HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#191 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:53

szori, bugmotor...

Szerkesztette: bolic77 system 2005. 04. 17. 14:53 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#192 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 13:58

Az lesz itt a gond, hogy te nem jártál az említett cégnél ilyen gonddal!

De, jártam, csak valamiért nem akartak perre menni.  :omg:
Üdvözlettel:
Gabi

#193 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:58

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 15:57

De, jártam, csak valamiért nem akartak perre menni.  :omg:

Áruld el a titkot!

#194 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:02

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 13:15

Vásárlók könyve, jegyzőkönyv, fogy. véd., ügyvédi felszólítás, per.

:confused:
Üdvözlettel:
Gabi

#195 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:16

Elnézést, de már a kiindulás is helytelen!!! Itt a balkánon mindent a pénz mozgat - ergo annak van (jogilag is) igaza, aki több pénzt tud az ügyvéd zsebébe dugni...!!  Minden más megközelítés (vásárlók jogai, garancia, stb.. ) felejthető.
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#196 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 07:31

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 17:02

:confused:

Pár ügyvéd elérhetőségét megadhatnád, akik hajlandóak 20-40eFt-s számtech. alkatrész garanciális/jótállási perével foglalkozni; persze úgy, hogy majd a per végén kapják meg a munkadíjukat.    :cool:

#197 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 08:30

Küldtem püt.
Üdvözlettel:
Gabi

#198 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 17:12

Szerencsére én még nem vásároltam a miszartálban, már messziről éreztem a szagát, aztán amikor nagyon kellett egy Chieftec 400-wos táp 2 éve bementem hozzájuk megkukucskálni. Interneten tájékozódtam már előtte és tudtam hogy erre bizony 3 év gari jár. Miszarosok sajnos nem tudnak elszámolni eddig, csak az egyest ismerik és MINDEN egy éves! Gyorsan kihúztam onnan, nehogy megvegyek valamit. Tehát ez a húzás télleg minősíti őket. A szokásos gazdagodni akarós felelősség nélküles - szerintem. Most nem tudom, mi szél fúj náluk. Más boltokba is előfordul mondjuk, néhol kétféleképpen árulják amelyikre kevesebb garit adnak, azt legalább olcsóbban is adják.

(ha már irtatok ilyesmit, akkor csak megerősítem ismétlésképp)
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#199 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 22:05

Átnéztem a fórum többi helyeit is. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi mistral van/volt. Rendesen ki lett forgatva az biztos és egész régre nyúlnak vissza az eszmefuttatások. Csak nem stimmelhet vele valami ha ennyire támadják. Talán áldhatom a sorsot hogy mégse tőlük vettem dvd írót? Pedig majdnem megtettem, csak asszem pont feljebb ment az ára, mint előző hirdetéskor, vagy valami ilyesmi. Viszont korrigálnám előző beszólásomban a kissé trágárosított csúfnevét is, veszélyes dolog lehet pocskondiázni és hamar személyeskedésbe torkolhat.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#200 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 23:34

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 17:12

Szerencsére én még nem vásároltam a miszartálban, már messziről éreztem a szagát, aztán amikor nagyon kellett egy Chieftec 400-wos táp 2 éve bementem hozzájuk megkukucskálni. Interneten tájékozódtam már előtte és tudtam hogy erre bizony 3 év gari jár. Miszarosok sajnos nem tudnak elszámolni eddig, csak az egyest ismerik és MINDEN egy éves! Gyorsan kihúztam onnan, nehogy megvegyek valamit. Tehát ez a húzás télleg minősíti őket. A szokásos gazdagodni akarós felelősség nélküles - szerintem. Most nem tudom, mi szél fúj náluk. Más boltokba is előfordul mondjuk, néhol kétféleképpen árulják amelyikre kevesebb garit adnak, azt legalább olcsóbban is adják.

(ha már irtatok ilyesmit, akkor csak megerősítem ismétlésképp)

Az elmúlt években a mistralban jóval olcsóbbak voltak a Chiftec tápok, mint a többi kiskerben. Ez szvsz nem inkorrekt. Olcsóbb ár - rövidebb garancia. Baj akkor van, ha nem tudod érvényesíteni...

Azt, hogy most Chieftec ügyben mennyire jók az áraik nem tudom, de az elmúlt 2-3 évben olcsóbbak voltak, mint a konkurencia. Nem akarom őket védeni, nem is szeretem őket, de azért legyünk objektívek.

#201 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 08:50

Szvsz nem az a gond, hogy csak egy év gart "ad" a Mistral. Emlékeim szerint volt korábban egy topic, ahol végül az derült ki, hogy a gyártó 1 év gart vállal a Chiftec-re és jónéhány forgalmazó tesz még rá +x évet üzleti megfontolásból.

Amikor én vettem a Chiftec tápomat eléggé sürgősen kellett és mivel akkoriban csak Bp-en lehetett kapni én meg vidéki vagyok ezért elég fogós kérdés volt a vétel. Na most a Mistrál-ban ott volt a polcon, első körben nem is tudtam volna nagyhirtelen máshol megvenni, legfeljebb vagy +50 %-al drágábban. Ekkor futottam még egy kört és csak-csak kiderítettem, hogy azért máshol is megvehetem, igaz a Mistralhoz képest még mindig cca. 1-2 ezressel drágábban. Ez a 340-es Chiftec mit ad Isten pont az 1 év gar lejárata előtt egy nappal hibásodott meg, másnap a gar lejárat napján vittem be a bolt szervizébe és kb. 1 hét bevizsgálás után kaptam helyette egy új 360-as Chiftec-et, természetesen nem kellett ráfizetni semmit és az 1 év gari újra kezdődött. Vajon megérte a +utánajárást (neten) és a +1-2 ezrest hogy nem a Mistrálban kellett vásárolnom? Szvsz igen. :cool:
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#202 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 21:35

Ja, ha úgy vesszük, télleg jogos hogy olcsóbb a kevesebb garis, de vagy 10%-al. Nekem ennyiért biztos nem éri meg, hogy a 3 év helyett csak 1. Ha belegondolsz, ez azt jelentheti, hogy évente meg kell venned, 3 év alatt háromszor, és így már drágább. Tudom, az durva megközelítés, hogy év végén hibásodik meg pont, de én már megjártam egy héttel gari lejárta után.

#203 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 25. 10:19

Na, akkor beírok.

Voltam olyan hülye, hogy vettem náluk egy Leadtek 6600GT-t. Hibás volt, a DVI-n pár perc után megszűnt a jel. Mint kiderült, az egész szállítmány ilyen, sőt, a 6800-asok is. 3 napon belül vittem vissza, DVI-DSUB átalakítóval próbálták ki előttem (nem mintha úgy elő kéne jönnie a hibának  :omg: )majd egy hétig ültek rajta. Ezután közölték, hogy hibás, levásárolható. Pénzt semmiképp nem adtak vissza a köcsögök, holott a törvény szerint olyan, hogy levásárlási kötelezettség, nem létezik. Végül szerencsémre ismerősömnek épp össze kellett állítanom egy gépet, így nem volt gond a levásárlás, de járhattam volna rosszabbul is.

Azonban volt még egy probléma, hogy a levásárlásnál Seagate helyett Maxtor vinyót írt fel a barma, utána hiába mondhattam hogy az nem kell "ő az hallotta", sőt én biztos Maxtor-t mondtam, és ezt már nem tudja visszacsinálni, mert elmegy a központba  :omg: (utóbbit az üzletvezető-helyettes is megerősítette). Biztos Maxtort szerettek volna inkább eladni... szánalmas.

:offtopic:

Ezúton is üzenem a kopaszodó, hülye fejű szervízesnek, hogy bekaphatja.  :)

#204 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 11:09

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 11:19

Na, akkor beírok.

Voltam olyan hülye, hogy vettem náluk egy Leadtek 6600GT-t. Hibás volt, a DVI-n pár perc után megszűnt a jel. Mint kiderült, az egész szállítmány ilyen, sőt, a 6800-asok is. 3 napon belül vittem vissza, DVI-DSUB átalakítóval próbálták ki előttem (nem mintha úgy elő kéne jönnie a hibának  :omg: )majd egy hétig ültek rajta. Ezután közölték, hogy hibás, levásárolható. Pénzt semmiképp nem adtak vissza a köcsögök, holott a törvény szerint olyan, hogy levásárlási kötelezettség, nem létezik. Végül szerencsémre ismerősömnek épp össze kellett állítanom egy gépet, így nem volt gond a levásárlás, de járhattam volna rosszabbul is.

Azonban volt még egy probléma, hogy a levásárlásnál Seagate helyett Maxtor vinyót írt fel a barma, utána hiába mondhattam hogy az nem kell "ő az hallotta", sőt én biztos Maxtor-t mondtam, és ezt már nem tudja visszacsinálni, mert elmegy a központba  :omg: (utóbbit az üzletvezető-helyettes is megerősítette). Biztos Maxtort szerettek volna inkább eladni... szánalmas.

:offtopic:

Ezúton is üzenem a kopaszodó, hülye fejű szervízesnek, hogy bekaphatja.  :)

Egy kérdésem hadd legyen az ilyn esetből.
Oké
Hibás a kártya

De ha nekik nincs olyan ami nekem kellene, akkor mi van??

Azt irtad az egész szállitmány szar volt. Mi van ha nekem moncsivezérlő kell??

Nem értem ezt a levásárlási mizzériát.
Már van nettem :)

#205 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 11:22

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 12:09

Egy kérdésem hadd legyen az ilyn esetből.
Oké
Hibás a kártya

De ha nekik nincs olyan ami nekem kellene, akkor mi van??

Azt irtad az egész szállitmány szar volt. Mi van ha nekem moncsivezérlő kell??

Nem értem ezt a levásárlási mizzériát.

Én is ezt mondtam, a válasz az volt, hogy nézzem meg az árlistát, és válasszak egy másik VGA kártyát. Persze olcsóbbat nem lehet, mert "nem tud negatívba menni a szoftver". Mivel a 6800-asok is rosszak voltak, ezért az egyetlen lehetőségem az lett volna, hogy veszek egy Gecube X800-at, valami nettó 90-ért  :omg:

Ja, és a legnagyobb pofátlanság az volt, hogy megkérdezte a "szervízes", hogy biztosan szükségem van-e a DVI-re :eek:

Az még hozzátartozik a sztorihoz, hogy azért tettem be a lábam a fostrálba, mert 37 nettóért árulták a 6600GT-t, ami elég jó ár volt akkoriban. Érdekes, mikor másnap mentem a kártyáért, már nettó 39 volt...

#206 Felhasználó inaktív   brummer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 25. 11:52

Hello,

Tök érdekes Greeny, hogy a tápod be****** az utolsó napon. ;)  ;)  ;) 

Pontosan tudtad h be fog szarni  :p . Sőt mostantól ha nem is tudtad, akkor legközelebb tuti be fog szarni :). Ha megteheted, mért ne tennéd. :)

Újraindult a garid, gondolom eredeti áron számolták be, boldog vagy hát. :):):)

Sztem a Mistral pontosan azt akarta elérni, hogy az ilyen minden évben beszarós cuucos ügyfelek ne jöjjenek hozzá, legalábbis ezt olvastam valahol.

Sztem az egész Mistral mizéria lényege, hogy aki spílerkedik , az ne menjen a Mistralba.

Itt a fórumokon, mindenki játszik a garival, sőt én is mit tagadjam, és én is tudom hogy bárkivel kikezdek, csak a Mistrallal nem, mert jogilag nem lehet őket megfingatni. Nekem legalábbis nem sikerült.

B.

#207 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 25. 12:09

Idézet: brummer - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 12:52

Sztem az egész Mistral mizéria lényege, hogy aki spílerkedik , az ne menjen a Mistralba.

Itt a fórumokon, mindenki játszik a garival, sőt én is mit tagadjam, és én is tudom hogy bárkivel kikezdek, csak a Mistrallal nem, mert jogilag nem lehet őket megfingatni. Nekem legalábbis nem sikerült.

B.

Pff....  :omg:

#208 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 15:32

Idézet: brummer - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 12:52

bárkivel kikezdek, csak a Mistrallal nem, mert jogilag nem lehet őket megfingatni. Nekem legalábbis nem sikerült.

szerencsétlen vagy :down:
Üdvözlettel:
Gabi

#209 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 15:49

Csak tudnám miért minden 3. hozzászólása a mistrállól szól :D

#210 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:20

Jogilag én is megfoghattam volna őket, ha bíróságra megyek, mivel levásárlási kötelezettség nem létezik. Csak épp kinek éri meg a huzavona...

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.