HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 20. 12:48

Meglesz  :ninja:
:D

Bár ezt a 283-ast még kicsit rágnom kell, bevallom olvastam már, de akkor nem vetem ennyire komolyan. De felvetett bennem egy pár kérdést  :think:
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#802 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 20. 14:50

Hajaj, de ne itt tedd fel, szeretnék még később is ide írogatni...  :sing:
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#803 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 20. 17:38

Olvassátok és okuljatok:

Békéltető Testület Bluefish Kft.-t elmarasztaló határozata

(a ................................ mögött én rejtőzöm :] )

Megjegyzem van benne egy hiba, amit nem javítottak ki, de nekünk már kiküldték: a garancia minden javítás alkalomával újraindult, nem meghosszabbodott.)

szerk: Tévedések elkerülésére: teljesen jogszerűen linkeltem be a határozatot, mert a fogyasztóvédelmi törvény alapján a határozat nyilvánosságra hozatalával "büntetik" a határozatot nem teljesítő cégeket. Magyarán nem fizettek... Még...  :cool:

Szerkesztette: Ariadne 2006. 01. 20. 17:56 -kor

#804 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 22:27

Gratula! :respect:

Remélem egyre több ilyen eset fog realizálódni és az emberek végre kiállnak az igazukért.

Üdv.

#805 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:16

Idézet: pet - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 22:27

Gratula!   :respect:

Remélem egyre több ilyen eset fog realizálódni és az emberek végre kiállnak az igazukért.

Üdv.

akkor én most kiállok az igazamért... az elmúlt 3-4 hónapban többaször vásároltam az ősz vége felé nyílott győri BFben... és teljes mértékben meg vagyok velük elégedve: eddig nem találkoztam hibás termékkel, pedig tőlük vásároltam a sokak által hibásnak titulált Inno3D 6600GTmet, egy A64 3200+ot ami alkalmi vétel volt, hiszen simán veszi a 2500MHzt, és anno 35kba került... :D valamint vásároltam itt DVD írót, ami szintén tökéletesen funkcionál, hangrendszert amivel megintcsak semmi probléma, !Codegen! házat táppal (ezt pölö öcsémnek), és ez is kifogástalan... szóval a lónak van egy másik oldala is: nemárt ha a vásárló azt is megválogatja, hogy milyen terméket vesz meg... jó ezt pont én mondom az inno VGAval, de ahhoz szerencse is kell... :D
szerintem messze nem olyan szar hely a BF mint amilyennek egyesek gondolják... nekik javaslom hogy egyszer jöjjenek el Győrbe, és látogassák meg az olyan gyöngyszemeket mint a PCPont, PCCenter, BlueDeath, FEFO, DiT és hasonlók... ezek után felüdülés lesz bemenni a BlueFishbe...  ;)

#806 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 20:09

Az, hogy nem romlott el amit náluk vettél, az nem rajtuk múlik. :) Az, hogy hogyan kezelik az ügyet ha elromlott az már igen.

Kecskeméten szar BF :) Hála tájokozatlanságuknak, az eladók nagyképű stílusának, és tehetetlenségüknek (megrendelt termék... 3 hét alatt sem hozták amit egy hétre igértek) nem jutottam el addig, hogy vásároljak náluk, ennek úgy örülök utólag.
Ariadne esetét ismerve meg még jobban :)

Végre valaki megmutatja nekik  :evil2:
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#807 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 07:52

reandre: Biztosan vannak olyan fogyasztók, akiknek szerencséjük van és olyan terméket fognak ki, amely hibátlanul működik. Ahogy megvan az a rétege a fogyasztóknak, akik sajnos bizony belefutnak egy-egy hibás termékbe. A hangsúly nem is ennek a két rétegnek az arányán van, hanem a jótállási és szavatosági ügyintézésen (ahogy Joooe is rámutatott).

Úgy vélem a cég jótállási ügyekhez való hozzáállásáról szívesebben hallgatnék tőled észrevételt, de mint ezt leírtad nem volt még alkalmad megtapasztalni azt. Adja ég, hogy ne is kelljen, működjenek a megvásárolt termékek úgy, ahogy azt szerződéskötéskor vállalták!

Személy szerint az olyan emberek hozzászólásai érdekelnek, akiknél az ügy intézése során a jogszabályoknak megfelelően jártak el, vagy nem a jogszabályok szerint jártak el. Olyan hozzászólások, hogy vettem valamit és jó azt a látszatot keltetik, hogy a jótállási ügyintézéshez való hozzáállása a cégnek jó, holott a kettő nincs szoros kapcsolatban egymással. (Mindazonáltal, hogy mindenki örül, hogy vannak még jó termékek, ami persze evidens, mert senki se állítja, hogy csak rosszakat lehet kapni.)

Szerkesztette: Captain Crash 2006. 01. 24. 07:54 -kor

#808 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 09:15

Idézet: reandre - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 20:16

akkor én most kiállok az igazamért... az elmúlt 3-4 hónapban többaször vásároltam az ősz vége felé nyílott győri BFben... és teljes mértékben meg vagyok velük elégedve: eddig nem találkoztam hibás termékkel, pedig tőlük vásároltam a sokak által hibásnak titulált Inno3D 6600GTmet, egy A64 3200+ot ami alkalmi vétel volt, hiszen simán veszi a 2500MHzt, és anno 35kba került... :D valamint vásároltam itt DVD írót, ami szintén tökéletesen funkcionál, hangrendszert amivel megintcsak semmi probléma, !Codegen! házat táppal (ezt pölö öcsémnek), és ez is kifogástalan... szóval a lónak van egy másik oldala is: nemárt ha a vásárló azt is megválogatja, hogy milyen terméket vesz meg... jó ezt pont én mondom az inno VGAval, de ahhoz szerencse is kell... :D
szerintem messze nem olyan szar hely a BF mint amilyennek egyesek gondolják... nekik javaslom hogy egyszer jöjjenek el Győrbe, és látogassák meg az olyan gyöngyszemeket mint a PCPont, PCCenter, BlueDeath, FEFO, DiT és hasonlók... ezek után felüdülés lesz bemenni a BlueFishbe...  ;)

Megjegyezném Joooe-hoz és Captain Crash-hez csatlakozva (szia, Kapitány, rég nem hallottam felőled!  ;) ), hogy nem gagyi termékről volt szó. Lehet, nem mindenki ismeri a Rio Volt lejátszókat, de annak idején pont nagyon jó minőségükről voltak híresek, különösen a hangminőséget tekintve. Kb. az a kategória volt, mint most az Iriver vagy Iaudio márkák - drága, de nagyon állat... Amerikai cég, ők gyártották még '98 környékén az első sikeres hordozható mp3 lejátszót. Sőt, a Pulsaros szervízes srácnak is Rioja volt (nyilván nem véletlen), csak másik típus...  :)

Másrészt lehetnek eltérések egyes üzletek között is - bár rossz jel, hogy én speciel pont a BF HQ-ban jártam rosszul, és ne tudd meg, milyen nevetséges érvekkel volt képes jönni az ügyvezetőjük. Ez rossz fényt vet a saját üzleteikre (a 3 Bp üzlet), de mivel franchise rendszerben működnek, simán lehet, hogy a győri üzletben normálisak és ismerik a jótállási kötelezettség mibenlétét, kívánom, hogy így legyen.  :)

#809 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 24. 09:24

Idézet: reandre - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 20:16

BlueDeath

Tetszik az üzlet neve, olyan pozitív kisugárzású, és mintha emlékeztetne valamire, nem is tudom így hirtelen... :mirror:

Szerkesztette: Ariadne 2006. 01. 24. 09:24 -kor

#810 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 22:57

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 9:15

Megjegyezném Joooe-hoz és Captain Crash-hez csatlakozva (szia, Kapitány, rég nem hallottam felőled!  ;) ), hogy nem gagyi termékről volt szó. Lehet, nem mindenki ismeri a Rio Volt lejátszókat, de annak idején pont nagyon jó minőségükről voltak híresek, különösen a hangminőséget tekintve. Kb. az a kategória volt, mint most az Iriver vagy Iaudio márkák - drága, de nagyon állat... Amerikai cég, ők gyártották még '98 környékén az első sikeres hordozható mp3 lejátszót. Sőt, a Pulsaros szervízes srácnak is Rioja volt (nyilván nem véletlen), csak másik típus...  :)

Másrészt lehetnek eltérések egyes üzletek között is - bár rossz jel, hogy én speciel pont a BF HQ-ban jártam rosszul, és ne tudd meg, milyen nevetséges érvekkel volt képes jönni az ügyvezetőjük. Ez rossz fényt vet a saját üzleteikre (a 3 Bp üzlet), de mivel franchise rendszerben működnek, simán lehet, hogy a győri üzletben normálisak és ismerik a jótállási kötelezettség mibenlétét, kívánom, hogy így legyen.  :)

hát igen, hála istennek a jótálláshoz még nem volt szerencsém, de eddig mindent a papírforma szerint töltöttek ki, és adtak át, ez az egyetlen hely Győrben, ahol nem kell külön kérni a számlát...  :confused:
mongyuk a +2% ráfizetéses azonnali cseregarit csak egyszer ajánlotta fel a srác, még nyár elején amikor a NEC3520Amat vettem :)
mind1, remélhetőleg ha lesz is problémája valaminek, akkor az nem az enyém lesz :D hanem ismerősnek ekll esetleg segíteni...
mostmár furdal a kiváncsiság, hogy itt milyenek lehetnek ezen téren :D

amúgy a BlueDeath nekem is olyan ismerős... :D
amúgy egész korrekt ki bolt lenne, ha folyamatosan frissítenék a honlapjukat, és ha normális beszerzés lenne, nem pedig a köv helyzet állna fent:
- Hello! Érdeklődnék hogy a Revoltec-féle venti átalakítóból van-e 80->120as?
- Háááát, nem tudom, megnézem (kint lógnak a kirakatban, nincs köztük 120as, és nem raktárba megy, (mer az nincs), hanem odaáll és nézelődik...)... sajnos úgy látom nincs.
- És mikorra várható, hogy érkezik?
- Hááááát, jövő hét közepén érkezik árú, úgyhogy péntek felé nézzél be majd
- Aham, olyat lehet hogy rendelnék egyet, és azt elteszitek?
- Nemtudom hogy jön-e, mondom jövő hét vége felé nézz be újra...

jahhh... köszi... vásároljon nálatok is az, akinek három anyja volt...  :mad:

#811 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 13:40

Ja Györben mindig problémásak voltak a számtech boltok.
Amikor nyilt a FEFO ugy 96-97 környékén akkor volt egy kis felüdülés.
Emlékszem nagyon fájt a fogam egy Creative CDROM-ra(6x asszem) amihez gyárilag járt infrás távirányitó. Az egyik boltban volt 22eFt-ért. Pesten ugyanez 16eFt-volt. Szóval eléggé elvoltak szállva az árak ott Györben aztán jött a Fefo és pesti árakon nyomult.

Üdv.

#812 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 14:02

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 9:24

Tetszik az üzlet neve, olyan pozitív kisugárzású, és mintha emlékeztetne valamire, nem is tudom így hirtelen... :mirror:

Bluedeath megszűnt. :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#813 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 14:08

Idézet: reandre - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 22:57

...ez az egyetlen hely Győrben, ahol nem kell külön kérni a számlát...

Mi ezzel a baj? Ha nem kér számlát a vevő, én is alapból blokk+jótállási jegy kombóval kínálom meg, gyorsabb is, meg egyszerűbb is.
Egyébként én tudok olyan helyet is Győrben, ahol jóval a Bluefish ára alatt dolgoznak, kisebb (20-25e Ft-os határig) termékeknél a garanciális csere 1 napon belül megoldódik ha van cseredarab az üzletben, és még 2%-ot sem kell fizetni érte. És lehet árut rendelni névre, és telefonálnak, amikor megjött. De nem mondom meg, melyik az!  :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#814 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 14:15

Idézet: pet - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 13:40

Ja Györben mindig problémásak voltak a számtech boltok.
Amikor nyilt a FEFO ugy 96-97 környékén akkor volt egy kis felüdülés.
Emlékszem nagyon fájt a fogam egy Creative CDROM-ra(6x asszem) amihez gyárilag járt infrás távirányitó. Az egyik boltban volt 22eFt-ért. Pesten ugyanez 16eFt-volt. Szóval eléggé elvoltak szállva az árak ott Györben aztán jött a Fefo és pesti árakon nyomult.

Üdv.

Hát igen, akkoriban még jól meg lehetett élni a számítástechnika-kereskedelemből! :D Kár, hogy a nagy konkurencia miatt ezt már nem lehet megtenni. Ezért nincsenek jól fizetett alkalmazottak sem, akik hozzáértőek és még a vevővel is szót értenek.

#815 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 14:59

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 14:08

Mi ezzel a baj? Ha nem kér számlát a vevő, én is alapból blokk+jótállási jegy kombóval kínálom meg, gyorsabb is, meg egyszerűbb is.
Egyébként én tudok olyan helyet is Győrben, ahol jóval a Bluefish ára alatt dolgoznak, kisebb (20-25e Ft-os határig) termékeknél a garanciális csere 1 napon belül megoldódik ha van cseredarab az üzletben, és még 2%-ot sem kell fizetni érte. És lehet árut rendelni névre, és telefonálnak, amikor megjött. De nem mondom meg, melyik az!  :D

BitBolt, mert az alaplapom onnan van, és ez a másik olyan bolt Győrben, ahova szívesen térek be... :)
viszont a FEFO az pont olyan amilyen... há a hivatalos tendereit nem tudta teljesíteni, mer 2-3 hetet kellett várni a rendelésekre, és akkor sem mindíg érkezett meg, akkor én inkább messziről elkerülném...  ;)

#816 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 15:01

nem akarod elmondani melyik üzletben dolgozol?  :D

#817 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 15:06

Idézet: reandre - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 15:01

nem akarod elmondani melyik üzletben dolgozol?  :D

Nem!  :p

#818 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 16:07

Azt tudja valaki, hogy a kaposvári üzlet működik még?
A weboldalon hiába kattintok a városokra semmilyen információ nem jön le róla....

#819 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 14:55

Én egyszer mentem be miután megnyílt a győri bolt, de abszolút nem volt szimpatikus, hülyének néztek teljesen, ami a halálom, illetve még bunkók is voltak.

Én csak Jazzosnál vásárolok...

#820 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 18:41

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 16:07

Azt tudja valaki, hogy a kaposvári üzlet működik még?
A weboldalon hiába kattintok a városokra semmilyen információ nem jön le róla....

Ott melóztam, felejtsd el! Ebből is látszik, mennyire korrektek tudnak lenni odafent: 1 hónapig kint volt, hogy "KÖLTÖZÉS MIATT ZÁRVA". Honlapon dettó, holott már a záráskor - novemberben - biztos volt, hogy Kváron egy darabig nem lesz BF.  :omg:

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.