Idézet: didyman - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 14:01
Fejtsd ki nekem, hogy miért romlik a fogyasztó hatásfoka a PFC miatt, ez nagyon érdekel engem.
Biztos?

Van egy fiókod, két piros golyóval, kezedben egy zöld golyó. Egy golyó súlya 1g. Ha a zöldet beleteszed a fiókba, a golyók összsúlya mennyi lesz? 3g. Szerintem. Szerinted 2g.
Van egy windózod, 2 taszkkal. Ha a elindítasz mégegyet, a taszkok száma 3 lesz. Szerintem. Szerinted 2 marad. (pedig ahhoz, hogy a 3 taszk úgy fusson, mint mikor 2 taszk volt, erősebb gépre van szükség)
Van egy tápod, 2W teljesítményfelvétellel. Ha a tápba "beledobsz" egy 1W felvételű PFC-t, a táp felvétele 3W lesz. Szerintem. Szerinted 2W, azaz
nem romlik a hatásfok.
Beismerem, gőzöm nincs egy táp lelki világáról, de ha az működéséből adódóan generál a hálózat felé egy hibát, s azt én helyre akarom hozni, szükség van egy hibajavító áramkörre. Ahhoz, hogy beépítése után a hatásfok ne romoljon, szvsz négy lehetőség van:
-Beépítek egy perpeetum mobile-t a tápba a PFC kör táplálására (nem tudom, ez a kör miből áll, de ha tartalmaz csak egy elektronikai alkatrészt is, akkor szüksége van villanyosságra - az örökmozgó megoldja)
-Egy bazi nagy kapacitású akkut rejtek el a tápban a PFC kör táplálására (u.a., mint előbb, csak itt reménykedünk, hogy nem merül le az akku, mielőtt rájönnek a turpisságra)
-Napelemmel borítom a tápot a PFC kör táplálására (nem szólok senkinek, hogy a napelemet baromi gazdaságtalan volt előállítani, így még meg is dícsérnek)
-Csak a matricára nyomtatok egy PFC feliratot, így gyakorlatilag az eredeti táphoz képest nem romlik a hatásfok. (Majd a 900W-osba tényleg beszerelem fél év múlva. Addigra kitalálok valami új hypeot is.)
Összefoglalva tehát: szerintem azért romlik egy táp hatásfoka a PFC miatt, mert azonos terhelhetőség megtartásához nagyobb felvett teljesítményre van szüksége (még ha a golyós-tápos példával nem is áll arányban). Mégis esküszöm, nem fogom terjeszteni blőd igémet, magam is PFC-s tápot használok, mert "teccem érteni.jpg"

.
Asszem ma nagyon pihent vagyok...