HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen házat ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen házat ajánlotok? Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 07. 20:43

Idézet: Charles - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 0:08

Kösz, közben variáltam, és Solo lesz. :)

Alig van 20 fölött! -> qnadam!

Üdv!

kíváncsian várom a beszámolót :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1402 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 16:59

Üdv! Egy nem mindennapi kérdésem volna  :Đ Szóval, adva vagyon egy Enermax Pandora nevű házikó, melyben a konfigom lakik. Épp most készülök CPU-hűtőt cserélni a Core2-őmön, mivel a gyárival nem vagyok elégedett. Egy ATX-es lapon csücsül mindez - egyetlen gond csak az, hogy a deszka gyakorlatilag teljesen kitölti a házat (ahogy EZEN a képen is látható). A cooler kb. fél kilós, az alaplapot ki kell vegyem a cseréhez, viszont egyelőre fogalmam sincs, hogyan fogom ekkora plusz súllyal "finoman" visszatenni  :Đ  (A kezem ugyanis nem nagyon fér el azon a kb fél centi helyen ami rendelkezésre áll a ház hátsó felén, illetve alján  :omg: )
Nincs erre valami speckó, egyszerű eszköz, amivel az alaplapot be lehet emelni a helyére és nem kellene a réz távtartókon tologatni egy-két centiket? Vagy más módszer?

#1403 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 19:14

Mivel ekkora hutohoz altalaban adnak hatlapot, amihez atmeno csavarokkal rogzul (gondolom ezert kell kiszerelni az alaplapot a huto felrakasahoz), szvsz megfogod a hutonel fogva, aztan ugy emeled a helyere.

Legalabbis nekem szereleskor marhara utban voltak a vizhutes mindenfele logo cuccai, igy bal kezzel a pumpat+VGAt tartottam jo messze el, kozben jobb kezemben fogtam a Zalman7000-et, es annal fogva manovereztem be a helyere a lapot az allo hazba. (fektetni nem lehet, mivel az oldalan van a radiator...)
Vizhutest teljesen lebontani+ujra osszeepiteni meg nem jo moka...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 10. 19:25 -kor

#1404 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 11. 17:59

Idézet: DarkChild - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 16:59

Vagy más módszer?

Szedd ki a tápot, az csak négy csavar, meg sok hely.
KomposztWC

#1405 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:19

Köszi a válaszokat :respect: Most arra gondoltam, hogy lecserélem az egész házat egy tágasabbra :Đ Egy ilyen AeroCool a kiszemelt jelenleg. (Aztán az Enermax-ot meg megpróbálom fél áron elboltolni, úgyis megvan még a gyári csomagolása, karcolás nincs rajta, hátha kell valakinek majd  :rolleyes: )

AeroCool Zero Degree háztulajoktól szeretnék kettő rövidet kérdezni:
1) Meg lehet-e fordítani a ház ajtajának nyitási irányát? Gyárilag ugye balra nyílik az ajtó, de nekem jobbra kéne hogy nyíljon, a számgépasztal miatt.
2) A tápot be lehet-e ventilátorral felfelé szerelni? Ha jól látom, a normál beszerelés mellett pont a földről szívja a levegőt, de mivel semmi porszűrő nincs a ház-táp között, hamar teliszívhatja magát mindenféle retekkel a PSU :think:

#1406 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:56

Idézet: DarkChild - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:19

1) Meg lehet-e fordítani a ház ajtajának nyitási irányát? Gyárilag ugye balra nyílik az ajtó, de nekem jobbra kéne hogy nyíljon, a számgépasztal miatt.
2) A tápot be lehet-e ventilátorral felfelé szerelni? Ha jól látom, a normál beszerelés mellett pont a földről szívja a levegőt, de mivel semmi porszűrő nincs a ház-táp között, hamar teliszívhatja magát mindenféle retekkel a PSU :think:

Szia

1) Meg lehet-e fordítani a ház ajtajának nyitási irányát?

nem lehet

2) A tápot be lehet-e ventilátorral felfelé szerelni?

némi barkácsolással be lehet

de akkor ki kell vágni a táp körül levő doboz tetejéből valamennyit...ami megoldható

úgyis érdemes kivágni egy másik részt  is a házból......e doboz  tetejének a meghosszabbítását - akkor egész sok hely lesz elöl, és nagyon kényelmesen  lehet előre teljes magasságban mindenfélét pakolni

Szerkesztette: Lancelot 2007. 11. 18. 18:00 -kor

#1407 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 18:11

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 18:56

[ ... ]

Köszi! :respect:

#1408 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 08:11

ilyesmit ( http://www.xoxide.co...semonstrap.html  )hol kapni itthon?

Szerkesztette: -Turbo- 2007. 12. 16. 08:24 -kor

JóSebesség

#1409 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 22:41

Üdv. a következőben szeretném a segítségeteket kérni.

Adott egy Gigy P965-S3 lap, benne E6300 C2D proci, 2x1GB RAM, Nvidia 7950GT, 2 vinyó, DVD író. Zalman 9500 hűtő, illetve a VGA-n egy V-700Cu Chieftec 350-s táp.
Namármost mivel vége a nagy játszó korszakomnak és bővíteni, erősíteni nem fogom már a gépem, marad a jelenlegi konfig szerintem elég sokáig. (amíg ez a gép kevés lesz az áltanálos felhasználáshoz.. :D )

Viszont a jelenlegi házam, úgy mond "túl nagy..."

Kép

Ezt szeretném lecserélni valami fekete asztali fekvő házra.

Valami ilyesmire gondoltam:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nem ragaszkodok ehhez csak maga a stílus legyen olyan.

Azon is gondolkodtam, hogy a DVD írót egy külső íróra cserélem és akkor befér a két vinyó..
Viszont azt nem tudom, hogy a proci és VGA hűtők mennyire férnének el egy ilyen, vagy hasonló házban...
Mert a szellőzés azért kell, hiszen néha még azért jétszogatok... :)

Várom a tippeket..
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1410 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 08:36

Sziasztok!

Ezt most találtam, amolyan féláras leszállított árú termék.
Pedig nagyon komoly darab!
Az ára sem rossz, potom 59 angol font....

Kép
Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#1411 Felhasználó inaktív   Soundscape 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 01. 15:24

Sziasztok!

Meglepő módon nekem is ház kéne...a kínálatból nekem igazán eddig az Aerocool i-cool+ nyerte el a tetszésemet. Ugyanis nem kellene csicsa, neon, plexi (mivel úgyis az asztalban beépítve lesz), hanem sokkal fontosabb a visszafogott külső, a praktikum és a jó szellőzés. Ez utóbbinak tutira maradéktalanul megfelel, a funkcióját meg csak ellátja :) Jah és ha jól láttam, a power LED-je nem idegesítő kék, hanem zöld, ami megint előny :)

Ha esetleg van valakinek személyes tapasztalata a házzal, meg tudná osztani velem, mennyire rezonál, ha rezonál? Mert ha erről nincs szó, akkor sztem megveszem  :D

Köszönöm előre is.

Mod: BÚÉK mindenkinek :)

Szerkesztette: Soundscape 2008. 01. 01. 15:26 -kor

#1412 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 18:35

Hi,
szeretnék új házat, tápot, kb. 15-öt szánok rá. A lényeg a megbízható, stabil és halk működés, jó szellőzés, semmi csilli-villi.
Az alábbiakat néztem ki:

Coolermaster Elite 330/1/2/3 - 8500Ft
+
FSP ATX-350PNF (esetleg 400) - 6000 (9000) Ft

Szerintetek jó választás?
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#1413 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 20:29

Idézet: Dorian - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 19:35

Hi,
szeretnék új házat, tápot, kb. 15-öt szánok rá. A lényeg a megbízható, stabil és halk működés, jó szellőzés, semmi csilli-villi.
Az alábbiakat néztem ki:

Coolermaster Elite 330/1/2/3 - 8500Ft
+
FSP ATX-350PNF (esetleg 400) - 6000 (9000) Ft

Szerintetek jó választás?

Szerintem ez ebben az árkategóriában a tökéletes páros.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#1414 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 00:32

Ha valaki mostanában tervezi új ház vásárlását (táp nélkül) 10E alatt és egy jó felépítésű, értelmes darabot akar:
CoolerMaster RC331 (táp nélkül, 1db 12cm-es ház ventivel, egyszerü, pofás, 8e) ;)
Egy ilyenbe ruháztam be minap, nyugodtan pakolom majd bele új configomat. Jó kis kuckója lesz.
IntelE5200+CoolerMasterHyperTX2/GigabyteP35C-DS3R/GeilUltra 3Gb/XFXHD4830/SeagateBarracuda 80+160+500/PioneerDVR-216/EnermaxModu82+ 425W/CoolerMasterSileo/GeniusSlimstar/GigabyteM7800/Samsung223BW
Xbox360

#1415 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 05:35

Idézet: Gravobsky - Dátum: 2008. Jan. 23., Wednesday - 0:32

Ha valaki mostanában tervezi új ház vásárlását (táp nélkül) 10E alatt és egy jó felépítésű, értelmes darabot akar:
CoolerMaster RC331 (táp nélkül, 1db 12cm-es ház ventivel, egyszerü, pofás, 8e) ;)
Egy ilyenbe ruháztam be minap, nyugodtan pakolom majd bele új configomat. Jó kis kuckója lesz.

8 k-ért nagyon megérte, az biztos

#1416 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 09:15

Itt van a bele:
(CoolerMaster RC-331)
Kép

Kép

Kép
IntelE5200+CoolerMasterHyperTX2/GigabyteP35C-DS3R/GeilUltra 3Gb/XFXHD4830/SeagateBarracuda 80+160+500/PioneerDVR-216/EnermaxModu82+ 425W/CoolerMasterSileo/GeniusSlimstar/GigabyteM7800/Samsung223BW
Xbox360

#1417 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 03:55

tegnap raktam össze ismerősnek gépet ilyen CM házba.
tetszik, nem rossz, főleg ennyi pénzért. csak ajánlani tudom.
mondjuk a ventit érdemes kapásból átszerelni előre, hogy befújjon és a vinyót hűtse.

2 apróság:
-fsp tápot vettem én is, ami ugyebár nem dobozos. > táphoz nem kaptam 230V kábelt (vagy bolt nyúlta le/felejtette el?). házhoz meg nem jár, mer abban nincs táp...
-az 5.25" helyeknél mint ahogy a képeken is látszik csak egyik oldalt vannak rögzítő bigyó, tehát csak 2 pár van. :confused:
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1418 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 11:26

A belseje oldalnézetben teljesen úgy fest , mint az Antec Solo-é.

A  vinyók rögzítése nem rezonancia gátlós, meg gumiszalagos, - ez az egyetlen különbség
- de ez alig látszik.

Szerkesztette: Lancelot 2008. 01. 27. 11:28 -kor

#1419 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 01:10

létezik olyan ház, amiben alul van a táp, kiszedhető "tálcán" van az alaplap (mármint könnyen ki lehet szedni), esetleg antec gumis rögzítéshez hasonló vinyótartója van (3 db vinyónak), "halk", jól szellőzik, szép és még esetleg megfizethető is? :D

jah és valahol mintha láttam volna olyan házat, aminek az alaplap tálcája a cpu mögött lyukas, hogy tudjon szellőzni (vagy venti is volt ott? nem is emléxek). tudja valaki hogy ez melyik ház lehetett?

antec p182 alapvetően tetszik.
csak a gumis vinyólógató hiányzik belőle, de ami jobban zavar, hogy alaplaptálca fix.

azt ne kérdezzétek miért akarom, hogy lent legyen a táp, de valamiért tetszik ez az elrendezés, de erről még akár le is mondok, ha amúgy tökéletes :)

nem akarok mindenáron új házat, csak ha megtalálom a tökéletest. addig is jó a chieftec nagytorony....

Szerkesztette: WiZARD 2008. 01. 28. 01:17 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1420 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 06:33

Ez a "gumis vinyótartó" dolog  bizonyos  Antec házakra szűkíti a kört.

Sajnos én még máshol nem láttam ilyet. Remélem a többiek beírnak ide egyet-kettőt.

A táp alul, az már nem ilyen ritka.
P182, Stacker 830, pár Aerocool és néhány nagyon drága Lian Li ház pl.  de van még jópár

Ezekből kivehető alaplapos:
Stacker 830,  Lian LI házak

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »