Helló!
Lecseréltem a régi grafikuskártyámat egy ASUS HD6950-re, és azon a BIOS-t 6970-re. A gyári hűtés alapjáraton ~1500-as fordulaton megy, ezzel 65 °C-on tartja a GPU-t. Komolyabb igénybevétel esetén azonban kézzel kell a Catalyst-ban a fordulatszámot megemelni ~3100-ra, hogy a hőmérséklet ne szökjön az egekbe. GPU-Z-vel mértem, ha hagyom automatikusan a szabályzást akkor simán ~100 °C közelében van, így kézzel beállítva marad 70-80 °C között, viszont baromi hangos. A RAM-oknál és feszültség-szabályozóknál mért értékek pár °C-kal magasabbak.
Kicsit utánanézegettem, hogy milyen hűtőt lenne érdemes rá venni és nagyjából mindenhol az
Arctic Cooling Accelero XTREME Plus-t ajánlják, amiről így ránézésre el is hiszem, hogy beválik a GPU-hoz. Azonban ennél a RAM-okhoz és a feszültség-szabályozókhoz szükséges hűtést egy külön
hűtőborda-készlettel oldják meg, amit ragasztani kell. Valahogy nekem sosem volt szimpatikus a ragasztásos módszer, mert az olyan durván végleges, nem szerelhető, nem cserélhető vissza a gyárira.
Abban kérnék tanácsot, hogy szerintetek ez a hűtőborda-készlet megfelelően tudná-e hűteni a RAM-okat és feszültség-szabályzókat teljes terheléskor is? Ha már ragasztani kell, akkor szeretnék biztosra menni.