HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 02. 21:02

Mármegint se jó a kékhal!  :mad: Váltson online árlistára mint az egyik legnagyobb számtech árlista! Unom már, hogy örök hiánycikk! Ez már több mint 1 év!  :down: Ma délutánkor is telefonált neki, legközelebb csak a kedvem szerint bemegyek hogy mid van? És ide a lóvé...  :]  :fuck:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#182 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 13:53

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 14:55

Garanciális ügyintézéskor már eleve csak a vevők kis részével találkozol, ezen kis rész adott (feltehetőleg megint csak kisebbik) része megpróbál trükközni, csalni. Szóval egy kis rész része semmiképpen nem az egész halmaz nagy része. Stimmt?

A csempészett cuccok meg a nagykerárközeli árak mennyiben vannak összefüggésben a vevők csalásával, vagy nem csalásával?

Akkor van a gond, mikor olyan cuccod van, ami nálad produkálja a hibát (most vegyük azt, hogy nem inkompatibilitás van), de 1000%, hogy amikor visszaviszed, lesz egy olyan gép, amiben flottul megy; ha nincs szerencséd, még kapsz egy hibátlan termék bevizsgálása c. számlát is.
Ilyenkor vagy kivágod a kukába a témát és elfogadod, hogy olcsóért leginkább szart kapsz, vagy előveszel egy 'céleszközt' és külsérelmi nyom nélkül csinálsz hulla készüléket, ami meg sem nyikkan.

EU után egyébként hogy lehet csempészni? Tudtommal már nem lehet ki-be léptetni a cumót és mwst-t visszaigényelni, meg hasonlók.

#183 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 04. 20:02

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 12:53

EU után egyébként hogy lehet csempészni? Tudtommal már nem lehet ki-be léptetni a cumót és mwst-t visszaigényelni, meg hasonlók.

Taiwan EUban van?
Make love not Wor.

#184 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 20:09

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 12:55

Garanciális ügyintézéskor már eleve csak a vevők kis részével találkozol, ezen kis rész adott (feltehetőleg megint csak kisebbik) része megpróbál trükközni, csalni. Szóval egy kis rész része semmiképpen nem az egész halmaz nagy része. Stimmt?

A csempészett cuccok meg a nagykerárközeli árak mennyiben vannak összefüggésben a vevők csalásával, vagy nem csalásával?

Garanciális ügyintézés címszó alatt pár évet lehúztam servicében, tehát az összes nyűgös vevővel találkoztam a napi kényelmes 8-ban. Azóta meg csak kavarok a környékükön és figyelek. Most nagykerek felé is járok, valamint maszekban folytatom az adokveszeket. Service mellett meg bolti eladó voltam, innen vázoltam fel, hogy az Abit fos alaplapokat gyártott, meg a Yamaha 4416/6416 CDírója egy köpet volt, mert majdnem mind visszajött gariban. Sony CDU48 szintén. De aki mondjuk minden cuccár visszahozta a 10-11. hónapban, széttárva a kezét, hogy "elromlott", nahh annak adtam volna bézbólütőt, de nem tehettük. Garanciális szervizelések nagy százaléka emberi hülyeség, másik nagy százaléke a cseréljük gyorsan újabbra verzió... Mert érdekes, mióta maszekolok, és nem árulok Acorpot, valamint megválogatom a vevőimat, azóta nem romlik el semmi. Csempészett cuccot meg arra értem, hogy a kereskedők szépen kicsinálták a piacot meg egymást. Aki rendesen hozza be a cuccost, beépíti az árba egy korrekt árrést, amivel aztán fedezi a garanciális bukásait is, azt jól lealázzák a kisebb árakkal, T. Vevő meg nem bizti, hogy a drágább helyre megy. Nagyker erre utcára kezdett árulni egy csomó helyen, így kiskerek minimál árréssel sakkozhatnak.
Make love not Wor.

#185 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 21:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 21:09

Garanciális ügyintézés címszó alatt pár évet lehúztam servicében, tehát az összes nyűgös vevővel találkoztam a napi kényelmes 8-ban. Azóta meg csak kavarok a környékükön és figyelek. Most nagykerek felé is járok, valamint maszekban folytatom az adokveszeket. Service mellett meg bolti eladó voltam, innen vázoltam fel, hogy az Abit fos alaplapokat gyártott, meg a Yamaha 4416/6416 CDírója egy köpet volt, mert majdnem mind visszajött gariban. Sony CDU48 szintén. De aki mondjuk minden cuccár visszahozta a 10-11. hónapban, széttárva a kezét, hogy "elromlott", nahh annak adtam volna bézbólütőt, de nem tehettük. Garanciális szervizelések nagy százaléka emberi hülyeség, másik nagy százaléke a cseréljük gyorsan újabbra verzió... Mert érdekes, mióta maszekolok, és nem árulok Acorpot, valamint megválogatom a vevőimat, azóta nem romlik el semmi. Csempészett cuccot meg arra értem, hogy a kereskedők szépen kicsinálták a piacot meg egymást. Aki rendesen hozza be a cuccost, beépíti az árba egy korrekt árrést, amivel aztán fedezi a garanciális bukásait is, azt jól lealázzák a kisebb árakkal, T. Vevő meg nem bizti, hogy a drágább helyre megy. Nagyker erre utcára kezdett árulni egy csomó helyen, így kiskerek minimál árréssel sakkozhatnak.

Ez mind szép és jó. De azt nem támasztottad vele alá, amit korábban állítottál, és érdemben nem válaszoltál az én állításomra sem.

(Ja, és Yamaha 6416-os CD-íróm vagy öt év után ment nyugdíjba, akkor már tényleg volt néhány rontott CD-je :))
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#186 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 22:36

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 20:45

Ez mind szép és jó. De azt nem támasztottad vele alá, amit korábban állítottál, és érdemben nem válaszoltál az én állításomra sem.

(Ja, és Yamaha 6416-os CD-íróm vagy öt év után ment nyugdíjba, akkor már tényleg volt néhány rontott CD-je :))

Konkrétan mire? Mert az ország összes garis problémáját természetesen nem ismerhetem byte pontosan, de egy adott bolt kb. 3 éves termését igen. Ez ugyanúgy statisztika, mint a Yamahád, hogy fórumon nem bírtam mondani, hogy ez egy köpet szar, mert volt itt pár olyan ember, akinek ugyanígy működött, és egekig magasztalta. Mi meg csak azt láttuk, hogy szinte mind visszajön 1 éven belül. Pár százalék kivétel. Innentől próbáld meg elmesélni annak a pár százaléknal a gazdájának, hogy az a termék egy szar, és vegyen Teac-et, meg Plextort. Közben láttunk elromlott Plextort is, meséld el a srácnak, hogy 2000 környékén ez volt a legtutibb CDíró. Meg a BTC.
Make love not Wor.

#187 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 13:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 23:36

Konkrétan mire? Mert az ország összes garis problémáját természetesen nem ismerhetem byte pontosan, de egy adott bolt kb. 3 éves termését igen. Ez ugyanúgy statisztika, mint a Yamahád, hogy fórumon nem bírtam mondani, hogy ez egy köpet szar, mert volt itt pár olyan ember, akinek ugyanígy működött, és egekig magasztalta. Mi meg csak azt láttuk, hogy szinte mind visszajön 1 éven belül. Pár százalék kivétel. Innentől próbáld meg elmesélni annak a pár százaléknal a gazdájának, hogy az a termék egy szar, és vegyen Teac-et, meg Plextort. Közben láttunk elromlott Plextort is, meséld el a srácnak, hogy 2000 környékén ez volt a legtutibb CDíró. Meg a BTC.

Konkrétan arra az állításodra gondoltam, hogy a vevők nagy része csal Erre írtam választ, amit sikeresen(?) eltereltél számodra semleges irányba. Ha azt mondod, hogy bocs, túloztam, akkor részemről rendben :) Tudod, az ilyen túlzó állítások vezetnek oda, hogy a vevő meg azt mondja, hogy a boltok mind át akarják verni, egy-két kivételtől eltekintve, aztán jön az anyázás a két fél között. :(
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#188 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 13:15

A boltál 1-2 kivétellel szinte mind át akarja b*szni a vevőt, ez is igy van.
Ugyanis, ha pl 3 napon belül visszaviszel valamit, ami nem tetszett, inkompatibilitás volt, akkor boltjától függően visszaveszik, de csak levásárolhatod, illetve visszaveszik, de 80-90%os áron, illetve lesz*rják a fejed és elhajtanak a trójai faló szálkás f*szára, avagy visszaadják az egész pénzt, ez a ritkább. Aztán azt, amit már te belepróbáltál a gépedbe, nem ment, stb stb, bedobozolják, és eladják szépen újként.
Ez egy normális országban úgy megy, hogy az ilyesmi repül a leárazott termékek közé.

#189 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 13:24

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 12:10

Konkrétan arra az állításodra gondoltam, hogy a vevők nagy része csal

Garanciális ügyekben értettem a vevőt. Tehát garanciális ügyet intéző tag.
Make love not Wor.

#190 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 17:36

Én a múltkor egy tök jó pendrive/mp3-at vettemn náluk a nagyenyediben - és vagy 25 percet dumáltam a sráccal, esküszöm tök normális volt. Szal nem mind shit, ami kék....
. . . a n y t h i n g

#191 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 22:18

Idézet: drojid - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 21:27

Eh csak rossz helyre írtam, de int21h felnyitotta a szemem (thx) :omg:
No igen, kereső... nem gondoltam, hogy erre a boltra ilyen sok panasz van... bár gondolhattam volna.
Postolom még1x, ne utáljatok ki, első post ...

Sajnos ma újabb bolttal találkoztam, ahol minden fontosabb, mint a vevő, jelen esetben én.

A Nyugatinál levő Bluefish számítástechnikai üzletben sajnos vettem egy USB-s memóriakártya-olvasót. Csak a munkahelyre beérve vettem észre, hogy rossz kábel volt belecsomagolva, nem a sajátja, hanem egy USB-s hosszabbító.

Délután megpróbáltam kicseréltetni, de az eladó (Sz. Imre?) csak nézett rám, hogy ilyennel nem találkozott, nem is lehetett a dobozban másik kábel, mit próbálok "ügyeskedni". Azt mondta, nem cseréli ki a kábelt, de vehetek egyet majdnem 1400 Ft-ért, ha akarok. Jobb híján akartam, bár elkeserített a hozzáállása. Leginkább nem a pénz miatt fájt a dolog, hanem azért, mert engem néztek csalónak, és amikor az árukiadó sráchoz léptem a kábelért, akkor köszönésemre az volt a válasz, elég bántó hangon, hogy "itt a kábel, amit kértél". Hát akkor elég csúnyákat gondoltam :-( Én évekig dolgoztam sztech boltben, ott a vevő volt az első. Mindig.

Az biztos, hogy azt a boltot én ezentúl messzire elkerülöm.

És ha valaki ott vásárol mondjuk notebookot, amiből mondjuk kifelejtik a HDD-t, akkor majd azt is megvetetik vele külön? :-(

Kerüljétek, szerintem nem korrektek.

Hello!

Tehát én voltam az az "Sz Imre". Persze nem Sz. de nem ez a lényeg itt.

Én megnéztem az összes többi ugyanolyan kártyaolvasót abban a percben, amikor ezel a problémával elém állt kedves Drojid. Mindegyikben a hozzávaló kábel volt, ugyanazzal a szállítmánnyal érkezett az is, amit ő vett meg.

Mit gondolhat az eladó ebben az esetben? Sosem volt még ilyen probléma, és az összes többiben jó kábel volt?! Én mindent megtettem amit lehetett.

A kiadóról nem nyilatkozhatok, mert arról az eseményről semmit se tudok.

Üdvözletem!
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#192 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 08:55

Miután ez itt a PÁF rovat, értelemszerűen többnyire rossz tapasztalatokról olvashatunk. Rendhagyó módon álljon itt egy dícséret. Sulinetes CF kártyát vettem a Terét-körúti Bluefishben néhány nappal ezelőtt. Tegnap kaptam tőlük egy levelet, melyben küldték a garancialevelet, amit voltam olyan szórakozott és az üzletben hagytam. Köszönet érte. :cool:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#193 Felhasználó inaktív   drojid 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 06. 09:40

Nem tudom... nem a "minden", de a minimum lett volna, hogy szó nélkül adsz egy olyan kábelt, szvsz :-)
Nem firtatom, mi az a "minden", amit megtettél, mert nem érdekel különösebben, nekem rossz tapasztalat volt, amiből tanultam :-)

hevfan

#194 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 13:13

Nemtom, ebben a jóisten se tud igazságot tenni, hogy vajon a boltban keverték e el, vagy valamelyik gondos, sárga kéz csomagolta rosszul. Mindenesetre nem az a kb 300 forintos kábel a lényeg, hanem az elv. Nevezetesen a mit próvál ügyeskedni. Ha ügyeskedni akar az ember, logice nem egy 300 forintos csipsz*r USB kábelt akar elrekkenteni, vagy tévednék?

#195 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 15:20

Annyi az egésznek a lényege, hogy én nem fogok veszekedni.
--== WEF WEF ==--

#196 Felhasználó inaktív   drojid 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 06. 15:29

Igen, vannak bolti alkalmazottak, akik nem fognak veszekedni, nem vállalnak kényelmetlenséget sem a vevővel, sem a főnökükkel, sem pedig mással szemben. Bemennek reggel 8.00-kor, eljönnek 16.00-kor, közben pedig nem érdekli őket semmi, csak az, hogy fizetésnapon megkapják a zsebpénzüket. Na ilyen helyen nem szabad vásárolni. (pl, mert mi van, ha nagy értékű termékkel van zűr... de 2-more, igazad van, nem az a párszáz Ft fájt) Xao, ha nem ilyen vagy, ne vedd magadra :-) Én nem vásárolok Nálatok soha többé semmit, erre biztatom az ismerőseimet is. Tudom, hogy ez Neked nem veszteség. Nekem jobb így.

#197 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 17:27

Nem veszekedni kell. Én is melóztam, jóllehet rövid ideig a hasonlóan átkos mistralban. Amikor odajött egy igen furcsa kinézetű, tipikus infós, kissé fogyatékos, lila fejjel hogy milyen cég ez, hogy a 3. SMC routere sz*rik be, érdekes mód én nem azzal inditottam, hogy mit próbál ügyeskedni... Tudod a konfliktuskerülés, konfliktuskezelés nem azzal jár, hogy nem fogsz vitatkozni. Még ha nem is teljesül a vevő óhaja, és nem kap kábelt ingyen, akkor is lehet úgy intézni, hogy ne pöcegödör szerű szájizzel hagyja el a boltot, hanem úgy, hogy igen, tény, nem nézte meg, ő is hunyó, a cég meg egyszerüen nem tehet mást. És ez messze nem egyenlő a "mit próbál ügyeskedni" hozzáállással, ez ugyanis nem más, mint elbújás a probléma elől. És ismételten mondom, gondolom drojid sem fog a forróságtól gyorsan párolgó könnyeket hullajtani este a párnára, mert nem kapott ingyen egy lófütty értékü kábelt(ami mellesleg ilyen helyeken rendszerint hegyekben szokott állni)

#198 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 17:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 21:02

Taiwan EUban van?

Ja én csak a szomszédos országokból jövő témára gondoltam, ahol átcsomagtartozzák.
De az felettéb érdekel, hogy taiwanból hogy lehet csempészni :)

#199 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 18:11

Idézet: drojid - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 16:29

Igen, vannak bolti alkalmazottak, akik nem fognak veszekedni, nem vállalnak kényelmetlenséget sem a vevővel, sem a főnökükkel, sem pedig mással szemben. Bemennek reggel 8.00-kor, eljönnek 16.00-kor, közben pedig nem érdekli őket semmi, csak az, hogy fizetésnapon megkapják a zsebpénzüket. Na ilyen helyen nem szabad vásárolni. (pl, mert mi van, ha nagy értékű termékkel van zűr... de 2-more, igazad van, nem az a párszáz Ft fájt) Xao, ha nem ilyen vagy, ne vedd magadra :-) Én nem vásárolok Nálatok soha többé semmit, erre biztatom az ismerőseimet is. Tudom, hogy ez Neked nem veszteség. Nekem jobb így.

Na ez az a hozzászólás, amit sajnos nem hagyhatok szó nélkül.
Én perceken keresztül mászkáltam ide-oda, hogy meg próbáljam oldani a problémádat, megnéztem az összes dobozt, és mint már leírtam, mindegyikben a jó kábel volt. Azok is ugyanúgy be voltak csomagolva, tehát nem vehettem ki belőle a kábelt. Tény , hogy az egyiket szemléltetésképp ki is nyitottam, és megmutattam a vevőnek, hogy azokkal minden rendben van.
Engem érdekelt a problémád, és tényleg sosem volt még előtte, és azóta se ilyen kavarodás....

Szóval azt kikérem magamnak, hogy nem foglalkoztam a problémával!

Szerkesztette: Xao 2004. 07. 06. 18:12 -kor

--== WEF WEF ==--

#200 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 18:51

Elhiszem. Neki meg meg kellett volna nézni a cuccot. Van ilyen. Ennek ellenére nem hiszem a cuccok bontatlan, fóliás zacskóban lennénk, mert gondolom a saját garimatricátokat ti is ráragasztjátok a cuccokra. És mivel az ilyen boltokban természetes az, hogy valami cuccot valaki kibont, kipróbál, majd visszacsomagol, esetleg már egyszer eladták, de a vevőnek nem tetszett, ezért ujra polcra kerül, elkeveredhet ezek közben a kábel. De akkor sem lehet igy nekiállni a dolognak, hogy a vevő ügyeskedni próbál. Még akkor sem, ha ez így van. Én is utálnék ilyen helyen dolgozni, ahol mindenféle ügyeskedő kovácsjózsika megfordul a megfőzött alaplapjával, de akkor sem lehet ezt általánistásképpen ráhúzni mindenkire. Illtve lehet, de ennek nem szabad hangot adni.
Ez hasnolit ahhoz, minha én minden cimemen, ahova járok, legyökerezném a usert, hogy mit b*ssza el folyamatosan a gépét, hogy megállás nélkül javitgassam. Mi értelme lenne? Belőle élek, elb*ssza, hát elb*ssza, megmondom neki hogy ez a tényállás, és fizet mint a katonatiszt. Persze ő is, én is tudjuk, hogy ki a f*sz a kérdésben, de semmi értelme nincs hangot adni ennek. Ez a dolog annyiban más, hogy mindketten sárosak vagytok egy kicsit a dologban, és pont sikerült olyan szavakat megválasztani, amivel kölcsönösen kinyirtátok a továbbiakat.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.