HWSW Informatikai Kerekasztal: Help! Mi az az "orgware"?? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Help! Mi az az "orgware"?? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 13. 14:20

Az egyik (volt) osztálytársamnak feladták a leckét (jövő héten zh):

"Magyarázza meg a hardver, szoftver és orgver fogalmát!"

A hardver és szoftver még rendben, de mi az az orgver? (gondolom, hogy az orgware eredetileg)

Nem sikerült találnom semmit se...
Az egyetlen értelmes dolog, amit találtam, így néz ki:
idézet:
The structure of the life-system consists of:

- hardware, software and orgware (figure 4),

- elite, non–elite and inner life-resources, and

- a control(governance, homeostat)-subsystem (including information subsystem) and a technology (labor) subsystem.
Kép
The orgware is a set of feedbacks that join software and hardware elements of the life-system in an acting whole as well as join the life-system with the environment. [/quote]

Ez az ami kell nekem? Őszintén be kell vallanom, nem igazán értem, miről van szó :rolleyes:

FleetCommand
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 10. 13. 16:36

idézet:
ORGWARE
The total of organisational concepts, regulations, methods, and measures for the introduction and operation of edp and electronic information systems which are necessary to achieve the objectives specified by means of HARD- and software.

----------------------------------------------

.....Orgware az informatika teljes területét felölelő módszer. Az Orgware tartalmazza az informatikai rendszerek részegységeit, eljárásait, olyan elemekből felépítve, amelyek egymással minden tekintetben képesek együttműködni, ezáltal biztosítva a költséghatékonyságot, a biztonságot, a stabilitást, a skálázhatóságot, és az egyszerű üzemeltetést.

Az Orgware kiterjed az informatikai rendszer minden részegységére, tehát a fizikai infrastruktúrára (hálózat, PC-k, perifériák, szerverek, alapszoftverek), az üzleti infrastruktúrára és alkalmazásokra (levelezés, csoportmunka, vírusvédelem, mentés-visszatöltés; üzleti intelligencia, ERP, SCM, CRM, DSS) és a különböző menedzsment területekre (rendszermenedzsment, távoli hozzáférés, hibafigyelés, hibaelhárítás) is.

Az Orgware másik fontos oldala az informatika által felölelt folyamatok szervezése és az eljárások kidolgozása, standardizálása. Ezen szellemi megoldásokat öt markánsan elkülönülő területre lehet felbontani. Alapvető kiinduló elem a teljes tervezési folyamat, mely egy-egy informatikai beruházás alapját képezi, illetve a stratégiai irányvonalat adja meg adott vállalkozás IT-fejlesztéséhez. Az Orgware a vállalkozás szervezeti oldalát is kezeli a befektetések szemszögéből tekintve. Ennél a területnél fontos a megváltozó munkafolyamatok kezelése, a dolgozók erre való felkészítése, valamint a változások ellenére a minőség megőrzése és a felmerülő kockázati tényezők felderítése és figyelése.

A beszerzés és megvalósítás területén lényegbevágó, hogy az ügyfél informatikai szükségleteit összhangba hozzák a gazdaságos kivitelezéssel. Nem elhanyagolható a megvalósítás módszere, mely garantálja, hogy a rendszer bevezetése vagy átállítása a lehető legkisebb fennakadással járjon az ügyfél részére. Az informatikai rendszer megvalósításán túl a működési támogatás és az üzemeltetés is alapvető feladat, hogy a beruházás teljesítse a kívánt célokat és folyamatosan biztosítsa az elvárt feladatokat, hátteret, továbbá optimalizálja a fenntartás költségeit. Az Orgware rendszer utolsó, de egyben átfogó eleme a monitorozás, mely biztosítja az összes folyamat nyomon követését és felülvizsgálatát.[/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 13. 17:07

idézet:
Ezt írta LAMExPERT:
[QB][/QB][/quote]

Köszi, LameX, ezért KCS jár :D :D

izé... KCS járna, ha lehetne (vedd úgy, hogy kaptál :) )

FleetCommand

[ 2002. október 13.: FleetCommand szerkesztette a hozzászólást ]
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó