HWSW Informatikai Kerekasztal: USB egér és bill PS2-es helyett? :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

USB egér és bill PS2-es helyett? :) Értékeld a témát: -----

#1 Guest_RDaneel_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 12. 27. 11:52

Hali!

Az a kérdésem volna felétek, hogy teszemazt gyengélkedne a PS2 portom (ami néha igaz is sajnos)... szóval tökéletesen helyettesítheti egy USB billentyűzet és egér konfiguráció, vagy mégsem futnak teljesen külön.

Ha gajra megy a PS2 port, attól még használhatok USB-s egeret és billentyűzetet minden további incidens nélkül?
A kérdés igen hülyén hangzik, ezt én is tudom, de biztos ami biztos gondoltam megkérdezem... Kép

A BIOS teljesen támogatja az USB-s eszközöket is, sőt tiltható a PS2 IRQ, ami úgy halottam némely alaplapon sajnos nem!

Üdv,
Daneel

#2 Guest_MisterY_*

Elküldve: 2001. 12. 27. 14:58

Csak annyit tudok mondani a dologra, hogy a Logitech Cordless desktopjai USB-sek is, es PS2-esek is.

Pontosabban az uj Optical Desktopon mar PS2-es a billentyuzet, talan rajottek, hogy nehez billentyuzetet es egeret telepiteni billentyuzet es eger nelkul. Kép

Azt persze tudni kell ezekrol, hogy ket USB portot fognak, de ennek lehet az is az oka, hogy a PS2-es illesztes egyszerubb legyen, ugyanis a PS2-es atalakito az USB csatlakozora megy ra.

#3 Guest_NauTiLUS_*

Elküldve: 2001. 12. 28. 19:14

csak legyen előre bekapcsolva, hogy az USB bill-t a BIOS hajtsa meg, ne az OS Kép

Nekem Natural Pro-m van, maga a bill. PS/2-es, de ha használni akarom a további gombokat (még 19 asszem) akkor be kell dugni az USB-s csatit is, de cserébe benne vagy egy 2 portos unpowered USB-hub is, ide dugtam az Intellimouse-omat Kép

#4 Guest_TomPP_*

Elküldve: 2001. 12. 28. 20:00

idézet:
Eredetileg NauTiLUS írta:
csak legyen előre bekapcsolva, hogy az USB bill-t a BIOS hajtsa meg, ne az OS Kép

Nekem Natural Pro-m van, maga a bill. PS/2-es, de ha használni akarom a további gombokat (még 19 asszem) akkor be kell dugni az USB-s csatit is, de cserébe benne vagy egy 2 portos unpowered USB-hub is, ide dugtam az Intellimouse-omat Kép
[/quote]

Ez az opcio azt jelenti, hogy a bios emulalja e a keyboard controllert hardware szinten (smi). A legtobb BIOS kezeli az usb billentyuzetet a setup ideje alatt, a win98/2k/xp pedig egyenertekuen kezeli (dos-os programok kivetelevel - ide kell az emulacio, ami egyebkent folosleges eroforraspazarlas)

Tom++

#5 Guest_UseR_*

Elküldve: 2001. 12. 29. 20:50

megy minden tovabbi nelkul.

amikor beraktam az USB egeremet, akkor meg driver nelkul, ment.

Amint a windows felismerte, es elkezdte keresni a drivert, meghalt Kép driver install utan persze megint jo volt.

Egyszomintszaz -> nem kell keyboard es eger nelkul keyboardot es egeret installni... BIOS szinten megoldott

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó