HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 10. 07. 16:25

Nos, nálam sincsen földelve az ENERMAX tápegység...

Csatolt fájl:

#2882 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 07. 16:26

Idézet: didyman - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 10:39

Van olyan kivétel, ahol a stby is túlfeszvédett. És sokszor a stby egy 7805-ös stabIC terméke, ami majdnem bolondbiztos IC és kicsi kiegészítésel valóban azzá lehet tenni.

Tudom, de az átlag júzer ezt honnan tudja.
SZVSZ jobb, ha mindíg áramtalanít!

Eiki!

A CG táp hány kila?
Ha passziv PFC-s, akkor nyugi, megbízható FSP-s belső csücsül benne.

#2883 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 16:28

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 17:25

Nos, nálam sincsen földelve az ENERMAX tápegység...

És azt honnan szívjátok, hogy a földelésnek köze van a kimenőfeszhez?!

Elküldve: 2004. 10. 07. 16:29

Idézet: stol - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 17:28

És azt honnan szívjátok, hogy a földelésnek köze van a kimenőfeszhez?!

Ne nekem mond, banyek.

Én azért válaszoltam...

#2885 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 17:56

OOO, elmondana akkor vki frankon, hogy milyen karos hatasai vannak , ha nem foldelt konnektorba dugja az ember a tapot? Az en homalyos emlekeim annyit tudnak, hogy zarlat eseten kikerulhet a 230 a hazra. Ezen kivul van meg hatranya? /nem mondom hogy ez nem eleg indok, de pl. abban az albiban ahol most lakunk, csak 1 foldelt aljzat van a szobaban, abban se biztos hogy be is van kotve a foldeles es a masik szobaba is at kell hosszabbitozni a cuccot./
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2886 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 19:14

Idézet: lkadar - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 11:38

Tudodmit? Este felveszem neked a hangjat, es ha szabad, akkor e-mail-en keresztul elkuldom neked, es hallgasd meg a sajat fuleddel.

Udv.: lkadar.

Ilyet még nem hallottam, de nagyon eredeti ötlet. Ez aztán interaktivitás! :D

Jöhet! :up:

#2887 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 19:28

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 18:56

OOO, elmondana akkor vki frankon, hogy milyen karos hatasai vannak , ha nem foldelt konnektorba dugja az ember a tapot? Az en homalyos emlekeim annyit tudnak, hogy zarlat eseten kikerulhet a 230 a hazra. Ezen kivul van meg hatranya? /nem mondom hogy ez nem eleg indok, de pl. abban az albiban ahol most lakunk, csak 1 foldelt aljzat van a szobaban, abban se biztos hogy be is van kotve a foldeles es a masik szobaba is at kell hosszabbitozni a cuccot./

Un. földhurok alakulhat ki esetleg a TV-HIFI-gép összekötésénél, ami búgásban nyilvánul meg.

#2888 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 20:53

:offtopic:

Mail ment.

#2889 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 08:17

Idézet: stol - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 17:26

Eiki!

A CG táp hány kila?
Ha passziv PFC-s, akkor nyugi, megbízható FSP-s belső csücsül benne.

Kevés :( Szvsz nem FSP-s belső van benne, de megnézem majd a típusszámát és utánnanézek.
Tehát akkor a földelésnek nem lehet köze a táp tönkrevágódásához, és nem is kell összetörnöm magam, hogy földelést valahogy megoldjam... Kössz a segítséget mindenkinek  :respect:

#2890 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 08:49

kis érdekesség a nagy teljesítményű tápot keresőknek

a minap a kezembe akadt egy Fujitsu-Siemens gép (1.7 Cerka, 512 MB RAM, 40 GB Seagate HDD, DVD-ROM, Floppy, integrált VGA, LAN, Audio, ezek vannak benne), ami fúrcsa volt ebben az egész gépben, hogy baromi nehéz, ezért felnyitottam, és meglepődve láttam, hogy szinte "nincs benne semmi". Ami a legmeglepőbb volt, az a tápegyésg mérete, alig valamivel nagyobb mint egy marok. A kiváncsiság tovább űzőtt, megnéztem, mi van a címkéjére írva. Hát akkor "ültem" le igazán. FSP táp melynek a max kimenő teljesítménye 180 W.

A gép tökéletesen és stabilan működik, no tuning, és érdekes módon ez a táp ki tudja szolgálni.

"Na erre varrjatok gombot" :D

Meg tudja nekem magyarázni valaki, hogy akkor miért van szükség a baromi nagy teljesítményű tápokra (300W felett), ha egy ilyen kicsi is elég tud lenni egy "alap" gépnek
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#2891 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 09:10

Na, befigyelt a 360-as dupla ventis csiftek az en gepembe is. Kellemesen csalodtam a hangjaban, szamomra tokeletesen halk. Igaz, ranezesre is lassan forog benne a venti, gondolom nagyobb terhelesnel azert rakapcsol majd. De nem felek, mert a vinyom meg  a procihutom hangja egyuttesen siman elnyomja :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2892 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 13:03

Idézet: Laslie - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 9:49

a minap a kezembe akadt egy Fujitsu-Siemens gép (1.7 Cerka, 512 MB RAM, 40 GB Seagate HDD, DVD-ROM, Floppy, integrált VGA, LAN, Audio, ezek vannak benne), ami fúrcsa volt ebben az egész gépben, hogy baromi nehéz, ezért felnyitottam, és meglepődve láttam, hogy szinte "nincs benne semmi". Ami a legmeglepőbb volt, az a tápegyésg mérete, alig valamivel nagyobb mint egy marok. A kiváncsiság tovább űzőtt, megnéztem, mi van a címkéjére írva. Hát akkor "ültem" le igazán. FSP táp melynek a max kimenő teljesítménye 180 W.

A gép tökéletesen és stabilan működik, no tuning, és érdekes módon ez a táp ki tudja szolgálni.

Meg tudja nekem magyarázni valaki, hogy akkor miért van szükség a baromi nagy teljesítményű tápokra (300W felett), ha egy ilyen kicsi is elég tud lenni egy "alap" gépnek

Mert mostanában szokásbajött a PMPO :D  telj  megadása. -->300W MAX! 2,5uS-ig  :D
Ugyanis a CG és noname tápok, amikre 300/400W-ot írnak 200-230/230-250W-nál megrokkannak!
Tehát, tapasztalat szerint a 400W-os tápok, kivéve FSP, Enermax, Chieftec stb. 230-250W-ot tudnak STABILAN leadni.

Az FSP-nél szokás a valós teljesítményt megadni.
PL: Az általam hitelesített 245W-os FSP táp most egy 3200+-os XP, Radeon 9600SE-t, 2*80GB Sea (IDE), NEC 2500-at visz, stabilan, feszingadozások nélkül....

HJA!

Valaki olvasta a CHIP magazin e-havi számában a táptesztet???

" a passzív PFC valójában egy kapacitív szűrőtag..."
Szóval a tekercsnek kapacitása, az elkónak meg induktivitása van! ;)

A Codegány tápot meg kihozták tesztgyőztesnek, utána jött az Enermax, legvégén az FSP!

_Szóval, a CG "pehelysúlyban" verte a többit. :D

Gratula CHIP!

#2893 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 13:56

Idézet: stol - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 14:03

Mert mostanában szokásbajött a PMPO :D  telj  megadása. -->300W MAX! 2,5uS-ig  :D
Ugyanis a CG és noname tápok, amikre 300/400W-ot írnak 200-230/230-250W-nál megrokkannak!
Tehát, tapasztalat szerint a 400W-os tápok, kivéve FSP, Enermax, Chieftec stb. 230-250W-ot tudnak STABILAN leadni.

Az FSP-nél szokás a valós teljesítményt megadni.
PL: Az általam hitelesített 245W-os FSP táp most egy 3200+-os XP, Radeon 9600SE-t, 2*80GB Sea (IDE), NEC 2500-at visz, stabilan, feszingadozások nélkül....

köszönöm :respect:
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

Elküldve: 2004. 10. 08. 14:00

"pehelysúlyban"

Ez kész !!! :nevet: :nevet2:

#2895 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 08. 18:49

Idézet: Laslie - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 9:49

És még egy apró dolog.
Egy készre szerelt gépben, ahol a bővítés nem elsődleges szempont, vagy erősen korlátozott, a táp sokkal inkább ki van centizve. Mint azt kismilliószor említettük ebben a témában, a tápoknál nem a ráírt teljesítmény ad utat, hanem az ágankénti áramok. Azzal, hogy nagyobb póvert pakkolnak a tápegységekbe, azt érik el gyártóik, hogy tápjaik többféle összeállítású konfigot tudnak kiszolgálni. Van, ahol az 5V, van, ahol a 12V kell jobban. Ezt másképpen nem lehet kisilabizálni, csak ha áganként nagyobb terhelhetőséget hagynak meg a tápokon tartaléknak és így nagyobb összes kimenőteljesítményt.
És ennek a dolognak köze sincs a PMPO-hoz :D .
Az, hogy valójában mit tud egy 400W-os akármilyen táp, azt nagyon sok dolog befolyásolja, mert van, ahol a rövid idejű maximális teljesítményt adják meg és valami saját praktikával számolják a folyamatos terhelhetőségből. Ez még nem nagy baj (mert a "nagyok" is csinálják), ha felhívják rá a figyelmet. A noname kategóriában valóban sztochasztikusan változik ez az érték, függ a dzsunkától, az éppen szerelt alkatrészektől és azok szórásától.
Neked is mondom, nézd meg a konfigomat a névjegykártyámon. Egy 300-as Enermax kínálja és a Powerchute szerint a 400VA-es UPS-t félig terheli idle, mintegy 65%-ig maximum. Ez 260VA-nél kevesebb teljesítmény, a hatásos összetevője meg még kevesebb, de 200-220W körül tűnik reálisnak.
A legtöbb táp nem azért válik kevéssé egy konfig számára, mer' a néccáz vatt kevés lesz, hanem azért, mert elfogy az egyik ág. De csak az egyik!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2896 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 08. 19:01

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 14:21

Nos, időközben az ominózus Q-tec 550W 12,50V tápomat kiszedtem a gépből, holnap megy vissza garanciába. Valszeg 2 hetes gari-szenvedés lesz megint s ebből adódik az egyik kérdésem:

Ugyanis szeretném a gépemet ez alatt az idő alatt is használni. Van egy Codegen 300Wos tápom, ami anno tökéletesen szolgált egy 1200 Duron, Maxtor 5400rpm, 768Mb DDR333, R9600, DVD-/+RW, DVD-olvasó konfigot. Azonban mikor fejlesztettem már nem mertem rábízni a 2500+ Bartonomat s lett a fenti táp. Arra gondoltam, hogy a gépből kiszedek 2 memóriát, marad 256, lehúzom a DVD-írót (olvasó már nincs meg) és a proci órajelét downgrade-lem nagyjából a felére. A gépet pedig csak honlap-készítésre, letöltésre és böngészésre használnám (ergo nem hajtanám agyon).  A gépben van még RAID0 tömb, ami 2db 7200rpm SATA Samsung 120Gb-ból áll. Szerintetek el fog menni ez így, vagy inkább ne kockáztassak?
:think:

Másik kérdés: gondolkodtam, hogy ugyan mi is lehetett a táp megroggyanásának az oka. Hirtelen egy dolog jutott eszembe csak: az albérletem összes konnektorából hiányzik a földelés  :omg: Mivel nem vagyok el. agytröszt ezért fogalmam sincs, hogy okozhatta-e ez a gondot, de ha igen, akkor van valami mód, hogy a konnektorok b*sztatása nélkül is legyen földelve a gépem?

Tudom kicsit  :lama: vagyok ezen a téren (is :D), nézzétek el nekem  :rolleyes:

Az FSB-t told lefelé :) . El fogja vinni, de csak akkor merném rátenni, ha az a táp összesen nem futott egy-másfél évnél többet...És ki volt húzva sokat!
A földelés hiánya általános esetben nem okoz a tápnak fejfájást, de a Te tápodat nem láttam belülről.

Stol: Kapacitív PFC? Nofene, bosszú az Elmü-nek? :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2897 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 01:15

Csáó Ikadar!

Meghallgattam a tápod hangját winampban :cool: , de sajnos ezt vehetem hangosra és halkra, nem tudom, mi volt az eredeti.. Jövő héten kapok "D" vgahűtőt, ami passzív, akkor csend lesz, azaz lehet tesztelni. Tőlem átjöhetsz, ha meg akarod hallgatni, a 17. kerben lakom..

#2898 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 13:12

Idézet: didyman - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 19:49

És még egy apró dolog.
Egy készre szerelt gépben, ahol a bővítés nem elsődleges szempont, vagy erősen korlátozott, a táp sokkal inkább ki van centizve. Mint azt kismilliószor említettük ebben a témában, a tápoknál nem a ráírt teljesítmény ad utat, hanem az ágankénti áramok. Azzal, hogy nagyobb póvert pakkolnak a tápegységekbe, azt érik el gyártóik, hogy tápjaik többféle összeállítású konfigot tudnak kiszolgálni. Van, ahol az 5V, van, ahol a 12V kell jobban. Ezt másképpen nem lehet kisilabizálni, csak ha áganként nagyobb terhelhetőséget hagynak meg a tápokon tartaléknak és így nagyobb összes kimenőteljesítményt.
És ennek a dolognak köze sincs a PMPO-hoz :D .
Az, hogy valójában mit tud egy 400W-os akármilyen táp, azt nagyon sok dolog befolyásolja, mert van, ahol a rövid idejű maximális teljesítményt adják meg és valami saját praktikával számolják a folyamatos terhelhetőségből. Ez még nem nagy baj (mert a "nagyok" is csinálják), ha felhívják rá a figyelmet. A noname kategóriában valóban sztochasztikusan változik ez az érték, függ a dzsunkától, az éppen szerelt alkatrészektől és azok szórásától.
Neked is mondom, nézd meg a konfigomat a névjegykártyámon. Egy 300-as Enermax kínálja és a Powerchute szerint a 400VA-es UPS-t félig terheli idle, mintegy 65%-ig maximum. Ez 260VA-nél kevesebb teljesítmény, a hatásos összetevője meg még kevesebb, de 200-220W körül tűnik reálisnak.
A legtöbb táp nem azért válik kevéssé egy konfig számára, mer' a néccáz vatt kevés lesz, hanem azért, mert elfogy az egyik ág. De csak az egyik!

Jól beszélsz mint mindig! :)

Mester! Kérdésem volna! Olvastad az általam belinkelt Antec Phantom tápról a cikket?
Nos ezt a tápot akarom megvenni,illetve már 100%,hogy ezt veszem de szeretném ha megerősítenél a döntésemben ,hogy jó ez a táp felépítésre is meg tudásra is meg minden :)

Itt van még egyszer a link:

Antec Phantom

#2899 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 13:19

Azert raksz ra vhova ventit igaz? Levego nelkul nem fog sokaig menni szerintem. Olvasgattam a kulfoldi teszteket a passziv tapokrol, de mindhez legalabb egy ventit javasoltak, mert tuzforroak voltak.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2900 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 13:50

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. okt. 9., szombat - 14:19

Azert raksz ra vhova ventit igaz? Levego nelkul nem fog sokaig menni szerintem. Olvasgattam a kulfoldi teszteket a passziv tapokrol, de mindhez legalabb egy ventit javasoltak, mert tuzforroak voltak.

2 darab venti van a házban ami kifele nyomja a levegőt és 2 ami befele...Mindegyik 8 centis és 5 volton mennek olyan 900RPM környékén...Ennek a 4 ventinek bőven elégnek kell lennie a táp számára mivel a házban csak a memoriák és a fesz. stabok hője marad bennt és a déli hídé...Ezek összesen nem lehetnek több mint nagyon max. 50-60 watt...Szóval a többi hő, CPU,GPU,HDD,NB ezek mind kimennek a vízzel a házon kívülre...

Szerintem azért forrósodtak fel a tesztekben a passzív tápok mert ott léghűtéses volt minden és gyakorlatilag az összes cucc a ház belsejébe nyomta a hőt...Ezt persze ,hogy nem bírja a passzív táp mikor ő maga is lead 40-50 wattot...

Amúgy a házamban olyan 27-28 fok körül szokott lenni a hőmérséklet(23-24 fokos szoba mellett)...Az Antec Phantomnak pedig a max. megengedett környezeti hőmérséklet 60 fok...Kétlem ,hogy ő maga majd 32 fokkal megemeli a ház hőmérsékletét még ha nem is éppen erősen szellőző háznak nevezhető a bodegám :D

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.