HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#4921 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 22. 01:09

Hello Mindenki!

Van egy 350 W-os Chieftek tápom.
Minden jol megy rajta DE a Speedfan szerint tüskék vannak a 12 V-os ágon.
Már volt vele gondom mert a tápcsati 12 V-os érintkezöje az alaplapnál melegedett, söt megbarnult.
Néha "indokolatlanul" resetelt a gép.
Bekentem vezetö ezüst-el és azota minden jó. A gép nagyon stabil.
Legalábbis ha nem nézem a Speedfant.

Kép

Szerintetek ez milyen (mármint a képen) ?

Szerkesztette: olzoli 2005. 01. 22. 01:11 -kor

#4922 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 01:35

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 2:09

Hello Mindenki!

Van egy 350 W-os Chieftek tápom.
Minden jol megy rajta DE a Speedfan szerint tüskék vannak a 12 V-os ágon.
Már volt vele gondom mert a tápcsati 12 V-os érintkezöje az alaplapnál melegedett, söt megbarnult.
Néha "indokolatlanul" resetelt a gép.
Bekentem vezetö ezüst-el és azota minden jó. A gép nagyon stabil.
Legalábbis ha nem nézem a Speedfant.

Kép

Szerintetek ez milyen (mármint a képen) ?

Alaplapi szenzor alapján nem sok következtetés vonható le...
Mérj egy valamirevaló készülékkel...

#4923 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 01:39

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 2:35

Alaplapi szenzor alapján nem sok következtetés vonható le...
Mérj egy valamirevaló készülékkel...

Egy digit müszer nem mutat semmit (11.46 V). terhelve viszont 11.51
A gép Setup-jában a 12 V viszont kb: 11.1-11.7 között ugrál ha türelmesen nézem.
Régebben mértem Scoop-al is, és akkor is volt rajta tüske dem enyi és ekkora.

Szerkesztette: olzoli 2005. 01. 22. 01:40 -kor

#4924 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 09:22

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 1:39

Egy digit müszer nem mutat semmit (11.46 V). terhelve viszont 11.51
A gép Setup-jában a 12 V viszont kb: 11.1-11.7 között ugrál ha türelmesen nézem.
Régebben mértem Scoop-al is, és akkor is volt rajta tüske dem enyi és ekkora.

Hát akkor?
Szkópnál nincs pontosabb.....

Hagyjátok mán' béként ezt a toszweres mérést!

#4925 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 09:42

a speedfan szart se ér monitorozásra. ha terheled a gépet, kevesebb cpu idő jut rá, és baromságokat kezd kiírni.

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 01. 22. 09:42 -kor

JóSebesség

#4926 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 22. 10:04

A tüskéket pedig a műszer sem mutatja meg.
Amíg stabil, nincs nagyon nagy elvándorlás a feszekben, ne foglalkozz vele. A 11,46V kissé alacsony, mi terheli ennyire? És mennyire terhelhető 12V-on a tápod?
Oscilliscope, vagy oszcillioszkóp, scope, vagy szkóp :) .
A tápcsatit érdemes lehet ismét megnézni, és kicsit megreszelni-dörzsölni, pucolni, aztán megkenni kontaktanyaggal (WD40, pl)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4927 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 10:09

Zollka: Szvsz is elég lehet annyi fordulat, valami hatalmas levegőt mozgat meg és ami nagyon nagy előnye, hogy gyakorlatilag a teljes elektronikát átszellőzteti. Ez várható élettartamban sokat jelenthet a kondenzátoroknak.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4928 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 10:10

Zollka: Szvsz is elég lehet annyi fordulat, valami hatalmas levegőt mozgat meg és ami nagyon nagy előnye, hogy gyakorlatilag a teljes elektronikát átszellőzteti. Ez várható élettartamban sokat jelenthet a kondenzátoroknak.
Uppsz, csak arra vigyázz, hogy biztosan elinduljon a venti, ha alacsony a feszültsége.

#4929 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 13:14

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 11:04

A tüskéket pedig a műszer sem mutatja meg.
Amíg stabil, nincs nagyon nagy elvándorlás a feszekben, ne foglalkozz vele. A 11,46V kissé alacsony, mi terheli ennyire? És mennyire terhelhető 12V-on a tápod?
Oscilliscope, vagy oszcillioszkóp, scope, vagy szkóp :) .
A tápcsatit érdemes lehet ismét megnézni, és kicsit megreszelni-dörzsölni, pucolni, aztán megkenni kontaktanyaggal (WD40, pl)

Ok, nem foglalkozom vele mert megy rendesen egyébként.
Terhelve (CPUBurn) még 100 mV-al esik a fesz. Viszont terhelés alatt nem tüskés a Speedfan.
A csatit már hiába pucolom mert a melegedéstöl gondolom elveszitette a rugalmasságát és elég gyengén szoritja meg az alaplapi tüskét. Megprobálom átaplikálni egy másik táp csatiját.
VAGY...
Lehet valahol kapni olyan csatit ami a P4 es lapokon van kiegészitö 12V nak? Jo lenne valami lengő kivitelű. A Lomex,Conrad,Nedis -ben nincs
Az én lapomon sincs ilyen (Abit NV7-m), és gondoltam szerelek rá egyet. Nem baj ha nem esztétikus. Majd a hátlapra a 12 V-os csati mellé kötném, tehermentesiteni az eredetit. A tápon van, csak nem tudom igy használni.

Szerkesztette: olzoli 2005. 01. 22. 13:16 -kor

#4930 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 13:16

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 11:10

Uppsz, csak arra vigyázz, hogy biztosan elinduljon a venti, ha alacsony a feszültsége.

Köszi a megerősítést :)
Az a venti egy állat, olyan 3V körül van az indító feszültsége! Még 500RPM-es max. fordulatszámra leszabályozva is simán elindul 0-ról!
Viszont kötöttem be az ellenállás után egy 4700mikrós 25V-os kondit (nem volt kisebb itthon :D ) mert leszabályozva előjött a motorhangja nagyon erősen és a kondi ezt elég jól levette!

#4931 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 21:54

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 9:10

Szerinted lehet ezt a tápot ebben a formában (tehát leszabályozva) 24/7-ben használni?

#4932 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 22:19

Háááát...Nem merem ezt mondani. Ha légszállítás van és nincsenek extrém melegedések, akkor lehet. De a zaj szempontjából lényegtelen időszakokban szvsz menjen teljes fordulattal (kapcsolóval egyszerű megoldani így).

#4933 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 22:30

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 21:19

Háááát...Nem merem ezt mondani. Ha légszállítás van és nincsenek extrém melegedések, akkor lehet. De a zaj szempontjából lényegtelen időszakokban szvsz menjen teljes fordulattal (kapcsolóval egyszerű megoldani így).

Ok, köszi! Gondolkodom a beszerzésén...

#4934 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 23:20

Idézet: Monkey - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 22:54

Szerinted lehet ezt a tápot ebben a formában (tehát leszabályozva) 24/7-ben használni?

Nálam 24/10-ben megy legtöbbször és 670RPM-en mint írtam...Mondjuk léghűtés esetén nem tudom mennyivel van melegebb a házban de nálam így a tápból kijövő levegő sosem megy 40-42 fok fölé! És a házam még csak nem is nevezhető jól szellőzőnek...SZVSZ egy jól szellőző léghűtéses házban is felesleges az 1000RPM...Azt mondanám ,hogy 850 RPM oda is elég ha léghűtéshez használod!Ha belegondolsz ,hogy 1000RPM-en 71 cfm ez a venti és megnézed ,hogy a legjobb enermax tápoknál sincs 52-53 cfm-nél nagyobb légáramlat (max. terhelés melletti értékről beszélek!!!) akkor szerintem több mint felesleges a 71 cfm és az 1000RPM...

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 01. 23. 05:42

Azona 400W táp milyen? Codegány-nál gondolom jobb. Sok haver nem hajlandó 10000-et kiadni chieftec-re, nekik tudnám ajánlani ha azt mondjátok, hogy jó. Sőt mivel anyagilag nem állok túl jól, lehet én is benevezek egyre.

#4936 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 08:27

diegho: Ezek a mai újabb szériák nem olyanok, mint az 1-2 évvel ezelőttiek :think . Gyanúsan túl olcsók. Szvsz DTK, vagy Coolink inkább, azok sem sokkal drágábbak.
De látni nem láttam még belülről, csak az ára visszataszító :Đ .
Zollka: igen, igazad lehet, de elképzelhető, hogy a tervezőmérnökök is számoltak ezzel a nagy léghozammal pl. az egyes alkatrészek méretezettségének, hűtésének rovására. Bár szerintem is el kell bírja :) .

#4937 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 13:08

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 9:27

diegho: Ezek a mai újabb szériák nem olyanok, mint az 1-2 évvel ezelőttiek :think . Gyanúsan túl olcsók. Szvsz DTK, vagy Coolink inkább, azok sem sokkal drágábbak.
De látni nem láttam még belülről, csak az ára visszataszító :Đ .
Zollka: igen, igazad lehet, de elképzelhető, hogy a tervezőmérnökök is számoltak ezzel a nagy léghozammal pl. az egyes alkatrészek méretezettségének, hűtésének rovására. Bár szerintem is el kell bírja :) .

Igen erre gondoltam én is ,hogy lehet pár alkatrész nagyon melegszik és ezért tették rá ezt a hűtést...Aztán még az is lehet magyarázat ,hogy sok tesztben azt is nézik ,hogy a táp mennyivel viszi le a ház hőmérsékletét és ezekben mindig nyertes a super-flower! Illetve az is ,hogy "extenden lifetime" a szlogenjük és végülis a nagyobb léghozammal simán elérhetnek nagyobb élettartamot!
A belsejét a tápnak nem tudom úgy megítélni mint Te mert nincs ezirányú végzettségem :) Ebben Te vagy a profi! Esetleg láttál arra utaló jelet a tápban,hogy valami alúl van méretezve attól mint ami rá van írva?
Én amit láttam moddolás köben belőle, amennyit értek hozzá nekem meggyőző volt belsőre a táp és nagyon igényesnek tűnt...Mellesleg nehezebb 350 grammal mint az előző 650-es enermaxom :)
De mondom én közel sem látok bele annyira a tápok belsejében ,ezt csak Te tudhatod ,hogy alul van e méretezve bármi is vagy az alkatrészek alapján nem lehet arra következtetni ,hogy tudja hozni a ráírt értékeket!

#4938 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 13:51

Idézet: diegho - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 5:42

Azona 400W táp milyen? Codegány-nál gondolom jobb. Sok haver nem hajlandó 10000-et kiadni chieftec-re, nekik tudnám ajánlani ha azt mondjátok, hogy jó. Sőt mivel anyagilag nem állok túl jól, lehet én is benevezek egyre.

Nagyon nem ajánlom. Úgy van ahogy didyman leírta, vhogy a régebbiekben volt anyag, az újak meg a codegenre hajaznak. :(  (ismerős gépe kapott 2000+ helyett 3000+-t és újraindulgatott a gép  :down: )
2 hdd,2 odd,nf7,gef3ti,2x256 ddr400.  Egyébként semmi púpos kondi meg ilyesmi,csak egyszerűen gyenge.  A másik vicc,hogy ha összeszámolod az ágankénti _max_ terhelhetőséget, kijön vmi 31x watt,lol.
"Mentségére" legyen mondva h több mint 1.5évig bírta 2000+-szal.
Ha rákeresek az azonára itt a fórumon,láthatod hogy már jópáran anyázták.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 01. 23. 14:16

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 13:51

Nagyon nem ajánlom. Úgy van ahogy didyman leírta, vhogy a régebbiekben volt anyag, az újak meg a codegenre hajaznak.   :(  (ismerős gépe kapott 2000+ helyett 3000+-t és újraindulgatott a gép  :down: )
2 hdd,2 odd,nf7,gef3ti,2x256 ddr400.  Egyébként semmi púpos kondi meg ilyesmi,csak egyszerűen gyenge.  A másik vicc,hogy ha összeszámolod az ágankénti _max_ terhelhetőséget, kijön vmi 31x watt,lol.
"Mentségére" legyen mondva h több mint 1.5évig bírta 2000+-szal.
Ha rákeresek az azonára itt a fórumon,láthatod hogy már jópáran anyázták.

Akkor marad az IMBP álá Mistrl 12centis ventivel, ezek chieftec klónok és olcsók. Vélemény?

#4940 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 15:48

Zollka: Szerintem minden korrekt benne, azért is írtam, hogy el kellvigye alacsony fordulaton is szerintem :) . Jó kis táp.

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.