Értékeld a témát: -----

#1 Guest_KISember_*

  • Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 11. 20. 21:56

1. kérdés:
egy fájl hozzárendelek egy vb-ben készített prg-hez. elíndítom a fájlt, ami megnyitja a progit. de a progi úgy fut le, mintha az exe-re kattintottam volna.Avagy:hogyan szerezhetek tudomást arról, hogy ki/mi indította el a prg-t?

------------------
KISember

#2 Guest_marczi_*

  • Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 11. 21. 10:36

Ha egy file típust rendeltél hozzá, akkor induláskor meg kell kapnod, VB-hez nem értek, de máshol command line parameters néven fut a dolog. Pl. C-ben a main függvény kapja meg, Delphi-ben a ParamStr nevű függvény adja vissza... Remélem, ezzel már el tudsz indulni...

#3 Guest_bbence_*

  • Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 11. 22. 20:12

itt nézz körül szerintem: [url="http://"http://www.planetsourcecode.com"]www.planetsourcecode.com[/url]

[Ezt a hozzászólást bbence szerkesztette (2001. November 22.).]

#4 Guest_DOGMAN_*

  • Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 11. 23. 20:12

idézet:
Eredetileg KISember írta:
1. kérdés:
egy fájl hozzárendelek egy vb-ben készített prg-hez. elíndítom a fájlt, ami megnyitja a progit. de a progi úgy fut le, mintha az exe-re kattintottam volna.Avagy:hogyan szerezhetek tudomást arról, hogy ki/mi indította el a prg-t?

[/quote]

Form1-re tedd ezt a kódot:

Private Sub Form_Load()
MsgBox Command()
End Sub

a project properties->Makefülnél van a 'Command Line Arguments' mező ide tudod írni, hogy a tesztelés alatt mi legyen a bemenő string.
Ha lefordítod exe-be akkor természetesen az exe mögé írt stringet adja vissza.

DOGMAN

#5 Guest_KISember_*

  • Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 11. 23. 20:18

idézet:
Eredetileg DOGMAN írta:

Form1-re tedd ezt a kódot:

Private Sub Form_Load()
MsgBox Command()
End Sub

a project properties->Makefülnél van a 'Command Line Arguments' mező ide tudod írni, hogy a tesztelés alatt mi legyen a bemenő string.
Ha lefordítod exe-be akkor természetesen az exe mögé írt stringet adja vissza.

DOGMAN
[/quote]

Nagyon szupin műxik, köszönöm!!! Kép


------------------
KISember

#6 Guest_KISember_*

  • Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 12. 14. 19:06

Ismét üdv!
köszi a tanácsokat, szuperáltak. viszonzásul íme még egy kérdés (lehet hogy egy kicsit nehezebb, de remélem, hogy csak nekem) :
hogyan tudom megváltoztatni úgy az asztal hátterét, hogy az azonnal megváltozzon? (tehát nem csak a képfájl lecserélése, eredmény pedig csak az újraindítás után...!!!)
Előre is köszi!

------------------
KISember

#7 Guest_bbence_*

  • Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 12. 14. 19:50

Nem szeretem magamat ismételni, de: [url="http://"http://www.planetsourcecode.com"]www.planetsourcecode.com[/url]

Link, ha lusta vagy Kép:
http://www.planetsou...rt=Alphabetical

[Ezt a hozzászólást bbence szerkesztette (2001. December 14.).]

#8 Guest_KISember_*

  • Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 12. 18. 18:46

idézet:
Eredetileg bbence írta:
http://www.planetsou...rt=Alphabetical
[/quote]

biztos bennem van a hiba, de én itt nem találtam semmi hasonlót, és ahol keresgéltem, ott sem (na jó, annyira alaposan nem keresgéltem, mert nem néztem végig mind a 18e-t). Nekem nem képernyővédő kell, hanem csak egy egyszerű asztal frissítő.


------------------
KISember

#9 Guest_DOGMAN_*

  • Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 12. 18. 19:13

idézet:
Eredetileg KISember írta:

biztos bennem van a hiba, de én itt nem találtam semmi hasonlót, és ahol keresgéltem, ott sem (na jó, annyira alaposan nem keresgéltem, mert nem néztem végig mind a 18e-t). Nekem nem képernyővédő kell, hanem csak egy egyszerű asztal frissítő.


[/quote]

Ha tényleg vb-vel foglalkozol itt egy levlista:
Feliratkozas: visualbasic-request@listserver.kibernet.hu "subscribe" temaju
levellel.

Bármilyen kérdést szívesen fogadnak és meg is válaszolnak (általában)

DOGMAN

#10 Guest_bbence_*

  • Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 12. 18. 22:33

idézet:
Eredetileg KISember írta:

biztos bennem van a hiba, de én itt nem találtam semmi hasonlót, és ahol keresgéltem, ott sem (na jó, annyira alaposan nem keresgéltem, mert nem néztem végig mind a 18e-t). Nekem nem képernyővédő kell, hanem csak egy egyszerű asztal frissítő.


[/quote]

igazad van, vmi miatt nem jó a link. de írtam, hogy csak akkor használd, ha lusta vagy... Kép egyébként írd be a [url="http://"http://www.planetsourcecode.com/"]http://www.planetsourcecode.com/[/url] -t és az oldal tetején lévő keresőbe írd be hogy mundjuk "wallpaper" és jelöld ki, hogy Visual Basic-re keresel... itt egy csomó lesz, válogass...

#11 Felhasználó inaktív   KaLeun 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 1.917
  • Csatlakozott: 2002. márc. 30.

Elküldve: 2005. 01. 30. 18:32

Megvan valakinek a vb3?
Segítséget kérnék.

#12 Felhasználó inaktív   FakeJack 

  • Hivatali patkány
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 17.095
  • Csatlakozott: 2002. máj. 01.

Elküldve: 2005. 01. 30. 21:23

------

Szerkesztette: FakeJack 2005. 01. 30. 21:29 -kor


#13 Felhasználó inaktív   KaLeun 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 1.917
  • Csatlakozott: 2002. márc. 30.

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:02

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 21:23

------

?
Talán neked megvan Fake?
Egy régi progit kellene visszafejteni, magyarítás céljából.

#14 Felhasználó inaktív   FakeJack 

  • Hivatali patkány
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 17.095
  • Csatlakozott: 2002. máj. 01.

Elküldve: 2005. 02. 02. 01:13

inkáming  :D

#15 Felhasználó inaktív   Danikoka 

  • Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 392
  • Csatlakozott: 2002. okt. 13.

Elküldve: 2005. 03. 20. 23:36

Sziasztok!


Haveromék írtak nekem egy "egyszerű" progit. A baj az, hogy nekem nincs vb-m, azaz valószínű hogy ez a probléma. Ha bármi olyan műveletet szeretnék csináltatni a programmal, ami az adatbázishoz új sort adna hozzá (új tag regisztrációja stb.), a következő hibaüzenetet kapom:


Run-time error '91':

Object variable or With block variable not set


Ha van ötletetek, lécci segítsetek.

Köszi: Danikoka

#16 Felhasználó inaktív   bbence 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 3.196
  • Csatlakozott: 2001. febr. 11.

Elküldve: 2005. 03. 21. 07:02

Sajnos ez egy nagyon általános hibaüzenet, így "vakon" nem nagyon lehet sokmindent kitalálni belőle. Ámbár ezek a hibaüzenetek általában akkor keletkeznek, ha valami objektum, aminek egy metódusát meghívja a program, nem létezik, vagy nem jött létre. Sok objektumot nem elég a deklarációs részben "Akármi AS SzülőObjektumNeve" módon létrehozni, hanem kell oda még egy New parancs is, azaz "Akármi AS NEW SzülőObjektumNeve" módon.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#17 Felhasználó inaktív   Danikoka 

  • Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 392
  • Csatlakozott: 2002. okt. 13.

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:36

Köszi a választ!

Én sajna egyáltalán nem értek hozzá. Előfordulhat, hogy a srác gépn, aki megírta, ott megy a dolog, nálam meg nem? Miért? Nálam is fent kellene lennie VB-nek? Vagy a win miatt van valami gáz?


Köszi, üdv: Danikoka

#18 Felhasználó inaktív   sonar 

  • Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 414
  • Csatlakozott: 2003. júl. 09.

Elküldve: 2005. 03. 28. 00:27

Milyen módon lehet külső programot meghívni VB6-ban?
Arra gondolok, hogy van egy command buttonom és ha arra rá klikkelek akkor elinduljon egy másik program.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#19 Felhasználó inaktív   bbence 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 3.196
  • Csatlakozott: 2001. febr. 11.

Elküldve: 2005. 03. 28. 00:40

Idézet: sonar - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 0:27

Milyen módon lehet külső programot meghívni VB6-ban?
Arra gondolok, hogy van egy command buttonom és ha arra rá klikkelek akkor elinduljon egy másik program.

A Shell parancs a barátod. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#20 Felhasználó inaktív   bbence 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 3.196
  • Csatlakozott: 2001. febr. 11.

Elküldve: 2005. 03. 28. 00:42

Idézet: Danikoka - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 11:36

Köszi a választ!

Én sajna egyáltalán nem értek hozzá. Előfordulhat, hogy a srác gépn, aki megírta, ott megy a dolog, nálam meg nem? Miért? Nálam is fent kellene lennie VB-nek? Vagy a win miatt van valami gáz?


Köszi, üdv: Danikoka

Bocs, elfeledkeztem erről a topicról. ;)
Nos, ha a VB-nek nem is kell fenn lennie a Te gépeden, de ha az illető speciális vezérlőket vagy egyéb objektumokat használt a programjában, tehát nem csak azt, ami "alapból" benne van a Visual Basic-ben, akkor könnyen lehet, hogy nálad nem fog menni.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

Téma megosztása:


  • (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó