HWSW Informatikai Kerekasztal: Casetek CK-1018-1A & 2A - tapasztalatokat ide. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Casetek CK-1018-1A & 2A - tapasztalatokat ide. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   -= CsoCso =- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 01. 18:42

Idézet: -= CsoCso =- - Dátum: 2004. március 20, szombat - 19:46

Az ajtók az én házamon passzentosak, már-már túlságosan is. A felső rögzítő például annyira megfogta az ajtót, hogy egyszer mikor kinyitottam, a kezemben maradt a rögzítő. Azt hittem eltört, de csak kipattant a helyéről. Azóta elnyűhetetlennek nyilvánítottam. :p

Azóta azonban többször is kipattant és ez már kezd zavaró lenni. :mad2:

Nem tud rá valaki valamilyen orvosságot?
Először gondoltam kipöckölöm valamivel, de ezt hamar elvetettem, nyitás-csukás -kor a patintással úgyis kiesne a pöcök. Megfordult a fejemben, hogy megragasztom pillanatragasztóval, de túl kicsi az érintkező felület, meg a fém házhoz úgysem fogná hozzá rendesen.  :think:  Nem tudjátok véletlenül honnan lehet szerezni újonnan ilyen alkatrészt?
(de legalábbis hibátlant... a javított úgysem lesz olyan)

#222 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 01. 19:08

Idézet: -= CsoCso =- - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 17:46

Azóta azonban többször is kipattant és ez már kezd zavaró lenni. :mad2:

Nem tud rá valaki valamilyen orvosságot?
Először gondoltam kipöckölöm valamivel, de ezt hamar elvetettem, nyitás-csukás -kor a patintással úgyis kiesne a pöcök. Megfordult a fejemben, hogy megragasztom pillanatragasztóval, de túl kicsi az érintkező felület, meg a fém házhoz úgysem fogná hozzá rendesen.  :think:  Nem tudjátok véletlenül honnan lehet szerezni újonnan ilyen alkatrészt?
(de legalábbis hibátlant... a javított úgysem lesz olyan)

hááát.. utólag ilyesmit beszerezni szinte reménytelen, pláne ha márkásabb házról van szó, mert ha codegen-hez kéne, akkor csak talál vkit az ember, akinek van elfekvőben egy háza, amit megszerezhet alkatrésznek, de azért Casetek-nél erre az esély gyak. 0.

Mellesleg az ajtó nekem is elég passzentos, de a pöcköt még egyszer sem hozta magával.. kopkop

Úgy látszik az enyém jó széria lehet: az USB is jól van bekötve, az ajtó is rendesen műxik.., de hogy egy ilyen háznál miért nem sikerül így minden darab?? :confused:
Szavaz a hejesirók pártyára!

#223 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 17:02

Jelentem, megjott az uj hazam Casetek 1020-5A es TT hardcano 12 elolapom Nemetorszagbol!  :cool2: Atneztem, elegge profi a haz felepitese, sehol egy rossz megoldas. talan a kiveheto alaplap talca hianyzik, de sztem nem lesz veszes. Majd a szerelesre leszek kivancsi, mennyire lesz nehez a kartyak rogzitese. Eddig meg vagyok vele elegedve  :cool:
Rendszerbe allaitasa egyelore meg varat magara, uj vas kerul bele, a mostanit nem szerelem be.  Majd csatolok kepeket is, ha lesz nalam digitalis gep. addig itt van egy link

Szerkesztette: Schwarzmueller 2004. 04. 03. 08:44 -kor

Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#224 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 17:49

Tisztelt fórumtársak!
Én is befizettem a tagságit a Casetek tulajdonosok klubjába (CK1018-1B).

Első benyomásaim igen vegyesek:
Tetszik, mert jó nagy, jó a szellőzése, sok ötletes megoldás van benne, könnyen szerelhető.
Nem tetszik, mert dögnehéz ( na igen, ez vas) és a kártyalefogató műanyag nem jól működik magasabb kártyákkal. A vinyókhoz sem lehet használni SATA-átalakítót, mert nem fér el.

A legjobban a bugos USB kábel miatt aggódom, ezért nem mertem még bekötni.
Ha jól emlékszem, a fórum elején volt említve, hogy rövidre van zárva a két föld.

Nálam a GND1 és a GND tű van összekötve egy jó kis hurokkal. Gondolom ezt kell elvágni.
Erősítsetek meg hitemben, legyetek szívesek!

P.S. A firewire kábelen végén is van egy ilyen érdekes hurok. Az fog zavarni?

Szerkesztette: INT21H 2004. 04. 02. 17:51 -kor

"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#225 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 18:43

Idézet: INT21H - Dátum: 2004. április 2, péntek - 18:53

Tisztelt fórumtársak!
Én is befizettem a tagságit a Casetek tulajdonosok klubjába (CK1018-1B).

Első benyomásaim igen vegyesek:
Tetszik, mert jó nagy, jó a szellőzése, sok ötletes megoldás van benne, könnyen szerelhető.
Nem tetszik, mert dögnehéz ( na igen, ez vas) és a kártyalefogató műanyag nem jól működik magasabb kártyákkal. A vinyókhoz sem lehet használni SATA-átalakítót, mert nem fér el.

A legjobban a bugos USB kábel miatt aggódom, ezért nem mertem még bekötni.
Ha jól emlékszem, a fórum elején volt említve, hogy rövidre van zárva a két föld.

Nálam a GND1 és a GND tű van összekötve egy jó kis hurokkal. Gondolom ezt kell elvágni.
Erősítsetek meg hitemben, legyetek szívesek!

P.S. A firewire kábelen végén is van egy ilyen érdekes hurok. Az fog zavarni?

igy van. az usb 2 gnd-je rovidre van zarva, itt van ket kep, a firewire-rol nem tudok nyilatkozni :(

Kép
Kép

#226 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 13:29

Kösz Schwarzmueller!
Azóta sikerült elvégeznem az operációt, és működik az USB.
Megnéztem a Firewire csatlakozót is, és összehasonlította egy másik kábellel:
Úgy néz ki, hogy a Casetek megoldásá két földkivezetés van összehurkolva, míg a
referenciakábelen mindkét tűtől külön vezeték megy ki.
Érthetőbben:

+-----+-----+-----+-----+-----+
+  1  +       +  5   +  7  +  9  +
+  X  +   4  +   6  +  8  + 10 +

Az X- nél nincs tű, 1,4,5,6,7,9,10 -től indul vezeték, és a 7-8 van összehurkolva a Casetekesnél.
A nem Casetekes kábelen minden, az ábrán számozott tűhöz külön drót vezet. 7-8-hoz két fekete (föld).
Vagyis szvsz szívfájdalom nélkül lehet használni a Firewire kábelt.
De ne vegyétek kézpénznek, mert nem vagyok villanyszerelő  :D

Szerkesztette: INT21H 2004. 04. 03. 15:27 -kor

"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#227 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 20:11

nincs mit. :)

nem birtam ki es beszereltem a hazba mindent. nagyon egyszeru es konnyu beszerelni a meghajtokat. :up:  csavar egyedul csak a flopi meghajton van. feltem, hogy a nem kiveheto talca miatt nehez lesz a szereles. nem volt az. :) naygon konnyen sikerult beszerelni, sot meg majd hogynem be tudtam konyokolni a hazba. :) hangja van egy kicsi, de sokkal kevesebb, mint a regi hazban. Feltetelezem, hogy az uj tappal megint csak csokkeni fog a zajszint. :) eddig nem csalodtam a hazban. :respect:  :respect:

Viszont lenne kerdesem is mindjart. Mikorofon es hanszoro kivezetes van a teton kivezetve. ezeknek a csatlakozoin nem tudok ki igazodni. hova kell azokat dugni? a hangkartyan levo tuskekre vagy az alaplapon vhova?  :look:

#228 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 21:04

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2004. április 3, szombat - 19:15

...
Viszont lenne kerdesem is mindjart. Mikorofon es hanszoro kivezetes van a teton kivezetve. ezeknek a csatlakozoin nem tudok ki igazodni. hova kell azokat dugni? a hangkartyan levo tuskekre vagy az alaplapon vhova?  :look:

Ha az alaplapi hangot használod, akkor az alaplapra, egyébként meg a kártya hangkari tüskéire.
Hogy melyik kábelt melyik tüskére, megmondja neked a manual! Nekem is megmondta.:)
Mondjuk lehet, a VCC-t elcseréltem, mert marha hangos lett a fejhallgató.

#229 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 22:45

Idézet: INT21H - Dátum: 2004. április 3, szombat - 22:08

Ha az alaplapi hangot használod, akkor az alaplapra, egyébként meg a kártya hangkari tüskéire.
Hogy melyik kábelt melyik tüskére, megmondja neked a manual! Nekem is megmondta.:)
Mondjuk lehet, a VCC-t elcseréltem, mert marha hangos lett a fejhallgató.

user guid-re gondolsz? hat en oemben vettem anno, ahhoz nem jart se konyv, se cd..

#230 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 12:38

Én az alaplap/hangkártya kézikönyvére gondoltam. Bocs, ha félreérthető volt.
De ha OEM-ben vetted a hangkártyát, akkor talán a gyártó oldalán van valami doksi.
Az tán annyi a dolgod, hogy a megfelelő feliratú vezetékeket párosítod a megfelelő tűkkel (Left -Front Left, Mic- Mic, stb.).

#231 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 14:58

Gondoltam, hogy arra gondolsz :) nem volt felreertheto ;) hat majd korbenezek.

#232 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 11:45

up

#233 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 20. 14:15

Beléptem én is a Casetek táborba  :respect: . Tegnap volt a költözés és mivel ezen topicban leírtak alapján lett szimpi a ház, gondoltam én is leírom a tapasztalataimat.
Szóval egy 1018-2B-nek a boldog tulajdonosa vagyok. Első pillantásra megtetszett a ház profi kivitel megnyerő méretek. A boltban nagyon rendesek voltak mindent azonnal memutattak, mit hogyan lehet kinyitogatni, pattintgatni, behelyezni, én meg csak vigyorogtam mint hülyegyerek a játékboltban.
Sokat nem kellett győzködni bár nagy dillemában voltam mivel testvére is ott figyelt mellette 1B. Még is a 2B-t választottam mert belülről u.a. viszont nekem a 2B nekem kívülről jobban tetszett az ajtó is nagyon könnyen nyílik ezért én nem tartottam szükségesnek a felső cd helyet. Persze a külalak szubjektív mert a barátnőm szerint olyan mint egy radiátor :think:  :omg: .

Szóval ami nagyon tetszik:
Iszonyat csöndes.
Meglepően sok extra és praktikus megoldás.
Profi anyagok, még a műanyagok is strapabíróak.
Könnyű és egyértelmű szerelés, nem kell barkácskészlet hozzá :D
A felső kivezetések, USB, Firewire, fülhallgató, mic. nagyon ötletes mert nekem az asztal mellett hever.
Nagyon jól szellőzik annak ellenére, hogy én a levegőztető nyílások láttán egy kicsit szkeptikus voltam, főleg az elsők miatt.

Azért van néhány negatívum is:
A PCI leszórító eléggé elcseszett konstrukció, 3 kártyából 2-őt csavarozni kellett, szóval inkább csak zavart mint segített.
Ha 7 venti hely van benne akkor már igazán adhattak volna 7db pórszűrőt is.
A floppy rögzítést nem értem miért kellett csavarosra hagyni :think:
Ezek elhanyagolható dolgok de azért szerintem elvárható lett volna.

egy dologra még nem jöttem rá, a kék oldalsó ventillátor tartón van három gumi talpú téglalap ami egy fogazott sínbe van belecsúsztatva. Na az mire szolgál?
Valamint én még nem kötöttem be az USB-t, de szerintem a két föld összekötéséből nem lehet probléma mert elvileg a tápon belül is közös ponton vannak és csak a teljesítmény megosztás miatt vannak kettéosztva(elvileg) :think:

Szóval nem csalódtam azt kaptam amit vártam :cool:  :smoker:

#234 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 16:08

hello!

Üdv a klubban :taps: :D
sztem jó választás volt a 2B, nekem is jobban tetszik, mint az 1B, bár van vmi abban a radiátoros dologban..  :)
A kártyáknál nekem eddig csak a vga-val volt gondom, bár abból még nem találtam olyat ami belement volna csavar nélkül.
Proszűrő ügyben sztem úgy kalkuláltak, hogy 1 v 2 előre ill. 1 v 2 oldalra, mert a többinél úgyis kifele fújja a venti a levegőt.... legalábbis gondolom, hogy nem sprorolni akartak egy ~20k-s háznál  :think:
a floppy jó kérdés, hogy miért csavaros... talán kihaló állatfajnak gondolták vagy nem tudom, de cserébe kiveheted a tartó rekeszt, úgyhogy nem kell bűvészkedni a csavarhúzóval :)

Viszont az oldaló ventitartón lévő gumitalpú izé nagyon jó kérdés :think: vmiféle távtaró lenne? de akkor mihez és minek??

Te pedig használd egészséggel, legyetek együtt jóban, rosszban... etc... :D

#235 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 20:01

Idézet: Bibu - Dátum: 2004. április 20, kedd - 15:15

egy dologra még nem jöttem rá, a kék oldalsó ventillátor tartón van három gumi talpú téglalap ami egy fogazott sínbe van belecsúsztatva. Na az mire szolgál?

A kártyák (pl. VGA) beszorítására szolgál hogy a hátsó fele ne csússzon ki a foglalatból pl. szállításkor. Bár ez csak az "occsó" házaknál játszik, ahol nyeklik-nyaklik a ház :) Casetek rulz!  :respect:  :rock:
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#236 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 20:54

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2004. április 20, kedd - 21:01

A kártyák (pl. VGA) beszorítására szolgál hogy a hátsó fele ne csússzon ki a foglalatból pl. szállításkor. Bár ez csak az "occsó" házaknál játszik, ahol nyeklik-nyaklik a ház :) Casetek rulz!  :respect:  :rock:

nahát... ki nem találtam volna  :omg:
Köszi az infót. ;)

#237 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 23:11

Egyebkent nem is meseltem. Szepen vilagit a Thermaltake Hardcano 12es is.  :cool:  Mondjuk meg nincs kihasznalva, mert csak egy venti van rakotve, de ami kesik nem mulik. :)  Arrol meg plane nem meseltem, hogy a szerelesnel jo 3 orat elbohockodta a bandazsolassal.. :omg: Igen sok problemat okozott a Tt +8 nem tul rovid drotjai. Meg szerencxse, hogy a vincsitarto allvanyon van egy muanyag bizbasz pattintos kabeltarto.  :D

Egyebkent igy elnezegetve az ajton levo vilagitos elolap kellemesen nez ki, messze van meg az a giccses kategoria  :cool:

#238 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 04. 21. 12:08

Idézet: Bibu - Dátum: 2004. április 20, kedd - 13:15

Beléptem én is a Casetek táborba  :respect: . Tegnap volt a költözés és mivel ezen topicban leírtak alapján lett szimpi a ház...

Üdvözlet részemröl is és annak kifejezetten örülök, hogy a topic segítségedre volt döntésedben. :)

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#239 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 04. 21. 12:12

Ezt láttátok már?  :rock:

Kép

Kép

Nagggyon cool.  :drocker:

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#240 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 12:33

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2004. április 20, kedd - 21:01

Eehh... na erre én sem jöttem volna rá, de tényleg :respect:  :up:
Mondjuk nem hiszem, hogy ezt a funkciót sokat fogom használni mert nem a hordozhatóság a fő erőssége a háznak, de azért jó tudni, hogy erre is gondoltak:up:

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.