HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#241 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 09. 07:58

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
....gazemberek tudatosan építve a magyar lakossag alacsonyfokú internet-penetrációjára milyen arcátlan módon tévesztik meg és károsítják meg azokat, akik kiszolgáltatottak azon okból, hogy információ-hiánnyal küzködnek....[/quote]

Ezt ne. Nekem is sokáig nem volt netem, mégis valamennyire tájékozott voltam. Lehet venni szakirányú újságokat, ezekhez nem kell feltétlen internet.

#242 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 09. 08:00

idézet:
Ezt írta Jano:
....Kis hozzáértéssel sokkal jobb gépet lehet összerakni kevesebb pénzből. Support meg dupla 0. Ez van, úgy látszik ez a jövő
:(
[/quote]

Ez nem feltétlen a jövő, elég szépszámban vannak még számtech üzletek, ahol valóban vehetsz jobbat olcsóbban. Support meg....

#243 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 09. 10:31

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Tesco és egyebek.

További szörnyű dolog az, hogy nagyon meg kell nézned mit veszel, mert jó eséllyel minden 3. nyúlásra _lejárt_szavatosságú_élelmiszert_ fogsz a kezedben.

[/quote]

Ez bűncselekmény, de sajna nagy ívben tesznek a törvényre. Sőt van amikor leértékelt áruként már lejárt fogyaszhatóságú terméket forgalmaznak. Fel is lehetne függeszteni érte a bolt működési engedélyét.

Élelmiszernél két illetve három kategória van.

Fogyaszhatósági idővel forgalomba hozott élelmiszer:

Ezek általában max 40 napig és szigorú kritériumokhoz pl.: hűtéshez kötött tárolást igényel. Hányszor tapasztaltam azt a tescoban hogy bár a hűtőpult max teljesítménnyel üzemelt az árú mégis langyos volt.
A fogyaszthatósági idő lejártával az élelmiszer nem forgalmazható.

Minőségét megőrzi:xxxx

Ezek általában konzerv, prezerv és társai aminek lejárati ideje kedvező laborviszgálat esetén 1 alkalommal meghoszabbítható, de az jelezni kell a terméken.

Minőségét korlátlan ideig megőrzi. Pl.: Cukor, szesz, borok és pálinkák stb. De ezek se forgalmazható ha termék tulejdonságaitól eltérő elváltozást mutatnak. Pl: elfolyósodott összetapadt cukor, hibás bor stb.

Most nem akarom bemásolni az teljes élemiszertörvényt és az állatEÜ szabályzatot és modosításait mert kifeküdne a HWSW szervere.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#244 Felhasználó inaktív   Noiseless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 09. 17:02

Kép Ez így van! Én szóltam is a Tesco-ban, hogy lejárt a joghurt, erre az eladócsaj úgy nézett rám, mintha a családját nyírtam volna ki...minimum Kép
Azóta az osánba járunk :D
"Angyalom, sok erényem biztos nincs, de diszkrét az vagyok..."

#245 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 12. 03:57

idézet:
Black írta - nekem:
Kicsit egysíkú látásmód... [/quote]
idézet:
Aztán pedig LameXpert - Supposed Former Infatuation Junkienak (SFIJ, ok?):
Kicsit egyoldalú vagy és túlzó... [/quote]
Szóval osztjuk egymást rendesen :D
És a véleményem még mindig nem változott:
Nem kellene a vásárlókat lenézni!
1. A vásárlók nagy része tudatában van a tescozás (értsd: hipermarketezés) veszélyeinek, hátrányainak. De az előnyeinek is. És dönt.
2. Nem dönt. Mert nem érdekli és egyszerűen csak besétál a reklámra hallgatva. De ettől még számítógépet nem feltétlenül vesz ott, ugyanis úton-útfélen azt hallhatja, hogy az ilyesmit nem ott. Szóval szerintem komolyan csökkenő számban vannak azok a katonatársak, akik nem hallgatnak az okos szóra.

Magánvéleményként még azt is hozzátenném, hogy az információs társ. úgy is éreztetheti hatását, ha mindenki szomszédságában van valaki, aki a konyhaasztalán berhelgeti az ismerősök PC-it. Vagyis tud tanácsot adni, sőt, ki is kérik a véleményét.
:confused: SFIJ! Egyébként épp ez az:
1. Miért baj az, ha valaki nem érdeklődik elvakultan a vertekszek, séderek, herzek, magfeszültségek és soros ata iránt? Attól még hasznos tagja lehet az inf. társnak, ha kattintgat és képzi magát, csak mondjuk a szakmájában.
2. Miért jó az, hogy afelé tendálunk, hogy PC-t épít mindenki, az is, aki csak egy darabot akar? Autót is lehet a garázsban titokban, de mennyivel egyszerűbb egy megbízható kereskedőhöz fordulni! Ha 500e-s cuccot raksz össze, az a Te hobbid, attól még másnak pont megfelelő lehet a 150e-s is.

Az utóbbi két pont már kicsit a MACintosh vs. PC irányába húz, vagyis off. Ezért bocs. De a vásárlási szokásokhoz kapcsolódik: ha 15 évvel ezelőtt műanyag füzetborítót vettél, akkor otthon forrasztgathattad a szabvány füzetek méreteihez. Ma viszont megveszed és jó eséllyel passzol. Ha most PC-t raksz a bevásárlókocsidba, akkor... 2013-ra talán letisztul a piac, vagyis hazaviszed, bedugod, és játszol, klikkelsz, nyomtatsz.

Uff,
MACkay
;)

#246 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 12. 08:16

idézet:
Ezt írta mckay:

1. A vásárlók nagy része tudatában van a tescozás (értsd: hipermarketezés) veszélyeinek, hátrányainak. De az előnyeinek is. És dönt.
2. Nem dönt. Mert nem érdekli és egyszerűen csak besétál a reklámra hallgatva....
[/quote]

Bocsi, mckay, én csak arra értettem, amit dőlttel (így :) ) kiemeltem, tehát a "hwsw-s így meg úgy" stb. Arra akartam utalni vele, hogy nem kell HWSW-t olvasni ahhoz, hogy valaki "képben legyen".
A többivel (mármint amit most írtál) egyetértek. ;)

#247 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 12. 14:33

idézet:
Ezt írta [Black]:

Bocsi, mckay, én csak arra értettem, amit dőlttel (így :) ) kiemeltem, tehát a "hwsw-s így meg úgy" stb. Arra akartam utalni vele, hogy nem kell HWSW-t olvasni ahhoz, hogy valaki "képben legyen".
A többivel (mármint amit most írtál) egyetértek. ;)
[/quote]

:cool:
Akkor mindketten sirályok vagyunk...
És evvel lehet, hogy ki is halt a topic?...
:eek:

#248 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 03. 12. 15:29

idézet:
Ezt írta mckay:
......
......
[/quote]

Sőt, megmenteni sem.

Egyetértünk :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#249 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 01:00

idézet:
Ezt írta mckay:

2. Nem dönt. Mert nem érdekli és egyszerűen csak besétál a reklámra hallgatva. De ettől még számítógépet nem feltétlenül vesz ott, ugyanis úton-útfélen azt hallhatja, hogy az ilyesmit nem ott. Szóval szerintem komolyan csökkenő számban vannak azok a katonatársak, akik nem hallgatnak az okos szóra.

Magánvéleményként még azt is hozzátenném, hogy az információs társ. úgy is éreztetheti hatását, ha mindenki szomszédságában van valaki, aki a konyhaasztalán berhelgeti az ismerősök PC-it. Vagyis tud tanácsot adni, sőt, ki is kérik a véleményét.
:confused: SFIJ! Egyébként épp ez az:
1. Miért baj az, ha valaki nem érdeklődik elvakultan a vertekszek, séderek, herzek, magfeszültségek és soros ata iránt? Attól még hasznos tagja lehet az inf. társnak, ha kattintgat és képzi magát, csak mondjuk a szakmájában.
2. Miért jó az, hogy afelé tendálunk, hogy PC-t épít mindenki, az is, aki csak egy darabot akar? Autót is lehet a garázsban titokban, de mennyivel egyszerűbb egy megbízható kereskedőhöz fordulni! Ha 500e-s cuccot raksz össze, az a Te hobbid, attól még másnak pont megfelelő lehet a 150e-s is.

Az utóbbi két pont már kicsit a MACintosh vs. PC irányába húz, vagyis off. Ezért bocs. De a vásárlási szokásokhoz kapcsolódik: ha 15 évvel ezelőtt műanyag füzetborítót vettél, akkor otthon forrasztgathattad a szabvány füzetek méreteihez. Ma viszont megveszed és jó eséllyel passzol. Ha most PC-t raksz a bevásárlókocsidba, akkor... 2013-ra talán letisztul a piac, vagyis hazaviszed, bedugod, és játszol, klikkelsz, nyomtatsz.
Uff,
MACkay
;)
[/quote]

mckay, erősen félreértetted a mondanivalómat. ha jól megfigyeled szándékosan nem szűkítettem le a kérdéskör a PC alkatrészekre, igy ha úgy tetszik, a hüvelyi pesszáriumot is behelyettesítheted... :D
De akkor hozok egy klasszikus példát:
2 évszázaddal ezelőtt történt, hogy Rotschildnak már volt szikratávírója, míg másoknak meg nem. Rotschild megkapta az infot arról, hogy Párizsban gáz van és ezért még a Londonban is bekövetkező krach előtt 6 órával értéken tudott megszabadulni bizonyos francia érdekeltségektől.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#250 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 08:05

idézet:
Ezt írta mckay:
Akkor mindketten sirályok vagyunk...[/quote]

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Egyetértünk :)[/quote]

Úgy látom hárman lettünk.... :D ;)

#251 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 16. 19:19

Üdv

Visszatérve a Rotschild dologra. Az információ = HATALOM (ami a pénzből is fakad :D)

Üdv
a macska ;)

[ 2003. március 16.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#252 Felhasználó inaktív   A-Tom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 17:20

Itt az a gond, hogy a prolik azért veszik a szart mert nincs másra pénzük, a burzsujok meg azért mert nem értenek hozzá, és nem is érdeklik, hiszen ha bedöglik, vesznek egy másik szart.
És mivel kevés a köztes ember, aki érti is hogy mit kell venni, ezért hülye lesz az eladó nem beszerezni a gagyi cuccokat. Ezért van hogy nem lehet jó cuccokat venni, vagy csak drágán, és ezért van, hogy ha bemész egy üzletbe hogy gépet akarsz venni, akkor rádtukmálnak egy nagy szart.
És nem feltétlenül igaz, hogy a szar cuccokat olcsóbb gyártani mint a jókat, se az hogy csak a nagy márkák a jók.

ÜZLETPOLITIKA

#253 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 21. 06:38

nem tesco ugyan, de ügyes

http://www.szanalmas...lords/akcio.jpg

[ 2003. március 21.: Brokkoli szerkesztette a hozzászólást ]

#254 Felhasználó inaktív   TCs da LaMa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 21. 08:51

idézet:
Ezt írta Brokkoli:

[ 2003. március 21.: Brokkoli szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Asszem a multkori Fabry showban lattam, egy uj csomagolasu sport szeletet, ami szinten 10%-os akcioval volt hirdetve... meg egy normalisat. Nos az uj csomagolasunak a csomagolasa tenyleg nagyobb volt, kb 10%-al de a csoki az ugyanakkora maradt mint a masik :) Biztos a csomagologepet egyszerubb volt atallitani hogy kesobb vagja le a foliat, mint a csoki meretezot atprogramozni :)

Udv, TCs
--== Ez itt egy TESCO Gazdasagos alairas ==--
"We can make it better, stronger, faster. We have the technology. We have the magic"

#255 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 21. 09:22

idézet:
Ezt írta Brokkoli:
....
[/quote]

Miért, itt a fórumon nem látod nap mint nap a vizuális tuningot? :)

(és elfelejted, hogy ott a tíz százalék, hogy annyi árat nem emeltek :) )
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#256 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 25. 18:24

Nah pár hónapja történt, hogy megláttam a Kaposvári Tesco polcain az "X-wing Alliences" című játékot ami nagy kedvencem éshát 2900 Ft-t megért volna, hogy meglegyen legálisan is. Ugye két árazás volt, egy 12900-as "PC ÚJDONSÁG" és egy "RÉGI JÁTÉKOK" címen ami 2900 Ft volt...namost nagyot néztem amikor 12900at csengetett a kasszagép a vásárlás végén...mentem oda reklamálni, hogy miért is kerül 12900-ba egy 99 közepén kiadott játék! Erre mondták, hogy miért nem néztem meg jobban, hogy hova van rakva meghát Ők honnan tudják, hogy mikor jelent meg???...nah ekkor visszakértem a pénzem és megvettem máshonnan jóval olcsóbban. Hát a pofám leszakad, hogy egy 4 éves játékot Pc Újdonság néven kimernek adni...bahhh...eddíg sem vásárotlam ott semmi számtech cuccot, de azóta egyszer nemvoltam bent. Nemmintha sok pénzt dobnék be az ottani perselybe, de legalább én nem idegeskedem a milliós tömegben.
2-ik problema: Vod@ bolt: Ott az XY mobil amit megakarok venni, erre az eladó nő: nincs olyanunk, ami van azmár elvan adva...hát grrr...ott a doboz, akkor aszondom nemkell nekem XY csak az ami abban a dobozban van...mondjuk 200 métert kelett kb gyalogolnom a plázáig és ott normális kiszolgálás melett megvehettem a mobilt...Testo suxx.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#257 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 25. 18:46

Én a Tescoban egy dolgot veszek mindig, rigolyásan ragaszkodva hozzá, mikor Pesten járok: Tesco Gazdaságos Majonézt.
Mert finom, olcsó, sok van benne.
Javaslom minden függőnek, pc-s cuccot meg vegyetek máshol :)

#258 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 04:11

Picit OFF:

Nem Tesco, hanem AUC**N. Haverral lássuk, hogy a 80-as DATACE CD 161 FT/db. Mind2en vettünk 10 DB-ot, de gondoltuk, ha már van, akkor nem fogunk össze egy köteggel, hanem kihozzuk a 10 DB-os dobozzal (egyértelmű). Hoztunk mást is, ezért csak otthon tünt fel, hogy a 10 db CD-t vettünk 161 forintért és nem darabját. :D
CD tok és doboz elő, és az derült ki, hogy mind2őn ugyanaz a vonalkód. A márkásabb cuccokon ez különbözik, vagyis darabra, vagy csomagra vonatkozik.
Másnap rohantunk vissza, de már csak 8 DB CD volt kipakolva a polcra.

A másik CD-s dolog is ebben az supermarketben az egyik kis üzletben volt, ahol a srác összekeverte a CD-R és CD-RW dobozait. 1650 HUF-ért vettünk 10 db 80-as CD-RW lemezt, aminek az ára 2460 HUF lett volna. :D

#259 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 06:59

idézet:
Ezt írta mumtaz:
....a 10 db CD-t vettünk 161 forintért és nem darabját. :D
CD tok és doboz elő, és az derült ki, hogy mind2őn ugyanaz a vonalkód....
[/quote]

Ebben csak az az érdekes, hogy kasszánál általában megbontják a csomagolást, és kivesznek egy darab cd-t, annak húzzák be a vonalkódját majd *10.

#260 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 28. 07:37

idézet:
Picit OFF:
.......A másik CD-s dolog is ebben az supermarketben az egyik kis üzletben volt, ahol a srác összekeverte a CD-R és CD-RW dobozait. 1650 HUF-ért vettünk 10 db 80-as CD-RW lemezt, aminek az ára 2460 HUF lett volna. :D
[/quote]

Csak elgondolom - mert persze nincs ilyen - a fordított esetbeli anyázást ugyanebben a témakörben eggyel arrébb levő topicban.....
¤

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.