HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Athlon 64/FX - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Athlon 64/FX Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 04. 23:10

WinXP felment (jo gyorsan, miutan a particiokkal elegedett volt a kis nyomorult), VIA 4-in-1 felment, Matrox Parhelia driver felment, most kuszik fel az SP1a, aztan jon a DX9, az ICQ, az MSN, es jonnek a teszteredmenyek ;)

Fiery

#122 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 23:11

Hja,ja, Operaban csak right click, reload every five minutes :cool: ...nekem mondjuk 1 percre van allitva.
Reklamblokk folytatodik: "Buy Opera today and make this banner go away"
Ja, egyebkent mar lassan-lassan GMT szerint is ejfel lesz :rolleyes: Remelem nem jott meg tobb problema kozbe.

#123 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 10. 04. 23:11

idézet:
Ezt írta Fiery:
WinXP felment (jo gyorsan, miutan a particiokkal elegedett volt a kis nyomorult), VIA 4-in-1 felment, Matrox Parhelia driver felment, most kuszik fel az SP1a, aztan jon a DX9, az ICQ, az MSN, es jonnek a teszteredmenyek ;)

Fiery
[/quote]

Mar elkefelted.

:(

Rossz a sorrend.

#124 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 23:14

1. XP+SP1
2. Chipset
2. DX9
3. Parhelia
4. egyeb windowsupdate
5. rest of the crap

#125 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 23:17

idézet:
Ezt írta T2k:
1. XP+SP1
2. Chipset
2. DX9
3. Parhelia
4. egyeb windowsupdate
5. rest of the crap
[/quote]

Oke, chipset drivert ujraraktam, most ujrarakom a Parheliat is. De azt nem igazan fogom, miert kell a DX9 a Parhi ele.

Fiery

#126 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 23:23

idézet:
Ezt írta Fiery:

Oke, chipset drivert ujraraktam, most ujrarakom a Parheliat is. De azt nem igazan fogom, miert kell a DX9 a Parhi ele.

Fiery
[/quote]

Mert ugy a helyes. (Nem a DX9-et irtak a Parheliahoz, hanem a drivert a DX9hez.)

#127 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 00:18

idézet:
Ezt írta T2k:
1. XP+SP1
2. Chipset
2. DX9
3. Parhelia
4. egyeb windowsupdate
5. rest of the crap
[/quote]

Egy kis pontositas :) :

1. XP+SP1
2. Chipset
2. DX9
3. Parhelia
4. egyeb windowsupdate
5. run -> msconfig ;)
6. rest of the crap

#128 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 00:22

keves volt az elfogyasztott alkohol mennyisege :) , ez is veszelyes tud lenni, mint fanatikus depox tulaj, ezt alithatom.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#129 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 00:34

kitartóak az emberek, no de ennyire??? :confused: :eek:

mi volt az a fránya hiba?!

(vagy annyira gáz, hogy el se mondod? ;) )
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#130 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 00:50

idézet:
Ezt írta probalaci:

[/quote]

nikotinhiany? :)

#131 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 00:53

idézet:
Ezt írta probalaci:

[/quote]

* Statuszjelentes

Kesz a cucc, fenn van az osszes driver, most nyomom az eredmenyekrol a screen shot-okat.

* A hibarol

Az alaplap aljara kell szerelni egy lapot, amin keresztul a CPU cooler meg tud fogodzkodni. Ez a lap az MSI K8T eseteben nem volt alapesetben raszerelve az alaplapra, hanem a huto (AVC) dobozaban erkezett egy AVC gyartmanyu, velhetoen aluminiumbol keszult darab. Az alaplap manualjaban le van irva es rajzolva, hogy a tartolap felszerelese elott arrol le kell szedni a vedoreteget. A manualban errol a processzrol lathato kepeken (fekete-feher, nem a legjobb minosegu kepek) olyba tunik, mintha ezt a lapot az alaplap aljara ugy kell rarakni, hogy elotte szepen a femrol eltavolitjuk a reteget. A retegrol en balga azt hittem, csupan 1 van a femlapon, ezt szepen el is tavolitottam. Ezutan a femlapot csak ugy naturban felraktam az alaplap aljara, es mint utobb kiderult, ez rovidrezart ott nehany dolgot, es emiatt nem indult az alaplap. Szerencsere a hiba nem okozott semmilyen maradando karosodast, legalabbis a Windows felkuszott, megy minden, szoval hip-hip-hurra :)

A hibara egyebkent ugy jottunk ra, hogy Ytse egy proba erejeig rendelkezesemre bocsatotta a HWSW Soltek S754-es alaplapjat, es ebbe beraktuk a procit ... majd miutan az abban tokeletesen muzsikalt, megneztuk a Soltek alaplap aljan a tartolapot, es az bizony muanyagbol volt, semmilyen kulonleges reteg nem volt rajta (nem is kell, hiszen nem fembol van a lap, amit raraktak az alaplap aljara, mellesleg a Soltek gyarilag ezzel a tartolappal szallitotta az alaplapot).

Nemi tunodes utan tehat a Soltek muanyag takarolapjat raraktuk az MSI-re, es lass csodat, beindult az MSI is a procival, minden gond nelkul. Hazajottem, megneztem azt a reteget, amit leteptem a femlaprol, es kiderult, hogy az valojaban 2 reteg volt (!), bar csak egynek tunt. Leszedtem a felso, nagyon vekony reteget (elso lepesben is csak ezt kellett volna ugye), az also reteget visszagyogyitottam a femlapra, felszereltem igy az alaplapra (nincs tobbe kozvetlen erintkezes tobbe az alaplap es a tartolap kozott), majd mukodott a cucc nalam is, gond nelkul a Samsung CL3 DDR400 memcsivel es az Antec 350 wattos tappal.

A telepites soran rajottem, hogy a floppy meghajtom megis rossz (bar tokeletesen mukodik egy masik gepben), ergo a Chaintech 7NJL1 alaplapomon talalhato floppyvezerlo megiscsak rendben van.

* Elso benyomasok

A WinXP (32 bites, egyelore) lenyegesen gyorsabban bootol be, mint barmelyik altalam latott Athlon XP alapu gepen, majd mukodes kozben is rendkivul szepen reagal. Ami nagyon meglepo teljesitmenyu (szamomra legalabbis), az a WinRAR tomoritesi tempoja. Ezen tul pedig egyelore csak telepitgettem, tehat nem tudok me'g bovebben velemenyt formalni a cucc teljesitmenyerol.

* Stabilitas

Egyelore semmi jelet nem lattam annak, hogy barmilyen inkompatibilitasi vagy stabilitasi problema lenne.

* Overclock

Egyelore nem volt hozza szerencsem, elobb felrakok mindent es lemerek mindent alaporajelen (2.0 GHz). A K8T BIOS-a mar tamogatja az MSI DOT-ot (Dynamic Overclocking Technology), termeszetesen ennek tesztelesere is sort keritek.

* Melegedes

Idle allapotban 40 fokos a proci, felig nyitott haz eseteben. SZVSZ ez nagyon-nagyon turheto :)

* Tesztek, benchmarkok, stb.

Most allok neki... Hamarosan nyomom ide a linkeket a kepekre.

Fiery

#132 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 00:59

Megérte fennmaradnom :) THX az első élménybeszámolót Fiery, várjuk a teszteket ;)

#133 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 01:00

[url="http://"http://www.aida32.hu/athlon64-images.php"]http://www.aida32.hu...on64-images.php[/url]

Frissitsetek, mar 40 kep van fenn. Most nyomom fel mindjart az elso eredmenyekrol a kepeket, egy kulon oldalra, mindjart jon annak a cime is.

Fiery

#134 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 01:06

Fiery, ezennel atadjuk a "felisten" kituntetest. ;) :D Ezert tenyleg erdemes volt fentmaradni...

A "hibarol" pedig: usse kavics ;)

#135 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 01:14

Ejj, azert megerdemelt volna az a gep egy elozoleges takaritast...

Aida32 report: -dust: too much! :p

#136 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 01:15

[url="http://"http://www.aida32.hu/athlon64-results.php"]http://www.aida32.hu...n64-results.php[/url]

Kezdjuk stilusosan Sandra 2004-gyel ;)

Fiery

#137 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 01:17

idézet:
Ezt írta authenticDViD:
Ejj, azert megerdemelt volna az a gep egy elozoleges takaritast...[/quote]

Sokkal mocskosabb volt, de tegnap is igyekeztem, marmint szerettem volna minel elobb bent tudni a cuccot a hazban, szoval nem volt kedvem/idom tokolni vele :)

Fiery

#138 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 01:52

ad1: Kicsit le vagyok manapsag maradva ezzel a szamitastechnikaval: komolyan ilyen gyengen (ejtsd: sz*rul) szerepel a K8-ban az SSE2, vagy csak szokasos Sandra hitvanysag?

ad2: ha jol gondolom, ugyan olyan ramjaink vannak (origi samsung PC3200, marked as CL3), akkor miert nem hajtod cl 2.5-ben? Mert nem megy? :) Nalam NF7-S-ben, dualban (2*256) mennek 2.5-3-3-7-en 220-on is...

[ 2003. október 05.: authenticDViD szerkesztette a hozzászólást ]

#139 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 01:55

idézet:
Ezt írta authenticDViD:
ad1: Kicsit le vagyok manapsag maradva ezzel a szamitastechnikaval: komolyan ilyen gyengen (ejtsd: sz*rul) szerepel a K8-ban az SSE2, vagy csak szokasos Sandra hitvanysag?

ad2: ha jol gondolom, ugyan olyan ramjaink vannak (origi samsung PC3200, marked as CL3), akkor miert nem hajtod cl 2.5-ben? Mert nem megy? :) Nalam NF7-S-ben, dualban (2*256) mennek 2.5-3-3-7-en 220-on is...
[/quote]

Sandra: no comment, mondjuk igy ;)

Memoria: alapbeallitason megy most a rendszer, nem probaltam CL2.5-en, majd az overclock kapcsan sort keritek ra ;)

---

AIDA32 eredmenyek, refresh:

[url="http://"http://www.aida32.hu/athlon64-results.php"]http://www.aida32.hu...n64-results.php[/url]

Fiery

#140 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 02:07

AIDA32 szenzor info, refresh:

SOI rulez :)

Fiery

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »