VR3 és R8 sorbakötve és ez a tag párhuzamosan Th1-el.
Beszélgetés hűtőventilátorokról
Elküldve: 2005. 08. 24. 16:48
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 08. 24. 17:08
Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 22:21
...bazz, hogy ekkora marha vagyok...
Most az egyszer nem ellenkezek...
Amúgy az R6-nak mi a szerepe? Én csak annyit látok, hogy így a VR1-el nem lehet levinni a 6-os lábat a földre.
Szerkesztette: Teaway 2005. 08. 24. 17:13 -kor
Elküldve: 2005. 08. 24. 17:56
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 08. 24. 20:37
Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 17:48
Szasztok!
Áramkör rev2.
mosmár csak jó....
(a végén tiszta profi leszek péjtbe
Üdv.
Pistif
Csatolt fájl:
-
circuit_rev2.gif (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2005. 08. 24. 21:14
Elküldve: 2005. 08. 25. 10:31
Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 22:14
Hali!
Bocs!! Tiszta hülye vagyok!!!! Tegnap este kicsit már fáradt voltam.... Lassan átveszem a "marha" címet
Nos akkor itt van a rev2.1. Mostmár nagyon remélem hogy jó mert felakasztom magam
Üdv.
Pistif.
Csatolt fájl:
-
393pwmjav2.GIF (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2005. 08. 25. 19:57
Idézet: Pistif - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 11:31
...Nos akkor itt van a rev2.1....
Üdv.
Pistif.
Szasztok!
didyman:
Említettél még valami diódát... azt milyet és hova? Az fogja megszüntetni a motorzajt vagy arra más a megoldás?
Üdv.
Pistif.
Elküldve: 2005. 08. 25. 20:44
Idézet: Pistif - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 20:57
didyman:
Említettél még valami diódát... azt milyet és hova? Az fogja megszüntetni a motorzajt vagy arra más a megoldás?
Üdv.
Pistif.
Q1 lábai (EC) közé. Katód az E felé.
Elküldve: 2005. 08. 25. 21:47
Ez a tranyót védi esetleges induktív lökésektől és a motorzaj (helyesebben a "csipkés", ventire jutó feszt simító) csillapításáért felelős kondi miatt kell.
A kondi meg plö 470uF, 16V kb. 0,5A-es áramteherig.
Elküldve: 2005. 08. 25. 23:05
Idézet
NANÁ hogy tuggya!!!
Idézet
Ezt pedig párhuzamosan a ventivel ha jól sejtem....
Jóccakát.
Pistif.
Elküldve: 2005. 08. 28. 15:29
Még pedig...
Venni akarok hamarosan 1 házat..amibe majd 5 db 92 cmm venti lenne majd..!
hogy valamilyen szinten ezeket tudjam majd kezelni arra gondoltam hogy veszek vezérlő panelt..!
Tehát 4 ventit akarok vezérelni majd a panelől...!
Amit szeretnénk tudni...
ELŐLAPI PANEL VANTEC NEXUS NXP-201 FEKETE lenne a vezérlő egység...!
A venti pedig CHIEFTEC Ház huto AF-0925S 90x25mm 3pin/4pin
Minden veni alkalmas arra hogy vezérlő panelrol szabályozzuk a fordulatszámát...?
A fent leirt 2 eszköz igy ebben a formában alkalmas arra hogy tudjam szabályozni a fordulatott...?
Elküldve: 2005. 08. 28. 16:50
Idézet: noren - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 16:29
Miért kell ennyire sok?
Idézet
Nem javaslom ezt a fajtát mert itt van nálam is egy döglött IC hibás.
Idézet
Persze, nem fix fordulatúak ezek.
Elküldve: 2005. 08. 28. 16:51
Idézet: noren - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 16:29
Minden veni alkalmas arra hogy vezérlő panelrol szabályozzuk a fordulatszámát...?
A fent leirt 2 eszköz igy ebben a formában alkalmas arra hogy tudjam szabályozni a fordulatott...?
Szia!
Nekem VANTEC NEXUS NXP-205-ösöm van, semmi gond nincs vele, gondolom azt tudod, hogy "csak" 7V-től 12V-ig szabályoz.
A házhűtő ventikhez tökéletesen alkalmas, hőérzékelős automata fordulatszámszabályozos ventikhez nem ajánlják (prociventik).
A ventiket gondolom a házhoz adják, vagy külön veszed?
Nem tudom mennyire fontos neked a csönd, az meg pláne nem, hogy mi számít csendesnek neked, de a CHIEFTEC ventinél biztos, hogy van halkabb is.
MM2 buszok
Elküldve: 2005. 08. 28. 17:10
Idézet: zoszt - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 17:51
Nekem VANTEC NEXUS NXP-205-ösöm van, semmi gond nincs vele, gondolom azt tudod, hogy "csak" 7V-től 12V-ig szabályoz.
A házhűtő ventikhez tökéletesen alkalmas, hőérzékelős automata fordulatszámszabályozos ventikhez nem ajánlják (prociventik).
A ventiket gondolom a házhoz adják, vagy külön veszed?
Nem tudom mennyire fontos neked a csönd, az meg pláne nem, hogy mi számít csendesnek neked, de a CHIEFTEC ventinél biztos, hogy van halkabb is.
Köszönöm hogy ilyen hamar választ kaptam:))
Megmondom öszintén semilyen tapasztalatom nincs e téren...!
Volt 1 elgondolásom amit szeretnénk hamarosan megvalósitani...!
Két dolog van amit elgondoltam az egyik amikor vezérlő panel van a fent emlitett megoldás vagy van még 1 másik elgondolásom még pedig a következő..!
Coolink VS9-1900 Speed Adjustable Silent Fan 9cm, 1100-1900rpm, 14-23dB
bövebb link itt http://boltbazis.hu/termek/szamitastechnik...ndszerhuto/5932
ide nem kell vezérlő panel csak 1 keret..amire csak fel kell rögziteni a potmétereket..!
úgy tudom hogy ezek lényegesebben halkabb ventik mint a CHIEFTEC..!
Elküldve: 2005. 08. 28. 17:50
Idézet: noren - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 18:10
Én is csak a saját ventijeimet ismerem, se Chieftec se Coolink ventit nem hallgattam még.
Coolink-re sokan mondják, hogy jó és a többihez képest megfizethetőbb árban van.
Ajánlott olvasmány:
"Gigantikus ventilátorteszt"
+ a hozzászólások
Ha van időd olvasgasd ezt a topikot is, van olyan bolt is, ahol meghallgathatod a külonboző ventik zaját, akár a saját gépedben is.
A nagy kérdés az hogy mennyire vagy csendmániás, mennyit számít a hűtési teljesítmény, és mennyit szánsz rá.
Más ha Prescott mellé lesz és más ha valami kevésbe forrófejű proci lesz a házban, esetleg még a vinyók száma elég meghatározó.
A Coolink nekem jobb választásnak tűnik, ha tudsz egy számodra esztétikus keretet fabrikálni.
Ha vezérlő panellel leszabályozol négyet, az ötödik pedig 12 voltról megy, akkor az az egy is zajosnak tűnhet.
A venti vásár (is) általában kompromisszumos döntés, és nem is feltétlenül a könnyebbik fajtából.
MM2 buszok
Elküldve: 2005. 08. 28. 18:11
Idézet: zoszt - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 18:50
Coolink-re sokan mondják, hogy jó és a többihez képest megfizethetőbb árban van.
Ajánlott olvasmány:
"Gigantikus ventilátorteszt"
+ a hozzászólások
Ha van időd olvasgasd ezt a topikot is, van olyan bolt is, ahol meghallgathatod a külonboző ventik zaját, akár a saját gépedben is.
A nagy kérdés az hogy mennyire vagy csendmániás, mennyit számít a hűtési teljesítmény, és mennyit szánsz rá.
Más ha Prescott mellé lesz és más ha valami kevésbe forrófejű proci lesz a házban, esetleg még a vinyók száma elég meghatározó.
A Coolink nekem jobb választásnak tűnik, ha tudsz egy számodra esztétikus keretet fabrikálni.
Ha vezérlő panellel leszabályozol négyet, az ötödik pedig 12 voltról megy, akkor az az egy is zajosnak tűnhet.
A venti vásár (is) általában kompromisszumos döntés, és nem is feltétlenül a könnyebbik fajtából.
Én amit össze olvastam a Coolinkrol azok alapján döntöttem melette..!
Sajna ezt amit megjelöltem tipust sem könnyen találtam meg üzletben...igy igen csak fel csillant a szemem..!
A gigantikus tesztet olvastam de kivesézni nem nagyon tudtam még...! kösz a linket...))
Végül is a 12 cm Coolinket innen néztem ki..mert az lesz majd a ház hátulján...!
Kizárt az Intel vonal...mivel K8-ban hiszek...
A Procihütő az Gigabyte G-Power Pro lesz a nagyobb mert azon is van fordulat szabályzás...!
A ház nem volt egyszerű dolog...CHIEFTEC LBX-02B-B-B ennél a háznál keresztbe vannak a vinyók..
ezzel szembe van 3 db 92 cm venti hely...mivel nekem a gépbe csak 2 vinyó lesz igy csak 2 venti kerül beépitésre...pont szembe...igy a levegőt a ventik keresztül nyomják majd a vinyon..!
a másik 2 venti az alaplapra nyomja a levegőt...!
Hátul meg úgye a 12 cm fog dolgozni...!
Beépitő keretet lehet venni...és azt csak ki kell furni...és berögziteni majd a kis potikat...))
nagy keret lesz mindenképpen igy el fér majd 4 db 92 cm venti és az 1 db 12 cm venti potija..!
a kis lemez meghajtókeretbe pedig a procihűtő szabályzója kerül...!
De a tesztet a gantikust újra átgondolom főleg a zaj miatt...!
Elküldve: 2005. 08. 28. 19:06
Elküldve: 2005. 08. 28. 20:02
Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 20:06
Bár a LED-ek fénye olyan erős, hogy este az egész szobát bevilágítja, el kell takarjam valamivel, hogy aludni tudjak tőle
Hmm...talán kapcsold ki a gépet, ha úgyis alszol
Elküldve: 2005. 08. 30. 02:28
Nem olvasnam vegig a hosszaszolasok garmadat, mert lattam itt minden fele rajzokat amihez ugysem ertek, 9cm-s ventit szeretnek Chieftec hazba winyot huteni (nagyon szar maxtorom van, ezzel futok telen) valami bika venti kene, hangra nem igen vagyok erzekeny, ha fulerto barmi johet a hatekonysag oltaran, es 12cm hutot is szeretnek hatulra, de abban sem vagyok kepben. Ertekhatar nelkul irjatok le legyszi a javaslatokat. A prohardveren elolvastam a giga venti tesztet, de azzal sok bajom van, pl. hogy az ottani ventik nagyresze mar nem kaphato sehol, vagy pl a 9cm-sek kozotti coolermaster dual strom igy a kep alapjan be sem fer a winyok moge hutonek (persze itt lehet tevedek, ezert is kerek tanacsot). Koszonom mindenkinek.
Udv. nektek.
Elküldve: 2005. 08. 30. 11:50
Idézet: Fourier - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 3:28
Nem olvasnam vegig a hosszaszolasok garmadat, mert lattam itt minden fele rajzokat amihez ugysem ertek, 9cm-s ventit szeretnek Chieftec hazba winyot huteni (nagyon szar maxtorom van, ezzel futok telen) valami bika venti kene, hangra nem igen vagyok erzekeny, ha fulerto barmi johet a hatekonysag oltaran, es 12cm hutot is szeretnek hatulra, de abban sem vagyok kepben. Ertekhatar nelkul irjatok le legyszi a javaslatokat. A prohardveren elolvastam a giga venti tesztet, de azzal sok bajom van, pl. hogy az ottani ventik nagyresze mar nem kaphato sehol, vagy pl a 9cm-sek kozotti coolermaster dual strom igy a kep alapjan be sem fer a winyok moge hutonek (persze itt lehet tevedek, ezert is kerek tanacsot). Koszonom mindenkinek.
Udv. nektek.
Amit én tudok sgiteni pár link ha az úgy jó...!!!
Itt vannak ventik olyanok amiket keresel... 8 és 9 cm ventik...!
itt találtam 12 cm..fordulatszám szabályzóst is....!!
http://boltbazis.hu/termekek/szamitastechn...to/rendszerhuto
itt csak 9 cm hűtök vannak...!
http://www.tts-kft.h....php?content.22

Súgó
A téma zárva.