Fiery
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 10. 04. 23:10
Elküldve: 2003. 10. 04. 23:11
Elküldve: 2003. 10. 04. 23:11
idézet:
Ezt írta Fiery:
WinXP felment (jo gyorsan, miutan a particiokkal elegedett volt a kis nyomorult), VIA 4-in-1 felment, Matrox Parhelia driver felment, most kuszik fel az SP1a, aztan jon a DX9, az ICQ, az MSN, es jonnek a teszteredmenyek
Fiery[/quote]
Mar elkefelted.
Rossz a sorrend.
Elküldve: 2003. 10. 04. 23:14
Elküldve: 2003. 10. 04. 23:17
idézet:
Ezt írta T2k:
1. XP+SP1
2. Chipset
2. DX9
3. Parhelia
4. egyeb windowsupdate
5. rest of the crap[/quote]
Oke, chipset drivert ujraraktam, most ujrarakom a Parheliat is. De azt nem igazan fogom, miert kell a DX9 a Parhi ele.
Fiery
Elküldve: 2003. 10. 04. 23:23
idézet:
Ezt írta Fiery:
Oke, chipset drivert ujraraktam, most ujrarakom a Parheliat is. De azt nem igazan fogom, miert kell a DX9 a Parhi ele.
Fiery[/quote]
Mert ugy a helyes. (Nem a DX9-et irtak a Parheliahoz, hanem a drivert a DX9hez.)
Elküldve: 2003. 10. 05. 00:18
idézet:
Ezt írta T2k:
1. XP+SP1
2. Chipset
2. DX9
3. Parhelia
4. egyeb windowsupdate
5. rest of the crap[/quote]
Egy kis pontositas:
1. XP+SP1
2. Chipset
2. DX9
3. Parhelia
4. egyeb windowsupdate
5. run -> msconfig
6. rest of the crap
Elküldve: 2003. 10. 05. 00:22
Elküldve: 2003. 10. 05. 00:34
Elküldve: 2003. 10. 05. 00:50
idézet:
Ezt írta probalaci:
kitartóak az emberek, no de ennyire??? :confused:![]()
mi volt az a fránya hiba?!
(vagy annyira gáz, hogy el se mondod?)[/quote]
nikotinhiany?![]()
Elküldve: 2003. 10. 05. 00:53
idézet:
Ezt írta probalaci:
kitartóak az emberek, no de ennyire??? :confused:![]()
mi volt az a fránya hiba?!
(vagy annyira gáz, hogy el se mondod?)[/quote]
* Statuszjelentes
Kesz a cucc, fenn van az osszes driver, most nyomom az eredmenyekrol a screen shot-okat.
* A hibarol
Az alaplap aljara kell szerelni egy lapot, amin keresztul a CPU cooler meg tud fogodzkodni. Ez a lap az MSI K8T eseteben nem volt alapesetben raszerelve az alaplapra, hanem a huto (AVC) dobozaban erkezett egy AVC gyartmanyu, velhetoen aluminiumbol keszult darab. Az alaplap manualjaban le van irva es rajzolva, hogy a tartolap felszerelese elott arrol le kell szedni a vedoreteget. A manualban errol a processzrol lathato kepeken (fekete-feher, nem a legjobb minosegu kepek) olyba tunik, mintha ezt a lapot az alaplap aljara ugy kell rarakni, hogy elotte szepen a femrol eltavolitjuk a reteget. A retegrol en balga azt hittem, csupan 1 van a femlapon, ezt szepen el is tavolitottam. Ezutan a femlapot csak ugy naturban felraktam az alaplap aljara, es mint utobb kiderult, ez rovidrezart ott nehany dolgot, es emiatt nem indult az alaplap. Szerencsere a hiba nem okozott semmilyen maradando karosodast, legalabbis a Windows felkuszott, megy minden, szoval hip-hip-hurra
A hibara egyebkent ugy jottunk ra, hogy Ytse egy proba erejeig rendelkezesemre bocsatotta a HWSW Soltek S754-es alaplapjat, es ebbe beraktuk a procit ... majd miutan az abban tokeletesen muzsikalt, megneztuk a Soltek alaplap aljan a tartolapot, es az bizony muanyagbol volt, semmilyen kulonleges reteg nem volt rajta (nem is kell, hiszen nem fembol van a lap, amit raraktak az alaplap aljara, mellesleg a Soltek gyarilag ezzel a tartolappal szallitotta az alaplapot).
Nemi tunodes utan tehat a Soltek muanyag takarolapjat raraktuk az MSI-re, es lass csodat, beindult az MSI is a procival, minden gond nelkul. Hazajottem, megneztem azt a reteget, amit leteptem a femlaprol, es kiderult, hogy az valojaban 2 reteg volt (!), bar csak egynek tunt. Leszedtem a felso, nagyon vekony reteget (elso lepesben is csak ezt kellett volna ugye), az also reteget visszagyogyitottam a femlapra, felszereltem igy az alaplapra (nincs tobbe kozvetlen erintkezes tobbe az alaplap es a tartolap kozott), majd mukodott a cucc nalam is, gond nelkul a Samsung CL3 DDR400 memcsivel es az Antec 350 wattos tappal.
A telepites soran rajottem, hogy a floppy meghajtom megis rossz (bar tokeletesen mukodik egy masik gepben), ergo a Chaintech 7NJL1 alaplapomon talalhato floppyvezerlo megiscsak rendben van.
* Elso benyomasok
A WinXP (32 bites, egyelore) lenyegesen gyorsabban bootol be, mint barmelyik altalam latott Athlon XP alapu gepen, majd mukodes kozben is rendkivul szepen reagal. Ami nagyon meglepo teljesitmenyu (szamomra legalabbis), az a WinRAR tomoritesi tempoja. Ezen tul pedig egyelore csak telepitgettem, tehat nem tudok me'g bovebben velemenyt formalni a cucc teljesitmenyerol.
* Stabilitas
Egyelore semmi jelet nem lattam annak, hogy barmilyen inkompatibilitasi vagy stabilitasi problema lenne.
* Overclock
Egyelore nem volt hozza szerencsem, elobb felrakok mindent es lemerek mindent alaporajelen (2.0 GHz). A K8T BIOS-a mar tamogatja az MSI DOT-ot (Dynamic Overclocking Technology), termeszetesen ennek tesztelesere is sort keritek.
* Melegedes
Idle allapotban 40 fokos a proci, felig nyitott haz eseteben. SZVSZ ez nagyon-nagyon turheto
* Tesztek, benchmarkok, stb.
Most allok neki... Hamarosan nyomom ide a linkeket a kepekre.
Fiery
Elküldve: 2003. 10. 05. 00:59
Elküldve: 2003. 10. 05. 01:00
Elküldve: 2003. 10. 05. 01:06
Elküldve: 2003. 10. 05. 01:14
Elküldve: 2003. 10. 05. 01:15
Elküldve: 2003. 10. 05. 01:17
idézet:
Ezt írta authenticDViD:
Ejj, azert megerdemelt volna az a gep egy elozoleges takaritast...[/quote]
Sokkal mocskosabb volt, de tegnap is igyekeztem, marmint szerettem volna minel elobb bent tudni a cuccot a hazban, szoval nem volt kedvem/idom tokolni vele
Fiery
Elküldve: 2003. 10. 05. 01:52
Elküldve: 2003. 10. 05. 01:55
idézet:
Ezt írta authenticDViD:
ad1: Kicsit le vagyok manapsag maradva ezzel a szamitastechnikaval: komolyan ilyen gyengen (ejtsd: sz*rul) szerepel a K8-ban az SSE2, vagy csak szokasos Sandra hitvanysag?
ad2: ha jol gondolom, ugyan olyan ramjaink vannak (origi samsung PC3200, marked as CL3), akkor miert nem hajtod cl 2.5-ben? Mert nem megy?Nalam NF7-S-ben, dualban (2*256) mennek 2.5-3-3-7-en 220-on is...[/quote]
Sandra: no comment, mondjuk igy
Memoria: alapbeallitason megy most a rendszer, nem probaltam CL2.5-en, majd az overclock kapcsan sort keritek ra
---
AIDA32 eredmenyek, refresh:
[url="http://"http://www.aida32.hu/athlon64-results.php"]http://www.aida32.hu...n64-results.php[/url]
Fiery
Elküldve: 2003. 10. 05. 02:07