HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 06. 20:18

:D Engedd szabadjára! :D Ezt nem vállalom be analógra :)
A kikapcs megoldható még simán analóg módon. PWM nem kell, na! :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#582 Felhasználó inaktív   korcsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 10. 18:56

Sziasztok!

A hőmérséklet fügvényében történő fordulatszám szabályozás problémájának megoldásánál merült fel bennem, hogy az abszolút hőmérsékletre (hőfokra) szabályozás nem mindíg korrekt (nyáron 40 fokban 0 terhelés mellett szögön jár a venti), ezért jobb lenne disszipációs teljesítményre szabályozni.
Ez pedig adódik a hőmérséklet különbségből és a légáramból, tehát a megoldás hőmérséklet különbségre szabályozni. Építettem egy kis áramkört amiben két PN átmenet (tranyó Bázis Emitter) különbségi feszültsége vezérelte a nagy erősítésre (>10000) beállított műveleti erősítős végfokot, egy PN átmenet -2,2 mV/C fok hőfok függésű, kb 6 V-os kimeneti feszültségtartományban cca.: 1/3 fokon belül tartja a hőmérséklet különbséget. A proci érzékelőjét a lefogató pánt alá raktam be, a másikat a venti szívó oldalára. Így a környezeti hőmérséklettől függetlenül mindíg azonos csak a terheléstől függő a fordulatszám. A szabályozás ilyenformán nagyon gyors, fellépő terhelésre másodpercen belül reagál.Problémát jelenthet, hogy ha a házban felmegy a hőmérséklet akkor a proci is követi, de hasonló módon megoldható a ház szellőztetése is. Most dolgozok egy kis panelen ami minden ventire külön felszerelhető, a szívóoldalra rálógó hőérzékelővel és egy nyúlfarknyi vezetékkel a melegoldali hőérzékelőn (ez leér a proci aljáig, vagy a videó kártya bordájáig).

Hát ennyi az analóg megvalósításról amely szerintem egyszerű könnyen kivitelezhető megoldás egy csendes és nagy teljesítményű gép megvalósításához.

Mindenkinek sok sikert az építésben.

Bye

#583 Felhasználó inaktív   sityak2000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 09:05

Sziasztok!

Vett már valaki ebből a kis gyönyörűségből?

tényleg olyan halk, mint írják (19dBa)?

szuper lehet házhűtőnek.
ABIT NF7-S v.2,AMD ATHLON XP 1800+ @ 2GHz, Aerocool ht-101, HIS Radeon 9500@, Corsair CMX 512-3200LLPT,IBM 80Gb 7200rpm ,HITACHI 120GB 7200rpm SATA, Pio 108, LG 52x24x52x, 17" GABA

#584 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 13. 16:50

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 18:48

inkább túl zajos,

Mostan engemet miszlikekbe fognak hasigatni, de...
honnan tudod? :)

Szóval ja. Silentpcreview szerint, és szerintem is, a legjobbak a Panaflo "Hydro-Wave Bearing" ventijei.
TTS-nél vettem, tán 3000 körül volt az L verzió (80x80x25mm, 1900rpm) - teljes sebességen nagyon zavaró, mert 30 centiről hallani, leszabályozva nincs hang :)
Folyadékcsapágyból kifolyólag nincs súrlódás -> nincs csapágyzaj, nincs kopás.
4-5 évet elmennek minimum (egy ilyet 4 éve használok).

Zdraszt!

#585 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 12:54

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 17:50

Szóval ja. Silentpcreview szerint, és szerintem is, a legjobbak a Panaflo "Hydro-Wave Bearing" ventijei.
TTS-nél vettem, tán 3000 körül volt az L verzió (80x80x25mm, 1900rpm) - teljes sebességen nagyon zavaró, mert 30 centiről hallani, leszabályozva nincs hang :)

Én is éppen egy csendes rendszerhűtő céljául szolgáló 8 cm-es ventit keresek. De nekem nagyon halk kell, ez amit mondassz, tényleg a legjobb? Hallottam én is a folyadékcsapágyas a legcsendesebb, viszont hallottam ennél a tipustól egy jobbat. Egy német cég, őrült nagy ventiket gyárt stb, nemrég (ha jól tudom) bejött a piacra számtech ventikkel. Azt hiszem Paps vagy ilyesmi a neve..állítólag azok a legcsendesebbek, és én még boltban nem láttam, csak valamibe beleszerelfe p. fps tápokban, amik köztudott legalábbis az újak nagyon halkak..meg jók is.  Nos tud valaki erről valamit?!

#586 Felhasználó inaktív   visit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 19:29

Idézet: FLO - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 13:54

Én is éppen egy csendes rendszerhűtő céljául szolgáló 8 cm-es ventit keresek. De nekem nagyon halk kell, ez amit mondassz, tényleg a legjobb? Hallottam én is a folyadékcsapágyas a legcsendesebb, viszont hallottam ennél a tipustól egy jobbat. Egy német cég, őrült nagy ventiket gyárt stb, nemrég (ha jól tudom) bejött a piacra számtech ventikkel. Azt hiszem Paps vagy ilyesmi a neve..állítólag azok a legcsendesebbek, és én még boltban nem láttam, csak valamibe beleszerelfe p. fps tápokban, amik köztudott legalábbis az újak nagyon halkak..meg jók is.  Nos tud valaki erről valamit?!

Hali, a ttskft-nél megveheted, és a honlapjukon csemegézhetsz is. kb. brutto 3500Ft.
sjjna nem emlékszem a címre, talán valaki más kisegít, freewebes, az biztos valami ilyesmi: http://ttskft.freeweb.hu
Soltek K8TPRO939, 3200+ Athlon64

#587 Felhasználó inaktív   visit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 19:33

Ez bejött...
Más: mi a váltószám a köbméter/óra és a cfm között? Valahol, valaki már leírta, de nem találom. Nem azt kérem, hogy valaki keresse meg helyettem, csak hétha valaki emlékszik rá, hogy hol van.  Netán tudja a vátószámot...

#588 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 20:00

Idézet: FLO - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 13:54

Én is éppen egy csendes rendszerhűtő céljául szolgáló 8 cm-es ventit keresek.

Veszel Zalman 8centiset (zm-f1) és rádugod a hozzá adott leszabályozót, nekem bevált. :up:
Olcsón kapható ~1 ezres, depo-n megtalálod a legolcsóbb helyet.
firefox+foobar+mplayerc

#589 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 21:29

Sziasztok
milyen ventillátort javasoltok ami ledes és nagyon halk? 8cmes kellene
lehetőleg 20dB alatt

#590 Felhasználó inaktív   zeroo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 00:29

Idézet: FeW - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 21:29

Sziasztok
lehetőleg 20dB alatt

zalman f1
qw

#591 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 06:28

és ez a zalman világít?

#592 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 16. 10:42

Idézet: korcsi - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 19:56

Blá-blá :)

Na, végre egy drusza! :D Nagyon frankó ötlet, gratula hozzá!
De.
A gép hőmérsékletével, az alkatrészek hőmérsékletével nem az a gondunk, nekünk, hűteni vágyóknak, hogy elrugaszkodik a hőmérséklet a környezetétől (vagyis nem a differencia a baj), hanem az abszolút határok! És innen megközelítve, a legcsendesebb megoldás mindíg ennek az abszolút határnak a  tartása, vagyis azt mondom, hogy a procim ne legyen 60 foknál melegebb. Gondold végig, miért csendesebb így, mintha azt mondod, hogy hűvösebb időben a határ legyen csak pl. 20 fok maximum eltérés, míg melegben csak pl. 10!
A Te ötleted az alkatrészélettartam alkatrésztől függő kisebb-nagyobb hőfokfüggő ráhatása és a csend között teremt egy egészséges középvonalat és ez remek egyébként.
Mondjuk én nem félek, hogy a meleg miatt fog a félvezetőalapú eszközkészlet elhalni, a vinyóknál meg az a lényeg, hogy ne változhasson gyorsan a hőmérséklet (képzelj el egy 10krpm/36G-ás, nem mai darab-13..26W- vinyót léghűtéssel, borda nélkül a környezetinél max. 4-6 fokkal melegebben egész nap után is-ez egy jó szélcsatorna, úgyszólván ingyen és némán-helyesebben a gépből kifele húzó két, soros SB-et elképzelve :) ).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#593 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 23:32

Idézet: visit - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 20:33

Ez bejött...
Más: mi a váltószám a köbméter/óra és a cfm között? Valahol, valaki már leírta, de nem találom. Nem azt kérem, hogy valaki keresse meg helyettem, csak hétha valaki emlékszik rá, hogy hol van.  Netán tudja a vátószámot...

Ime!  :cool:

#594 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 17. 19:42

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 17:50

Mostan engemet miszlikekbe fognak hasigatni, de...
honnan tudod? :)

4-5 évet elmennek minimum (egy ilyet 4 éve használok).

Zdraszt!

Már nem aktuális, bőven elég a Thermaltake Smart Case Fan II pótivel, nagyon elbűvölő szél súrlódása van, mikor teljes sebességgel megy, az kb. közel van 5000 RPM-hez. :eek: Tesóm félt tőle... :Đ Nekem tetszik, de 2500 RPM biztos ok. :)

Most felteszem a problémát, vettem fekete Tsunami házát, benne lévő 3 led-es hátsó 12 cm venti, az egyik kék LED villódzik, lehet kontakt vagy áramköri hiba? :confused: Nagyon zavaró, ez garanciális probléma? Valakinek is ilyen a villódzás? :omg:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#595 Felhasználó inaktív   visit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 07:26

Idézet: a t o s z - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 0:32

Ime!  :cool:

THX!
De már ki is tudom számolni.... Nem tudtam mi az az "f" a cfm-ben, ezért nem tudtam korábban.

#596 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 19:46

Sajnos áramköri hiba, 5V-on néhány perc után kussban marad az egyik zavaró LED lámpa. ;)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#597 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 11:50

Idézet: FeW - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 22:29

Sziasztok
lehetőleg <20dB alatt

valaki esetleg tud mondani erre választ?

#598 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 11:51

Idézet: FeW - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 12:50

valaki esetleg tud mondani erre választ?

AeroCool Chameleon. 2000-et porog defaultban, de mar ott is meglepoen halk, ha ebbol meg szabalyzol lefele egy keveset akkor siman 20dB alatt van...

Hofoktol fuggoen vilagit kektol-pirosig.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#599 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 14:45

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 12:51

AeroCool Chameleon. 2000-et porog defaultban, de mar ott is meglepoen halk, ha ebbol meg szabalyzol lefele egy keveset akkor siman 20dB alatt van...

Hofoktol fuggoen vilagit kektol-pirosig.

Erről mi a véleményetek?
FalconRock II

Mekkora órajelen vinne el ez egy 2500+ barthon-t? Szeretném húzni a provcit, alapfeszen, de félek a melegtől. Mondjuk eddig még nem volt 45 foknál melegebb.

#600 Felhasználó inaktív   Blackeagle 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 09. 23. 12:03

Sziasztok csak annyi érdekelne szerintetek milyen hűtőt vegyek a procihoz?  AMD 64 3000+ :rolleyes:

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.