HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 25. 18:43

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 19:37

A nagy sommás szentenciák kimondására nem hiszem hogy feljogosítottak lennétek, azt hogy ki hibázott azt nálatok okosabb emberek mondják ki, nem 5 perc alatt, hanem a pp szerint..

másrészt itt a visszavásárlás rendjéről volt szó... illetve arról hogy az este 9 ig nyitvatartó üzletbe csak este 6 ig lehet visszahozni terméket visszavásárlásra.

Azt bírom, amikor az önjelölt bírójelöltek jogászkodnak abszolút zéró tudásanyaggal.. pjotr007 megsúgom neked, hogy a jogrend nem 2 PTK-s törvényhelyből meg egy kormányrendeletből áll.  :D

Általában a hozzád hasonló 20 éves okostónikák szövegéből egyértelműen visszacseng a FVF -nél ülő nincstelen lakossági panaszfelvevő által nyomott kvázi-sablon-mennyémáinnen-naggyábólígyvan szöveg...

Ezzel együtt azért elmagyarázhatnád, hogyha én veszek nálad egy akármit, (nem kérdezek semmit, nem mondok semmit, csak megveszem), majd egy hét múlva visszaviszem, hogy i'm so sorry, de a benne levő papíros alapján tud xyz featuret, a valóságban meg nem, akkor az mitől nem cserejogosult?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#402 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 18:54

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 19:37

A nagy sommás szentenciák kimondására nem hiszem hogy feljogosítottak lennétek, azt hogy ki hibázott azt nálatok okosabb emberek mondják ki, nem 5 perc alatt, hanem a pp szerint..

másrészt itt a visszavásárlás rendjéről volt szó... illetve arról hogy az este 9 ig nyitvatartó üzletbe csak este 6 ig lehet visszahozni terméket visszavásárlásra.

Azt bírom, amikor az önjelölt bírójelöltek jogászkodnak abszolút zéró tudásanyaggal.. pjotr007 megsúgom neked, hogy a jogrend nem 2 PTK-s törvényhelyből meg egy kormányrendeletből áll.  :D

Általában a hozzád hasonló 20 éves okostónikák szövegéből egyértelműen visszacseng a FVF -nél ülő nincstelen lakossági panaszfelvevő által nyomott kvázi-sablon-mennyémáinnen-naggyábólígyvan szöveg... 

Úúúúúúúúúúúgy szeretem mikor csak süt a lenézés valakinek a szavaiból, és csak köpködi azokat, akik kultúráltan szóltak hozzá a témához. :D

Ha nem tűnt volna fel, kedves mistralos ember, itt nem jogászkodás folyik, hanem beszélgetés. Beszélgetés arról, hogy ilyen esetben hogyan lehet elkerülni, hogy valaki a rövidebbet húzza. Persze ezt te nem érted, mert meg sem fordul a fejedben az, hogy esetleg másnak is igaza lehet. Nem jogszabályok miatt. Csupáncsak tisztesség okán.  :(

Arra nem sikerült válaszolnod még mindig (pedig kétszer is kérdeztem, azt hiszem kultúráltan) hogy miért lenne tragédia, ha lenne netelérése az eladóknak, és rögtön, a helyszínen meg tudnák nézni a problémás, vitás adatokat? :think: Nektek is jobb volna, mert nem jönnek vissza a 20 éves okostónik (akik vásárlók, belőlük élsz, szóval ha csak egy cseppnyi jóérzés is szorult volna beléd, nem írnál ilyeneket), meg a vásárlónak is, mert megspórol egy csomó idegskedést és időt.

De hát, ahogy egyszer már mondtam itt, kutyából nem lesz szalonna.

#403 Felhasználó inaktív   Normika 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 18:56

És ez a fenti hozzászólás?
Kedves mistralhungary, ha Ön egy céget képvisel, akkor annak színeiben elvileg közvetíti annak a cégnek a közönség/vevők felé tanúsított hozzáállását is. Általában erre kényesek az igényesebb cégek, vállalkozások. Ha Ön ebben az esetben ezt nem vette figyelembe, akkor ha valamelyik feljebbvalója ezt olvasni fogja, nem biztos, hogy örömmel fogja eltölteni. Ám az alábbi két esetben:

- Ön fölött már nem áll senki;
- Ön a fentebb említettekre gondosan ügyelt és figyelembe vette

fasszopáre van. :D
Reggeli Londonban
Ebéd New Yorkban
Csomag a Bermudákon                               British Airways

#404 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:06

Idézet

Ezzel együtt azért elmagyarázhatnád, hogyha én veszek nálad egy akármit, (nem kérdezek semmit, nem mondok semmit, csak megveszem), majd egy hét múlva visszaviszem, hogy i'm so sorry, de a benne levő papíros alapján tud xyz featuret, a valóságban meg nem, akkor az mitől nem cserejogosult?

Ha 3 napon belül hozod vissza levásárolhatod az eredeti árát, 3 napon túl 15 napig 15% -ot levonnak az eredeti árból, 15 napon túl használt termékként, 50% -os áron veszünk vissza OLYAN TERMÉKET AMI NEM HIBÁS CSAK A VÁSÁRLÓNAK NEM FELEL MEG. Az ilyen jellegű visszahozatalt indokolni sem kell.

EZ vonatkozik a NEM HIBÁS TERMÉKEKRE. A hibás termékekere a hagyoményos ügyintézés vonatkozik.

#405 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:16

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 20:06

Ha 3 napon belül hozod vissza levásárolhatod az eredeti árát, 3 napon túl 15 napig 15% -ot levonnak az eredeti árból, 15 napon túl használt termékként, 50% -os áron veszünk vissza OLYAN TERMÉKET AMI NEM HIBÁS CSAK A VÁSÁRLÓNAK NEM FELEL MEG. Az ilyen jellegű visszahozatalt indokolni sem kell.

EZ vonatkozik a NEM HIBÁS TERMÉKEKRE. A hibás termékekere a hagyoményos ügyintézés vonatkozik.

Sziasztok!

Szerintem a gyártót kellene inkább cseszegetni, mert a történet alapján a termékleírásban szerepelt olyan tulajdonság, amelyet a történet írója szerint a készülék még sem tudott.

Cilinder

#406 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:18

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 17:37

Istenem de jó lenne, ha igazad lenne, szivessen lennék megint 20 éves, de az már nagyon régen volt...
Vegyél már vissza, ha el is olvastad volna amit itt irkáltunk, akkor láttad volna, hogy azzal majdnem mindenki egyet értett, hogy bármit visszavenni, csak úgy lehet, hogy a szervíz megnézte.
A visszavásárlási rendet sem kifogásoltam, hiszen az önkéntes, úgy csináljátok ahogy nektek tetszik, de itt nem arról van szó, hanem arról, hogy hibásan teljesítettek.
Igazad van nem csak abból pár paragrafusból áll a dolog, de az vonatkozik ide, de ha gondolod, akkor idehozhatjuk pl. azt is, hogy tilos gazdasági tevékenységet tisztességtelenül, vagy az üzleti tisztesség követelményeibe ütközően - folytatni.
Vagy a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásának tilalmát, mivel ugye megtévesztésnek minősül, ha az áru lényeges tulajdonságában megtévesztitek a vevőket, különösen az áru tulajdonságaira nézve valótlan tényt vagy valós tényt megtévesztésre alkalmas módon állítatok vagy vagy az áru lényeges tulajdonságairól bármilyen más, megtévesztésre alkalmas tájékoztatást adntok.

De jelen esetben mindenképp idevágó az , hogy aki a vásárlónak, illetőleg a megrendelőnek az áru minőségére vonatkozó kifogását nem az erre megszabott módon vagy időben intézi el, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Találjak még egyéb vagy elég lesz ennyi közhely?

#407 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:18

Annyit még hozzáfűznék, hogy régebben mi is adtunk vissza pénzt....... Azonban az egyik kócos hétfőn, amikor 50-60 ember állt sorba a visszavásárlásnál, akkor rájöttünk, hogy elment hülyeségbe az egész: a jónép pénteken megveszi a terméket, hétvégén kilanpartizza magát az egyébként elérhetetlen konfiggal / kinyomtatja a szakdolgozatát / kiírja a családi fotókat a cd-re / beszkenneli a fényképeket / bedigitalizálja a családi VHS gyűjteményt... etc.. hétfőn meg visszavásároltatja a printert, a cd írót, a szkennert, etc... ... mi meg lapátoltuk az eladhatatlan refurbished készleteket...  olyan idióta is volt, aki megmondta az eladónak hogy csak azért vesz meg egy processzort, hogy kipróbáljon egy alaplapot amit használtan akart megvenni valami embertől... utána vissza akarta vásároltatni azt a CPU -t ami csöpögött a szilikontól...
Ez a hagyományos alapítványi kölcsönző esete, ami ne éri meg..

naszóval kimondhatjuk, hogy a szegénység elaljasít, keleteurópa cégei olyanok lesznek mint a vevői... az újabb boltjainkban minden másképpen megy, és ez nekünk is jobb. Néha már sírva röhögök egyesek másfél eurós mániáin.. 30 eurocentes árérzékenységén, és 20 eurós vásárlói potenciálján...

Szerkesztette: mistralhungary 2005. 08. 25. 19:30 -kor

#408 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:22

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:06

Ezzel nem is vitatkozik senki, ezt úgy intézitek ahogy akarjátok, ha valóban így van, akkor korrekt az eljárásotok.

De azért titeket is megértelek, mert a sok tirpák haszonleső miatt szívunk mi a akik tisztességessen csak annyit akarunk, hogy ha beadok egy dvd írót javításra, akkor kapjak egy jó dvd írót, ha nincs ugyanolyan, akkor egy másikat, de ne kelljen fizetnem érte.

#409 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:23

kedves pjotr007,

én üdvözlöm a segítő szándékodat, de hidd el, hogy jobban ismerem a fogyasztóvédelmi jogot mint a FVF, és nem csak a magyart, hanem az EU-s joganyagot is.... mind az elméletét, mind pedig a gyakorlati részét....

#410 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:30

Elhiszem, azt is elhiszem, hogy nehéz eldönteni valakiről, hogy pénzt akar, vagy nem tetszik neki amit vett vagy tényleg gondja van.
A másik baj az, hogy az itt leírt felháborodott pár sorok alapján, a valós körülményeket nem ismerve nem lehet mást tanácsolni mint azt a pár sablonos jogszabályt.

#411 Felhasználó inaktív   Palmtop2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:44

Végül sikerült megoldanom a PCMCIA USB problémát, egy boltban találtam 7500 Ft-ért olyat, amiben nem Ali chip van, elmentem a boltba az egyik laptoppal, beledugtuk a kártyát, az felismerte, az XP beépített drivereiver installálta. Rádugtuk a külső winchestert, tökéletesen működött, rádugtuk a flash memóriát, tökéletesen működött. Otthon kipróbáltam a másik géppel, azzal is tökéletesen működött minden.

Ezek után számomra a tanulság toábbra is az, hogy mindent ki kell próbálni a boltban és csak akkor megvenni ha abban/azokban a konfigurációkban működik, amiben használni szeretnénk. (Persze ezt elég nehéz és macerás néha betartani.)

A Mistrállal kapcsolatban szerintem tudomásul kell venni, hogy ők abból élnek, hogy olcsó alkatrészeket hoznak be és adnak el, egyáltalán nem érdekük, hogy ezeket visszavásárolják, a hibáikat kezeljék stb. Aki vállalja ezt a kockázatot, az vásároljon ott, aki nem, az ne.

Az egy másik kérdés, hogy hol érdemes vásárolni, mert egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy egy drágább bolt jobban kiszolgálja a vevőket, egyedül azt tudom, hogy a nagy hipermarketekben jól működik a visszavásárlás és a korábbi hozzászólások alapján, ha online rendel az ember, akkor 8 napig meggondolhatja magát indoklás nélül.

U.I. Mivel nekem a számítástechnika csak a hobbim tulajdonképpen úgy is felfoghatom, hogy befizettem 4500 forintot egy gyors tanfolyamra, ahol igen sok mindent megtanultam az USB-ről, a PCMCIA-ról és a PCI eszközökről, például, hogy a gépben lévő PCMCIA kártyákról hogyan lehet megmondani, hogy ki az eredeti gyártójuk (USB 2.0-ra nagyjából 4 van) és hogyan lehet az interneten egy PCMCIA USB 2.0 adapterről eldönteni, hogy milyen chipkészlet van benne (nem a leírásból). Hasonló pénzből szórakozhattam volna úgy is, hogy ugrok egyet bumpy-jumpingal, az is hasonló élmény, csak nem tart ilyen sokáig.

#412 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:57

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 20:18

...
naszóval kimondhatjuk, hogy a szegénység elaljasít, keleteurópa cégei olyanok lesznek mint a vevői... az újabb boltjainkban minden másképpen megy, és ez nekünk is jobb. Néha már sírva röhögök egyesek másfél eurós mániáin.. 30 eurocentes árérzékenységén, és 20 eurós vásárlói potenciálján...

Ejj, ejj. De szép mondatok, mindent elmondanak írójukról. :(

Te figyelj, miért jó az neked, ha azokat sérted meg, akiken zsírosodsz? A sírva kiröhögött, nálad 20 eurot elköltő emberke is hasznot hoz, a te pénztárcádat vastagítja, nem?  :think:

Ahogy látom, Kelet-Európa (ha már jogász vagy, nem ártana mellé egy alapszintű nyelvtani tanfolyamot is bevállalni :D ) cégei pont olyanok, mint a nevükben garázdálkodó fórumozók. :( Tisztelet a kivételnek, mert azért jó példát is látni itthon, szerencsére.

Idézet

Nem vagyok jogász, de mintha itt nem arról szólna a történet, hogy a vásárlónak nem felelt meg a cucc (mondjuk a színe, szaga, mérete antipatikus volt neki), hanem hogy a vevőt hibásan tájékoztatták a termék tulajdonságairól... A kettő nálam nem ugyan az a kategória... :think:

#413 Felhasználó inaktív   Palmtop2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 25. 20:02

Nálam ez a gyakorlatban nem működött, mert augusztus 10-én vettem az USB kártyát és 24-én voltam a szervízbe, ez csak 14 nap, mégis az 50%-ot ajánlották fel.

Hogy a kártya hibás-e vagy nem, odáig nem jutottunk el, mert mivel 14 nap alatt sikerült oda eljutnom, hogy a két laptopból az egyiken tudta kezelni a flash memóriát, és ezt meg is mondtam a szervízben így az volt a konklúzió, hogy működik a kártya.

P.S. Egyébként ma reggel voltam egy másik Mistrál boltba és egy másik ugyan ilyen kártyát kipróbáltunk, az sem működött, tehát kimondható, hogy nem azzal a konkrét kártyával volt a baj, amelyiket megvettem. Hogy ha egy egész széria kártya nem megy csak bizonyos laptopokkal vagy csak bizonyos USB perifériákkal azt nem tudom megítélni, hogy az hibás termék-e vagy nem.

Szerkesztette: Palmtop2000 2005. 08. 25. 20:04 -kor

#414 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 21:08

A vilagert sem akarnek kotozkodni, de ha adott egy termek, melynek usermanjaban az szerepel, hogy tudja a wpa-t, ennek okan a vevo megveszi, majd pedig hazaviszi es kiderul hogy megsem tudja, akkor ti biza hibasan teljesitettetek, es a hany nap utan hany %-ert veszunk tablat szepen el lehet dugni a fiok melyere, mert az itt nem ervenyes.

Szerkesztette: asdf 2005. 08. 25. 21:09 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#415 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 21:24

Idézet: asdf - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 22:08

A vilagert sem akarnek kotozkodni, de ha adott egy termek, melynek usermanjaban az szerepel, hogy tudja a wpa-t, ennek okan a vevo megveszi, majd pedig hazaviszi es kiderul hogy megsem tudja, akkor ti biza hibasan teljesitettetek, es a hany nap utan hany %-ert veszunk tablat szepen el lehet dugni a fiok melyere, mert az itt nem ervenyes.

Szia!

Nem szeretném védni a Mistrált, de magyarázd már meg nekem, hogy miért a Mistrál a hibás teljesítő?  :think:
Csak azért kérdezem, mert nem a Mistrál írta meg a felhasználói kézikönyvet, hanem a gyártó, így - szerintem - a gyártó a hibás, hiszen ő tájékoztatott félre.

Cilinder

#416 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 21:43

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 22:24

Szia!

Nem szeretném védni a Mistrált, de magyarázd már meg nekem, hogy miért a Mistrál a hibás teljesítő?  :think:
Csak azért kérdezem, mert nem a Mistrál írta meg a felhasználói kézikönyvet, hanem a gyártó, így - szerintem - a gyártó a hibás, hiszen ő tájékoztatott félre.

Cilinder

1) Csak mistral nem akarja észrevenni, hogy miről is beszélünk mi itt, vagyishogy nem tud valamit, amit a leírása alapján tud, hanem ködösít.
2) Igazad van, a gyártó a hibás teljesítő. Viszont a vásárlónak 0 köze van a gyártóhoz. Neki ahhoz van köze, akitől vette, vagyis a kiskereskedőhöz. Majd az lefocizza a nagykerrel/gyártóval ahogy akarja, ha tudja. Az már az ő dolga.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#417 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 21:44

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 20:24

Szia!

Cilinder

Mert errol szol a szavatossag.

egyebkent mint ahogy leirtam, az igazi problemam a suttyo, rosszhiszemu, megfelemlitesre jatszo hozzaallassal volt. pfff.
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#418 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 21:47

Mivel a mistrallal allsz szerzodeses jogviszonyban nem a gyartoval, csak hozzajuk mehetsz.
Szerintem ilyenkor ugy kene mennie a dolognak, h love vissza /nem levasaroltat!/, de termeszetesen fel lehet hivni a figyelmet egy wpa-t valoban tudo termekre, a keszleten levo cuccra pedig a) etikett h wpa-t nem tud, b) vissza az egesz cucc a beszerzesi forrashoz, c) sosem venni olyat tobbet.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#419 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 21:50

Az én paraszti eszemmel végiggondolva a dolgot: azért, mert a Mistraltól vetted meg a hardvert, nem pedig a gyártótól. Ilyen esetben neked ahhoz a szervhez kell fordulnod, akitől te, mint végfelhasználó megvásároltad a szóban forgó alkatrészt. Az eladó cég meg bokszolja csak le, ha akarja a nagykerrel/disztribútorral/gyártóval.
Sőt, egy szebb világban a forgalmazó/eladó felelősséggel tartozik az általa forgalmazott termékért: ha az nem bír a feltüntetett tulajdonságokkal, akkor nem árulja, vagy erre felhívja a vevő figyelmét. Ha nem tudja magától (azért ez elnézhető, mert nem kevés HW kapható kishazánkban), és a hiányosságról vevőnek kell tájékoztatnia a kedves céget, akkor esetleg, netalántán az még meg is köszönheti neki, és a jövőben aszerint értékesíti az alkatrészt.

Persze - sokadszorra írom le - nem vagyok jogász. :) Sőt, még csak okos ember sem. Viszont némi morál szorult belém, talán. :think:

Szerkesztette: Etele 2005. 08. 25. 21:53 -kor

#420 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 21:51

Na míg szültem, többen is beelőztek. A kis fürgék. :D

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19