HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 20. 11:58

jelentem megerkezett az 550es qtec. eleg pure egy jelenseg. tapcsati aljzat, csatlakozok. kb ennyi :) aranyszinu, bar az nekem tokmind1. a hetvegen csinalok egy korrekt terheleses tesztet, hogy viselkedik tuning hatasara, stb...

ps: a doboza szep :D

#442 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 16:26

idézet:
Ezt írta SumQuiSum egy kicsit régebben
Azt szeretném kérdezni, hogy egy 300w-s Chieftek el tudja-e vinni a következő konfigot:
[/quote]

Fájna válaszolni? :( :/

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#443 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 20:25

idézet:
Ezt írta SumQuiSum:

Fájna válaszolni? :( :/

SQS
[/quote]

Hát fájni éppen nem fájna. De érdemes olvasgatni, akár itt ezen a fórumon, akár meg pl. a guglin. ;)

[url="http://"http://www.jscustompcs.com/power_supply/"]Eszerint a power calculator szerint kevés...[/url]

...viszont az adatait fenntartásokkal kell kezelni, [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=11&t=002169"]lásd utolsó néhány hozzászólást.[/url]

#444 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 17:16

idézet:
Ezt írta justman:

Hát fájni éppen nem fájna. De érdemes olvasgatni, akár itt ezen a fórumon, akár meg pl. a guglin. ;)

[url="http://"http://www.jscustompcs.com/power_supply/"]Eszerint a power calculator szerint kevés...[/url]

...viszont az adatait fenntartásokkal kell kezelni, [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=11&t=002169"]lásd utolsó néhány hozzászólást.[/url]
[/quote]

THX! :)

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#445 Felhasználó inaktív   x1246 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 22. 02:15

Hello lenne egy fura kérdésem tehát szédszedtem a gépemet és kivettem belöle a dtk 40 w os tápomat nézegettem és a rácsok között benézve láttam hogy egy két kondenzátoron van ilyen fehér szinü gumi szerü massza nem tudom mi lehet de szerintem nem durrantak el a kondik mert akkor sárga elektrolit lenne kifolyva szoval lehet hogy valami ragaszto?

#446 Felhasználó inaktív   Kill Bill 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 08:44

Sziasztok,van egy kis gondom.
Van egy 400W-os tápom. (Vargáné és Tsa-s tipusu lehet, mert ez van a forgalmazónak írva.)(Az előző Codegen 300W tápom egy éve ilyenkor megadta magát, és ezt kaptam helyette csretápnak.)) Ez visz most egy hete egy Radeon 9800Pro, AMD 2500+, 1024MB Samsung DDR400,Asus A7V8X-X,120GB WD+160GB Maxtor,Samsung DVD olvasó+LG DVD író-t. Nincs semmi húzva, se vga, se ram, se proc.(Ezelőtt a konfig előtt egy AMD 2100+, G4Ti4200, ASUS A7V8X-X, 512MB DDR266, DVD-olvasó, Cd-író-t, vinyók ugyanazt,- idáig nem volt gond.) Nos, az a problémám, hogy egy ideje - kb. egy hete -, ha 3D-s játékokkal játszok, pl Call of Duty, Maffia, akkor AKAD véletlenszerűen a játék, Kb jó 10 mp-re megáll a kép, és csak utána megy tovább a játék. (Kicsit idegesítő már, ha gyorsan kell valamit csinálnom, hirtelen egérmozdulat, és megáll a játék, aztán megy tovább, de addigra lelőnek pl.) Pedig ilyen konfignál és beállításnál: 1024x768/32, 4XAA, 8XAF - egyik 3D-s játéknak sem kéne akadnia.
Ja ,meg közben a gép hátulja felől - mintha a táp lenne? - kattogás hallatszik. Katt-katt. És ha kattog, akkor akad a játék. Volt már, hogy kattogott, megakadt a játék, aztán hirtelen kék képernyő, és egy idő után újraindult a gép. (2D-ben nem csinálja a kattogást.) Van ilyen, hogy kattoghat a táp, ha esetleg nem bírja vinni a dolgokat? Besokallhatott? Úgy néz ki, hogy cserélnem kéne valami ütősebb tápra? Találkozott már valaki iylen problémával?

[ 2004. február 22.: Kill Bill szerkesztette a hozzászólást ]
"Alea iacta est"

#447 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 13:48

Kill Bill!

Közvetlenül a problémádra nem tudok válaszolni (szerintem nincs sok köze a táphoz, sokkal inkább az IRQ-k körül kellene nézelődni), de ezt majd mások megteszik helyettem.
Azonban a konfigod mindenképpen megérdemelne egy komoly tápot (pl Chieftec 420W)!

#448 Felhasználó inaktív   kulimasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 21:05

Hali!

Antec tapokkal van vkinek tapasztalata? Tudom van egy forum, ahol kulon is foglalkoznak Antec cuccokkal, de valami olyasmi erdekelne, hogy osszehasonlitva mas komoly tapokkal mit tud, feszultsegek multimeterrel, felepites, megbizhatosag stb.

Konkretan a Truepower 380 S erdekelne (ami a Sonata hazban van alapbol).

A gari 3 ev szoval nem lehet olyan rossz, vagy megsem?

koszi,

kulimasz

#449 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 11:24

haho

szeretnek nektek bemutatni egy olcsobb, de nagy teljesitmenyu tapot. neve nem rovid: q-tec psu 550wp dual fan gold. eleg sokat elarul: 550w mixelt maximalis teljesitmeny, dual fanos (2x8cm) es aranyszinu. ez utobbi dolog nemtom mennyire szerencses, nekem jobban tetszene szurken. ugy nem utne el annyira. a csomagolas meglehetosen impozans, szep szines doboz. a tapon kivul az eg adta vilagon kivul semmi sincs benne! egy chieftec tap utan ez kicsit fura volt, se egy vedocsomagolas, se tapkabel, se csavarok, se leiras, se semmi... a dobozon par reklam jellegu tajekoztato felirat: pfc, kevesebb mint 33db zajszint (erre meg visszaterunk).

ha kivesszuk a tapot a "megszokott" puritansag folytatodik: nincs csatlakozoaljzat monitornak, tapkapcsolo sincs. ezek nekem igazabol nem hianyzanak, mert egy elosztorol taplalom a monitort, ami kapcsolos, mivel jopar device csatlakozik meg ide kozvetlenul, amit egyszerre szeretnek elinditani: erosito, kormany, vizpumpa. megszokott kromozott vedoracsok, atlatszo-piros muanyag ventilatorok. a hazamban volt mar par tap, de egyik sem szorult benne ugy mint ez. a csavarokat is nehez belecsavarni. a dragabb tapokra jellemzo halos kotegelest felesleges is keresni, es kicsit rovid is az alaplapi tapcsatlakozo. a tobbi eszkozt kiszolgalo csatlakozok szama a szokasos, 2004ben egy sata vegu kabelt elvarna az ember. igy az elejen kijelenthetjuk, hogy kulsoleg az arat huen tukrozo minoseget kapunk.

indulas! kicsit hangosnak tartom. nem veszes... de a 360 wattos chieftecem joval halkabb. apropo chieftec! igazabol azert kezdtem el keresni masik tapot, mert a 12v ittott mar csak 11.5v volt, es ez meg messze nem a vizhuteses extrem tuningos orajel. a 420as verziojaval nem lennek sokkal elobbre, tobbet kerestem: az enermax 400w feletti tapjai horroraruak. ez a marka ismeretlen volt, de a kulfoldi forumokon nagyon jokat irtak rola: ahol pl a 430 wattos enermax meg sem nyekkent, ott ez meg vigan ment, illetve valamelyik sracnak a kompresszoros huteset egyedul ez a tap "huzta" el. elvileg tehat van benne kraft: melegedni is alig melegszik (36 vs 40 fok a qtec javara), bar ebben biztosan nagy szerepe van a nagyobb fordulatu (hangosabb) ventiknek is. a kezdeti elkedvtelenes utan jojjon a belbecs.

az osszehasonlitasi alapom egy aktiv pfc-s mar emlegetett chieftec tap volt (az aruk is nagyon hasonlo). technikai adatok:

Kép

tobb fele modszerrel teszteltem. a tuningolatlan gepem fogyasztas szempontjabol teljesen atlagosnak tekintheto.

athlon xp 1466mhz 1.5v (tbred)
abit nf7-s
2x 512m ddr266 (amugy ddr400)
ati r9700
samsung 160g sata hdd
audigy2
lg 16x dvd

tuningolatlan eredmenyek (bal - chieftec, jobb qtec):

Kép

kis magyarazat... a harom feszultseget kulonkulon megmertem, par helyzetben. henyeles kozben, cpuburnel nyuzva: a 12 voltot a proci jol megfingatja. illetve egy grafikus program loopolva - ilyenkor a radeon is beszall, termeszetesen kisebb a proci teljesitmenyfelvetele. esetenkent 500 masodpercig teszteltem masodpercenkenti monitorozassal. a feszultseg ertekekhez az atlagok kerultek. persze ez nem minden, egy tap minosegebol sokkal tobbet mutat, hogy terheles alatt milyen szelsoseges ertekek kozott ingazik a fesz, illetve, hogy mennyire tert ez el maximum a nevleges (szukseges) ertektol. a chieftec tarol... sokkal precizebb a kivezerelt feszultseg, bar a qtec ertekei sem rosszak (csak nem olyan jok). egyedul az ingadozas (pontosabban annak hianya) mutat valamit a qtec oroszlankarmaibol.

ennyi nem eleg. jojjon az a kor, amiert kicsereltem a tapot. tuning! egyenlore leghutesre vonatkoztatva, de jelentos emelessel. tetelenkent valahogy igy nottek a felvett teljesitmenyek:

athlon xp 2300mhz 1.7w (+102%)
nforce2 northbridge 200mhz fsb (+50%)
2x 512m ddr400 (+50%)
ati r9700 340/295mhz (+38%)

Kép

kicsit megvaltozott a helyzet. chieftecen a 12v erosen elmarad a kivant ertektol, a qtec rezzenestelenul viseli a terheleseket. az ingadozas valahol majd a fele. hmmm. vizhuteses tuningnal (>120w proci) a chieftec valszeg bedobna a torolkozot. megis csak van valami abban az 550 wattban :)

de erdekesebb kulon kiemelni a tuning hatasara tortent valtozast:

Kép

szinte mindenutt a qtec viszi el a primet. 12 volton cpuburn alatt kevesebb mint a fele a valtozas! a kevesbe erdekes 5 es 3.3v mindket tapon ingadozott ugyan, de a tuning nem befolyasolta oket. 12v a lenyeg... a kritikusan magas fogyasztasu alkatreszek ezt igenylik.

osszegzes: spartai korites, csucs terhelhetoseg es remek ar. sorsat valoszinuleg a zajszintje fogja eldonteni, leghutesnel elegge beleveszik a falconrock - ati - nf7 hutes zajaba. ez vizhutesnel szvsz sok lesz. harom megoldas:
1. elviselem a hangjat (erre kicsi az esely)
2. kicserelem a ventiket. most 0.12 amperes (1.44w teljesitmenyu) ventik vannak benne. ket olcso 1.1 amperes (21db, 28cfm) coolink venti, vagy papst 0.08 amperes (19db, 26.5cfm) ventijei boven elegek lennenek egy sokkal kedvezobb belso homersekletu vizhuteses hazban. ezt mar hamarabb is megcsinalnam, de elveszik a garancia.
3. megmarad a garancia, de eladom, es gyujtogetek egy enermaxra.
nehez kerdes, hiszen egy tap minoseget a hosszutavu hasznalat donti el. ha a kulsobol vonom le a kovetkezteteseket, felo, hogy belul is elhagytak "egyket" (biztonsagi) dolgot, viszont a teljesitmenye alapjan nem ugy tunik, hogy treh belso jellemezne. masodik fordulo kovetkezik vizhutes utan. ;)

ps: [url="http://"http://arn.novonet.hu/letoltes/log.zip"]logfileok[/url]

[ 2004. február 23.: arn szerkesztette a hozzászólást ]

#450 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 11:30

loptam par kepet, mert szetszedni a matricazas miatt nem tudtam

Kép
Kép
Kép
Kép

#451 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 15:23

Hello!
Jo a cikk! ;)
Adnak kcs-t ,de nem lehet.. :)
Mennyibe is kerult ez a tap?(es hol?)

[ 2004. február 23.: IThomas szerkesztette a hozzászólást ]
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#452 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 13:48

koszi :) a m*gicompnal lattam is lattam.

550W Q-TEC PFC, Dual fan, GOLD, BOX 15 920 19 900

#453 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 19:39

Hi,

nekem van egy 400W-os AOpen tápom (elég húzós volt az ára..) és nagyon magas frekvencvián sípol. Ez normális? Garanciális probléma? Hallottatok ilyenről?
EG0
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#454 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 23:15

idézet:
Ezt írta beers:

Bocsáss meg please,nagyrésze valóban a Te szorgos gyűjtőmunkád eredménye!
Én csak kiegészítettem egy-két dologgal!
Vezekelni fogok érte,s nagy nyivánosság előtt mégegyszer BOCS!!!
Üdv.
[/quote]

OK, elfogadom a bocsánatkérést. Viszont akkor az új Q-tec 550W-al is egészítsük már ki.

Arn tudnál adatokat mondanani róla vagy linket?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#455 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 02. 25. 08:33

[url="http://"http://www.softmag.no/q_tec_550w_psu.htm"]Q-tec 550W link,norvégul tudók előnyben![/url]
A táblázat bővítve letölthető innen:
[url="http://"http://beers.uw.hu/tap.xls"]Tápegységek[/url]
Üdv.

[ 2004. február 25.: beers szerkesztette a hozzászólást ]
DC 4ever!!!

#456 Felhasználó inaktív   albamin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 11:14

Hali!

Mivel a Codegen táppal egyre gyakoribbá váltak a véletlenszerű újraindulások, kicseréltem egy átalában dicsért táppal, egy Zalman 400-al. Mellé vettem egy Zalman proci hűtőt is a 7000 CU-t. Ha lúd legyen kövér. :)

A gondom, hogy eddig a codegen a 12 centis ventijével rendesen kihűtötte házat. A Zalman igaz, hogy nagyon csendes, de a légszállítása jóval kisebb, így az eddigi 30 fok alatti belső hőmérséklet felmegy 40 fok fölé. A proci csak 1-2 fokkal melegebb :)
A 4 db vincsi is termeli a hőt. Mivel ezeket csak egymás alá-fölé lehet beépíteni, így egymást is igencsak fűtik, kénytelen vagyok egy ventivel hűteni ezeket is.

Lehet a Zalman tápventijét "gyorsabb" munkára késztetni? Mivel szerintem nem szállít annyi levegőt, mint amennyit a vincsikre fújó venti a dobozba befúj.

A táp alatt a dobozon van egy hely a pótventinek, amit eddig leragasztottam, hogy a táp ne forgassa a levegőt.
Most azon gondolkodom, hogy egy pótventit kellene beépíteni a táp alá.

Valahogy a Codegen légszállítását és a Zalman áramszolgáltatását kellett volna összepárosítani.

#457 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 11:44

idézet:
Ezt írta albamin:
Hali!

Mivel a Codegen táppal egyre gyakoribbá váltak a véletlenszerű újraindulások, kicseréltem egy átalában dicsért táppal, egy Zalman 400-al. Mellé vettem egy Zalman proci hűtőt is a 7000 CU-t. Ha lúd legyen kövér. :)

A gondom, hogy eddig a codegen a 12 centis ventijével rendesen kihűtötte házat. A Zalman igaz, hogy nagyon csendes, de a légszállítása jóval kisebb, így az eddigi 30 fok alatti belső hőmérséklet felmegy 40 fok fölé. A proci csak 1-2 fokkal melegebb :)
A 4 db vincsi is termeli a hőt. Mivel ezeket csak egymás alá-fölé lehet beépíteni, így egymást is igencsak fűtik, kénytelen vagyok egy ventivel hűteni ezeket is.

Lehet a Zalman tápventijét "gyorsabb" munkára késztetni? Mivel szerintem nem szállít annyi levegőt, mint amennyit a vincsikre fújó venti a dobozba befúj.

A táp alatt a dobozon van egy hely a pótventinek, amit eddig leragasztottam, hogy a táp ne forgassa a levegőt.
Most azon gondolkodom, hogy egy pótventit kellene beépíteni a táp alá.

Valahogy a Codegen légszállítását és a Zalman áramszolgáltatását kellett volna összepárosítani.
[/quote]

vagy epp a hoerzekelo folul huzta ki a levegot... mas muszerrel merted a homersekletet?

#458 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 11:47

idézet:
Ezt írta Charles:

OK, elfogadom a bocsánatkérést. Viszont akkor az új Q-tec 550W-al is egészítsük már ki.

Arn tudnál adatokat mondanani róla vagy linket?

Üdv!
[/quote]

meg milyen adatokra vagy kivancsi? mindent leirtam...

#459 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 02:33

idézet:
Ezt írta beers:

A táblázat bővítve letölthető innen:
[url="http://"http://beers.uw.hu/tap.xls"]Tápegységek[/url]
Üdv.

[ 2004. február 25.: beers szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

1. Szerintem felesleges 253W os V-t meg 300-as CG-t beleírni. Nem ebből a célból készült. A cél 400W vagy
nagyobb tápegységek adatai és összehasonlítása.
Szóval a 300-asokat meg a 235 öt vedd ki a táblából.

2. Az új zalman táp: 31125 Ft bruttó, Pixel.

arn Ok, már látom benne van a táblázatban a tápod
összes adata (kivéve a PFC-ről... :rolleyes: )

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#460 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 12:05

az is bennevan ;)

passziv pfc

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21