HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 03. 09:51

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 9:21

Az viszont érdekes, hogy a most bevitt karira mondta a szervízes, hogy a beszámítás összege aszerint mocorog, hogy mennyi a kártya jelenlegi új ára, illetve, ha már nem kapható náluk, akkor a legutolsó árat számolják.

Ha a korábbi hozzászólásokat olvastad, akkor tudhatod, hogy ezt nem teheti meg a M*.

Amennyiben sem javítani, sem (pontosan) azonos tipusra nem tudja cserélni a hibás árut, akkor felajánlhat neked beszámítást neked más áruba (természetesen a számlán szereplő eredeti áron), ha ez Neked nem felel meg, köteles visszaadni az eredeti vételárat. Minden más vevőkárosító próbálkozása jogszerűtlen.

#1062 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 23:35

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 10:51

Ha a korábbi hozzászólásokat olvastad, akkor tudhatod, hogy ezt nem teheti meg a M*.

Amennyiben sem javítani, sem (pontosan) azonos tipusra nem tudja cserélni a hibás árut, akkor felajánlhat neked beszámítást neked más áruba (természetesen a számlán szereplő eredeti áron), ha ez Neked nem felel meg, köteles visszaadni az eredeti vételárat. Minden más vevőkárosító próbálkozása jogszerűtlen.

Hát igen, pont mostanában olvasgattam ennek utána, és érdekes hogy mennyire be van ez szabályozva hogy a bolt mit tehet meg és mit nem. Nagy kár hogy a Mistral erre nagy ívben tesz. Ami pedig még rosszabb, hogy az fvf sem igazán ér sokat, perre meg ki fog menni egy 20e-s kártya miatt, hogy utána járhasson éveket bíróságra. Már gondolkodtam egy nyilvános netes kereskedő-feketelistán, amire az ilyen/hasonló, de minden esetben bizonyíthatóan!! törvénysértő módon eljáró cégek kerülnének fel. Csak azt nem tudom még, vajon ez adatvédelmi és egyéb törvényi szempontból mennyire lenne támadható...  :confused:

#1063 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 00:11

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 0:35

Már gondolkodtam egy nyilvános netes kereskedő-feketelistán, amire az ilyen/hasonló, de minden esetben bizonyíthatóan!! törvénysértő módon eljáró cégek kerülnének fel. Csak azt nem tudom még, vajon ez adatvédelmi és egyéb törvényi szempontból mennyire lenne támadható...  :confused:

Maganszemelyek piaci helyzet megismeresehez valo joga erosebb, mint a CEGEK jo hirnevhez fuzodo joga, szoval nyugodtan kozze lehet tenni.

Legalabbis vmi hasonlo volt az adatvedelmi biztos allasfoglalasa egy Mistralt elmarasztalo bekitotestuleti dontes netes lekozlesevel kapcsolatban nemreg.
(Asszem ebben a topikban volt, kb. 1-2 honapja rola szo, de lehet hogy a Bluefishesben)

[szerk:]Elozo oldalon van a hivatalos allasfoglalas.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 04. 04. 00:19 -kor

#1064 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 00:19

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 9:51

Igen. Pontosan tudom, hogy mit tehetne meg. Visont, ha most nekik szóvá teszem a dolgot, akkor felhívják a figyelmemet a saját irományaikra, hogy elfogadom a gari feltételeit. Az persze más kérdés, hogy a szabályozások alol nem bújhatnak ki, akármit is írnak a saját ÁSZF-jükbe. Azonban sajnos az egy másik kérdés, hogy megéri-e kb 2-3000 Ft miatt civódni a dolgon. Erre most persze sokan azt goják írni, hogy "persze, hogy nem történik semmi, amikor ilyenek vannak". Mármint olyanok, mint én, aki sz@rik arra a 2-3000 Ft-ra. Ez nem így van, de nem ér annyit az egész, hogy érdemes lenne rohangálni a dolog miatt. Ha nagyobb értékről lenne szó, akkor persze, hogy rohangálnék utána.

#1065 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 00:22

Gondolj bele.

Ha naponta 10 embert levesznek atlag 5k-ra, mert "nem eri meg pereskedni", az 50k illegalis extraprofit.
Havi szinten ez 1 milla!

Es akkor most igencsak vekonyan fogott a ceruzam.
Nagyobb erteku videokartya gariztataskor siman lehuznak 20-30k-ra is.
Meg nem 10 embert...

Szerkesztette: nyunyu 2006. 04. 04. 00:23 -kor

#1066 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 07:33

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 0:22

Gondolj bele.

Ha naponta 10 embert levesznek atlag 5k-ra, mert "nem eri meg pereskedni", az 50k illegalis extraprofit.
Havi szinten ez 1 milla!

Es akkor most igencsak vekonyan fogott a ceruzam.
Nagyobb erteku videokartya gariztataskor siman lehuznak 20-30k-ra is.
Meg nem 10 embert...

Gondoltam, hogy valami hasonló lesz a reakció. :)
Nos, valóban sok kicsi sok(k)ra megy és ők ezen (is) kaszálnak. De minden károsúlt saját maga idegeskedik, ha átverik. Ha én végígjárnám az utat, akkor csak én idegeskedhetek rajta és senki más. Nem lesz senki, aki velem együtt bosszankodik az én káromért.

#1067 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 07:49

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 0:19

Azonban sajnos az egy másik kérdés, hogy megéri-e kb 2-3000 Ft miatt civódni a dolgon. Erre most persze sokan azt goják írni, hogy "persze, hogy nem történik semmi, amikor ilyenek vannak". Mármint olyanok, mint én, aki sz@rik arra a 2-3000 Ft-ra.

Ha hagyod magad, akor megérdemled.

Ha ott nem hagyod magad, akkor van esélyed a sikerre.

Ha nem jársz sikerrel - és fenntartod, hogy az a 2-3eFt nem érdekel - akkor pereld be őket! Fogjon jó vastagon az ügyvéd ceruzája, és a kiperelt összeget elosztjátok (legálisan persze).

#1068 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 13:06

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 0:35

Már gondolkodtam egy nyilvános netes kereskedő-feketelistán, amire az ilyen/hasonló, de minden esetben bizonyíthatóan!! törvénysértő módon eljáró cégek kerülnének fel. Csak azt nem tudom még, vajon ez adatvédelmi és egyéb törvényi szempontból mennyire lenne támadható...  :confused:

Tessék, egy feketelista: FEOSZ (szerintem elég sz*r, egyszer feltettek egy párat nagy hírveréssel, aztán nem frissítik...)

És még egy: BKIK (ez jó, csak kár, hogy mikor nem fért ki, leszedték a régebbieket)

Itt pedig FVF a közérdekűségről, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség helyettes szóvivőjétől, első kézből. :)
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#1069 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:46

Most indulok szg hazat venni, drukkoljatok.

#1070 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 15:27

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 15:46

Most indulok szg hazat venni, drukkoljatok.

Mistralban?! 8) Ezek után miért ott? Az írható DVD-t vagy kábelt még csak megérteném...

#1071 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 04. 16:38

Mert mondjuk toluk egy sarokra levo akvariumszakuzletben nem volt megfelelo tap nelkuli haz.

Amugy meg vicces volt:
Megyek be, pont az en ket jeloltem van kinn a pulton, mert ket srac nezegette, hogy Chieftec LBX01BBB-t, vagy Casetek CK-1019-2A-t vegyen.
Nekialltam colstokkal meregetni, hogy nekem melyik jobb, vegul ok vittek el a Chieftec-et, mert az jobban szellozik, en meg a Casetek-et, mert abba fer majd be jobban a vizhutesem.

Penztarnal fizetek, kovetkezo vasarlonak szinten tap nelkuli Chieftek BG01BBSL haz kell...

Szoval 3/3-an ures hazat vettunk, amin nincs mi elromoljon. :cool:

Szerkesztette: nyunyu 2006. 04. 04. 16:39 -kor

#1072 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 16:54

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 17:38

Szoval 3/3-an ures hazat vettunk, amin nincs mi elromoljon. :cool:

Ja, így már értem!  :omg: Hát táp nélküli házon tényleg nem lehet sokat bukni. Viszont valami már elterjedhetett úgy az emberek között erről a cégről, ha mindenki csak ilyesmit vesz ott...  :Đ

#1073 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 10:55

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 16:54

Ja, így már értem!  :omg: Hát táp nélküli házon tényleg nem lehet sokat bukni. Viszont valami már elterjedhetett úgy az emberek között erről a cégről, ha mindenki csak ilyesmit vesz ott...  :Đ

Anno én is ott vettem a Codegen 7016-ost persze táp nélkül. De ez a ház annyira volt táp nélküli, hogy Ők azzá tették. Direktbe ezért a házért mentem és pont ez az egy volt. Srác hozta fel a dobozt, de már útközben úgy tett, mintha akkor bontaná fel. A poén az volt, hogy a dobozban ott volt a tápkábel. A ház persze szép volt. Itthon azt vettem észre, hogy látszanak a tápcsavarok nyomai, tehát eredetileg volt benne táp, csak M-ék kivették. Mondjuk nekem így sem volt rossz, eleve ugyebár a táp nélküli házért mentem. Egyébként a dobozon is rajta volt, hogy 300W-os táppal szerelt ház (volt). :)

A másik: Tegnapelőtt bementem a videokareszért és a Gecube 9550-est teljes árában számolták be a cserébe. Egészen pontosan 16200 HUF-ért. A garanciát viszont nagyon nem akarták aznaptól számolni, amit szóvá is tettem. A srác elment, majd visszajött. Nem szólt semmit, csak kinyomtatta a papírt és láss csodát, az új kártyára hirtelen megvolt a teljes gariidő. Ki érti ezt!?

Részletekbe menőleg: A Gecube novembertől számolva 2 év garival rendelkezett. A srác azt mondta, hogy az a gari megy tovább. Kicsit veséztem a témát, ha az új cuccra 1 év gari van és nem 2. Na abban az esetben viszont levonják azt a +1 évet, ami az eredeti karinál megvolt. Nahát ilyet, szóval akkor az eredeti kártya garanciája csak és kizárólag mínuszolhatja az új kártya gariidejét.

Szerkesztette: Mumtaz 2006. 04. 06. 11:08 -kor

#1074 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 11:18

Ahogy ők azt gondolják. Az új kártya mivel ÚJ, ezért ugyanúgy jár a két év, természetesen. Abba már nem is megyek bele, hogy ha a gyártó két évet vállal egy cuccra (tipikus példa: ASUS alaplapok), akkor még ha 1 évvel is árulják, akkor is két év van rá, mert a kiskernek tovább kell adnia a gyártó által vállalt időt - csak persze ki kell verni belőlük, vagy még inkább ott vásárolni, ahol kapásból megadják, amit kell...

Szerkesztette: Ariadne 2006. 04. 06. 11:18 -kor

#1075 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 12:39

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 11:18

Ahogy ők azt gondolják. Az új kártya mivel ÚJ, ezért ugyanúgy jár a két év, természetesen. Abba már nem is megyek bele, hogy ha a gyártó két évet vállal egy cuccra (tipikus példa: ASUS alaplapok), akkor még ha 1 évvel is árulják, akkor is két év van rá, mert a kiskernek tovább kell adnia a gyártó által vállalt időt - csak persze ki kell verni belőlük, vagy még inkább ott vásárolni, ahol kapásból megadják, amit kell...

Ez emlékeztet arra, amikor Chieftec tápot akartam venni. Felhívtam az M-et és mondták, hogy 300W-os valami 12500 Ft és csak 1 év garival. Mondtam, hogy arra élettartam gari van. Erre a fickó annyit mondott, hogy "Lehet, hogy a gyár vállal rá, de mi csak 1 évet adunk". Ezt úgy mondta, mintha tényleg nem is tudna róla, hogy a gyár mennyit ad. Végül az AQUA-nál vettem meg 7-800 Ft-al drágábban és persze vállalták az élettartam garit úgy, hogy amennyiben bedöglik, úgy hozzájuk kell visszavinni. Na ezt nevezném én tisztességes hozzáállásnak.

#1076 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 13:28

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 13:39

Ez emlékeztet arra, amikor Chieftec tápot akartam venni. Felhívtam az M-et és mondták, hogy 300W-os valami 12500 Ft és csak 1 év garival. Mondtam, hogy arra élettartam gari van. Erre a fickó annyit mondott, hogy "Lehet, hogy a gyár vállal rá, de mi csak 1 évet adunk". Ezt úgy mondta, mintha tényleg nem is tudna róla, hogy a gyár mennyit ad. Végül az AQUA-nál vettem meg 7-800 Ft-al drágábban és persze vállalták az élettartam garit úgy, hogy amennyiben bedöglik, úgy hozzájuk kell visszavinni. Na ezt nevezném én tisztességes hozzáállásnak.

Na azért az Aquával én óvatos lennék, meglehetősen sok panaszt hallottam már róluk is, állítólag olyan "mistral-rokon" módon is szoktak viselkedni garis problémáknál. De legalább megadják, ami jár, aztán csak nem fog már elromlani. Megnézném, mit szólnak, amikor beviszed 10 év múlva, hogy "fiúk, valami baj van a tápommal, cseréljétek már ki"...  :D

Én mondjuk DVD íróért jártam így körbe az üzletek honlapjait, akkor jöttem rá, hogy pl. LG írókra gyárilag 2 évet vállalnak, de ezt elég kevesen adják át (pedig a dobozban is benne van egy papír a két évvel!).

#1077 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 16:08

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 13:28

...
Én mondjuk DVD íróért jártam így körbe az üzletek honlapjait, akkor jöttem rá, hogy pl. LG írókra gyárilag 2 évet vállalnak, de ezt elég kevesen adják át (pedig a dobozban is benne van egy papír a két évvel!).

Speciel én ezen furcsálkodtam anno az M-nél, ugyanis az LG combo-mhoz rendesen kiállított eredeti LG-s garijegyet adtak.

Szerkesztette: Mumtaz 2006. 04. 06. 16:15 -kor

#1078 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 18:24

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 12:18

Én ezt a nótát úgy ismerem, hogy Mo.-i gyártó esetén tényleg a gyártói garancia számít, külföldi gyártónál viszont az importőr által meghatározott jótállási idő a mérvadó. ASUS alaplapok léteznek 1,2 és 3 éves garanciával is, attól függ kitől veszed.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1079 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 18:31

Szia! :)

Nem, az erről szóló rendelet (151/2003 korm. r. ) egyértelműen a gyártóról beszél, egyéb megkötés nélkül.
Ráadásul a jótállás a reklámban vállalt feltételek szerint is terheli a kötelzettet (ptk. 248), márpedig a gyártó honlapján szereplő állítások szvsz reklámnak tekinthetők.

Ha jól emlékszem az Asus honlapjára, minden alaplapra, a világ minden részén 3 év garit vállalnak, ez alapján legalább ennyit mindenkinek vállalni kell.
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#1080 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 19:24

Nincs megkötés. A gyártó által vállalt garancia érvényes akkor is, ha a bolt csak 1 évet ad / akar adni. Ettől eltérni csak pozitív irányban lehet. Vagyis totál mindegy, hogy ők azt mondják, hogy csak egy évet vállalnak, ha a gyártó ad mondjuk 3-at, akkor ezt ki lehet verni belőlük 2 év után is, hiába hivatkoznak a saját garlevelükre.
Juteszembe: garpapír. Ez sem feltétele a garanciának, ahogy a számla se. Tehát az, hogy megvan-é a papír nem lehet feltétele a garnak.
Más kérdés, hogy az embernek mennyire éri meg szarakodni, neadj' Isten pereskedni, ha az üzlet keverni akar...
42

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.