HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P4C800 i875 chipset - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P4C800 i875 chipset Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 21. 22:56

Idézet: Sznfctm - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 21:59

XC-biker nem, el is felejtettem írni, hogy az alaplaphoz járó kis füzet is ezt írta megoldásnak. Kipróbáltam az A1-A2-ben, meg a B1-B2-ben is (szal az azonos színűekben), de ugyanolyan maradt. Nem lehet, hogy valamit át kell állítgatni biosban...? Mondjuk télleg nem értek hozzá, csak ott az a sok jó cucc a ramokhoz, amibe nem nyúltam bele... a default beállítások (nem tom mik azok) elvileg jók ehhez? Esetleg BIOS frissítés? (1018-as van alapból) Vagy más tipp?

RAM-ok márkája, típusa, ídőzítése? A dual channelhez egyforma modulok kellenek.

Nézd meg CPU-Z-vel. (Memory/SPD fülek)
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#702 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 23:03

Idézet: Sznfctm - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 2:11

Ezek után azonban a csodás dual-os 400-as ramomra azt írja ki induláskor, hogy bár megvan mind az 1024 (még szép ;) ), csak 320-on megy,

Valószínű 5:4 osztó van beállítva (FSB:RAM). Ha mindent default/auton hagytál, akkor nem értem, hogy hogyan.  :think:  8)

BIOS-ban: advanced > jumperfree configuration > ai overclock tuner, ezt manualra állítsd. Ezután megjelenik pár lehetőség még. :) A dram frequency-t tedd 400-ra.

Szerkesztette: Max Payne 2004. 11. 21. 23:23 -kor

#703 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 07:25

Idézet: Sznfctm - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 20:59

XC-biker nem, el is felejtettem írni, hogy az alaplaphoz járó kis füzet is ezt írta megoldásnak. Kipróbáltam az A1-A2-ben, meg a B1-B2-ben is (szal az azonos színűekben), de ugyanolyan maradt. Nem lehet, hogy valamit át kell állítgatni biosban...? Mondjuk télleg nem értek hozzá, csak ott az a sok jó cucc a ramokhoz, amibe nem nyúltam bele... a default beállítások (nem tom mik azok) elvileg jók ehhez? Esetleg BIOS frissítés? (1018-as van alapból) Vagy más tipp?

a ramjaid teljesen egyformák?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#704 Felhasználó inaktív   Sznfctm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 14:14

Köszi a segítő szándékot!

A RAMok teljesen egyformák - egyszerre vettem őket, ugyanabból a rakatból, szóval... remélem. Egyébként Samsung 400 Mhz PC3200 DDR-ről van szó, 1024 Mb-ról, két 512-es modulban.

A Biosban átállítottam a sebességet, így már tényleg 400, de még mindig Single-Channel v. Virtual Single-Channel...
Egyébként BIOSban a CPU External Frequency 200-ra van állítva (ez volt az auto, nem piszkáltam hozzá), ha ez esetleg számít, a performance mode, meg az AGP-vel kapcsolatos cuccok szintén mindenhol auto-n maradtak (kiv. AGP aperture size, 64-ről 128-ra állítottam, de gondolom ez se gond).

A CPU-Z a következő dolgokat mondja:
1024 Mb ram, Single-channel mode, performance: enabled

azután

Model DDR-SDRAM PC3200 - 512 Mb, valamint hogy Mosel márkájú (az Everest is ezt látta, gondolom valamelyik "hozzávaló" miatt).
Frequency: 199,9 Mhz
FSB:DRAM: 1:1
CAS Latency: 2,5 clocks
RAS to CAS Latency: 4 clocks
RAS precharge: 4 clocks
Cycle time (Tras): 8 clocks

És az alatta levő helyek üresek, ki is vannak szürkítve.

Valószínű, hogy ezek alapján ha értenék hozzá, már látnom kéne a megoldást - izé... gondolom ...  :think: -, legalábbis ezeknek megtaláltam a megfelelőit a Biosban is, de mivel fogalmam se volt, mit hogy állítsak, inkább hagytam őket. Nektek valszeg többet mond, mint nekem...
;)

Szó... plíz help!
:confused:

#705 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 16:31

nem jó slot-ban van az egyik memóriád, az azonos színűekbe kell tenni. leírva: mem, üres slot, mem, üres slot

#706 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:14

Idézet: FCs - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 16:31

nem jó slot-ban van az egyik memóriád, az azonos színűekbe kell tenni. leírva: mem, üres slot, mem, üres slot

Előző hozzászólásában azt írta, hogy az azonos színűekben próbálta.

#707 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:38

Idézet: Sznfctm - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 13:14

Köszi a segítő szándékot!

A RAMok teljesen egyformák - egyszerre vettem őket, ugyanabból a rakatból, szóval... remélem. Egyébként Samsung 400 Mhz PC3200 DDR-ről van szó, 1024 Mb-ról, két 512-es modulban.

A Biosban átállítottam a sebességet, így már tényleg 400, de még mindig Single-Channel v. Virtual Single-Channel...
Egyébként BIOSban a CPU External Frequency 200-ra van állítva (ez volt az auto, nem piszkáltam hozzá), ha ez esetleg számít, a performance mode, meg az AGP-vel kapcsolatos cuccok szintén mindenhol auto-n maradtak (kiv. AGP aperture size, 64-ről 128-ra állítottam, de gondolom ez se gond).

A CPU-Z a következő dolgokat mondja:
1024 Mb ram, Single-channel mode, performance: enabled

azután

Model DDR-SDRAM PC3200 - 512 Mb, valamint hogy Mosel márkájú (az Everest is ezt látta, gondolom valamelyik "hozzávaló" miatt).
Frequency: 199,9 Mhz
FSB:DRAM: 1:1
CAS Latency: 2,5 clocks
RAS to CAS Latency: 4 clocks
RAS precharge: 4 clocks
Cycle time (Tras): 8 clocks

És az alatta levő helyek üresek, ki is vannak szürkítve.

Valószínű, hogy ezek alapján ha értenék hozzá, már látnom kéne a megoldást - izé... gondolom ...  :think: -, legalábbis ezeknek megtaláltam a megfelelőit a Biosban is, de mivel fogalmam se volt, mit hogy állítsak, inkább hagytam őket. Nektek valszeg többet mond, mint nekem...
;)

Szó... plíz help!
:confused:

Szvsz szar a lapod, vagy próbáld meg másfajta rammal is!
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#708 Felhasználó inaktív   Sznfctm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:49

Jó slotba tettem, de mikor nem ment az egyikben, áttettem a másikba is, de úgy se lett jobb.
:(

Más kérdés: mennyi egy 3Ghz-es P4 proci normális hőmérséklete húzás meg minden nélkül (pl. 5-6 óra játék után ;) )? 51 C sok...?

Oké, megpróbálom másik rammal is, ha tudom. Egyébként jelentős a különbség a dualban működő DDR meg a simán, 400 Mhz-en menő teljesítménye/sebessége között?

Szerkesztette: Sznfctm 2004. 11. 22. 21:51 -kor

#709 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 23:26

Sziasztok!

Nem tudom más is tapasztalta-e, de nekem kicsit bugos a 1019-es BIOS!!!!
Ha bántom a SMART, vagy a 32 bit transfe mode beállításait, akkor elfelejti újraindításkor a beállításokat (azt írja ki, hogy CMOS checksum bad!). Más forumokban olvastma, hogy ez mással is megtörtént már...remélem lesz ez a hiba javítva.

Egyébként Ti is találkoztatok ezze la hibával?
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#710 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 02:08

bántaná a kezed ha odabigyessztenéd, hogy milyen a laopd? gold-delix-edelux  :confused:

mert nekem a gold 1019-el semmi baj, az igaz, hogy az update után full default lett a bios de ezen kívűl semmi bibi - megy mint atom  ;)

beujítottam a zalmann AlCu7000b-t hát nagyon állat, igaz én Tiatan Siver géllel kenegettem alá de átlagosan -7-8'C  és marha kussos ;)
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#711 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 06:38

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 1:08

bántaná a kezed ha odabigyessztenéd, hogy milyen a laopd? gold-delix-edelux  :confused:

mert nekem a gold 1019-el semmi baj, az igaz, hogy az update után full default lett a bios de ezen kívűl semmi bibi - megy mint atom  ;)

beujítottam a zalmann AlCu7000b-t hát nagyon állat, igaz én Tiatan Siver géllel kenegettem alá de átlagosan -7-8'C  és marha kussos   ;)

Delux lapom van
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#712 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 11:26

Sziasztok!

Van egy más jellegű problémám is az előzőeken kívül. Azt vettem észre, hogy mostanában sokkal lasabban megy a POST folyamat, mint régebben. Mi után kiírja, hogy :

Checking NVRAM...

512 MB OK!

Megáll elég sokáig, de vagy 10 másodpercig. Emléxem, hogy régebben ennél sokkal gyorsabb volt. :(( Gondolotam biztos azért, mert most több drive van benne, mint annak idején, szóval lehúztam mindent kivéve egy etlen vinyót...az eredmény ugyanaz. :(((( Gondolotam BIOS-t frissítek...feltettem a 1019-et, Quick Boot-ot bekapcsoltam...de semmi különbség. Van valakinek valami ötlete?????

a konfig :

p4c800 Deluxe (ver. 1019 BIOS)
p4 2.4C@3.0
Sapphire Radeon 9800 Pro 128 MB
2*256 MB Samsung memo (DDR400)
2*120GB Samsung P-ATA vinyó (2 MB)
Teac CD író
Pioneer 107d DVD
Pinnacle PCTV

Van valakinek valami ötlelte? nagyon tanácstalan vagyok

#713 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 16:29

Idézet: Sznfctm - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:49

Jó slotba tettem, de mikor nem ment az egyikben, áttettem a másikba is, de úgy se lett jobb.

Más kérdés: mennyi egy 3Ghz-es P4 proci normális hőmérséklete húzás meg minden nélkül (pl. 5-6 óra játék után ;) )? 51 C sok...?

Oké, megpróbálom másik rammal is, ha tudom. Egyébként jelentős a különbség a dualban működő DDR meg a simán, 400 Mhz-en menő teljesítménye/sebessége között?

a dual és a single mód közt jelentős különbségek vannak.
(legalábbis az Everest memtesztjében meglátszik)

#714 Felhasználó inaktív   Sznfctm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 23:43

XC-Biker: Igen, én is láttam, hogy az Everest listáján nem egészen ott van a gépem, ahol lennie kéne, hanem SOKKAL lejjebb... főleg, mert a memória típusát egyáltalán nem ismerte fel a progi az írás/olvasás tesztekben...

Nem tudja valaki megmondani, mik az alapbeállítások CAS latencyre, meg ezekre a Biosban (ld. lentebb, amit CPU-Z kiírt, azok vannak biosban is alapból beállítva)? Vagy ezt ramja válogatja?

Egyébként van itt még egy "kis" gond: hosszabb távú játék után jobb esetben a desktopon, rosszabb esetben pedig egy restartnál kötök ki. Ezért is kérdeztem a proci nomárlis hőmérsékletét, bár valszeg a VGA kártya a problémásabb. Ha a restart mindig különböző idő után következik be, az lehet a hűtés hibája? (Akár a CPU, akár a ház hűtéséé? Ja, proci 3 Ghz PIV, hűtő GlacialTech Igloo 4360, a proci hőmérséklete alapállapotban 41 fok, játék után eddig 51 volt a max, de ált. 47-48. A házon nincs külön ventillátor, csak az oldalát szedtem le, gondolom az nem segít sokat, a VGA kártya egy Radeon 9800Pro.)

Nem egyszerű ez a gép...!
:D

#715 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 00:14

Idézet: Sznfctm - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 23:43

XC-Biker: Igen, én is láttam, hogy az Everest listáján nem egészen ott van a gépem, ahol lennie kéne, hanem SOKKAL lejjebb... főleg, mert a memória típusát egyáltalán nem ismerte fel a progi az írás/olvasás tesztekben...

Nem tudja valaki megmondani, mik az alapbeállítások CAS latencyre, meg ezekre a Biosban (ld. lentebb, amit CPU-Z kiírt, azok vannak biosban is alapból beállítva)? Vagy ezt ramja válogatja?

Egyébként van itt még egy "kis" gond: hosszabb távú játék után jobb esetben a desktopon, rosszabb esetben pedig egy restartnál kötök ki. Ezért is kérdeztem a proci nomárlis hőmérsékletét, bár valszeg a VGA kártya a problémásabb. Ha a restart mindig különböző idő után következik be, az lehet a hűtés hibája? (Akár a CPU, akár a ház hűtéséé? Ja, proci 3 Ghz PIV, hűtő GlacialTech Igloo 4360, a proci hőmérséklete alapállapotban 41 fok, játék után eddig 51 volt a max, de ált. 47-48. A házon nincs külön ventillátor, csak az oldalát szedtem le, gondolom az nem segít sokat, a VGA kártya egy Radeon 9800Pro.)

Nem egyszerű ez a gép...!

CAS latencyt hagyd alapon (By-SPD), akkor nem lehet nagy gond.  ;) 

A proci hőmérséklete rendben van. Nálam a 3,5-ös megy fel 51 fokig, ha jól megterhelem. De én más hűtőt is használok.

Mi a tápegységed márkája? Hány Wattos?

#716 Felhasználó inaktív   Sznfctm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 08:47

Max Payne: köszi, akkor megnyugodtam, legalábbis ami a procit illeti.

A tápom CODEGEN/SOWAH 400w, a házhoz adták, ami szintén Codegen, és az ára alapján a teszkógazdaságos számítógépes megfelelője...

Nem hinném, hogy ez a baj, bár nemtom, mennyi áram kell egy ilyen rendszernek, de a másik gépem 1.2es cel2, 2 vinyóval, 1 dvd rommal, és egy dvd íróval, plusz hangkártya, tévékártya, anyámkínja, és ha mindent egyszerre használok, a 400w-os táp (igaz, nem codegen) akkor is elég neki... Ez viszont játék közben hal le, ráadásul nem is olyankor, mikor tölt vagy olvas a cdről. Ezért is gondoltam a túlmelegedésre.

Én továbbra is a videokártyára gyanakszom, tegnap hosszú hónapok nyálcsorgatása után kipróbáltam a Far Cry-t, állatjól nézett ki, jól is ment, csak kb. 5 perc után kidobott desktopra, második próbára meg 10 perc játékot követően egyszerűen csak lefagyott: megállt a kép, és nem moccant többet. Furcsa... (Megjegyezném, hogy a desktopra kivágós jelenséget produkálta még a Thief3 és a Need for Speed Underground 2 is, ami egyébként teljesen stabilan futott az 1.2-es celeronon, tehát nem a progi hibája, sajnos.)

Ja, ilyen fagyik/restartok után a windows XP egy órát tölt, vagyis hevesen dolgoztatja a winchestert, aminek akár 5-10-15 perc után sincs semmi eredménye (bár a vinyó nem csak láthatóan, de hallhatóan is csinál valamit, de csak miután megjelent az XP bájos töltőképernyője). Ilyenkor marad a reset gomb, ami után csak az "előző működő beállítás visszaállítása" (vagymi) nevű menüponttal tudok újra windowshoz jutni (a sima indítással ugyanaz az órás töltögetés az eredmény).

Úgyhogy... Ez van. Bármilyen tippet örömmel veszek, pláne, mert nekem nem sok van - ilyennel még nem találkoztam. Esetleg reinstall windows? Vagy látott már valaki hasonlót?

#717 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 18:10

Ez a codegen dolog biztos mindenkibe belefgyasztotta a szót...  :rolleyes:  mindenesetre a winfosos ismereteid is némileg foltozásra szorulnának de mit dumálok én itt hiszen ez egy hw fórum vagymicsoda  :omg:  szvsz. a konfigban lehet még 1-2 meglepi ha te raktad össze...  :think:

igen, hasznosat nem tudok mondani...  :(
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#718 Felhasználó inaktív   Sznfctm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 18:49

Hekkerbarbi, a flame gyanúját elkerülve, mit értesz az alatt, hogy a winfosos ismereteim is foltozásra szorulnának? (Talán hogy nem tudom szóról szóra, mik pontosan a választási lehetőségek, ha a windows indíítása közben resetelek? De NAGYJÁBÓL tudom, remélem, mindenki értette, mit akartam írni.) Egyébként ha tudod, mik a konkrét lépések, ill. mit vizsgálgat végig az XP boot közben, pls oszd meg velem akár msgben, akár mailben, előfordulhat, hogy abból kiderül, hol akad el.
:)

Egyébként a házon kívül igyekeztem a lehetőségekhez mérten minőségi alkatrészekből dolgozni, gondolván, hogy ugyan mi lehet rossz a codegenben. Azon kívül, hogy NINCS benne speaker, eddig semmi negatívumot nem találtam, esetleg még a fröccsöntött műanyag power/reset gombot lehetne felhozni ellene... (Különben a tapasztalat azt mutatja, hogy egy jumperless alaplapon elég nehéz bármit is elrontani... ;) )
:think:

Egyébként, a random restartra néha tényleg megoldás lehet a windows újranstall (a gyakorlat legalábbis ezt bizonyítja), de mivel más ötletem nem volt, gondoltam megkérdezem itt - elvégre ez mégiscsak egy hardware fórum, ráadásul tuningról is szó van, úgyhogy feltehetőleg a hibákhoz is hozzá tudnak szagolni az itt jelenlévők. Nem is csalódtam, most az más kérdés, hogy ezen a konkrét problémán az eddigi javaslatok nem segítettek, de remélem, van még pár ötletetek (a türelemről nem is beszélve)!

Ja, egyébként windows boot ideje kb 10 mp alapesetben, és 5-10 perc folyamatos, hiábavaló vinyótúráztatás egy-egy fagyás után - talán ez így mond valakinek valamit, esetleg láttatok már hasonlót... vagy ilyesmi. Meg aztán az is lehet, hogy semmi köze az egészhez, egyszerűen csak májkroszoft. Plíz help...?

#719 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 20:10

Mivel játék közben fagy le, lép ki desktopra, valószínű, hogy valami túlmelegszik. A táp is lehet gyenge láncszem. :think:  Videokártyán milyen hűtés van?

Leírhatnád részletesen az egész konfigod.

Szerkesztette: Max Payne 2004. 11. 24. 20:12 -kor

#720 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 20:18

Sznfctm!

Eseménynapló? Vírus? Spyware? Memtest?

Csak úgy  :think: ....
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.