HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#2621 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 22. 15:55

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 10:07

Lehet hogy most megköveztek, mert offnak nyilvánítjátok de;

Ha valaki ilyet lát valami árlistán hogy Sirtec (Chieftec) 360W stb tápegység, nem kell megijedni! ;) A Chieftec cég, mint olyan, nem gyárt tápegységeket, csak házakat! A tápegységeket több különböző, tesztelt minőségű gyártóktól szerzi (Sirtec, Delta, High Power stb), és átmatricázva, külön, vagy házba beépítve adja el azokat! Ha valaki vásárol egy ilyen "ál-Chieftec" tápot, azt veszi észre hogy olcsóbb, esetleg a garancia eltérhet! Nem kell tőle félni, minőségileg, alkatrészileg teljes mértékben Chieftec, annyi különbséggel, hogy nem járt a bizonyos cégnél, nem matricázták át, ebből kifolyólag nem rakták rá a saját hasznukat, viszont ugyanarról a futószalagról kerültek le, mint az átmatricázott társaik! ;)

Rhino666

Tessék mán válaszolni a kérdésemre!

#2622 Felhasználó inaktív   Atr3ides 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 22. 21:51

Sziasztok!
Most talaltam a topicra, es mivel ramijesztettek, gyorsan kerdeznek is a szakertoktol. Egy azona 300W-os tapom van a jelenlegi gepemben (Athlon 950, 2HDD, Gef2GTS, 256DDR), amit most cserelek Athlon2000+ es Radeon 9600-ra. Nem szeretnem, ha behalna, igy a kerdesem, hogy elbirja-e szerintetek ez a tap az uj konfigot, ill. ha nem, akkor milyen/mekkora tap javallott, amivel nyugodtan hasznalhatom, de nem megy ra minden vagyonom?

Ha nem hal be a gepem, igerem visszaolvasom a topicot, es tobbet nem teszek fel kezdo kerdeseket :)

#2623 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 22:12

Idézet: Atr3ides - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 22:51

Ha nem hal be a gepem, igerem visszaolvasom a topicot, es tobbet nem teszek fel kezdo kerdeseket :)

Ez most mi?

Még nem cseréltél gépet, csak tervezed, tehát a "behalás" (Grétsy László csókoltat!) veszélye nem áll fenn.
Vagyis kezdhetsz olvasni.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#2624 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 22:28

Idézet: Atr3ides - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 20:51

Sziasztok!
Most talaltam a topicra, es mivel ramijesztettek, gyorsan kerdeznek is a szakertoktol. Egy azona 300W-os tapom van a jelenlegi gepemben (Athlon 950, 2HDD, Gef2GTS, 256DDR), amit most cserelek Athlon2000+ es Radeon 9600-ra. Nem szeretnem, ha behalna, igy a kerdesem, hogy elbirja-e szerintetek ez a tap az uj konfigot, ill. ha nem, akkor milyen/mekkora tap javallott, amivel nyugodtan hasznalhatom, de nem megy ra minden vagyonom?

http://www.jscustomp...m/power_supply/ itt nagyjabol ki lehet kalkulalni mennyit kajal a gep.
Nemtom mennyire ad egzakt szamot, de becslesnek jo. Nekem a lenti konfigot a sokat anyazott codegen viszi(300-as), mar tobb mint 2 eve szolgal huen(igaz elotte csak 1400-es tbird-et,gef2mx-el) kopp kopp. Azert biztos ami biztos alapon most enis lecserelem chieftech-re, mer az ordog sose alszik ugye :D
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2625 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 00:32

Sziasztok!

Van most nalam 2 tap is. Illetve az egyik mar regota. Ez egy MaxPower tap, eleg ismeretlen, egy franko Sweex kuckohoz jart. Ez egy PFC 350W-os tap az alabbi ertekekkel: +5V: 40A / +3.3V: 20A / +12V: 15A. Az elso ket ertek ala van biggyesztve, hogy 200W. A sulya eleg jo, es tok korrektnek nez ki belulrol is. De van most itt egy Coolink AP400X (8 centis ventivel). +5V: 35A  / +3.3V: 28A / +12V: 15A. Sulyra szinte tok ua. a ketto. A Coolink elvileg hoszabalyzott ventivel van szerelve, ami maxon 2000-et porog. En megneztem a ventijet, es abbol a tipusbol van 3 fele, a fordszamtol fuggoen. (Nem Coolink a venti). De ebben a tapban a legerosebb porgettyu van, ami 31-32db-t ad ki max fordulaton, ami qrva sok - nekem legalabbis.
Mindket tap PFC-s. Szerintetek erdemesebb inkabb a Coolinkkal hajtani a gepet, vagy jo a masik is?

Szerk: Jahh jut eszembe. Alternativa meg egy dog nehez Chieftec 340-es is. :D +5V: 30A / +3.3V: 28A / +12V: 15A. Ez a tobbiekhez kepest milyen?

Amugy meg nem jottem ra, de mi melyik agon van?

Szerkesztette: a t o s z 2004. 09. 23. 00:50 -kor

#2626 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 23. 09:12

Idézet: Atr3ides - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 22:51

Sziasztok!

elgondolkodnék a cserén...

annó, amikor vettem egy BE6-II + Cel2 633@1G + Gef2 kombót, 2 JeNCi tápot is eldurrantottam vele 3 nap alatt... :) akkor vettem a 300W-os Azona-t (van ennek vagy 4 éve), és azóta használtam egy KT7A+ Duron 1200 + R8500, majd egy NF7+ XP 1800+@2.2G + R9600XT, és végül az IS7-E + 2.0A + R9600XT-val... az utóbbi 2 konfigot is elég jól vitte, de nagyon nagyon ritkán azért bejátszott egy reset (lehet, hogy nem is miatta)... most beleraktam egy 3E/1M/800 procit az IS7-E-be, és kapásból elkezdett komolyan hülyülni: ahogy a proci elkezdett dolgozni, a ventik fordulatszáma hallhatóan visszaesett...  :eek: rámértem, és 0.3-0.4 voltos ingadozás volt a +12V vonalon (és a tüskéket nem is tudom mérni)... és persze gyakran resetelgetett is... az tette az i-re a pontot, amikor pár nap múlva el is füstölt...

szóval elvitte a 2200MHz-en járó TBredB XP-t, de azért nem volt 100%-ig stabil vele... mondjuk 99% (persze csak komoly terhelés alatt, nem az asztalon)...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#2627 Felhasználó inaktív   SirMatula 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 10:47

Sziasztok!

Zalman ZM400A-APF
Zalman ZM400B-APS

Lényeges diferenciát abban láttam, hogy a  B-ben van S-ATA-s csati, és feszültségbeli eltérést is.
Ezen kívül van valami különbség?  :think:
Meyiket vegyem a kettő közül?  :think:
(Számít, hogy APF & APS? Hol tudnék utánanézni?)

(AMD2500+, Abit NF7-S, Maxtor 120GB S-ATA, Abit FX5600 256MB, 512MB 3200, Samsung CDRW, Pioneer 108D, Asus DVD-R, Azona 400W táp)

#2628 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 23. 11:13

Peetie: De, tökéletesen használhatatlan az a kalkula :)
Paul Atreides, elég kell legyen 300W, ha a táp nem túl öreg, de akkoris max. egy átkondizás. De ilyen kalibert el kell viseljen, bár ágankénti áramok és tervezett deszka típusa még érdekes lehet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2629 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 11:20

Idézet: SirMatula - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 11:47

Sziasztok!

Zalman ZM400A-APF
Zalman ZM400B-APS

Hmmm...Hát szvsz tök zöld :) .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2630 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 11:31

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 6:36

410W-s Chieftecről( Passzív PFC, 12 cm-es ventillátorral) mi a vélemény?

Nos, 360W-s aktív PFC-s Chieftec-et vettem. Remélem jó a véleményetek róla...  :p  Kicsit félek, hogy kevés lesz a 360W( Abit KV8 PRO, AMD 64 3200, 512DDR, 1 HD, 1 CDRW/DVDR, sima 6800-as ), de bízok a Chieftec-ben.  :cool:
JóSebesség

#2631 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 11:37

Húúúú, hát a 12V nyögni fog vele picit :) , de nem tudom, hogy a 6800 honnan kér enni inkább-ezt tudja valaki? Szvsz beleférhet.

#2632 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 11:54

Idézet: didyman - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 10:13

Peetie: De, tökéletesen használhatatlan az a kalkula :)
Paul Atreides, elég kell legyen 300W, ha a táp nem túl öreg, de akkoris max. egy átkondizás. De ilyen kalibert el kell viseljen, bár ágankénti áramok és tervezett deszka típusa még érdekes lehet.

Hi!

Van esetleg mas, ilyen temaju weboldal, ahol fogyasztasokat lehet kalkulalni (es egzaktabb szamokat ad)? Vagy egyesevel nezzunk utana minden elemunknek? :) Amugy hol hibazik az a kalkulator?

P.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2633 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 12:08

Egy abszolút maximum értéket közöl, ami táponként változó viszonyban, gyártó-, típus- és egyedfüggően közelíti meg azt, amit ezek a kalkulátorok számolnak. Minden tápnak van egy ilyen paramétere, ami az induláskori, pillanatokra fellépő maximumokat abszolválja :D és aztán sose lép fel ez az érték. Lehet még kalkulálni, hogy a ráírt értéknek pl. 30%-át lehet állandó tehernek venni és mondjuk 70%-át maximumnak, ami olykor tartósan, másodpercekre, percre is felléphet, de ez megint attól függ, hogy mire, mennyit használod a cájgot. Amikor a win butul, és pörög a vinyó, az meghajtja a gépet mondjuk 200W-ig, de aztán az irodai programcsomag és az internetexterminátor mellett gyakorlatilag pihen a táp. Másik véglet, amikor vég nélkül webszerverezik az ember-na ez már reálisabb lehet. A datáimnál lévő zsuga napja nagy részében 200W körül kér enni, amikor este serious sam vagy nopdb (Norton speedisk) van műsoron, netán svcd-t kell gyártanom avi-ból, akkor megszalad kicsit, de ugye a két-három ilyen művelet nem megy egyszerre, szóval gyakorlatilag ilyenkor sem vagyok 250-270W állandó terhelés felett, pedig olyan a gép, mint a karácsonyfa. Az utolsó tápkalkulátor 475W-ot mesélt nekem, hát közel sem akkora tápom van. Szóval valamire jó az a tápkalkula, de a legtöbb ember számára irreális értékeket közöl és így sokba fog kerülni a táp. Ráadásul, ami még mindíg sokkal fontosabb az összes teljesítménynél: A tápágankénti áramterhelhetőség.

#2634 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 14:30

Idézet: didyman - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 11:08

Egy abszolút maximum értéket közöl, ami táponként változó viszonyban, gyártó-, típus- és egyedfüggően közelíti meg azt, amit ezek a kalkulátorok számolnak. Minden tápnak van egy ilyen paramétere, ami az induláskori, pillanatokra fellépő maximumokat abszolválja :D és aztán sose lép fel ez az érték. Lehet még kalkulálni, hogy a ráírt értéknek pl. 30%-át lehet állandó tehernek venni és mondjuk 70%-át maximumnak, ami olykor tartósan, másodpercekre, percre is felléphet, de ez megint attól függ, hogy mire, mennyit használod a cájgot. Amikor a win butul, és pörög a vinyó, az meghajtja a gépet mondjuk 200W-ig, de aztán az irodai programcsomag és az internetexterminátor mellett gyakorlatilag pihen a táp. Másik véglet, amikor vég nélkül webszerverezik az ember-na ez már reálisabb lehet. A datáimnál lévő zsuga napja nagy részében 200W körül kér enni, amikor este serious sam vagy nopdb (Norton speedisk) van műsoron, netán svcd-t kell gyártanom avi-ból, akkor megszalad kicsit, de ugye a két-három ilyen művelet nem megy egyszerre, szóval gyakorlatilag ilyenkor sem vagyok 250-270W állandó terhelés felett, pedig olyan a gép, mint a karácsonyfa. Az utolsó tápkalkulátor 475W-ot mesélt nekem, hát közel sem akkora tápom van. Szóval valamire jó az a tápkalkula, de a legtöbb ember számára irreális értékeket közöl és így sokba fog kerülni a táp. Ráadásul, ami még mindíg sokkal fontosabb az összes teljesítménynél: A tápágankénti áramterhelhetőség.

Koszonom kimerito valaszod! :) Nekem a kalkulator a konfigomra 230valamennyi W-ot irt ki, amit kb meg realisnak is tartok. Ha ez megfelel az indulaskor felvett teljesitmennyel, akkor asszem nincs problem a 300W-os tappal se, persze csak akkor ha az telleg tudja is azt ami ra van irva :D

#2635 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 14:42

Idézet: a t o s z - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 1:32

Sziasztok!

Van most nalam 2 tap is. Illetve az egyik mar regota. Ez egy MaxPower tap, eleg ismeretlen, egy franko Sweex kuckohoz jart. Ez egy PFC 350W-os tap az alabbi ertekekkel: +5V: 40A / +3.3V: 20A / +12V: 15A. Az elso ket ertek ala van biggyesztve, hogy 200W. A sulya eleg jo, es tok korrektnek nez ki belulrol is. De van most itt egy Coolink AP400X (8 centis ventivel). +5V: 35A  / +3.3V: 28A / +12V: 15A. Sulyra szinte tok ua. a ketto. A Coolink elvileg hoszabalyzott ventivel van szerelve, ami maxon 2000-et porog. En megneztem a ventijet, es abbol a tipusbol van 3 fele, a fordszamtol fuggoen. (Nem Coolink a venti). De ebben a tapban a legerosebb porgettyu van, ami 31-32db-t ad ki max fordulaton, ami qrva sok - nekem legalabbis.
Mindket tap PFC-s. Szerintetek erdemesebb inkabb a Coolinkkal hajtani a gepet, vagy jo a masik is?

Szerk: Jahh jut eszembe. Alternativa meg egy dog nehez Chieftec 340-es is. :D +5V: 30A / +3.3V: 28A / +12V: 15A. Ez a tobbiekhez kepest milyen?

Amugy meg nem jottem ra, de mi melyik agon van?

:confused:

#2636 Felhasználó inaktív   Atr3ides 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 15:30

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 15:30

Koszonom kimerito valaszod! :) Nekem a kalkulator a konfigomra 230valamennyi W-ot irt ki, amit kb meg realisnak is tartok. Ha ez megfelel az indulaskor felvett teljesitmennyel, akkor asszem nincs problem a 300W-os tappal se, persze csak akkor ha az telleg tudja is azt ami ra van irva :D

Es honnan tudjam pl., hogy egy tap mennyit tud valojaban? Mekkora a kulonbseg egy 300Wos Azona es egy ugyanakkora Chieftec kozott?

#2637 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 16:15

hát az, hogy milyen valós teljesítményt ad le.
JóSebesség

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 09. 23. 16:28

Idézet: didyman - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 13:08

Bár didyman ért hozzá; én nem :

A W kalkulátor kiköhögött végeredményének a 3/4 -e.

Pl. nekem valami 480W -ot ír, magyarán 360W.

Csúsztatás, de igaz lehet.

Persze nem lennék nyugodt ilyen konfiggal és 360W -os 'csodatáppal'; de mindegy... ;)

#2639 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 16:54

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 10:07

Lehet hogy most megköveztek, mert offnak nyilvánítjátok de;

Ha valaki ilyet lát valami árlistán hogy Sirtec (Chieftec) 360W stb tápegység, nem kell megijedni! ;) A Chieftec cég, mint olyan, nem gyárt tápegységeket, csak házakat! A tápegységeket több különböző, tesztelt minőségű gyártóktól szerzi (Sirtec, Delta, High Power stb), és átmatricázva, külön, vagy házba beépítve adja el azokat! Ha valaki vásárol egy ilyen "ál-Chieftec" tápot, azt veszi észre hogy olcsóbb, esetleg a garancia eltérhet! Nem kell tőle félni, minőségileg, alkatrészileg teljes mértékben Chieftec, annyi különbséggel, hogy nem járt a bizonyos cégnél, nem matricázták át, ebből kifolyólag nem rakták rá a saját hasznukat, viszont ugyanarról a futószalagról kerültek le, mint az átmatricázott társaik! ;)

Rhino666

Mér nem tetszik válaszolni?
Pedig, kíváncsi lennék a véleményére a kollégának!

#2640 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 23. 17:21

Idézet: Atr3ides - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 16:30

Es honnan tudjam pl., hogy egy tap mennyit tud valojaban? Mekkora a kulonbseg egy 300Wos Azona es egy ugyanakkora Chieftec kozott?

sokat segít, hogy mi van ráírva... :D

CG 300W : max ~240W, csúcs ~300W
Azona 300W : max ~270W, csúcs ~335W
CT xxxW : max ~xxxW, csúcs ~xxx*1.25W
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.