Tapkerdes.....
Elküldve: 2005. 02. 01. 21:24
Idézet: sztivi - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 21:13
Elég vegyes képem van róluk (volt egy-két darab, ami fiatalon kondiszáradással küszködött), de megfelelően védett tápok. Ha olcsón adják, jó vétel szvsz.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 02. 01. 21:26
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 02. 01. 21:32
Thomson DSL-modem. Teapo kondikkal. 100uF/25V, 1000uF/6,3V, 470uF/25V. Az összes púpos!! Vajon mé nem indul el..Nincs két éves!
Elküldve: 2005. 02. 01. 21:42
Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 21:32
Thomson DSL-modem. Teapo kondikkal. 100uF/25V, 1000uF/6,3V, 470uF/25V. Az összes púpos!! Vajon mé nem indul el..Nincs két éves!
Elküldve: 2005. 02. 01. 22:12
Elküldve: 2005. 02. 01. 22:36
Elküldve: 2005. 02. 01. 22:52
Idézet: Sniper - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 17:15
Kb 15e korul szeretnek uj tapot venni a gepembe...
...nos ebben az arban ezek lehetnek a befutok:
FSP 400W (nem a blue storm)
Chieftec 420W
Coolink 450DX
Szerintetek? (sorrend nem veletlen... egyelore en ilyen sorba tennem oket)
Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B 3B82 791E 7F92 A6F6 A67E
Elküldve: 2005. 02. 01. 23:38
Revoltec Star Serie Chromus RPS-450V1 – 450 Watt
Elküldve: 2005. 02. 02. 02:10
Idézet: -MM- - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 18:45
De a végszó előtt még megvárom a holnapi cserét, remélem nem valami rossz széria...
én a helyedben nem vennék sirtecet (aka high power)... főleg nem a mi**rálban.
mint feljebb írtam, vettem egy 410-est tavaly szeptemberben, és meghalt múlt héten (5 hónap után!!), de be se kapcsolt, és ha a tápot áram alá raktad, elkezdett magas hangon sípolni.
nos, ma kicseréltem gariban. bár a mostani listaár 13700 körüli (anno 16500-ért vettem), 11100-ért számolták be, merthogy ez nem ugyanaz (amit anno vettem azon 20-tűs alaplapi csatlakozó volt + led). mondom jó, akkor ennyi, a tököm se fog ezekkel vitatkozni. ami igazán meglepő volt, hogy - az értékegyeztetéssel vásárolt - 420-as dualventis chieftecen a gari _folytatólagos_, azaz csak idén szeptemberig érvényes. ezt már végképp nem tudom hova tenni hogy ez hogy is jön ki. na meg hát vennem kellett 24->20-as alaplapi átalakítót is, 1000(!!!) forintért, de ezen már csodálkozni sem tudtam.
így lett a 16500-as tápomból fél év után +5000-es cseretáp gariban. szóval van egy 420-as dualventis chieftec tápom 21500-ért (+utánajárás-szerelés-bajlódás).
egyébként a szervízes srác már a dobozáról egyből tudta hogy ez a 410-es sirtec, és azt is, hogy ha áram alá rakja sípolni fog, de amikor kérdeztem szar-e a széria, elkezdett szabadkozni hogy 10000 eladott darabból csak párat hoztak vissza. na persze...
magánvélemény: szép a sirtec, halk a 12 centis venti, de ez a két darab 8 centis venti a 420-as chieftecben bizony egy dekával nem hangosabb, mint a 12 centis változat...
na és még valami: ez CHIEFTEC, és nem SIRTEC..... talán nem véletlenül....
Elküldve: 2005. 02. 02. 03:14
Idézet: tiin - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 2:10
mint feljebb írtam, vettem egy 410-est tavaly szeptemberben, és meghalt múlt héten (5 hónap után!!), de be se kapcsolt, és ha a tápot áram alá raktad, elkezdett magas hangon sípolni.
nos, ma kicseréltem gariban. bár a mostani listaár 13700 körüli (anno 16500-ért vettem), 11100-ért számolták be, merthogy ez nem ugyanaz (amit anno vettem azon 20-tűs alaplapi csatlakozó volt + led). mondom jó, akkor ennyi, a tököm se fog ezekkel vitatkozni. ami igazán meglepő volt, hogy - az értékegyeztetéssel vásárolt - 420-as dualventis chieftecen a gari _folytatólagos_, azaz csak idén szeptemberig érvényes. ezt már végképp nem tudom hova tenni hogy ez hogy is jön ki. na meg hát vennem kellett 24->20-as alaplapi átalakítót is, 1000(!!!) forintért, de ezen már csodálkozni sem tudtam.
így lett a 16500-as tápomból fél év után +5000-es cseretáp gariban. szóval van egy 420-as dualventis chieftec tápom 21500-ért (+utánajárás-szerelés-bajlódás).
egyébként a szervízes srác már a dobozáról egyből tudta hogy ez a 410-es sirtec, és azt is, hogy ha áram alá rakja sípolni fog, de amikor kérdeztem szar-e a széria, elkezdett szabadkozni hogy 10000 eladott darabból csak párat hoztak vissza. na persze...
magánvélemény: szép a sirtec, halk a 12 centis venti, de ez a két darab 8 centis venti a 420-as chieftecben bizony egy dekával nem hangosabb, mint a 12 centis változat...
na és még valami: ez CHIEFTEC, és nem SIRTEC..... talán nem véletlenül....
Hihetetlen van banyek. Chieftec = Sirtec! Felfogod végre? Egy Chieftec tápból is lehet hibás széria, bármibe kerülhet véletlen selejtes, vagy anyaghibás alkatrész. Attól hogy neked meghalt lehet másnak 2010-ben is menni fog.
De ha neked jobb álltalánosíts csak, de ha ebből kiindulunk akkor, láttam már halott Enermax, DTK, FSP, Chieftec tápot, tehát akkor ne vegyek semmit ugye?
Alaplapot se vegyek ugye, mert halt már be Abit, Epox, Asus, MSI... lapom is...
EMBEREK NE VEGYETEK HARDVERT MERT LEHET EL FOG ROMLANI! FŐLEG TÁPOT NE!!!!!!!!!
Elküldve: 2005. 02. 02. 03:23
Idézet: diegho - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 4:14
ha a chieftec = sirtec, akkor magyarázd el kérlek, a sirtecen miért nem chieftec matrica van? talán azért mert a chieftecnél magasabb elvárásoknak kell megfelelnie egy tápnak?
nem akarok vitát nyitni erről. nem 1 és nem 2 chieftec tápot használtam, ismerőseim pedig még sokkal többet, és azokkal soha nem volt semmi gond. persze, vannak hibás darabok, csak a chieftecnél sokkal ritkábbak.
a sirtecről pedig annyit, hogy nem 1 nem 2 esetben hallottam táphalálról az elmúlt fél évben, amióta magyarországon forgalmazzák őket.
és még valami: ha feltűnt, úgy kezdtem a hozzászólásom, hogy én nem vennék. ha te vennél, vegyél. vélemény az vélemény, erre való a fórum.
és mellesleg, ha mindeképp hülyének akarsz nézni valakit, kérlek nézz a tükörbe.
Elküldve: 2005. 02. 02. 03:28
Idézet: Pelican - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 23:38
Revoltec Star Serie Chromus RPS-450V1 – 450 Watt

Leitungen: +3,3 Volt: +5 Volt: +12 Volt: -5 Volt: -12 Volt: +5 Volt SB:
Watt 210 W 210 W 300 W 3 W 7 W 10 W
Maximum Load: 28 A 38 A 25 A 0,6 A 0,6 A 2,0 A
Korrekt táp.
Szerkesztette: diegho 2005. 02. 02. 03:42 -kor
Elküldve: 2005. 02. 02. 03:36
Idézet: tiin - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 3:23
nem akarok vitát nyitni erről. nem 1 és nem 2 chieftec tápot használtam, ismerőseim pedig még sokkal többet, és azokkal soha nem volt semmi gond. persze, vannak hibás darabok, csak a chieftecnél sokkal ritkábbak.
a sirtecről pedig annyit, hogy nem 1 nem 2 esetben hallottam táphalálról az elmúlt fél évben, amióta magyarországon forgalmazzák őket.
és még valami: ha feltűnt, úgy kezdtem a hozzászólásom, hogy én nem vennék. ha te vennél, vegyél. vélemény az vélemény, erre való a fórum.
és mellesleg, ha mindeképp hülyének akarsz nézni valakit, kérlek nézz a tükörbe.
Készen állok mester! Kérlek taníts!
Mondom hogy lehet rossz széria, de mintha a falnak...
Miért nem Sirtec matrica van rajta? Szerinted a Tesco-s kávén miért nem valami márkás kávégyártó matricája van? Mert úgy többe kerülne, pedig egy és ugyanaz a kettő. Ergó az a 8 betüt fizeted meg (chieftec)
Elküldve: 2005. 02. 02. 03:49
Idézet: diegho - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 4:36
Miért nem Sirtec matrica van rajta? Szerinted a Tesco-s kávén miért nem valami márkás kávégyártó matricája van? Mert úgy többe kerülne, pedig egy és ugyanaz a kettő. Ergó az a 8 betüt fizeted meg (chieftec)
Nem csak azt a 8 betűt. Nézz utána neten, hogy hányféle minősítési matrica van a 420-as duálventis Chieftec tápra, és hány van a Chitec márkájú - feltehetően Sirtec által gyártott - 12 centis 410-esre. Ez az egyik.
A másik, hogy a hozzászólásom nem CSAK arról szólt, hogy szar a Sirtec, arról is, hogy főleg ne a Mi**ralban vegyen, sőt még le is írtam a 21500 forintos tápom történetét.
Harmadrészt, olvasgass-tájékozódj és jöjj rá, hogy ugyanabból a modellből - akár márkás név alatt is - van szarabb széria, esetleg gyengébb alkatrészekkel, és ezt igenis tudja a gyártó, tudja az aki megveszi tőle az árúkészletet, csak a vásárló-felhasználó nem tudja. Nézd meg, az elsőszériás procikat mindig egekbe nyomhatod, későbbi szériák jóval kevésbé tuningolhatóak. Vagy nézd meg, korábbi alaplapokon jobb minőségű chipek vannak, mint a későbbi, már gagyisítottokon. Vagy ne menjünk messzebb, nézz meg egy 5 évvel, 3 évvel és 1 évvel ezelőtti Sony erősítőt. Butítják mind.
Ennyi erővel amit mondasz, vegyen mindenki Nagaszaki DVD játékost, mert ugyanaz van benne mint az ugyanott gyártott márkás termékekben. És vajon tényleg ugyanaz?
Nem lehet hogy esetleg a Sirtec a Chieftecnek minőségi alkatrészekkel, saját név alatt pedig olcsóbb alkatrészekkel gyárt? A Chieftec felől biztos van egy szigorú minőségi követelmény, de a Sirtecnél magával szemben nyilván az olcsóbb ár a fontos.
És hát tudod, aztán jönnek akik azt mondják hogy Chieftec = Sirtec, a uzer megveszi a tápot, fél év után elpukkan, és csak vakarja a fejét.... a Sirtec meg örül az extra profitnak, és kit érdekel ha pár hülye rossz hírét kelti, végső esetben még mindig ott a Chieftec, akinek millió tápot gyárthat fix zsetonért....
Elküldve: 2005. 02. 02. 03:58
Idézet: tiin - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 3:49
A másik, hogy a hozzászólásom nem CSAK arról szólt, hogy szar a Sirtec, arról is, hogy főleg ne a Mi**ralban vegyen, sőt még le is írtam a 21500 forintos tápom történetét.
Harmadrészt, olvasgass-tájékozódj és jöjj rá, hogy ugyanabból a modellből - akár márkás név alatt is - van szarabb széria, esetleg gyengébb alkatrészekkel, és ezt igenis tudja a gyártó, tudja az aki megveszi tőle az árúkészletet, csak a vásárló-felhasználó nem tudja. Nézd meg, az elsőszériás procikat mindig egekbe nyomhatod, későbbi szériák jóval kevésbé tuningolhatóak. Vagy nézd meg, korábbi alaplapokon jobb minőségű chipek vannak, mint a későbbi, már gagyisítottokon. Vagy ne menjünk messzebb, nézz meg egy 5 évvel, 3 évvel és 1 évvel ezelőtti Sony erősítőt. Butítják mind.
Ennyi erővel amit mondasz, vegyen mindenki Nagaszaki DVD játékost, mert ugyanaz van benne mint az ugyanott gyártott márkás termékekben. És vajon tényleg ugyanaz?
Nem lehet hogy esetleg a Sirtec a Chieftecnek minőségi alkatrészekkel, saját név alatt pedig olcsóbb alkatrészekkel gyárt? A Chieftec felől biztos van egy szigorú minőségi követelmény, de a Sirtecnél magával szemben nyilván az olcsóbb ár a fontos.
És hát tudod, aztán jönnek akik azt mondják hogy Chieftec = Sirtec, a uzer megveszi a tápot, fél év után elpukkan, és csak vakarja a fejét.... a Sirtec meg örül az extra profitnak, és kit érdekel ha pár hülye rossz hírét kelti, végső esetben még mindig ott a Chieftec, akinek millió tápot gyárthat fix zsetonért....
Szerintem arról van szó mint az Asus - Asrock-nál. A Sirtec a Chieftec leányvállalata. Nem jelent rosszabb minőséget, csak nincs agyonválogatva. Különben kinyírt valamit a gépedben? Nem. Tehát nem rossz az, csak lehet a 410-es széria elég szarra sikeredett stabilitás terén.
Mistralban én se gyakran vásárolok, csak van innen a fórumról egy jó ismerősöm aki Mistralos és ezért veszek 1-2 dolgot ott. Pl. Tápot :Đ
Elküldve: 2005. 02. 02. 04:09
Idézet: diegho - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 4:58
Mistralban én se gyakran vásárolok, csak van innen a fórumról egy jó ismerősöm aki Mistralos és ezért veszek 1-2 dolgot ott. Pl. Tápot :Đ
Egyetértek azzal amit leírsz. De Asus-Asus-ra is igaz ez. Másfél éves P4P800DL alaplapomon 3com gigabites hálókari chip van, a most kaphatóakon full noname: egyik haver szívott vele Linux alatt. Gondolom másfél éve még nem sok gyártó csinált integrálható gigabites hálókarit, így Asus-ék rákényszerültek a jó minőségre.
Egyébként a válogatásban is igazad lehet, de nem tartom kizártnak a gagyibb alkatrészek használatát sem, saját név alatti futtatásra. Egyébként eddig minden tápom Chieftec volt, és mindegyik él, csak kis teljesítményű már. És pontosan azért veszek 15-20e körüli tápot, hogy ne haljon meg fél év után, és nem azért hogy ne nyírja ki a gépem (erre már olcsóbbak is képesek). Szóval a Chieftec márkanévben pont a megbízhatóságot fizetem meg.
Egyébként én sem nagyon vásárolok Mi**ralban, szerintem ugyanazt az 1-2 dolgot vesszük, az egyszerűen az én hülyeségem volt hogy hagytam magam rábeszélni szeptemberben a Sirtecre, merthogy az Chieftec. És most, ha megnézed, alig több mint egy ezressel olcsóbb a Sirtec 410 mint a Chieftec 420. Szóval még csak azt se mondhatnám hogy annyira a nevet fizetném meg.
Na de ne flameljünk, igazából azért írtam le a tapasztalataimat, hogy legyen még egy vélemény, és az, aki épp most akar megbízható tápot venni és hezitál, az tudja hogy van ilyen is, és esetleg egy későbbi szopástól mentesüljön. De ez természetesen nem zárja ki, hogy emberünk holnap megveszi a Chieftec 420-ast, és fél év múlva anyázva ír a topikba, hogy elpukkant a Chieftec tápja....
Elküldve: 2005. 02. 02. 04:18
Idézet: tiin - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 4:09
ÉS anyázni fog mert az egész gépet vitte magával... :Đ
Elküldve: 2005. 02. 02. 07:44
Semmi bajom nem volt vele... 3 hdd, 1 cdr, 1 dvdrw, 8 case fan, zalman cnps7000cu, gef6800, a64 3200, kv8pro
ezeket vitte el hiba nélkűl. Lecseréltem egy 360w-osra, mivel ennyi is elég. (és halkabb)
Elküldve: 2005. 02. 02. 07:45
Próbálj légyszíves annak hinni, aki tudja, hogy mi van a háttérben. A Chieftec-ben márpedig a 8 betű kerül többe. Kismilliószor leírtuk, miért van Sirtec és High Power a piacon, olvass vissza és előbb-utóbb megtudod! Mint tápokkal foglalkozó ember, biztosan állítom Neked, hogy pontosan ugyanazt találod meg bennük. A szar minőségű csipkeről tartott eszmefuttatásod pedig kerek perec butaság. A szilícium félvezetők házatáján az dönt, hogy épp melyik gyártó terméke olcsóbb logisztikai vagy egyéb okok miatt. A beépítésre kerülő alkatrészek minősége a gyártástechnológia miatt nagyon keveset szór. Az eleve hibás alkatrész vagy nem kerül beépítésre, vagy pl. Ati 9500, Thorton lesz belőle. Az, hogy egy adott áramkörhöz nincs normális terméktámogatás, nem a minőségét fémjelzi. És lehet, hogy a barátodon kívül sok más ember gond nélkül használja Linux alatt azt az eszközt. Továbbra is egy termék alapján vonsz le olyan következtetést, mely abszolút nem megalapozott. Ha ilyen hozzáállással vásárolsz, fognak még érni meglepetések.
A Sony erősítők (hogy példánál maradjunk) általános színvonalesése a piac magatartásának eredménye, mint ahogy sok márka sajnos ilyenné válik (legkirívóbb példának én szvsz a Philips-et tartom). köze sincs ahhoz, amit állítasz. A Philips házatáján kérlek úgy készültek anno Marantz CD-rekorderek, hogy az előlapba mélynyomott Philips logo-t felülragasztották egy marantz matricával, mert kellett a termék. És ez csak egy eset, számos pl. dvd játékos készül pontosan ugyanabból (az ócska) vasból, más előlappal és valamelyest eltérő kezelőszoftverrel.
A Mistral-nál Téged valószínűleg alaposan átvertek. Nem ritka dolog. Kevesen tudnak kiálllni a jogaikért. Ezzel vissza is élnek. Ha beszámítanak valamit, azt csak azon az áron lehet, amennyiért vetted. ha sikeres javíttatás után nem kéred, akkor értékcsökkentve számíthatják be talán (ezt most nem merem bizton állítani). ha másik terméket kapsz, aminek új mivoltáról meggyőződsz (és pláne új termékként, listaáron kapod) akkor a garancia elölről indul, az adott termékre. Vagy nagyon kevertél valamit, vagy nagyon átvertek.

Súgó
A téma zárva.