Oldal 1 / 1
miért nem kapcsol ki a monitor?
Elküldve: 2003. 03. 30. 23:31
Sziasztok,
WinXp-nél azt tapsztaltam, hogy amikor leállítom a gépet nem kapcsol ki magától a monitorom: megjelenik egy self diagnostics üzenet, mely szerint nincs bemeneti jel. Így azt mindig kézzel kell kikapcsolnom a gép leállítása után. De például azt be tudom állítani, hogy amikor nem használom a billentyűzetet x ideig akkor automatán kikapcsoljon. Tud vki segíteni, hogy mit kéne beállítanom, hogy magátol kikapcsoljon leálláskor is???
[ 2003. március 31.: c0yr szerkesztette a hozzászólást ]
WinXp-nél azt tapsztaltam, hogy amikor leállítom a gépet nem kapcsol ki magától a monitorom: megjelenik egy self diagnostics üzenet, mely szerint nincs bemeneti jel. Így azt mindig kézzel kell kikapcsolnom a gép leállítása után. De például azt be tudom állítani, hogy amikor nem használom a billentyűzetet x ideig akkor automatán kikapcsoljon. Tud vki segíteni, hogy mit kéne beállítanom, hogy magátol kikapcsoljon leálláskor is???
Elküldve: 2003. 03. 31. 05:00
Ilyet akkor szokott csinálni, ha nem kikapcsolja az ember a gépet, hanem kihúzza a monitorcsatlakozót. Valószínű, hogy kikapcsoláskor valamelyik láb a videókártyán keresztül leföldelődik. Lehet, hogy rossz a videokártyád, vagy a monitorod?
A tökéletes világban... elkapják a spammereket, és közös cellába zárják azokkal a férfiakkal, akik megnagyobbítatták a péniszüket, Viagrát szednek, és új kapcsolatokra vágynak.
Elküldve: 2003. 03. 31. 07:15
Monitor típusa?
Amúgy, a legtöbb monitor csk bizonyos idő után kapcsol ki - megóvandó a tulajt a szívrohamtól, mikor lerugja a gépről a VGA-kábelt...
Amúgy, a legtöbb monitor csk bizonyos idő után kapcsol ki - megóvandó a tulajt a szívrohamtól, mikor lerugja a gépről a VGA-kábelt...
Elköltöztem :-)
Elküldve: 2003. 03. 31. 19:53
A monitor típusa: LG Flatron 795FT.
A monitorvezérlő: ABIT SILURO GF4 Ti4200 8x AGP 128 MB.
De a probléma más videokártyánál is jelentkezik, ugyhogy biztos nem a kártya miatt van.
A monitorvezérlő: ABIT SILURO GF4 Ti4200 8x AGP 128 MB.
De a probléma más videokártyánál is jelentkezik, ugyhogy biztos nem a kártya miatt van.
Elküldve: 2003. 04. 01. 08:25
1. Tudom, hogy túl egyszerű lenne, de ugye felraktad a monitor driverét???
2. Hoszabb idő alatt se kapcsol ki?
2. Hoszabb idő alatt se kapcsol ki?
Elküldve: 2003. 04. 01. 11:12
1) A monitor és a videokártya drivere is fent van!
2) Több perc után sem kapcsol ki (csak villog a self diagnostics: no signal detected üzenet, pont úgy mintha működés közben kihúznám a monitorból a VGA kábelt).
2) Több perc után sem kapcsol ki (csak villog a self diagnostics: no signal detected üzenet, pont úgy mintha működés közben kihúznám a monitorból a VGA kábelt).
Elküldve: 2003. 04. 01. 11:21
Dugd be a monitort egy natúr VGA kártyába, hogy akkor is csinálja-e. Gép sem kell alá, csak kártya. Ha nem kapcsol ki, akkor megkukult.
Sanya
Elküldve: 2003. 04. 01. 11:35
Még egy ötletem van: ez ugye olyan monitor, aminél külön van a kábel? Ha igen, akkor próbálj meg kölcsönkérni egy olyan kábelt, amivel valakinek működött a standby funkció.
Ha ez se jön be, akkor passz.
Ha ez se jön be, akkor passz.
Elküldve: 2003. 04. 01. 11:53
Úgy néz ki hogy a probléma a monitorvezérlőt és a monitort összekötő kábelek miatt van: két VGA kábel van összedugva egy 5 méteres és a monitorhoz kapott eredeti kábel (azért kell ilyen hosszú VGA kábel, mert a gép és a monitor elég messze vannak egymástól). A hiba akkor nem jelentkezik, ha csak a monitorhoz kapott eredeti VGA kábellel kötöm össze a monitort és a videokártyát, ebben az esetben rögtön kikapcsol a monitor, amikor leállítom a gépet.
Mi lehet a gond? A távolság, vagy a hosszabb VGA kábel? vagy mi?
[ 2003. április 01.: c0yr szerkesztette a hozzászólást ]
Mi lehet a gond? A távolság, vagy a hosszabb VGA kábel? vagy mi?
[ 2003. április 01.: c0yr szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 01. 12:00
A jobbfajta kábelek VESA DPMS kompatibilisek, a rosszabbfajták nem. Azaz: van néhány kiegészítő vezeték, ami pl. a monitor típusát és a kikapcsolási parancsokat továbbítja.
SZVSZ a hosszabbítód 'roszabbfajta'.
[ 2003. április 01.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
SZVSZ a hosszabbítód 'roszabbfajta'.
[ 2003. április 01.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1