HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2861 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 10:19

Szerintetek a Tesco gazdaságos mézbe kevernek pl. kínai mézet?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2862 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 10:36

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 10:19

Szerintetek a Tesco gazdaságos mézbe kevernek pl. kínai mézet?

Valami gazdasági lapban olvastam, hogy ezeknek a cuccoknak alapban nem sok köze van a mézhez, oszt pld. a Gazdaságos akácméz feliratú cuccban mindenféle Afrikábanb őshonos polleneket találtak, ahol pedig akácfa nincsen, így máris borul az egyenlet, hogy az biza akácméz.

Részemről lemegyek a piacra, mert hiába vagyok nagy multimániás, azért savanyúságot/zöldséget/mézet ott még rosszat nem kaptam.
Make love not Wor.

#2863 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 15:34

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 18:32

... ééééés beindult a TESCO-turizmus ;)

nem olyan nagy turizmus ez  ;) szoktunk járni az egribe is meg a gyöngyösibe is ha pesten van dolgom
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2864 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 10:36

Valami gazdasági lapban olvastam, hogy ezeknek a cuccoknak alapban nem sok köze van a mézhez, oszt pld. a Gazdaságos akácméz feliratú cuccban mindenféle Afrikábanb őshonos polleneket találtak, ahol pedig akácfa nincsen, így máris borul az egyenlet, hogy az biza akácméz.

Részemről lemegyek a piacra, mert hiába vagyok nagy multimániás, azért savanyúságot/zöldséget/mézet ott még rosszat nem kaptam.

Szerencsére még csak 1x vettünk. És Tesco virágmézet. Teába jó, elmegy. :) Talán nem halok bele.

Csak kérdés, hogy a többi "márkás" mézben mennyi abszolút nem itthonról származó van?

És a többi Tesco-s gazdaságos cuccban, amit magyarnak mondanak...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2865 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 18:19

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 16:12

Csak kérdés, hogy a többi "márkás" mézben mennyi abszolút nem itthonról származó van?

Miért kell "márkás" mézet venni? :) Kimész Józsi (Pésta, Sanyi, Imre, etcetera) bácsihoz a piacra, egy üveg jobb borért cserébe még a kaptárat is megmutatja, ahol a mézed készült. (hijnye, nem hittem volna, hogy a mézből is visszatérő téma lesz :nevet:

Idézet

És a többi Tesco-s gazdaságos cuccban, amit magyarnak mondanak...

Meg kell nézni a gyártóját. Ha magyar cég gyártja, akkor biztosan magyar, vagy legalábbis nem kevésbé magyar, mint az adott cég többi terméke. Lásd: TG háztartási keksz és társai.

#2866 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 18:29

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 1:54

Mellébeszélsz és álszenteskedsz. ;) Igen az ember alapból ilyen természetű, nem a saját maga ellensége, ha valami jót kínálnak, akkor hajlamos elfogadni. Ha azt hiszed, hogy külföldön mindenhol becsületes emberek vannak, akik nem használják ki a jó lehetőségeket, még ha az nem is teljesen legális, akkor tévedsz.
Én is vettem pl itt a bolhán pár cuccot olcsóbban mint a bolti ár, és bizony nem kaptam számlát. Akkor most becstelen vagyok?

Nem érted. Kisgyerek korom óta elég sok időt voltam Németországban, ahol akkor is és ma is a 'Leben und leben lassen' a fő vezérmotívum.
Én azt érzem, akárhányszor kint vagyok, hogy olyan emberek vesznek körül, akik nem tennének keresztbe nekem, csak azért, hogy nekik jobb legyen. Ugyanezt érzem itthon is a Keszthely környéki kis faluban, ahol nyaralóm van. Csak itt Pesten érzem azt, hogy bárki teljes nyugodtsággal ráállna a másik fejére, hogy ő magasabb legyen, akkor is, ha az alattalevő belefullad a szarba.
Valahogy nagyon elmúlt a pestiek lelkiismerete.

Ma, talán 1 órája kanyarodtam (volna) ki a Kerepesi úti nagy Kaisers parkolójából balra a Keresztúri útra, hogy utána egy ismételt balossal a Kerepesin hazajöjjek. A Keresztúrin végig állt kifelé menő (belső) sáv ( a külső haladt folyamatosan), tehát esélytelen vagyok, hogy áthatoljak rajtuk addig, amíg meg nem mozdul a belső sor, de már jelezte egy kedves hölgyvezető, hogy majd menjek nyugodtan, ha tudok. Addig nem kanyarodok ki, hogy legalább az egyenesen menő sáv hadd tudjon haladni, másokat ne akadályozzak legalább én az autómmal.
Beáll mögém egy sötétszürke 156-os Alfa, majd 2-3 mp-nyi(!) várakozás után tolat, kikerül és beáll elém. Abszolút nem zavarta, hogy ezzel lezárta a keresztbe menő forgalmat, haladni ő sem tud, de előrébb van!!!

Érted nagyjából, mire gondolok?
Gondolkoztál már ma?

#2867 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 18:44

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 19:29

Nem érted. Kisgyerek korom óta elég sok időt voltam Németországban, ahol akkor is és ma is a 'Leben und leben lassen' a fő vezérmotívum.
Én azt érzem, akárhányszor kint vagyok, hogy olyan emberek vesznek körül, akik nem tennének keresztbe nekem, csak azért, hogy nekik jobb legyen. Ugyanezt érzem itthon is a Keszthely környéki kis faluban, ahol nyaralóm van. Csak itt Pesten érzem azt, hogy bárki teljes nyugodtsággal ráállna a másik fejére, hogy ő magasabb legyen, akkor is, ha az alattalevő belefullad a szarba.

Ma, talán 1 órája kanyarodtam (volna) ki a Kerepesi úti nagy Kaisers parkolójából balra a Keresztúri útra, hogy utána egy ismételt balossal a Kerepesin hazajöjjek. A Keresztúrin végig állt kifelé menő (belső) sáv ( a külső haladt folyamatosan), tehát esélytelen vagyok, hogy áthatoljak rajtuk addig, amíg meg nem mozdul a belső sor, de már jelezte egy kedves hölgyvezető, hogy majd menjek nyugodtan, ha tudok. Addig nem kanyarodok ki, hogy legalább az egyenesen menő sáv hadd tudjon haladni, másokat ne akadályozzak legalább én az autómmal.
Beáll mögém egy sötétszürke 156-os Alfa, majd 2-3 mp-nyi(!) várakozás után tolat, kikerül és beáll elém. Abszolút nem zavarta, hogy ezzel lezárta a keresztbe menő forgalmat, haladni ő sem tud, de előrébb van!!!

Macika: ez egy több évtizedek alatt ránk erőltetett "közgazdász-politológus-bölcsész" magatartás- és gondolkodásforma.

Közgazdász, politológus, bölcsész: ezek kódolt megnevezések. A politizálós flame elkerülése érdekében.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2868 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 19:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 18:29

Ez világos, de nem pont erről volt szó, ez inkább illem kérdése. A telefonkártyás példát Te írtad, és az inkább egy kis csalás, amit ott is ugyanúgy kihasználtak volna, ha felkínálod a lehetőséget.

#2869 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 23:19

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 18:44

Macika: ez egy több évtizedek alatt ránk erőltetett "közgazdász-politológus-bölcsész" magatartás- és gondolkodásforma.

Közgazdász, politológus, bölcsész: ezek kódolt megnevezések. A politizálós flame elkerülése érdekében.

Na de b...ák meg,ezen kéne változtatni!!!
Mert lassan élhetetlen lesz Magyarország!!!
Komolyan mondom, lassan joban érzem magam külföldön (ahol pedig a nyelvi nehézségek igazán nem kedveznek!), mint itthon a saját lakásomban.
Hogy lehet ilyen nagy alapossággal elszarni mások életét? És főleg milyen jogon?
Gondolkoztál már ma?

#2870 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 23:30

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 19:01

Ez világos, de nem pont erről volt szó, ez inkább illem kérdése. A telefonkártyás példát Te írtad, és az inkább egy kis csalás, amit ott is ugyanúgy kihasználtak volna, ha felkínálod a lehetőséget.

A telefonkártya-csalás lehetőségét senki nem kínálta fel a magyaroknak.
És ahogyan nem nagyon találkozni a német városokban bliccelő tömegközlekedőkkel, úgy - merem állítani - a buherált telefonkártyára se lett volna piac.

Nehéz ezt innen, a korrupció, a megvesztegetés, az ügyeskedés köztársaságából nézve elhinni, belátom.
Ennek ellenére nagyon rosszul esik, hogy ennyire hihetetlen az, amit tapasztalatokkal alátámasztva leírok.

De jó, rákérdezek.
Ha a németeknél és a franciáknál működött előtte 5 évig, nálunk meg fél even belül megbukott, akkor az tényleg azt jelenti, hogy álszent vagyok???
Ha kint is olyan hitvány emberek élnének, akik a becsületes és jól megfizetett munka helyett az ügyeskedést választják, akkor igen. Hogy nem így történt mégsem, akkor az talán mégis azt jelenti, hogy nekem volt igazam, nem?

Mellesleg az autós példám kicsit sem az illemről szólt. Hanem a másik abszolút leszarásáról, semmibe vételéről és az EGO elsőrendűségéről. És itt nem az fáj, hogy engem kikerült, hanem hogy abszolút nem érdekelte, hogy miatta, a türelmetlensége, agyatlansága miatt dugult be kb. 20 autós, úgy, hogy a vége a kereszteződésben maradt, ami balesetveszélyes.
Gondolkoztál már ma?

#2871 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 14. 00:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 23:19

Komolyan mondom, lassan joban érzem magam külföldön (ahol pedig a nyelvi nehézségek igazán nem kedveznek!), mint itthon a saját lakásomban.

Ez így van... Kollégám már lelépett külföldre, de lassan faszom tele van nekem is, mert szemetet kibasszák az emeletről ide a panel elé, reggelre sörösdoboz hegyek, HÉV megálló tele cigivel. Mikor beszóltam, hogy csak nem kellene, akkor meg majdnem lerúgták a vesémet.

Bassza meg. Mind.
Make love not Wor.

#2872 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 00:56

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 23:19

Na de b...ák meg,ezen kéne változtatni!!!
Hogy lehet ilyen nagy alapossággal elszarni mások életét? És főleg milyen jogon?

Hát változtass rajta.
Itt élsz. Ki tart vissza?
Wherever you go, go with all your heart.

#2873 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 02:31

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 0:56

Hát változtass rajta.
Itt élsz. Ki tart vissza?

Próbálok változtatni a magam módján.

De akkor jönnek olyanok, akiknek az igényeik addig terjednek, hogy megfelel az itthoni állapot is és cinikusan írogatnak...
Gondolkoztál már ma?

#2874 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 14. 02:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 2:31

De akkor jönnek olyanok, akiknek az igényeik addig terjednek, hogy megfelel az itthoni állapot is és cinikusan írogatnak...

Aztán a szerepek felcserélődnek, ha a rendőrség kerül szóba... érdekes :).

#2875 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 07:40

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 2:52

Aztán a szerepek felcserélődnek, ha a rendőrség kerül szóba... érdekes :).

Általában érteni szoktam, amit postolsz. Ez most nincs így. Segítenél?
Gondolkoztál már ma?

#2876 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 08:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 0:00

Ez így van... Kollégám már lelépett külföldre, de lassan faszom tele van nekem is, mert szemetet kibasszák az emeletről ide a panel elé, reggelre sörösdoboz hegyek, HÉV megálló tele cigivel. Mikor beszóltam, hogy csak nem kellene, akkor meg majdnem lerúgták a vesémet.

Nesze, a nagy liberalizmus. A fővárosban meg aztán pláne, ott tényleg mindent szabad.

#2877 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 08:21

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 7:40

Gondolom, arra célzott, hogy aztán, amikor baleset történik (vagy egyéb úton szóba jön a rendőrség), akkor hirtelen mindenki törvénytisztelő állampolgárrá vedlik, és mutogat a másikra, hogy ő volt, ő volt :)

#2878 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 09:18

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 8:21

Gondolom, arra célzott, hogy aztán, amikor baleset történik (vagy egyéb úton szóba jön a rendőrség), akkor hirtelen mindenki törvénytisztelő állampolgárrá vedlik, és mutogat a másikra, hogy ő volt, ő volt :)

Arra, hogy van aki mindent megtesz, hogy elérje célját, akár törvénytelenül is, de amikor neki lenne a rendörségre szüksége akkor veri a mellét, hogy rajta márpedig segítsenek.

#2879 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 10:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 7:40

Szerintem úgy értette, hogy amikor a kacat rendőrségünk kerül szóba, akkor Te leszel az aki igényszintjének megfelel (mármint a rendőrség), és kardoskodik mellette, pedig szar az egész.

#2880 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 10:51

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 23:30

A telefonkártya-csalás lehetőségét senki nem kínálta fel a magyaroknak.
És ahogyan nem nagyon találkozni a német városokban bliccelő tömegközlekedőkkel, úgy - merem állítani - a buherált telefonkártyára se lett volna piac.

Nehéz ezt innen, a korrupció, a megvesztegetés, az ügyeskedés köztársaságából nézve elhinni, belátom.
Ennek ellenére nagyon rosszul esik, hogy ennyire hihetetlen az, amit tapasztalatokkal alátámasztva leírok.

De jó, rákérdezek.
Ha a németeknél és a franciáknál működött előtte 5 évig, nálunk meg fél even belül megbukott, akkor az tényleg azt jelenti, hogy álszent vagyok???
Ha kint is olyan hitvány emberek élnének, akik a becsületes és jól megfizetett munka helyett az ügyeskedést választják, akkor igen. Hogy nem így történt mégsem, akkor az talán mégis azt jelenti, hogy nekem volt igazam, nem?

Mellesleg az autós példám kicsit sem az illemről szólt. Hanem a másik abszolút leszarásáról, semmibe vételéről és az EGO elsőrendűségéről. És itt nem az fáj, hogy engem kikerült, hanem hogy abszolút nem érdekelte, hogy miatta, a türelmetlensége, agyatlansága miatt dugult be kb. 20 autós, úgy, hogy a vége a kereszteződésben maradt, ami balesetveszélyes.

Tehét ha most odavinnél egy mobil kártyát egy némethez, hogy annyit beszélhet amennyit akar, akkor megbotránkozna és elküldene melegebbre.
A bliccelésre nem tudok mit írni, úgylátszik a németek talpig becsületesek, mert itt Svédországban pl szoktak bliccelni. Ahol nem bliccel senki, az is csak azért van, mert nincs rá lehetőség, ugyanis csak elől lehet felszállni és a sofőr lát midnent.
Nem akarlak meggyőzni. Végre felnyílt a szemem és látom, hogy mindenhol becsületes emberek élnek a világon, csak Magyarországon nem.
Az autós példa akkor se passzol a képbe, ha a leszarásról szól, mert arról se volt szó, hanem ikizárólag az ügyeskedésről.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.