HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Athlon 64/FX - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Athlon 64/FX Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 11. 07:45

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 8:08

Ha agp-s fronton maradsz ott szerintem határozottan jobb választás egy nf3 ultrás lap.

A K8T890-es lapoknak egy nagy hátránya van, nem támogatják az X2 procikat. Ha ez nem számít, akkor akár jobb vétel is lehet egy ilyen mint az nF3.

#2042 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 08:08

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 8:45

A K8T890-es lapoknak egy nagy hátránya van, nem támogatják az X2 procikat. Ha ez nem számít, akkor akár jobb vétel is lehet egy ilyen mint az nF3.

Haaat, azert en egy 250-es, jol felszerelt lapot nem biztos, hogy bealdoznek.. Plane, hogy ott mar nem sok penzbeli kulonbseg van...

#2043 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 08:19

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 8:45

Itt most AGP-s lapról volt szó nem k8t890-ről és nf4-ről, hanem nf3 és k8t800pro a két játékos és a 250gb, asszem 939-en ultra a neve jobb.

Más:
Egyébként érdkes mert az abit szerint és már az oldalukon is fent van, a saját k8t890-es AX8 v2.0-ás lapjuk támogatja az x2-t. Ezt hogyan oldották meg?
http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard...TYPE=Socket+939
My photos

#2044 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 08:27

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 9:19

Itt most AGP-s lapról volt szó nem k8t890-ről és nf4-ről, hanem nf3 és k8t800pro a két játékos és a 250gb, asszem 939-en ultra a neve jobb.

Más:
Egyébként érdkes mert az abit szerint és már az oldalukon is fent van, a saját k8t890-es AX8 v2.0-ás lapjuk támogatja az x2-t. Ezt hogyan oldották meg?
http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard...TYPE=Socket+939

Ja tényleg, már én is keverem. Szóval K8T800Pro, az még az X2-vel is boldogul.

A VIA már korábban mondta, hogy készen van a K8T890-es északi híd javított/módosított változata, ami normálisan lekezeli a DC procikat. Gondolom mostmár szállítja is. Új déli hidat nem láttál hozzá, mert akkor azonnal vennék egyet. :confused:

#2045 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 08:53

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 8:10

Hááát büszka is vagyok a  :denever:  hűtőmre. De ezt a 2V fölötti vcore kordában tartását álmomban sem gondoltam volna. Megnyugtató tartalék.  :D

Vazzeg, most esett le, hogy 2.6 Voltot írtam 1.6 helyett! :D :omg:
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2046 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 08:59

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 9:27

Ja tényleg, már én is keverem. Szóval K8T800Pro, az még az X2-vel is boldogul.

A VIA már korábban mondta, hogy készen van a K8T890-es északi híd javított/módosított változata, ami normálisan lekezeli a DC procikat. Gondolom mostmár szállítja is. Új déli hidat nem láttál hozzá, mert akkor azonnal vennék egyet. :confused:

nem jo a passziv nf4?

nf3nak inkabb a tuning beli elonyerol lehet beszelni, de s754nel a 3000+ a viaval is kihajthato, igy ez nem nagyon szempont. az egyik legstabilabb lapom a kv8pro, ami valaha volt. szepen passzivan elviszi alapfeszen 2.4en a 3000+t. nem is valtok addig, amig nem lesz masik videokartyam. es ez mar egy eves allapot.  ;)

#2047 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:28

Idézet: arn - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 9:59

nem jo a passziv nf4?

Már nem az van, visszament garanciális cserébe, mert nem ment rajta a LAN.

Idézet

nf3nak inkabb a tuning beli elonyerol lehet beszelni, de s754nel a 3000+ a viaval is kihajthato, igy ez nem nagyon szempont. az egyik legstabilabb lapom a kv8pro, ami valaha volt. szepen passzivan elviszi alapfeszen 2.4en a 3000+t. nem is valtok addig, amig nem lesz masik videokartyam. es ez mar egy eves allapot.  ;)

Nekem is nagyon bevált az SK8V, de a DC Opteron egyelőre aránytalanul magas áron forog, úgyhogy X2-re cseréltem. Csak találnék már egy teljesen normális lapot. Most ez az MSI K8N Diamond nem tud rendesen feszt emelni az X2 procinak (SC-nak állítólag igen), az nVidia IDE-vezérlőjének meg hiába mondom, hogy 12X akarom a DVD-t írni, 8X lesz belőle. :(
Előbbit talán javítják egy újabb BIOS-szal, utóbbit esetleg az nVidia egyszer, de nem szeretem az ilyen sz@rakodást. VIA vagy ATI lesz belőle, ha megjönnek végre.

#2048 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:30

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 9:27

Új déli hidat nem láttál hozzá, mert akkor azonnal vennék egyet. :confused:

Sajnos nem. Komolyan mondom a via már megint ezzel b@ssza el, hogy nem képes azzal a nyomorul vt8251-es sb-vel elkészülni, ami után ugyanazt tudná a cucc mint az nf4. Utána meg már mit ér az egésszel, amikor elkésett a köztudatban már ígyis az nf4 van...
Ha már lehetne kapni, akkor valszeg én sem nf4-es lapot vettem volna, hanem a via-t, de most már egy vevőt fújhatnak.  :D
My photos

#2049 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:30

uli? :)

bar kicsi az eselye, hogy normalis lapra rakjak.

#2050 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:31

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 9:53

Vazzeg, most esett le, hogy 2.6 Voltot írtam 1.6 helyett! :D :omg:

Azért csak sikerült addig utalgatnom, amíg leesett!  :D
Pedig először még direkt ki is vastagítottam.
My photos

#2051 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:35

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 10:28

Már nem az van, visszament garanciális cserébe, mert nem ment rajta a LAN.

Nekem is nagyon bevált az SK8V, de a DC Opteron egyelőre aránytalanul magas áron forog, úgyhogy X2-re cseréltem. Csak találnék már egy teljesen normális lapot. Most ez az MSI K8N Diamond nem tud rendesen feszt emelni az X2 procinak (SC-nak állítólag igen), az nVidia IDE-vezérlőjének meg hiába mondom, hogy 12X akarom a DVD-t írni, 8X lesz belőle. :(
Előbbit talán javítják egy újabb BIOS-szal, utóbbit esetleg az nVidia egyszer, de nem szeretem az ilyen sz@rakodást. VIA vagy ATI lesz belőle, ha megjönnek végre.

Tényleg most akkor a visszagarizott abit helyett kaptad az msi-t vagy ameddig garizzák nem akartál gép nélkül maradni?
My photos

#2052 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 10:41

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 10:35

Tényleg most akkor a visszagarizott abit helyett kaptad az msi-t vagy ameddig garizzák nem akartál gép nélkül maradni?

Közben az öcsémnek is kippukkant egy lapja villámcsapás után (ADSL-en jött be némi induktív feszültség), így kellett vennem egy drága lapot a biztosító kontójára. A garból visszajövő Abit meg megy az öcsémnek, aki éppen nyaral.
Aztán az MSI árából veszek egy Sapphire-t, ha végre itthon is megjelenik. Full extrás lap a Diamond (integrált 24/96 SB Live, Wi-Fi, Bluetooth, 6 SATA2, roll kábelek, stb.), remélhetőleg elmegy annyiért, hogy ne sokat fizessek rá. ;)

#2053 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 11:08

a biztositok is olvasnak forumot? :D

#2054 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 11:24

Idézet: arn - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 12:08

a biztositok is olvasnak forumot? :D

Ők mondták az árat, ameddig állják. Legfeljebb nem fizetik ki csak a nettóját. :p

#2055 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 12:31

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 11:41

Közben az öcsémnek is kippukkant egy lapja villámcsapás után (ADSL-en jött be némi induktív feszültség), így kellett vennem egy drága lapot a biztosító kontójára. A garból visszajövő Abit meg megy az öcsémnek, aki éppen nyaral.
Aztán az MSI árából veszek egy Sapphire-t, ha végre itthon is megjelenik. Full extrás lap a Diamond (integrált 24/96 SB Live, Wi-Fi, Bluetooth, 6 SATA2, roll kábelek, stb.), remélhetőleg elmegy annyiért, hogy ne sokat fizessek rá. ;)

Micsoda taktika!

Egy haveroméknál is most szállt el egy alaplap. Azt mondták vihar volt és kihúzták a gépet és azóta nem megy. Megnéztem és tényleg az alaplap a halott. Ráadásul az adsl modemjük is kicsit furácskán világít. Lehet, hogy ők is onnan kapták volna az áldást?
Én már csak a halál beálltát közöltem hivatalosan, hogy a mobo-nak annyi... na meg az új lap beszerelése lesz a reszortom.
My photos

#2056 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 12:59

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 13:31

Egy haveroméknál is most szállt el egy alaplap. Azt mondták vihar volt és kihúzták a gépet és azóta nem megy. Megnéztem és tényleg az alaplap a halott. Ráadásul az adsl modemjük is kicsit furácskán világít. Lehet, hogy ők is onnan kapták volna az áldást?
Én már csak a halál beálltát közöltem hivatalosan, hogy a mobo-nak annyi... na meg az új lap beszerelése lesz a reszortom.

Itt is az volt a tünet, hogy nincs net. Az ADSL modem cseréje után se gyógyult meg, úgyhogy valószínűleg a vezérlő döglöt meg. Más baja egyébként nem lett, egy hálókártyával tökéletesen megy.
Akárcsak az én Abit lapom, csak az már a csomagolásból kivéve se élesztette fel a hálót.

#2057 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 16:24

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 20:26

Lehet, hogy későre jár, és megártott a mai több óra munka, de ezt most nem vágom.
Éppen a Gigabyte újabb passzív hűtésű cuccait illettem kritikával. A tiéd se dícséretnek hangzik. :think:

Sorry a NEM szócskát már nem láttam. Fáradtság jelei. :omg:
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#2058 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 07:26

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 13:59

Itt is az volt a tünet, hogy nincs net. Az ADSL modem cseréje után se gyógyult meg, úgyhogy valószínűleg a vezérlő döglöt meg. Más baja egyébként nem lett, egy hálókártyával tökéletesen megy.
Akárcsak az én Abit lapom, csak az már a csomagolásból kivéve se élesztette fel a hálót.

Ott egy kicsit bonyibbak voltak a tünetek. Először a vihar után nem volt net a gépen, majd idővel a gép nem volt hajlandó bootolni hivatkozva, hogy nem találja az ilyen olyan system fájlokat, ami általában memó olvasási hiba miatt szokott lenni. Később pedig már fekete képernyő se kép se hang. Memót kivéve, még annak hiánya miatt sem csipogott a lap.
My photos

#2059 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 09:35

Hali

Lenne egy kérdésem, ami biztos írva volt már, és mindenki tudja a választ, de a hozzám hasonló buta write-only user úgysem :)

Szóval van egy Abit KV8 MAX3 alaplap, benne egy 2800+ A64, és szeretném használni a Cool'n'Quiet bulit, amit az alaplap hivatalosan támogat. A CnQ azonban 2K és XP alatt megy, viszont nekem 2003 alá kéne beizzítani.
Lehetséges ez?

#2060 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 09:50

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 10:35

van egy Abit KV8 MAX3 alaplap, benne egy 2800+ A64, és szeretném használni a Cool'n'Quiet bulit, amit az alaplap hivatalosan támogat. A CnQ azonban 2K és XP alatt megy, viszont nekem 2003 alá kéne beizzítani.
Lehetséges ez?

Nálam működik 2003 alatt is. Ugyanúgy kell beizzítani mint XP alatt, tehát driver fel (AMD oldalán a megfelelőt megtalálod), restart, majd az energiagazdálkodási lehetőségek közül a Max. battery-t választod. Magyarul nem tudom a profil nevát, de kitalálható. ;)

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.