HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Athlon 64/FX - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Athlon 64/FX Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 03. 19:11

Koszi sracok a biztatast, en kulon koszi mindenkinek, aki kozvetlenul is reszt vett az alaplap beszerzeseben valamint a hibakeresesben. Sajnos az alaplap jelenleg teljesen kuka, semmilyen trukkel vagy fondormannyal sem sikerult eletet lehelni bele, pedig jo paran probalkoztunk vele :(

Hetfon szerencsere majdnem IT mentes napom lesz (vegre), ugyhogy kedden dobom vissza CHS-be, elotte me'g hetfon konzultalok veluk, hatha van valami otletuk netan. Ha a CHS-bol valaki olvassa ezt, annyit aruljatok el pliz, hogy netan volt-e mar hasonlo problema Athlon 64 cumokkal. Kicsit konnyebben aludnek, ha tudnam, hogy ez szeriahiba, es nem csak megint eppen pont ram jar a rud :( Valahogy minden alaplap cserenel szivnom kell egy sort, anelkul nem megy...

Fiery

#62 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 03. 19:19

idézet:
Ezt írta Fiery:

Mindent atneztunk, CMOS torlo jumper csere is volt... A bekapcsologomb pedig ra van kotve az alaplapra, leven hogy az alaplap elindul, csak epp hibat jelez a CPU-ra.

Fiery
[/quote]

Üdv Fiery

Nem tudod megoldani (??), tudom időbe telik, hogy behatárold legalább alaplap, vagy CPU???? Mert vagy proci, vagy az alaplap nem ismeri fel a CPU-t.Remélem mielőbb megoldásra lelsz.Tudom a konfig elég új, itt ülök egész este a HWSW-n és figyelem a fejleményeket.Remélem , még ha időbe is telik, elindul a csodagép.

Üdv
macska ;)

ui: "Ember küzdj, és bízva bízzál."

[ 2003. október 03.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#63 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 03. 19:22

idézet:
Ezt írta Macska:
Nem tudod megoldani (??), tudom időbe telik, hogy behatárold legalább alaplap, vagy CPU???? Mert vagy proci, vagy az alaplap nem ismeri fel a CPU-t.Remélem mielőbb megoldásra lelsz.Tudom a konfig elég új, itt ülök egész este a HWSW-n és figyelem a fejleményeket.Remélem , még ha időbe is telik, elindul a csodagép.

Üdv
macska ;)
[/quote]

Ha lenne masik alaplap vagy masik CPU keznel, netan mindketto, akkor mar konnyebb helyzetben lennek. Holnap eselyes lesz a masik alaplap, akkor kiderulhet, hogy az alaplap vagy a CPU a ludas.

Fiery

#64 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 03. 19:25

ASUS SK8N-el én is szívtam rendesen, amikor tuningoltam a cuccot. Asszittem, hogy meghalt az egész , úgy ahogy van. Ekkor azt csináltam, hogy kiszedtem az elemet, CMOS-CLEAR jumper CLEAR állásba, táp kihúzva mindeközben. Bekapcsolás után az INSERT gomb nyomvatartásával indult csak el az alaplap. Esetleg nézd meg, hogy az alaplapon nincs-e vmi sérülés. Megfordult már "pár" proci a kezemben, de eddig nem volt olyan, hogy az lett volna a rossz, szal szvsz ezt kilőhetjük.

#65 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 03. 19:27

idézet:
Ezt írta Fiery:

Ha lenne masik alaplap vagy masik CPU keznel, netan mindketto, akkor mar konnyebb helyzetben lennek. Holnap eselyes lesz a masik alaplap, akkor kiderulhet, hogy az alaplap vagy a CPU a ludas.

Fiery
[/quote]

Üdv Fiery

Akkor holnap ;). Ígérem, ha tudok, mindenképp benézek ;), de azt hiszem nem csak én. ;)

" Ember küzdj, és bízva bízzál."

Üdv
macska ;)

ui: Ameddig tudok, maradok. ;)

[ 2003. október 03.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#66 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 03. 19:29

idézet:
Ezt írta fLeSs:
ASUS SK8N-el én is szívtam rendesen, amikor tuningoltam a cuccot. Asszittem, hogy meghalt az egész , úgy ahogy van. Ekkor azt csináltam, hogy kiszedtem az elemet, CMOS-CLEAR jumper CLEAR állásba, táp kihúzva mindeközben. Bekapcsolás után az INSERT gomb nyomvatartásával indult csak el az alaplap. Esetleg nézd meg, hogy az alaplapon nincs-e vmi sérülés. Megfordult már "pár" proci a kezemben, de eddig nem volt olyan, hogy az lett volna a rossz, szal szvsz ezt kilőhetjük.[/quote]

Csak azt nem tudom, mitol halt volna meg... Azt probaltuk hogy INSERT-et nyomtunk bootolas kozben, de semmi. Mellesleg egy Coolink tappal is probaltuk, es azzal meg felporog a venti, majd kb. 1-2 masodperc mulva lekapcsol a gep.

Ja, es az Antec ventivel meg porog amig csak ki nem kapcsolom, de pl. soft-off (4 masodpercig nyomni a power gombot) nem muxik, nem kapcsol le.

Fiery

#67 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 03. 19:49

Elemet kivettem, beraktam, INSERT-et pufoltem, 3. tap is eselyes volt, semmi. Most mar tenyleg game over mara...

Fiery

#68 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 03. 19:50

idézet:
Ezt írta Fiery:
de pl. soft-off (4 masodpercig nyomni a power gombot) nem muxik, nem kapcsol le.[/quote]Halott a lap (99%) :(

[ 2003. október 03.: fLeSs szerkesztette a hozzászólást ]

#69 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 03. 19:59

Hasonlo jelensegeket produkalt egy XP2400+ nalam par honapja. Venti felporog, mas semmi, majd a gep kikapcs par masodperc utan.
Ketsegbeesesemben ide is irogattam, de hiaba probaltam meg mindent, nem lett jobb. Egy hulye otlettol vezerelve beleszereltem egy masik hazba a cuccost, (ugyanazzal a tapegyseggel) elsore elindult es azota semmi baja nem volt soha tobbet. Ettol persze nem leszel okosabb, hiszen tokeletesen logikatlan, hogy a haz lenne az oka a hibanak, de legalabb vigasztaljon a tudat, hogy nem te szivsz egyedul az ujj cuccokkal :(

#70 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 03. 20:47

idézet:
Ezt írta szabinar:
Hasonlo jelensegeket produkalt egy XP2400+ nalam par honapja. Venti felporog, mas semmi, majd a gep kikapcs par masodperc utan.
Ketsegbeesesemben ide is irogattam, de hiaba probaltam meg mindent, nem lett jobb. Egy hulye otlettol vezerelve beleszereltem egy masik hazba a cuccost, (ugyanazzal a tapegyseggel) elsore elindult es azota semmi baja nem volt soha tobbet. Ettol persze nem leszel okosabb, hiszen tokeletesen logikatlan, hogy a haz lenne az oka a hibanak, de legalabb vigasztaljon a tudat, hogy nem te szivsz egyedul az ujj cuccokkal :(
[/quote]

Jelenseggel en is talalkoztam, MSI deszka bekot, proc ra, elindit, par sec utan kikapcs. Barmivel probalkoztam nem sikerult kepet kilehelnem. Cucc felkuld, fent tokeletesen mukodik, ja igen, es az MSI D-Bracketje szerint (led sor) CPU fail v. damage.
fleSs, nalam epp par napja jart halott proci sajnos (AMD). :( De abban igazad van, hogy baromi ritka eset.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#71 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 12:15

Csak ötletképpen mondom, hogy nálam volt fél éve egy hasonló helyzet, MSI KT3 Ultra lappal, és többhetes szívás után jöttünk rá arra a szervizesekkel közösen, hogy a venti a ludas :eek: Másik coolerrel ment, eredetivel se kép/se hang, csak a D-Bracket jelzett proci-hibát... :(

Bár ilyet azelőttse/azutánse láttam, elég misztikus eset... Hátha.

#72 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 12:28

idézet:
Ezt írta Fiery:

Csak azt nem tudom, mitol halt volna meg... Azt probaltuk hogy INSERT-et nyomtunk bootolas kozben, de semmi. Mellesleg egy Coolink tappal is probaltuk, es azzal meg felporog a venti, majd kb. 1-2 masodperc mulva lekapcsol a gep.

Ja, es az Antec ventivel meg porog amig csak ki nem kapcsolom, de pl. soft-off (4 masodpercig nyomni a power gombot) nem muxik, nem kapcsol le.

Fiery
[/quote]

Fiery,
Ha lelövi magát a gép akkor azt a CPU csinálta, tehát valami van... Tippem szerint valami gerjedés van. BTW táp földelt 220-as csatiba megy, ugye? Manual szerint mekkora táp kell? Mekkora ampereket vár a lap a 3.3 5 és 12 voltos betápoktól? A bedobozolás tényleg lehet, hogy segít...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#73 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 12:31

idézet:
Ezt írta Zoch:
Csak ötletképpen mondom, hogy nálam volt fél éve egy hasonló helyzet, MSI KT3 Ultra lappal, és többhetes szívás után jöttünk rá arra a szervizesekkel közösen, hogy a venti a ludas :eek: Másik coolerrel ment, eredetivel se kép/se hang, csak a D-Bracket jelzett proci-hibát... :(

Bár ilyet azelőttse/azutánse láttam, elég misztikus eset... Hátha.
[/quote]

Sajnos nincs masik coolerem, S754 cooler eleg ritka ugye ;) Esetleg me'g azt tudnam csinalni, hogy nem kotom ra a coolert (borda only), de azt meg nem igazan kellene megrizikozni :)

Fiery

#74 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 12:32

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Fiery,
Ha lelövi magát a gép akkor azt a CPU csinálta, tehát valami van... Tippem szerint valami gerjedés van. BTW táp földelt 220-as csatiba megy, ugye? Manual szerint mekkora táp kell? Mekkora ampereket vár a lap a 3.3 5 és 12 voltos betápoktól? A bedobozolás tényleg lehet, hogy segít...
[/quote]

A tap foldelt csatiba megy, 3 fele tappal is probaltam, a legjobb egy 350 wattos Antec. Az elso probanal az alaplap mar be volt epitve az Antec hazba...

Az igenyelt teljesitmeny pedig tutira megvan, bar majd alkalomadtan ellenorzom is.

Most jutott eszembe, hogy van me'g az egyik gepemben egy 400 wattos Azona tap is, azzal me'g adok neki egy utolso eselyt... Ha az sem eleg a procinak, akkor mar tenyleg a paksi 2-es blokkra kellene kotni direktben :D

Fiery

[ 2003. október 04.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]

#75 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 13:15

idézet:
Ezt írta Fiery:

A tap foldelt csatiba megy, 3 fele tappal is probaltam, a legjobb egy 350 wattos Antec. Az elso probanal az alaplap mar be volt epitve az Antec hazba...

Az igenyelt teljesitmeny pedig tutira megvan, bar majd alkalomadtan ellenorzom is.

Most jutott eszembe, hogy van me'g az egyik gepemben egy 400 wattos Azona tap is, azzal me'g adok neki egy utolso eselyt... Ha az sem eleg a procinak, akkor mar tenyleg a paksi 2-es blokkra kellene kotni direktben :D

Fiery

[ 2003. október 04.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

nem ír a manual spéci táp követelményekről? Van az A64-nek JTAG interfésze?

[ 2003. október 04.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#76 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 13:39

idézet:
Ezt írta Fiery:
Koszi sracok a biztatast, en kulon koszi mindenkinek, aki kozvetlenul is reszt vett az alaplap beszerzeseben valamint a hibakeresesben. Sajnos az alaplap jelenleg teljesen kuka, semmilyen trukkel vagy fondormannyal sem sikerult eletet lehelni bele, pedig jo paran probalkoztunk vele :(

Hetfon szerencsere majdnem IT mentes napom lesz (vegre), ugyhogy kedden dobom vissza CHS-be, elotte me'g hetfon konzultalok veluk, hatha van valami otletuk netan. Ha a CHS-bol valaki olvassa ezt, annyit aruljatok el pliz, hogy netan volt-e mar hasonlo problema Athlon 64 cumokkal. Kicsit konnyebben aludnek, ha tudnam, hogy ez szeriahiba, es nem csak megint eppen pont ram jar a rud :( Valahogy minden alaplap cserenel szivnom kell egy sort, anelkul nem megy...

Fiery
[/quote]
Egyvalakivel beszéltem, aki vitt ilyet, persze nem magának. De megtette a szívességet, hogy érdeklődött felőle és azt mondták, hogy a cucc NAGYON ott van, tehát náluk rendesen működött.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#77 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 15:00

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
nem ír a manual spéci táp követelményekről? Van az A64-nek JTAG interfésze?[/quote]

Annyit irnak, min. 300 watt ajanlott. Mi az a JTAG? :confused:

Fiery

#78 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 10. 04. 15:40

Izé, akkor nem jössz a Soltek lapért?

#79 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 15:44

idézet:
Ezt írta Ytse:
Izé, akkor nem jössz a Soltek lapért?[/quote]

Hivlak telefonon mindjart!

Fiery

#80 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 10. 04. 16:27

A fórum közönsége lélegzet-visszafojtva követi az eseményeket. Figyi, Fiery, van egy ötletem: a további történéseket egy fizetős oldalon publikáld és a végén felezzünk! :D

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.