HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 18:11

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 16:48

Persze, mondhatja. Ők meg szépen széttárják a kezüket: "Kérem, mi minden tőlünk elvárhatót megteszünk..." aztán rohangálhatsz éveken át bíróságról bíróságra, hogy bebizonyítsd, nem tettek meg mindent (tényleg, ezt pl. hogy bizonyítod? nyilván a cég nem fog maga ellen terhelő anyagokat kiszolgáltatni!) ,ezzel szépen el is megy 2-3 év, amíg természetesen nem használhatod az adott eszközt - majd 3 év múlva (nagyon esetleg!!!) "győz az igazság; és te megkapod végre a 8080 -as processzorod... :D  

Nem tárogathatják a kezüket. Ha egyszer a fogyasztónak kellemetlen, akkor elállhat és kész, ők pedig balettozhatnak kínjukban.

A per pedig nem tart évekig egy egyszerű gariügyben. Az veszi el a legtöbb időt, mire az első tárgyalást kitűzik, ez bíróságonként változó, leterheltségük függvényében (két hónaptól -> egy év). Onnan pedig már relatíve rövid.
Ha valamelyik fél fellebbez, az még gyorsabban rendeződik, főleg, hogy az elsőfokú bíróságok úgy alakítják az ítéletet, hogy a fellebbezés sikertelen, eredménytelen legyen.

A per végén pedig nem 8080-as processzort kapsz, hanem miniumum eredeti vételárat+törvényes kamatokat a kieső időre. A kamatokat kérni kell. Ha van kár és kértél ilyet, akkor kártérítést is kaphatsz. Jó... eltarthat legjobb esetben is egy kis ideig, de ki lehet bírni, a pénz addig szépen kamatozik.

Jó lenne nem ijesztgetni a népet. A Mustár és ZődTeknőc förmedvények pont azt használják ki, hogy az átlag polgár fél a bíróságtól, még akkor is, ha igaza van  :omg: Inkább belemegy egy teljesen előnytelen alkuba, levásárol sz*ré-h**-é.
A "vételárat-vissza-nem-adunk" mozgalmi szlogenjüket bármelyik bíróságon elbukják, a törvény ezen a pontos világos mint nap  :cool:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#862 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 07:19

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 19:11

Nem tárogathatják a kezüket. Ha egyszer a fogyasztónak kellemetlen, akkor elállhat és kész, ők pedig balettozhatnak kínjukban.

A per pedig nem tart évekig egy egyszerű gariügyben. Az veszi el a legtöbb időt, mire az első tárgyalást kitűzik, ez bíróságonként változó, leterheltségük függvényében (két hónaptól -> egy év). Onnan pedig már relatíve rövid.
Ha valamelyik fél fellebbez, az még gyorsabban rendeződik, főleg, hogy az elsőfokú bíróságok úgy alakítják az ítéletet, hogy a fellebbezés sikertelen, eredménytelen legyen.

A per végén pedig nem 8080-as processzort kapsz, hanem miniumum eredeti vételárat+törvényes kamatokat a kieső időre. A kamatokat kérni kell. Ha van kár és kértél ilyet, akkor kártérítést is kaphatsz. Jó... eltarthat legjobb esetben is egy kis ideig, de ki lehet bírni, a pénz addig szépen kamatozik.

Jó lenne nem ijesztgetni a népet. A Mustár és ZődTeknőc förmedvények pont azt használják ki, hogy az átlag polgár fél a bíróságtól, még akkor is, ha igaza van  :omg: Inkább belemegy egy teljesen előnytelen alkuba, levásárol sz*ré-h**-é.
A "vételárat-vissza-nem-adunk" mozgalmi szlogenjüket bármelyik bíróságon elbukják, a törvény ezen a pontos világos mint nap  :cool:

Elnézést, egy kicsit OFF lesz, de úgy vélem jellemző a "független, nem megvesztegethető" magyar bíróságokra egy tegnapi hír:
Részeg gyorshajtó halálra gázolt egy embert, mindezekért kapott 60 ezer forint büntetést!!!
Én kevesebb pénzt tudok a megfelelő emberek zsebébe csúsztatni, mint mondjuk a Mi..ral, úgyhogy a per kimenetelét borítékolni lehet. Nem az elveket kell nézni, hiába "a törvény ezen a pontos világos mint nap", itt nálunk mindent a megfelelő" jogértelmezés határoz meg... Még egyszer elnézést az offért.

"A per végén pedig nem 8080-as processzort kapsz, hanem miniumum eredeti vételárat+törvényes kamatokat a kieső időre."
Most vittem vissza egy ~140 ezer forintért decemberben vásárolt eszközt garanciális javításra, a szervízlapra gondosan ráírták, hogy: "Vételár: 108000 Ft" mondván, ennyi a mostani ára... (ami amúgy a honlapjukon most is 130 ezer) Ha nem tetszik, hogy ennyi, akkor ne vigyem vissza. Úgyhogy erről ennyit.

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 09. 07:27 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#863 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 08:24

Mivel nem ismered az adott gázolás körülményeit, ezért nem érdemes következtetéseket levonni belőle.
Könnyen lehet, hogy semmi köze nem volt az ittaságának a gázoláshoz...
Szóval azért nem kell félni a bíróságtól, természetesen nem lehet előre borítékolni semmit, de azért ha alavető jogszabályokat sértenek egy nagyon egyértelmű esetben, akkor azért jelentős esélyed van győzni...

#864 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 11:47

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 8:19

"A per végén pedig nem 8080-as processzort kapsz, hanem miniumum eredeti vételárat+törvényes kamatokat a kieső időre."
Most vittem vissza egy ~140 ezer forintért decemberben vásárolt eszközt garanciális javításra, a szervízlapra gondosan ráírták, hogy: "Vételár: 108000 Ft" mondván, ennyi a mostani ára... (ami amúgy a honlapjukon most is 130 ezer) Ha nem tetszik, hogy ennyi, akkor ne vigyem vissza. Úgyhogy erről ennyit.

Egyrészt meggyőződésem, hogy Magyarországon valóban függetlenek a bíróságok, és bár nyilván lehetnek megvesztegethető emberek ott is, de ez nagyon-nagyon elenyésző minimális kisebbség. Csak aki nem ért hozzá, könnyen csak annyit lát, hogy hogy lehet 60000 Ft egy gázolás büntetése.

OFF Na ezért nem bírom az angolszász büntető bíróságokat, ahol összeülnek a laikus esküdtek, és eldöntik, bűnös-e vagy nem bűnös (egyébként nem véletlen, hogy "nem bűnös"t (not guilty) mondanak, és nem azt, hogy ártatlan...) - nyilván más jogi kultúra, de könyörgöm, nálunk kb. két évig tanulja az ember az egyetemen azt, hogy hogyan határozható meg, elkövette-e valaki azt a bűncselekményt vagy sem. Ott meg kis túlzással beesik valaki az utcáról, és azt mondja, hogy bűnös...

ON: Pont ezt nem kell hagyni, hogy ráírjanak egy hasraütött összeget, és pont ez az, hogy széttárod a kezed, hogy nem segít senki, milyen igazságtalan a világ. De nem írsz a vásárlók könyvébe, nem csapsz cirkuszt, nem mész el békéltető testülethez, nem adsz be fizetési meghagyást a bíróságra... Ehelyett annyit mondasz: "erről ennyit." Hát akkor tényleg ennyit erről...  :(  :(  :(

Szerkesztette: Ariadne 2006. 02. 09. 11:47 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#865 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 11:48

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 7:19

Talán még annyit megemlítenék, hogy a büntető bíróságok tényleg eléggé enyhén ítélkeznek, de ez a büntetőjogi rész. A polgári ügyek teljesen mások.

Az eredeti, vásárláskor kiállított számla számít és nem az, hogy egy tróger mit hányt utólag egy wc-papír értékű szervízlapra. A "~140 ezer" lenne a kiindulópont a bíróságon. Visszaviheted, nyugodtan írogathatnak mást a szervízlapra, ami csak jólesik nekik, úgyis érvénytelen lesz. A törvény világos: "a fogyasztó hátrányára nem lehet eltérni".
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#866 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 11:54

OFF: az a véleményem alakult ki, hogy jobban jár az ember, ha bűncselekményt követ el az autóval, nem szabálysértést, mert a szb.sértési előadók szigorúbban büntetnek mind, ha az ügyészség vádol meg, tehát, ha elkapnak gyorshajtásért, akkor érdemes belemenni a rendőrkocsiba is...  :cool: :oN

#867 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 12:53

Azt látom, hogy jogértelmezők már bőven vannak itt a fórumon, de vajon vannak-e már jogalkalmazók is?  :think:

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2006. 02. 09. 12:53 -kor

#868 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 12:55

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 12:47

...

Te sem mentél (még) semmre sem. Akkor meg ...

#869 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 13:27

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 12:53

Azt látom, hogy jogértelmezők már bőven vannak itt a fórumon, de vajon vannak-e már jogalkalmazók is?  :think:

Hogyan lenne itt jogalkalmazó? Azok nem hwsw-znek  :omg:

Ez nem jelenti azt, hogy ami itt a fórumon le van írva az hülyeség... igen T. Lilabíborkendercsutka.
Nem tudom hogy BF-es vagy M-os vagy-e, de nem is érdekel. Mint írtam a szlogenjeiteket elbukjátok Magyarország bármelyik bíróságán már első fokon. Nem tudom milyen alapon képzeltek magatokról többet  :think: Nektek lehet törvényszöveggel szemben menni és ti különben is mindent jobban tudtok? Az hogy sok ember félelemből nem lépi meg a perlést, az nem jelenti azt, hogy istenek vagytok és ti alakítjátok a joggyakorlatot.

Ha itt tartunk: te jogalkalmazó vagy? Voltál, leszel? Mert ha nem, akkor inkább legyen a neved az a bizonyos, négybetűs, k-kezdetű szó  :down: ...hacsak nem produkálsz valami értelmes konstruktív írást.

#870 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 14:02

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 13:27

...

Te már azt el sem tudod képzelni, hogy úgy is lehet - akár bírálóan - hozzászólni a témához, hogy a hozzászólónak sem vásárlóként, sem pedig eladóként nincs köze sem a témában említett céghez, sem a más céghez?

Az én költői kérdésem arra irányul, hogy van-e itt már olyan valaki, aki nemcsak hangzatosan zengi a jogszabályokat és jogértelmezéseket, hanem azokat már sikerrel alkalmazta.

#871 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 15:09

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 12:47

Na ezért nem bírom az angolszász büntető bíróságokat, ahol összeülnek a laikus esküdtek, és eldöntik, bűnös-e vagy nem bűnös (egyébként nem véletlen, hogy "nem bűnös"t (not guilty) mondanak, és nem azt, hogy ártatlan...) - nyilván más jogi kultúra, de könyörgöm, nálunk kb. két évig tanulja az ember az egyetemen azt, hogy hogyan határozható meg, elkövette-e valaki azt a bűncselekményt vagy sem. Ott meg kis túlzással beesik valaki az utcáról, és azt mondja, hogy bűnös...

Pedig innen, ahol én állok (egy picike porszem a sokmillió picike sorstársa között) úgy látszik, hogy a józan paraszti logika és az alapvető emberi igazságérzet igenis sok esetben jobban működik, mint az x évig egyetemeken tanított, naponta módosított, bármerre csűrhető-csavarható, a nagy bűnösöket soha el nem itélő szélkakas-maszlag... (ezért is jártam műszaki és nem jogi egyetemre, mert bizony taníthattak volna engem akár száz évig is, én biza bűnösnek tartom, aki más életét szándékosan elveszi!!!)

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 09. 15:11 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#872 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 15:14

Nem tudom elképzelni  :confused: Elfogulatlan embernek nincs érdeke a fogyasztókat riogatni, főleg, hogy ő is járhat fogyasztóként hasonlóan rosszul.

A jogalkalmazás jogi műfogalom. A jogalkalmazás az ún. jogalkalmazó azon tevékenysége a jogi normák keretei között, amelyben az elé került ún. tényállást értékelve a jogi normák alapján döntést hoz. A jogalkalmazó tipikusan hatóságot, főleg bíróságot, a jogi norma pedig tipikusan jogszabályt jelent. Van olyan elméleti nézet, amely csak a bíróságok tevékenységét tekinti jogalkalmazásnak, figyelemmel arra, hogy a hatóságok határozatai bíróságok előtt megtámadhatók és a döntő szó a bíróságoké. Végülis a lényeg, hogy akárki nem alkalmazhatja a jogot.
Visszatérve a kérdésedhez: nem hinném hogy itt a fórumon tobzódnának a jogalkalmazók.

Nekünk itt a fórumon a jogértelmezés marad, ami ebben az esetben nem is nehéz.
"Te már el sem tudod képzelni, hogy" valaki "nemcsak hangzatosan zengi a jogszabályokat és jogértelmezéseket", hanem tényleg így is működik a dolog? A jogszabályok szövege a témában világos és ellentmondás-/problémamentes.

#873 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 15:57

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 15:14

...

Éppen Te írtad, hogy járhatok én is úgy, ahogyan mások, ezért is kérdeztem, hogy ha már a szabályokat kellőképpen megvizsgáltuk és értelmeztük, nos akkor, ha ennek ellenére sem úgy alakulnak a dolgok, akkor mit tehetünk? Hogyan alkalmazhatjuk azokat a gyakorlatban? Hiszen Ariadné esete is bizonyítja, hogy - bár neki igaza van - jogorvoslatra még nem került sor.  :(

Én olyan "jogalkalmazókra" gondoltam, akiknek rövid időn belül sikerült a jogsérelmüket a jog eszközeivel orvosolni. De ilyet sem itt, sem máshol nem olvastam, csak olyanokat, hogy jogi eszköz bevetése nélkül kompromisszumokkal, vagy kompromisszumok nélkül orvosolni tudták a felmerült jogsérelmeket, illetve hogy még a jog eszközeivel is csak nehezen, vagy egyátalán nem tudták orvosolni a jogsérelmeket.

A kérdés inkább az, hogy a fentiek ismeretében szükség van-e jogértelmezésre itt a fórumon (is), ha megegyezés hiányában az ököljog marad hatásos és gyors eszköznek.  :think:

#874 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 16:30

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 15:57

Éppen Te írtad, hogy járhatok én is úgy, ahogyan mások, ezért is kérdeztem, hogy ha már a szabályokat kellőképpen megvizsgáltuk és értelmeztük, nos akkor, ha ennek ellenére sem úgy alakulnak a dolgok, akkor mit tehetünk? Hogyan alkalmazhatjuk azokat a gyakorlatban? Hiszen Ariadné esete is bizonyítja, hogy - bár neki igaza van - jogorvoslatra még nem került sor.  :(

Én olyan "jogalkalmazókra" gondoltam, akiknek rövid időn belül sikerült a jogsérelmüket a jog eszközeivel orvosolni. De ilyet sem itt, sem máshol nem olvastam, csak olyanokat, hogy jogi eszköz bevetése nélkül kompromisszumokkal, vagy kompromisszumok nélkül orvosolni tudták a felmerült jogsérelmeket, illetve hogy még a jog eszközeivel is csak nehezen, vagy egyátalán nem tudták orvosolni a jogsérelmeket.

A kérdés inkább az, hogy a fentiek ismeretében szükség van-e jogértelmezésre itt a fórumon (is), ha megegyezés hiányában az ököljog marad hatásos és gyors eszköznek.  :think:

Akkor haladok sorban:

ha "ennek ellenére sem úgy alakulnak a dolgok", akkor sajnos nem tehetünk semmit. Persze ez elméleti eshetőség, mert úgy alakulnak hidd el.
Ariadne esete nem kudarc. Tett egy (csak szerintem felesleges) kerülőt a per előtt, ezzel bizonyítva jóhiszeműségét és kompromisszumkészségét. Nem jött be, nem baj... perre megy, ahol nyerni fog, a számára kevező békéltető határozat pedig segítség lesz neki. A kamatok kárpótólják majd az időhúzásért. A jogorvoslatnál nem tart, az a fellebbezéssel kezdődne, de meg fogja nyerni már első fokon, nem is kell majd fellebbeznie.

Te nem jogalkalmazókra gondoltál, hanem emberekre, akik jogaikat bíróság előtt sikeresen érvényesítették. Az relatív mit nevezünk a rövid időnek jogi sérelmek orvoslásánál.
Lehet hogy nem olvastál sok pozitívumot, de mint írtam azért, mert a polgárok félnek bíróságra menni, láttak tévéműsorokban pár riporter által felfújt rossz példát, egy-két esküdtes amcsis filmet és paráznak.
A fordítottja is igaz. Nem lehet olvasni, hogy hányan vesztettek el ilyen pert, szerintem alig van ilyen. Sokan belemennek a hátrányos kompromisszumba félelemből, de ez nem azt jelenti, hogy ez a jogos.

Igen, szükség van itteni "jogértelmezésre", hogy ne menjenek bele a fogagyasztók hátrányos "kompromisszumba". A BF és a M már-már elhiteti, hogy nem lehet tenni semmit. De tenni lehet, röviden: PERT KELL INDÍTANI! Nem szabad félelemből bedőlni a mesterkedésnek.
A per nem olyan szörnyű lehetőség, mint ahogy azt híresztelik. Kicsit hosszú, kicsit várni kell a pénzre, de megéri. Esetleg ügyvédet kell fizetni, de megkockáztatom, hogy az esetek többségében ügyvéd nélkül is megy, olyan egyszerű perek. Sőt, ha indokolt, a bíróság is tud ugyvédet biztosítani és ügyvéd hiányában köteles segíteni a jogi képviselet nélküli felet (1952. évi III. törvény a polgári perrendtartásról, 7-8. §).
Az ököljog hatásos és a mai ítélkezési gyakorlat mellett lassan már-már megéri bűnözni, de a fórum nem arra van, hogy a "verjed ki belőle a pénzed" című bölcsességeket terjesszük. Erről a pótlehetőségről úgyis tud mindenki.

#875 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:28

Tényleg úgy van, ahogy N0zer0 mondja, minden megy a maga rendes útján. Én tényleg megpróbáltam mindent, hogy elkerüljem a pereskedést, mert az nem jó senkinek, de mivel nem megy másképp, a bíróság az út vége. Esély végülis lehetett volna arra, hogy hamarabb megoldódjon az ügy, de nem rajtam múlt...

Sajnos nálunk nem szokták meg az emberek, hogy időnként muszáj magunknak érvényesíteni a jogainkat. Mindenki várja, hogy majd valaki csinál valamit, majd a fogyvédelem jól megbírságolja őket, és akkor megteszik, amit kell... Elkényeztetett minket a régebbi időszak, most viszont muszáj felébredni. Én sem perelnék mondjuk bármilyen összegért, mindenkinek megvan a maga tűréshatára - nálam egy-két tízezer forintnál már elszakad a cérna, azt hiszem. Ha az ember tudatosan papírt kér mindenről, beír, levelet ír, tehát nyoma marad a dolgoknak, az nagyban megkönnyíti a helyzetet, ilyen szempontból teljesen jól halad a dolog. A "körökkel" én tettem hosszabbá az ügyet, de nekem így jó, más lehet, hogy már rég lezavarta volna az ügyet egy keresettel, egy tárgyalás, slussz. Jelenleg vidáman várom a további fejleményeket, most ők jönnek.  :sing:

Szerkesztette: Ariadne 2006. 02. 09. 18:30 -kor

#876 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:37

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 16:09

mert bizony taníthattak volna engem akár száz évig is, én biza bűnösnek tartom, aki más életét szándékosan elveszi!!!)

Nem akarok jogvitába keveredni itt és most, azt hiszem, ez a hely nem erre való. De egyet azért nem tudok megállni. Ha konkrét esetekről van szó, egyáltalán nem egyértelmű még hétköznapi értelemben sem, hogy ki veszi el szándékosan más életét... Aki elüti a kivilágítatlanul bicikliző alkoholistát; aki tudja, hogy túllépi a sebességhatárt, de mindenki más is ezt teszi; aki egy pohár bor után ül a volán mögé. Nincsen tapasztalatom, hogy gyakorlati esetek sorát idézzem, de biztosan sok van, amelyiknél te sem tudnád egyértelműen eldönteni, hogy hétköznapi értelemben valaki bűnös vagy sem - a hétköznapi értelem ráadásul egyénenként változik...

#877 Felhasználó inaktív   kano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 12:20

A pécsi Blue nagyon korrekt. 2 fiatal fickó van ott és nagyon rendesek, normálisak.
Ajánlom mindenkinek! Ja és nem mellesleg sikerült vennem egy procit náluk amit félretettek nekem, ami máshol 10k-val került többe.
Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál!

#878 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:05

Idézet: kano - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 12:20

A pécsi Blue nagyon korrekt. 2 fiatal fickó van ott és nagyon rendesek, normálisak.
Ajánlom mindenkinek! Ja és nem mellesleg sikerült vennem egy procit náluk amit félretettek nekem, ami máshol 10k-val került többe.

Jó. Garanciális ügyed volt már velük?
Ugyanis BF-nél itt kezdődnek a gondok. Az a kissebbik baj, ha bunkók az eladók... :rolleyes:
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#879 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:58

Idézet: kano - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 13:20

Amíg vásárló vagy, nincs is gond - az majd akkor kezdődik, amikor mint garanciát érvényesíteni próbáló ügyfél térsz vissza...  :(  (Természetesen kivéve azon boltokat, ahol ez esetben is korrektek veled szemben.)

#880 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 15:15

Valahol úgy érzem, nem véletlen, hogy az egy-két normális garancia ügyintézésű üzlet (hallottam én is ilyenről, de nem emléxem, pontosan melyik volt) mind franchise partner csak, míg a Nagyenyed-Teréz-Kispest Bermuda háromszögéből nem hallottam szabályos garis ügyintézéssel kikerülő vásárlóról... De tévedhetek, cáfoljatok meg, árasszatok el teljes érték kényszer nélküli levásárlásáról vagy teljes vételár visszaadásáról szóló pozitív hírek tömegével...

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.