Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 18:03
Össze-vissza beszéltek....
Én nem mondtam, hogy vegyél szar tápot!
Ne vegyél, én is azt mondom, hogy inkább egy használt márkás mint egy új szutyok!
Én azt mondtam, hogy aki nem akar belenyúlni a gépébe és van rá pénze, hogy boltban vásároljon az vegye meg egyben a gépet, mert úgy egyszerűbb a bizonyítás.
Én arról beszélek amikor bemész egy boltba és kapsz számlát meg jótállási jegyet.
Ti meg jöttök a használt dolgokkal aminek semmi köze sincs ehhez, meg a nem használt vásárlással itt a hwswn, amik gyakran olyan emberek között köttetnek aki már hozzászólásokból ismerik egymást és az eladó tudja, hogy annyira béna-e az vevő, hogy alapból baromságot kell róla feltételeznie vagy nem.
A boltok azzal, hogy ráírják a jótállási jegyre, hogy csak szervíz szerelheti, azzal nem csinálnak semmi PTK-val ellentétes dolgot, mivel, az, hogy otthon Pistike szerelgeti a gépet az nem számít rendeltetésszerű használatnak -már jópárszor leírtuk- a kereskedő egy tönkrement alkatrésznél egyetlen egy dolgot tud bizonyítani, hogy a vevő belenyúlt a gépbe ami okozhatta a meghibásodást, mivel ahogy Didyman is leírta egy elektronikánál semmi más nem bizonyítható, csak tapasztalati úton, hogy pl. azt mondja egy szakember, hogy ezt az égésnyomot a táp szokta okozni.
AZ a baj, hogy itt mindenki k**vára ért a számítógép szereléshez aztán csodálkozva viszik vissza az alkatrészt a boltba, hogy nem jó..... és ezzel a többieket szivatják, mert a boltok már lassan mindenkiről azt tételezik fel, hogy azért ment tönkre a 8 hónapos dvd író, mert újat akar a vevő stb, stb....
Érdekes, hogy azon nem háborog senki, hogy egy új autónál nem nyúlhat bele a fedélzeti számítógépbe tunningolni, mert akkor ugrik a jótállás...
Még véletlenül sem akarom a Mistrált védeni, de azon még nem háborodott fel senki, hogy korábban törvény szerint csak szavatosságot kellett volna vállaniuk, ők meg mégis vállaltak egy év jótállást mindenre...
Ne süketelj, mert én újról beszélek, nem használtról.
Amikor megveszed a gépet egyben, akkor honnan a meggymagos k.rva f@szból fogod tudni a plomba miatt, hogy mit tettek a gépbe ???
Ezért hoztam fel poénnak az IBM -et, mert ott jó eséllyel az van benne, amit írnak.
A sufnituning pedig sok kis boltra is értendő; olvass a neten, hogy Pistikét hányszor k.rták át a palánkon azzal a szöveggel, hogy 2.4 -es P4 -et vett, holott Celeron van benne.
Honnan tudod a pecsét miatt, hogy milyen tápot raktak bele ???
Kértél 400W -ost, és kaptál 400W PMPO -t.
Annyira lesz kihegyezve, hogy az 1 év 1 hónapos gép fog elfüstölni; onnantól pedig szopacs van.
Volt olyan is, hogy a 2.4 -es gép egy tuningolt 2.0 -s volt. Pl.
Mellesleg amikor a papírra az van írva, hogy komplett konfiguráció, akkor te már süketelhetsz, hogy nem Maxtort kértél, hanem SeaGate -et, nem 9800SE -t, hanem 9800Pro -t, nem LG DVD -t, hanem Pio -t.
Ha meg nem tetszik, akkor b@sznak visszaadni a foglalót, vagy feljelenthetnek (nem szokás, de nem olvasod el a papírt, amit aláírattatnak veled, ugye ???).
Merthogy foglaló és előleg...
Aztán ha bíróságra mész, akkor összedobják azt, amit kértél, te meg a bíróság előtt is sz@psz a perköltséggel, aztán meg rádverik a 'jó hírnévhez fűződő jogokat'.
Ezerszer jobban jársz, ha magadnak rakod össze, vagy rakatod össze.
Tudod, hogy mi kell bele, mi mivel kompatibilis.
939 -re nem teszel Socket370 hűtőt, dual channelbe 256+128 ramot, 300W -os JNC -t.
Persze nem a cégek Word -ös gépeiről beszélek; azokat húzzák csak le nyugodtan.
És (mivel cyber-világ van) akkor idővel a Pistike gépe sem a Tecsóból lesz, hanem összebűvöli magának, s rájön :
Ugyanannyiból ütős gép is kijön, és még marad csokira is.
Ezt most vagy megérted - vagy nem.