HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#911 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 11. 19:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 18:43

bottom line, koszonom a segitseget. a matrica eltavolitasa utan arra jutottam, hogy a motor leegett, ezert szorul. Mivel ez a dog pont 4.5cmx4.5cm - ami nalunk jo esellyel beszereznetetlen (elmentem 3-4 boltba -amit kellyek javasoltak). inne oda tendaltam, hogy komplett hutocsere a legeselyesebb.  vegulis a dologbol egy bartarnagy kekszinu passziv zalman lett, mert a ventillatoros megoldasokat - mar ami raapliakalhato volt a kartyara nagyon verszegenynek talaltam. Ez igy 8000 penz lett sajnos.

áh, körbenézhettél volna itt a bolhán, vki árult egyet

#912 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 20:17

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 19:49

áh, körbenézhettél volna itt a bolhán, vki árult egyet

utólag könnyű okosnak lenni  :omg:  ;)
amugy sztem jobban járt a zalmannal  :cool:

#913 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 21:06

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 20:17

utólag könnyű okosnak lenni  :omg:  ;)
amugy sztem jobban járt a zalmannal  :cool:

zalmant árultak

#914 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 07:58

Nekem meg van kettő 9700pr-ról szakadt gyári radiátorom :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#915 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:29

Vki próbálta már, hogy a hátsó házventi nem kifelé nyomja hanem befelé szívja a friss levegőt? Zárt háznál igy közvetlen a procihűtő/venti kapja a friss levegőt ami szerintem sokat számít. A meleg levegő pedig eltünik, mert elöl és hátul is kapja a hidegebb levegőt, vélemények?

#916 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:33

Ez akkor megoldás, ha fennt van egy elég nagy légszállítású, ami eltávolítja a bennrekedő meleg levegőt.
Üdvözlettel:
Gabi

#917 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:56

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 9:33

Ez akkor megoldás, ha fennt van egy elég nagy légszállítású, ami eltávolítja a bennrekedő meleg levegőt.

Elöl és hátul 12 centis venti nyomja be a friss levegőt és a tápban lévő kettő pedig viszi kifelé a nem feltétlen meleg levegőt. Mivel mind a 2 vincsim rack-ben van, igy csak ott gyülhet össze a meleg levegő, még azt is hűteni kell vhogyan és akkor nincsen olyan hely ahol meleg góc jöhet létre.

Az nf7-emben a déli híd is elég meleg, azt hűtő vki ? Én ma teszek rá réz rambordát és annyi elég lesz.

#918 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:35

Ha mindenhol csak befelé jön a levegő, akkor megreked a házban. Hogy mennyit tud elszállítani a táp atz nem tudom, de ha rajta keresztúl húzod ki a teljes házból a meleget, akkor az eléggé főzni fogja. Ha megoldható, akkor a gép tetejére tegyél egy ventit, ami kiviszi.
Üdvözlettel:
Gabi

#919 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:42

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 10:35

Ha mindenhol csak befelé jön a levegő, akkor megreked a házban. Hogy mennyit tud elszállítani a táp atz nem tudom, de ha rajta keresztúl húzod ki a teljes házból a meleget, akkor az eléggé főzni fogja. Ha megoldható, akkor a gép tetejére tegyél egy ventit, ami kiviszi.

Az a sok friss ami megy befelé az lehűti a bentlévő levegőt, de majd mutatok fényképet és látod, hogy mire gondolok.

#920 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:49

De hova megy? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#921 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 11:07

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 10:49

De hova megy? :think:

A hátfó friss levegő az közvetlen a procihűtőre megy, 94m3/h és előről szintén 94m3 jön óránként. Ez sztem elég jól átforgatná a benti levegőt, igaz kifelé csak a réseken tudna menni a levegő.

#922 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 19. 13:10

Sztem a hátsó fújjon csak kifelé, esetleg ha csak az egy van be elől, akkor a hársót szabályozd le kisebb fordulatra, a hangja jobb lesz, de a hatása talán nem csökken sokat. Próbáld ki mindkét módon, aztán ami jobban bejön.  :D
KomposztWC

#923 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 13:24

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:07

kifelé csak a réseken tudna menni a levegő.

Ezt kérdeztem. ;)
Ha nem tésztaszűrő a házad, akkor felejtős. :omg:
Üdvözlettel:
Gabi

#924 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 14:00

Idézet: Grillo - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 13:10

Sztem a hátsó fújjon csak kifelé, esetleg ha csak az egy van be elől, akkor a hársót szabályozd le kisebb fordulatra, a hangja jobb lesz, de a hatása talán nem csökken sokat. Próbáld ki mindkét módon, aztán ami jobban bejön.  :D

A hanggal nincsen baj és visszaszabályozni egyébként sem tudnám, mert nem az alaplapra van rádugva. Kipróbálni max muszájból fogom ha nem jön be a befelé fújás  :D

Ez simán tésztaszűrő  :cool:

#925 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 09:21

Kipróbáltam mind a két esetet.

Először úgy, hogy befelé fújta a levegőt a hátsó venti, ekkor terheletlen állapotban a proci 48-49 fok volt, majd 3dmark05 után felkúszott 58-59 fokra, 1 óra után sem ment 54 fok alá a proci hőmérséklete.

Utána pedig, úgy hogy kifelé fújta. Akkor idle állapotban szintén 48-49 fokos volt, majd 3dmark05 után szintén felment 58-59 fokra és utána visszahült 52-53 fokosra. Tehát lényeges különbség nem volt aközött, hogy befelé v. kifelé fújta a 12 centis venti a levegőt.

Azt meg kell említeni, hogy a ventit csak a házon kívül tudtam felszerelni, mert felül sajnos nem fér el, mert túl közel van a táp, de majd egy kis barkácsolással megoldom. Az, hogy kívül v. bent van befolyásolhatja a hűtést, mert közelebb van a bordához és főleg a melegebb levegőt szivja el, míg ha kívül van akkor máshonnan is szívja a levegőt.

Most majd úgy próbálom ki, hogy kikapcsolom a ventit és megnézem úgy mit produkál, ha ugyanennyi lesz akkor a külső megoldás egyenlő a nullával.

#926 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 09:18

A történet folytatódik, tegnap játszottam egy picikét: bf, bfv több órán keresztül, majd 3dmark05 és max 50 fokos volt a cucc, marha érdekes :-) Igaz lejebb vettem egy picikét az órajelet -50mhz és a feszt is. 1.8-at adok neki, de csak 1.78-t kap, az abit lapok csodája :D  Eddig 1.81-t kapott, nem hiszem, hogy számítana 8-10 fokot ez a kis feszcsökkentés. Mindenesetre érdekes jelenség. A szobában ugyanannyi volt a hőmérséklet.

#927 Felhasználó inaktív   pzsx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 12:20

:confused:
Hali!
Segítség kellene nekem, 220as ventik fordulatszámát szeretném szabályozni. Mivel? Hogyan? Lehetőleg olcsón. Ajánlottak már fényerőszabályzót, de a ventik 12W-osak. Olyan fényerőszabályzó pedig, ami 0-40W-ig szabályoz 10ezer péz.
Hol van a szél, amikor nem fúj?

#928 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 12:41

Idézet: pzsx - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 12:20

:confused:
Hali!
Segítség kellene nekem, 220as ventik fordulatszámát szeretném szabályozni. Mivel? Hogyan? Lehetőleg olcsón. Ajánlottak már fényerőszabályzót, de a ventik 12W-osak. Olyan fényerőszabályzó pedig, ami 0-40W-ig szabályoz 10ezer péz.

Még az előző topikba válaszoltam - csak egy ötlet, de szvsz működni fog. :)

Szerk.: én is a fényerőszabályzót javasoltam volna. Próbálkozz villanyászboltokban, talán van valami olcsóbb megoldás.

Szerkesztette: Telcontar 2005. 03. 29. 12:42 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#929 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 21:08

Nem. Ha aszinkron motor (általában az egyszerűsége okán az szokott lenni) a potis szabályozás csak nagy ellenállásnál fog visszafogni és ott erősen légellenállás-függő lesz az eredménye. A fázishasításos (dimmer) vezérlés jobban hangzik, ott a generátor kimeneti impedanciája még alacsony marad és a 40W-os alsó határ (amit írt valahol valaki) eltolható lefelé kis buherrel (más kérdés, hogy a tekercsek zajongani-melegedni fognak a fázishasítás miatt).
Legkorrektebb egy AC/DC/AC cucc lenne: Egyenirányított 230 meglengetve valami egyszerű, változtatható frekijű oszcillátorral.
Összefoglalva: Az AC-motorok között gyakori aszinkron motorok nem erre valók. Fix 1500-as (14xx) vagy 3000-es (29xx) fordulattal jönnek. De próbálkozni érdemes lehet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#930 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 22:19

Emberek! Létezik hogy a Thermaltake ventilátorok ilyen sz*rok lennének?...
Vagy 1,5 hónapja vettem egy USB-s TT külső házat, amibe belenyomtam egy optikai kombót. A kis 4 centis, kéken világító ventije már két hét után sipított, nyekergett, zörgött, csattogott és ezeket az effekteket csak 10-15 perc működés után hajlandó "kikapcsolni".

Szintén nemrég tettem a házba két 12 centis alap TT pörgőt, erre most hétvégén kiszedtem őket tisztítás céljából és mit látok? Az egyiknek a tengelyén előre-hátra mozog a propeller :) Totálisan lazára vette a figurát... :D Úgy gondoltam, nem várom meg, hogy elszálljon a tengelyről, Twister-ként végigpusztítva a gépet, így inkább visszatettem a régebbi Coolink ventilátorokat. Kérdés, mit lehet kezdeni ezekkel a vacakokkal?

Szerkesztette: DarkChild 2005. 03. 29. 22:22 -kor

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.