HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 17. 14:05

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. április 17, szombat - 13:54

Remélni lehet. De ennél többet ne várj.

Szenzorok nélkül honnan a rákból venné a BIOS az adatokat?

Való igaz :)

Ezt elgombáztam... :D

Hogy is gondolhattam? :think:

Mindha régen láttam volna, de már leesett, hogy a haver gépe volt. (én barom  :omg:  )

Amúgy nem volt Qtech (eladó: " Már rég nem hoztak és nem is lesz többet, csak ottmaradt a listán")
Hogy is gondolhattam volna hogy egy helyi bolt Mercury-n és egyéb gagyin kívül árul mást is...  :(

üdv.
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#862 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 17. 14:15

Idézet: Tommaso - Dátum: 2004. április 16, péntek - 11:07

Ez speciel egyventis (8cm). Mondjuk az se kizárt hogy ez a példány egész kicsit hangosabb mint a többi ugyanilyen, de nem hiszem hogy ez garanciális hiba lenne :)

Egy ventis?  :eek: És még hangos is? Ennyi pénzért? Ehh!  :down:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#863 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 14:16

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. április 17, szombat - 3:25

Mikori a tap? ..

Hááát... "miahalal" matrcia nincsen az én tápomra ragasztva, de már 3 éves.  :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#864 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 17:11

Idézet

Amúgy nem volt Qtech (eladó: " Már rég nem hoztak és nem is lesz többet, csak ottmaradt a listán")
Hogy is gondolhattam volna hogy egy helyi bolt Mercury-n és egyéb gagyin kívül árul mást is... 

Sajnos nálam is ugyanez a helyzet.Kép

#865 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 18:37

Idézet: galileo - Dátum: 2004. április 17, szombat - 18:11

Sajnos nálam is ugyanez a helyzet.Kép

Naja, aki nem pesti, annak elég a bóvli.
(--> egy másik boltos ismerősömnél is jártam, kérdeztem Chieftech-et. Szabályosan kiröhögött  :nevet: :nevet: :nevet: Aztmondja, amióta megy a bolt [kb 4 éve] egyetlen egy darab drága tápot [Chieftech,Enermax, stb...] sem adott el. Mindenki a Mercury-t viszi. :omg:  Pedig megy a biznisz nála is).

Meg lehet rendelni, ami még dob az amúgyis magas áron...

üdv.
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#866 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 19:58

Nekem Enermax EG465PV-E 430W van jo ideje. Venti kezdettol fogva az also harmad ala tekerve, nem hallom soha. A feszstabilitast folosleges szobahoznom.
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#867 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 20:01

Ahol kerestem anno tápot (Chieftet, Enermax) a boltosok többsége tisztában volt a jó táp mibenlétével, de mivel nincs rá igény (azaz drága) nem is foglalkoznak vele. De azért nem próbált rábeszélni egy kódgenny-re, hanem sajnálkozva bólogatott.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#868 Felhasználó inaktív   choosen 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 17. 20:32

Aerocool tápot hol lehet venni, tudja valaki?
Asus A8N Sli A64 3500+  2x512Mb DDR Super Talent 433 Mhz cas2 Asus x800xtpe Nec 3500 Dvd-Rw

#869 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 17. 21:33

Nekem 341-et ajánl a kalkulátor. Ehhez képest egy 235-ös Acorp viszi a gépet. Bírja, ha játszok, és bírta azt is, amikor egyszerre másoltam két külön CD-ről két külön vinyóra, és közben 3dMarkoltam. Ennek ellenére tudom, hogy a halál f@szán táncolok, de még nem volt fölösleges pénzem kicserélni. :)

Egyébként most egy Coolink táp a kiszemeltem, Dual ventisen gondolkodom. AP 400DX, vagy AP450DX lesz szerintem. Ezekről vannak konkrét tapasztalataitok?
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#870 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 21:46

Idézet: Studi - Dátum: 2004. április 17, szombat - 22:33

Nekem 341-et ajánl a kalkulátor. Ehhez képest egy 235-ös Acorp viszi a gépet. Bírja, ha játszok, és bírta azt is, amikor egyszerre másoltam két külön CD-ről két külön vinyóra, és közben 3dMarkoltam. Ennek ellenére tudom, hogy a halál f@szán táncolok, de még nem volt fölösleges pénzem kicserélni. :)

Egyébként most egy Coolink táp a kiszemeltem, Dual ventisen gondolkodom. AP 400DX, vagy AP450DX lesz szerintem. Ezekről vannak konkrét tapasztalataitok?

Konkrét nincs, de állítólag a stabilitásuk nem valami fényes. Mielőtt megveszed járd körbe a témát. ;)

Szerkesztette: galileo 2004. 04. 17. 21:47 -kor

#871 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 23:23

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. április 17, szombat - 21:01

Ahol kerestem anno tápot (Chieftet, Enermax) a boltosok többsége tisztában volt a jó táp mibenlétével, de mivel nincs rá igény (azaz drága) nem is foglalkoznak vele. De azért nem próbált rábeszélni egy kódgenny-re, hanem sajnálkozva bólogatott.

Itt nagyfaluba' azért jobb a helyzet. Enermax sok helyen van, és Chieftec is. De Zalman, Vantec: nos ezek megszerzése komoly felderítőmunkát igényel az egyszerű (értsd: nem szakmabeli) halandótól.
... a trip back in time is all I need ...

#872 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 23:27

Idézet: choosen - Dátum: 2004. április 17, szombat - 15:01

Tud valaki tápot aminek minden kábele be van csövezve? :eek:

Azt meg minek? :confused: :eek:

Miditornyomban hál' istennek sok merevlemezhely van. Ha csövezve lennének a Molex csatis kábelek, ugyan semmire se mennék a  sok hellyel, zsúfolhatnám össze a meghajtókat. Pedig a Maxtorok szeretik, ha van körülöttük levegő...

Inkább összegumiztam a pillanatnyilag felesleges kábeleket, és a táp oldalához celluxoztam. Ott nem zavarnak.

#873 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 23:31

Idézet: Digitel - Dátum: 2004. április 16, péntek - 23:11

Azért tessék azt a kalkulátort óvatosan kezelni, mert:
1. Az ott kapott eredmény arra az estre értendő, ha a gépben található összes hardware teljes teljesítményfelvételen megy, ami általános felhasználás közben gyak. soha( még játék alatt) sem teljesül be.
2. Erősen felfelé kerekítettek ezek az értékek, pl. winyó, Ram fogyasztása, stb.

1. Van egy pont, amikor az összes alkatrész felveszi a teljes teljesítményt: ez a bekapcsolás pillanata. Igaz, ez korántsem tartós terhelés.
2. Ahogy a kalkulátor honlapján is írják: ha a tápellátásról van szó, jobb félni, mint megijedni. Ettől persze még igazad van. :)

#874 Felhasználó inaktív   *Mogyi* 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 17. 23:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 20:36

... Ha a lehető legnagyobbat (460W) vásárolod meg, ...

:(

A legnagyobb Ultra-Power az 550W-os, kétventis.
EZ.
Ezzel szemezek én is, bruttó 20e. Ft az ára.

Valakinek nincs vele tapasztalata??? :confused:
ABIT KN9Ultra; 3200+; Leadtek 7900GS; KingMax DDR2-667; Seagate Barracuda & Samsung HDD; Pioneer DVD-RW; Toshiba DVD-ROM; iiyama 19" monitor; Chieftec Matrix ház; NorthQ 520W táp; stb. ...

#875 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 04. 18. 06:04

A bekapcsolás során a legkisebb konfig is szinte rövidzárral indítja a tápot. Erre az összes táp "fel van készülve". Még egy niudli akorpa is elindít egy 235w-nál tökösebb konfigot az esetek jó részében, aztán...Vagy leáll, vagy nem...Vagy előbb, vagy utóbb :)
A kalkulátor az én gépemre 435W-ot jósolt. Ehhez képest 300-as enermaxom van és nem izzad vele abszolút.A jobb félni, mint megijedni hozzáállás természetesen igaz, de azért nagyon nem kell "elszállni" a teljesítménnyel. A normális tápok a pillanatnyi túlterheléseket simán elviselik, egy bizonyos határig (ami az áramkorlátot jelenti a kapcsolóeszközökön), egészséges működési tartományban van és csak az adott időegységre vetített átlagos terhelés számít. Namost attól, hogy egy 300-as tápot egy percben kb. összesen 3-5 másodpercnyi időre 350W terhelés ér, nem lesz az ég világon semmi baja és az élettartama sem fog emiatt értékelhetően megrövidülni. A szűrés is megfelelő lesz. Szóval azért lehet egy kicsit spórolni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#876 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 18. 09:27

Idézet: didyman - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 7:04

A bekapcsolás során a legkisebb konfig is szinte rövidzárral indítja a tápot. Erre az összes táp "fel van készülve". Még egy niudli akorpa is elindít egy 235w-nál tökösebb konfigot az esetek jó részében, aztán...Vagy leáll, vagy nem...Vagy előbb, vagy utóbb :)

Elrettentő példa mikor annyira haldoklik egy táp, hogy a winyó és a PROCIHŰTŐ bekapcsolásnál elfelejt felpörögni! :eek: :reklamacio:

Rhino666
Rhino666

#877 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 09:47

A tápoknál van egy un. power good nevű vezeték, ami arra hivatott hogy visszajelzést adjon a tápnak az alaplapról, ha vmelyik feszkó nem okés. Namármost, ha 1 táp elindul az azt jelenti, hogy a feszültségek az adott határértéken belül vannak.
Csak azért, mert nem értem milyen az mikor a táp haldoklik.  :burr: ;)

#878 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 10:32

Idézet: galileo - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 10:47

A tápoknál van egy un. power good nevű vezeték, ami arra hivatott hogy visszajelzést adjon a tápnak az alaplapról, ha vmelyik feszkó nem okés.

FORDÍTVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A táp akkor ad logikai 1-est a power good vezetéken, ha szerinte a kimenő feszültségek már rendben vannak.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#879 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 18. 10:40

Idézet: didyman - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 7:04

.................Szóval azért lehet egy kicsit spórolni.

Na ja, csak ahhoz gondolkodni sem árt.
Ahhoz viszont tudni kell olvasni is, meg érteni is, nem elég bebődülni, hogy "vegyél mást"
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#880 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 10:42

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 11:32

FORDÍTVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A táp akkor ad logikai 1-est a power good vezetéken, ha szerinte a kimenő feszültségek már rendben vannak.

:up:

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.