Tapkerdes.....
Elküldve: 2004. 11. 13. 18:34
(Igaz már egy fillér sem fér bele a keretbe.)
Elküldve: 2004. 11. 13. 20:56
Bírom ezt az ürgét.
Denes: Bele KELL férjen. Egy ilyen konfig alá bele kell. 6-7 ezerért kapni lehet normális, 300W-os tápot.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 11. 13. 21:29
Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 20:56
Bírom ezt az ürgét.
Denes: Bele KELL férjen. Egy ilyen konfig alá bele kell. 6-7 ezerért kapni lehet normális, 300W-os tápot.
Annyi talánmég belefér. Hol kapni ilyet?
Elküldve: 2004. 11. 13. 23:14
Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 18:00
Vagy FPS ???
Hja, nem, az a videjóképkártyában van...
Elküldve: 2004. 11. 13. 23:15
Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 20:56
Bírom ezt az ürgét.
Kevesen gondolják IS így...
ööö... Márhogy 6-7 ezerért...
Elküldve: 2004. 11. 13. 23:17
Idézet: denes44 - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 21:29
Scae [Edgar] árul FSP tápokat, amik végülis Enermaxok, mert az Enermaxnak is ilyenek gyártódnak, csak megkapják a 'márkajelzést'.
Delták nem tudom, FSP -k -e...
Elküldve: 2004. 11. 14. 03:00
Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 23:17
Delták nem tudom, FSP -k -e...
FSP tápjaim vannak elsősorban.
Nos most egy kis piaci körkép következik:
A Föld 2 legnagyobb tápgyártója a Delta és az FSP.
Ez a két óriás mindenekelőtt lefedi a márkás számítógépek és márkás szerverek piacának nagyrészét.
Tehát: az Ibm,HP Compaq,Dell,F-Siemens gépekbe ilyen tápok kerülnek.
Legkönnyebben úgy lehet megtudni hogy milyen táppal állunk szembe nem az,hogy megnézzük a cimkéjét,hanem az hogy belenézünk
Szvsz a legjobb tápokat a Delta gyártja,utána FSP,majd a Maxpoint/Enermax,utána DTK.
Az első 3 márka elég drága sajnos.Delta tápot pedig nem kapni magában itthon
Az Enermax enermax:) Csak a tipusokkal játszik össze-vissza.
Az Aopen,Zalman,egyes Chieftec,Component-pro,Sparkle stb. tápok belseje FSP.
Egyes chieftec,highpower tápok bele pedig Delta. A DTK régen delta béllel nyomta,már nem. Most nemtudom hogy ők tervezik-e a tápjaik belsejét vagy vásárolják a licencet,te továbbra is nagyon jók a DTK tápok,csak ajánlani tudom őket.
Lényegében a legjobban a chieftec csinálja: vagy delta vagy fsp vagy sirtec belet rak a "tápjaiba",és megcsinálja szépen hozzá a körítést. A sirtec belesek is jók,de egy duplanyákos elnyűhetetlen deltával inkább nem hasonlítom össze.
Az FSP azzal (is
További pluszpontok a Deltának és az FSP-nek mert tápjaikban vezérlőchipet saját maguk tervezik,ami azért sejtet vmit. Az én tápjaimban (eddigiek alapján) még egy nagyon szép FSP logó is van a chipen,ami arra enged következtetni hogy a grafikában is nagyon otthon vannak :Đ :Đ
Elküldve: 2004. 11. 14. 03:19
Ja,és még mielőtt vki beszól h nemtudom: igen voltak visszahívott delta tápok,de azok Ibm/Dell notebook-okba mentek.
Nálam továbbra is etalon.
Szerkesztette: Scae [Edgar] 2004. 11. 14. 03:32 -kor
Elküldve: 2004. 11. 14. 06:54
A JNC Deer paneles változataiban DR+évszám felirató (DR2003, DR2002, stb..) feliratú IC-k a vezérlőeszközök, akkor szted ők is maguk tervezik?
Duplapaneles alatt mit értesz?
Az Enermax és a DTK között vannak ám mások is (pl. Morex), nem is kevesen. A Delta pedig szerintem desktop piacon eléggé középszerű, közel sincs úgy túlméretezve, mint pl. az Enermax és az FSP. Stol meg még fog arról beszélni, hogy milyen minőségű kondikkal szerelik..
FSP és Enermax fej-fej, utánuk a Delta. nem a kisszériás szerverstuffokról és megrendelésre, egyénileg gyártott (ezért nem muszály költséghatékony) tápokról beszélek, hanem a boltban kapható, nagyszériás termékekről.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 11. 14. 06:56
Elküldve: 2004. 11. 14. 09:31
Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 3:00
Ez a két óriás mindenekelőtt lefedi a márkás számítógépek és márkás szerverek piacának nagyrészét.
Legkönnyebben úgy lehet megtudni hogy milyen táppal állunk szembe nem az,hogy megnézzük a cimkéjét,hanem az hogy belenézünk
Szvsz a legjobb tápokat a Delta gyártja,utána FSP,majd a Maxpoint/Enermax,utána DTK.
Egyes chieftec,highpower tápok bele pedig Delta. A DTK régen delta béllel nyomta,már nem. Most nemtudom hogy ők tervezik-e a tápjaik belsejét vagy vásárolják a licencet,te továbbra is nagyon jók a DTK tápok,csak ajánlani tudom őket.
Lényegében a legjobban a chieftec csinálja: vagy delta vagy fsp vagy sirtec belet rak a "tápjaiba",és megcsinálja szépen hozzá a körítést. A sirtec belesek is jók,de egy duplanyákos elnyűhetetlen deltával inkább nem hasonlítom össze.
Az FSP azzal (is
További pluszpontok a Deltának és az FSP-nek mert tápjaikban vezérlőchipet saját maguk tervezik,ami azért sejtet vmit. Az én tápjaimban (eddigiek alapján) még egy nagyon szép FSP logó is van a chipen,ami arra enged következtetni hogy a grafikában is nagyon otthon vannak :Đ :Đ
Nekem ezt mind magyarázhatod
Elküldve: 2004. 11. 14. 09:49
Írtam előző oldalon, hogy az FSP fizet Edgar-nak, szerintem kapja tőlük a vaskos dollárokat
Elküldve: 2004. 11. 14. 09:56
Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 9:49
Írtam előző oldalon, hogy az FSP fizet Edgar-nak, szerintem kapja tőlük a vaskos dollárokat
Én eddig is szép voltam...
Elküldve: 2004. 11. 14. 12:21
Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 4:00
Az FSP azzal (is
Én az enermax mellé beraknám az Antec tápokat...Személyes véleményem szerint kb. ugyanolyan jók az Antec tápok mint az Enermaxok...Egyébként pedig szerintem ez az osztályozgatás sem nyerő dolog kissé mert a high-end kategóriában is más tudású tápokat gyárt az enermax is meg más gyártó is és az alsóbb szegmensekben is...Szóval mindenféle osztályozgatás előtt szerintem szét kell választani ,hogy mondjuk high-end szerver tápokról beszélünk vagy desktop tápokról...SZVSZ az enermax sokkal jobb high-end szerver tápok terén mint az Antec ,viszont desktop tápok terén kb. ugyanazt nyújtják...
Elküldve: 2004. 11. 14. 16:02
Edgartól vettem FSP350-es tápot, három hete adja a delejt.
Az Everest +3,3 V-n 3,33-at mutat, +5 V-on 5,04-et, '12 V-on pedig !! 10,94-11,00 váltakozva.
A bios PowerManagement 11,57 V.
Megmértem multimeterrel - menet közben, sárga-piros küzütt (nem digitális műszer) szinte pontosan 12 V, sárga-fekete 20 V (?) és piros-fekete pedig olyan 9,5 V (szintén ?)
Most jó ez, mondjátok meg légyszi, ilyet még nem csináltam.
Egyébként kiszerelt állapotban (terhelés nélkü) el kell induljon, ill. hogyan ?
- iPentium4 2,80GHz - ASUS P4P800 SE/i865PE
- iPentium4 2.53GHz - Asrock P4V88+/VIA PT880
Elküldve: 2004. 11. 14. 16:22
Az arányok alapján nincsen emmi baj.
Elküldve: 2004. 11. 14. 16:27
Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 16:22
Az arányok alapján nincsen emmi baj.
Köszi, valóban, igazad lehet az elemcserére nézve, és megnyugtat a válaszod.
Amúgy mennyi volna a helyes érték?
- iPentium4 2,80GHz - ASUS P4P800 SE/i865PE
- iPentium4 2.53GHz - Asrock P4V88+/VIA PT880
Elküldve: 2004. 11. 14. 16:28
Idézet: Zollka - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 12:21
Igaz,de én összeségében elemezgettem végig a tápokat,ez a saját véleményem,ha vkinek más az teljesen normális.
Az Antec tápokat nem tudom ki csinálja.
A Vantec,Thermaltake,OCZ tápok bele többnyire Enermax.
Elküldve: 2004. 11. 14. 16:41
Vagy a 12cm-es Ledes ventis Sirtec.
Ua. mint a chieftec, csak én nem fizetem ki a márkát....
B.

Súgó
A téma zárva.