Optikai egér + Textil egérpad gondok
Elküldve: 2002. 05. 24. 09:25
Az eddigi sima golyós egeremmel egy Azona márkájú, zselés csuklótámaszos egérpadet használtam, de az optikai egérnek ez úgy tűnik, hogy nem tetszik.
Néha akadozik, lassabban mozog a pointer, ha bizonyos szögben tartom, akkor szinte egyáltalán nem mozog bizonyos irányokban. Gondolom, hogy a textil alátét "mintázata", szövésmintája okozhatja a gondot.
Próbáltam csak natúr az asztalomon is, de mivel az fekete, szintén nem oké az egérnek, mert valószínű nem veri vissza eléggé a fényt...
Kérdés: Van még másnak is hasonló gondja optikai cuccokkal, vagy csak én szívok ezzel az egérrel?
(láttam MMarktban dual optikai egeret, de 17k HUF-ot nem adok egy nyamvadt egérért, nem beszélve róla, hogy lehet, hogy az se sokkal jobb...)
Tudom, hogy sima egérpad lenne az egyik megoldás, de már nagyon megszoktam ezt a zselés csodát, tök kényelmes... az lesz a vége , hogy visszacserélem az egeret jó öreg golyósra...
Elküldve: 2002. 05. 24. 10:02

Munkahelyemen egy egyszerűbb, egy optikás LG egér vab, sötétkék szövet egérpadon, tökéletesen mozog, alja fekete, most direkt megfordítottam, tökéletesen mozog.
Nem lehet, hogy más gond van :confused:
Nem próbáltad mondjuk egy mesekönyvön mozgatni, csak a próba miatt? Nem lehet, hogy az egérrel van valami bibi?
Én úgy hallottam, hogy a piros szín is zavarhatja, próbáld meg egy fehér lapon, nekem ott is tökéletes.
Ott mit csinál?
Elküldve: 2002. 05. 24. 11:05
Én spec. nem használok smmilyen egérpadot, hanem magán az asztalon húzogatom és semmi problema...
Elküldve: 2002. 05. 24. 13:22
Próbáltam USB és PS2 csatival is (az új 9.6 -os Mouseware szól is, hogy jobban tenném, ha áttenném USB-re, mert úgy tud 800dpi-t, PS2-n meg nem, de akkor DOS módban nem lenne egerem...) de nem vettem észre különbséget.
Elküldve: 2002. 05. 24. 13:27
-- Linus Torvalds
Elküldve: 2002. 05. 24. 13:53
Elküldve: 2002. 05. 24. 14:03
Elküldve: 2002. 05. 24. 14:58

Elküldve: 2002. 05. 24. 15:10
idézet:
Ezt írta leslie:
Dual Logitechem ugy szalad a textiles egerpadon, mint a szel. Es jo pontos is.[/quote]
Gamesra milyen?
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2002. 05. 24. 23:10
idézet:
Ezt írta mocsi:
Gamesra milyen?[/quote]
HC q3-mas vagyok. 4on4 TDM-ben kb. orszagos 8-ban benne lehetunk. 4 tagunkbol 3-nak ilyen egere van.
Legjobbabb. Pontos, nem teveszt, konnyu, jo a fogasa. Best Buy fps jatekokhoz.
[ 2002. május 25.: leslie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 05. 25. 16:42
idézet:
Ezt írta leslie:
HC q3-mas vagyok. 4on4 TDM-ben kb. orszagos 8-ban benne lehetunk. 4 tagunkbol 3-nak ilyen egere van.
Legjobbabb. Pontos, nem teveszt, konnyu, jo a fogasa. Best Buy fps jatekokhoz.
[ 2002. május 25.: leslie szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hmm sounds good. Mi is a pontosabb tipus? Csak ugy siman, hogy logitech es dual optical?
Elküldve: 2002. 05. 25. 21:34
idézet:
Ezt írta mocsi:
Hmm sounds good. Mi is a pontosabb tipus? Csak ugy siman, hogy logitech es dual optical?[/quote]
Logitech MouseMan Dual Optical.
Megeri...![]()
Elküldve: 2002. 05. 25. 22:21
idézet:
Ezt írta leslie:
Logitech MouseMan Dual Optical.
Megeri...[/quote]
intellimouse explorer 3.0 jobb![]()
Elküldve: 2002. 05. 26. 16:48
idézet:
Ezt írta NightLord:
intellimouse explorer 3.0 jobb[/quote]
Hat nem tom. m$-el elvbol nem foglalkozom. Tolem egy vasat nem latnak.![]()
Elküldve: 2002. 05. 26. 21:00
idézet:
Ezt írta NightLord:
intellimouse explorer 3.0 jobb[/quote]
Miert? Engem komolyan erdekelne egy preciz es gyors eger.
Elküldve: 2002. 05. 27. 13:12
Meg közben szerzek egy másik textiles egérpadet, ami pamutos és nem műszálas, mert a pólómon használva nem volt gond ezzel a döggel, de azért nem kéne azt rendszeresíteni...
Hétvégén egy sima műanyagos paden is kiróbáltam, azzal meg néha megőrül, elkezd körbe-körbe forogni a kép játék közben , ilyenkor fel kell emeljem egy pillanatra az egeret, akkor megnyugszik...

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat.
Flash
Elküldve: 2002. 05. 27. 14:26
nekem is ilyen egerem van a munkahelyen és annyi probléma volt csak vele, hogy a régi lestrapált textil egérpad mindig teleszőrözte az optikát. egy erősebb fújással néha kiszedtem onnan a bűnös szálacskét, néha csak jól teleköptem az egészet...

aztán igényeltem egy új egérpadot, ez is textil és itt már tökéletes az egér. új textil egépadon tényleg kimutatja a foga fehérjét, bár sima asztallapon mégjobban csúszik. de azt meg a csuklóm nem szereti...
szóval érdemes egy ilyen kaliberű egér mellé valami normális padot is tenni, meghálálja.
jó egerészést, üdv!
.
.
Elküldve: 2002. 05. 27. 21:25

Nem banod meg a logi dualt. Hibatlan.

Elküldve: 2002. 05. 30. 18:45
Nem bántam meg, mert csodálatos egér.
A régi egérpadomat nem szerette és néha úgy gondolta, hogy más irányba mozgatom az egerem mint valójában. Az egérpadon kép volt, egy részén viszont teljes kékség. Sima asztallappal tökéletes. (barnás, "prés"-lap szerű mintával)
Elküldve: 2002. 06. 01. 19:58
idézet:
Ezt írta Svega:
Dual optical ... 11-13 bruttóért megkapod.
Nem bántam meg, mert csodálatos egér.
A régi egérpadomat nem szerette és néha úgy gondolta, hogy más irányba mozgatom az egerem mint valójában. Az egérpadon kép volt, egy részén viszont teljes kékség. Sima asztallappal tökéletes. (barnás, "prés"-lap szerű mintával)[/quote]
Jól szólt a kollega...