Mindenesetre visszahozta, és kicseréltük neki, aztán a második lap nemtom, hogy sercegett-e neki.
Én elsőként egy P4P800-at vettem, az szintén sercegett, és nemis akárhogy, úgyhogy azt lecseréltem egy IC7-re, az teljesen qssban volt. Aztán bizonyos okok miatt váltogattam, járt nálam egy Epox 4PCA3l, az sem sercegett.
Most ismét IC7-em van, és bizonyos terhelési szint felett ez is serceg.
A dologhoz még az is hozzátartozik, hogy a PH!-nál sok 865PE/875P chipsetes lappal szórakáztam már, és szinte mind sercegett.
Hozzá kell tennem, hogy AMD-s konfigok esetén nincs ilyen gond, és azt is, hogy Dr.ugs-nak és nekem is 460W-os Enermax tápom van.
Én úgy gondolom, hogy ez igazából vszínű a magas órajeleknek köszönhető, de legalábbis azzal összefüggésben van, mert alapon járatva csak a magasabb órajelű prociknál jelentkezik a sercegés (3.0C és 3.2C), míg az alacsony órajelűeknél tuningkor.
Ja igen, és a dolog az AGP-foglalat és a procifoglalat környékéről jön, azon a "tengelyen" belül vhonnan. A CHS-ben asszonták még anno Dr.ugs lapjára, hogy ez azt jelenti, hogy sz@r minőségű a kondi a lapon, vagy nem elég nagy a teljesítménye, vagy elfáradt.
Ennyi.

Súgó
A téma zárva.