Üdvözlet...
Hát hol is kezdjem... Az egész témával foglalkozó fórumot nem volt időm elolvasni de segítségre lenne szükségem:
A lényeg, hogy baba fog születni a családban és a gép abba a szobában van és lesz, ahol mi is vagyunk és a baba is fog aludni... Eddig nem volt gond, mert minket nem zavart, de a kicsit gondolom már zavarná, amikor én éjszakákba nyúlóan használom a gépet. A cél pedig az lenne, hogy (majdnem) teljesen hangmentessé szeretném tenni a gépet, mert most elég hangos. Azt nem tudom hogy mi van rajta (mármint ventik) de hangosak...
A házam egy Sweex Carry X 350W ház. Ennek az oldalán a CPU hűtő felett közvetlenül az oldalán van egy vent, illetve hátul egy, ami a videókártya hátulját a CPU-t és a winyókat próbálja hűteni a levegő beszállításával
Tehát:
1. A procim 3000+ XP (MSI Delta-L lapban) valami primecooler van rajta, de egyrészt rohadt hangos, és nem is hűti a procit, ma is 68 fokos volt (télen 24 fok a szobában, mi lesz nyáron, mivel a baba miatt nem tudom mindig járatni a légkondit). Szóval milyen hatékony és szinte halk hűtőt tudtok rá ajánlani?
2. A két 8 cm-es ventit is lecserélném, mivel a gyárikat már egy éve muszáj volt mert zörögtek mint állat, most két darab noname szines van rajta, de már ezeknek a hangjai is kezdenek idegesíteni. Milyen 8 cm-es szuperhalk venit tudnátok ajánlani?
3. Mivel passzív hűtő van a chipseten, azzal most nem foglalkoznék. Még van a házban egy inno3d Geforce 6800-as kártya az eredeti CoolerMaster hűtőjével, azt nem tudom, hogy létezik-e erre halkabb megoldás, illetve érdemes-e egyátalán lecserélni?
4. A táp a házzal együtt volt, ebben is van egy 8 cm-es hátul. Kérdés, azt lehet-e (szabad-e)cserélni valamilyen másikra, mert az is elég hangos lett mostanában.
Ebben az esetben az ár nem érdekel, a lényeg, hogy szuperhalk legyen a ház.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét, sajnos ebben a témában nem vagyok járatos. És mint mondtam eddig nem is érdekelt a dolog, mert engem nem zavart. De a jővőben már másképp lesznek a dolgok...
D.