HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 10. 10:14

Ez alapján link valszeg már bezárt az is, ahogy a szegedi is pl. Hát, így jártak, lehet, hogy a franchise cégekkel is hasonló volt a hozáállásuk, mint a vásárlók felé...  :rolleyes:
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#942 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 13:45

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 23:13

Tud valaki valamit a gyöngyösi boltjukról?

Egyszer voltam benn, zéró árukészlet, zéró segítőkészség, 'nyémáinnen hozzáállás a hidrogénezett hajú, sterbinszkiszemüveges, értek-a-számítógéphez-mert-apukámnak-is-van eladógyerektől. Ha meg is szűnt (régen jártam arrafele, de mintha üres lett volna a kirakat meg berendezés se lett volna az üzletben), nem kár érte, jó nekünk a Ferat is. :)

#943 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 18:46

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 14:45

Egyszer voltam benn, zéró árukészlet, zéró segítőkészség, 'nyémáinnen hozzáállás a hidrogénezett hajú, sterbinszkiszemüveges, értek-a-számítógéphez-mert-apukámnak-is-van eladógyerektől. Ha meg is szűnt (régen jártam arrafele, de mintha üres lett volna a kirakat meg berendezés se lett volna az üzletben), nem kár érte, jó nekünk a Ferat is. :)

Igen, kb. számomra is ez volt a tapasztalat! Akármit kérdeztem nem volt! Mondom mikor lesz? A válasz: -Ha hoznak! :omg: :rolleyes: Egyébként megszünt! :D Mondjuk nekem a Ferat is 1 csődtömeg! :D 2 hely van szvsz, ami normális! Megparint a Török Ignác úton (Hamarosan névváltás!) és a Tűzoltóság utcában lévő Proftec! Egyelőre ezekkel van pozitív tapasztalatom! Ráadásul a Megaprint-be lévő 2 srácot már régebb óta ismerem és aktívan "cséznek" (Counter Strike)! :Đ

Szerk: Nem is tudtam debaj, hogy szintén gyöngyösi vagy! ;)

Szerkesztette: Csokis 2006. 07. 10. 18:48 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#944 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 18:49

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 19:46

és a Tűzoltóság utcában lévő Proftec!

Háromszor voltam ott, egyszer nem tudták, miről beszélek, kétszer meg megpróbáltak átb@szni. A Megaprint az melyik? Az Atari*? (ott kaptam a MX440-emre hűtőbordát ingyé. :D )

*a Török Ignác és a Palóc utca sarkán, bilikék bádogredőnnyel, pici üzlet.

Ja, egyébként a Ferat egyik eladóját még "ismerjük" mentős vagy mi korából, a 64 megás MX440 árán adta annó a 128 megásat. :)

Szerkesztette: debaj 2006. 07. 10. 18:53 -kor

#945 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 18:53

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 19:49

Háromszor voltam ott, egyszer nem tudták, miről beszélek, kétszer meg megpróbáltak átb@szni. A Megaprint az melyik? Az Atari? (ott kaptam a MX440-emre hűtőbordát ingyé. :D )

Najó, nem az eladók hozzáértéséről volt szó, hanem a garis intézésről! Ma voltam ott intézni garis dolgot és eddig normálisan állt hozzá! Kivi leszek holnap is így fog-e, amikor az új cucc kell! :rolleyes: Amúgy én se kedvelem őket, csak jók az áraik! :D A Megaprint meg még tovább van, mint az Atari! A lépcsőn kell felmenni, és balra ilyen ajándékos üzlet, jobbra pedig a Megaprint! Mellette meg lefele is van lépcső! Mindez a buszmegfelőli oldalon van. :)

Szerkesztette: Csokis 2006. 07. 10. 18:54 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#946 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 18:57

Akkor nem tudom, melyik az, de majd egyszer arra jövök haza. Garis problémám még egyszer sem volt hardverügyben, hálistennek.

A Proftecnek jók az áraik? Újabban jobban szeretek netről rendelni (mire hazaérnek, zárnak a boltok, hétvégén meg nem szeretek vásárolgatni), de régebben az volt az egyik legdrágább.

#947 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 19:03

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 19:57

Akkor nem tudom, melyik az, de majd egyszer arra jövök haza. Garis problémám még egyszer sem volt hardverügyben, hálistennek.

Szerencséd van. :) Sajna én olyan peches vagyok, hogy általában amit elsőnek veszek, az nem úgy működik, ahogy kell, függetlenül a márkától! :(

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 19:57

A Proftecnek jók az áraik? Újabban jobban szeretek netről rendelni (mire hazaérnek, zárnak a boltok, hétvégén meg nem szeretek vásárolgatni), de régebben az volt az egyik legdrágább.

Igen, még most se a legolcsóbb, de pl. vinyót ott vettem, mert a legolcsóbban hozták. Nameg a videókártyám is! Mondjuk néha jó árakat mond az Atari is! Pl. amikor az AGP-s Club3D 6600GT-t megvettem (36eHUF-ért), akkor kb. 1 hétre rá mentem be oda érdeklődni AGP-s 6600GT iránt és Gainward(!) AGP-s 6600GT-t hozott volna 37eHUF-ért! :eek: :mad: A legdrágább jelen pillanatban a Ferat! :Đ

Szerk.: A net-es árlistája drágább a Proftecnek, mint ha bemész és megrendeled vagy megveszed! :omg: :rolleyes:

Szerkesztette: Csokis 2006. 07. 10. 19:04 -kor

#948 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 13:27

Bluefish - cd irás 2006 ban-1000 ft...röhely,és szánalom
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#949 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 28. 16:08

Idézet: cibuu - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 14:27

Bluefish - cd irás 2006 ban-1000 ft...röhely,és szánalom

Notebookdoktornál meg 3ezer. Gondolom kitalálák a számot amiért érdemes szórakozni vele, meg ha valaki beesik, akkor gépet fenntartani, számlát megírni, estébé.
Make love not Wor.

#950 Felhasználó inaktív   vakhangya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 12:16

Asszem érdekes meccsem lesz velük.

Adott egy 2004. 11. hóban a miskolci Bluefish-ben vásárolt Samsung vinyó 3 év garanciával. A vinyó ötletszerű időközönként csontra fagyasztja a rendszert, utána újraindításkor vagy látja a BIOS vagy nem. Gondol egyet és UDMA5 helyett PIO módra vált. Hűtése van, kábelek kicserélve, más vinyóval nincs ilyen gond. A fagyás utáni újraindításkor kattogó hang a vinyóból.
Szvsz a vinyó a ludas.

A garanciajegy a régi feltételekkel van kiállítva, egyértelműen szerepel rajta a 15 és a 30 napos határidő. :)
Tudomásom szerint a fogyasztóra nézve kedvezőbb feltételekkel is vállalhatnak garanciát, és kötelesek is betartani.
Kíváncsi leszek a reakciójukra...

#951 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 14:53

Idézet: vakhangya - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 13:16

Asszem érdekes meccsem lesz velük.

Adott egy 2004. 11. hóban a miskolci Bluefish-ben vásárolt Samsung vinyó 3 év garanciával. A vinyó ötletszerű időközönként csontra fagyasztja a rendszert, utána újraindításkor vagy látja a BIOS vagy nem. Gondol egyet és UDMA5 helyett PIO módra vált. Hűtése van, kábelek kicserélve, más vinyóval nincs ilyen gond. A fagyás utáni újraindításkor kattogó hang a vinyóból.
Szvsz a vinyó a ludas.

A garanciajegy a régi feltételekkel van kiállítva, egyértelműen szerepel rajta a 15 és a 30 napos határidő. :)
Tudomásom szerint a fogyasztóra nézve kedvezőbb feltételekkel is vállalhatnak garanciát, és kötelesek is betartani.
Kíváncsi leszek a reakciójukra...

Mi lett a vége? Lerendezték?

#952 Felhasználó inaktív   vakhangya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 10:04

Embernek elmondtam, hogy képzelem a garis ügyintézést.
Ő elmagyarázta nekem, hogy a garis feltételek 2004-ben megváltoztak, és ez így nem fog menni.
Én elolvastattam vele a garipapírjukat, majd a jogszabály ide vágó részét a vevő számára kedvezőbb garifeltételekről. Ember megzavarodott, és elkezdett telefonálgatni. Pár perc múlva lelkileg összecsúszva magyarázni kezdte, hogy nem biztos, hogy 15 nap alatt le tudják rendezni a dolgot. Halvány mosollyal az arcomon mondtam neki, hogy az eredeti összeg visszaadása elől sem zárkózom el, majd elköszöntem.
15 nap után arra jértam, és kértem a cuccot. Nem volt 160-as Samsung a boltban, de volt egy erőtlen próbálkozásuk arra, hogy az aktuális listaárban szereplő összeget levásároljam valamire. Rövid szájkarate következett :pokeas: jogszabály olvastatással, majd egy 200-as WD-vel elégedetten távoztam.  :D

#953 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 12:13

Idézet: vakhangya - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 10:04

Ő elmagyarázta nekem, hogy a garis feltételek 2004-ben megváltoztak, és ez így nem fog menni.
Én elolvastattam vele a garipapírjukat, majd a jogszabály ide vágó részét a vevő számára kedvezőbb garifeltételekről. Ember megzavarodott, és elkezdett telefonálgatni. Pár perc múlva lelkileg összecsúszva magyarázni kezdte, hogy nem biztos, hogy 15 nap alatt le tudják rendezni a dolgot. Halvány mosollyal az arcomon mondtam neki, hogy az eredeti összeg visszaadása elől sem zárkózom el, majd elköszöntem.
15 nap után arra jértam, és kértem a cuccot. Nem volt 160-as Samsung a boltban, de volt egy erőtlen próbálkozásuk arra, hogy az aktuális listaárban szereplő összeget levásároljam valamire. Rövid szájkarate következett :pokeas: jogszabály olvastatással, majd egy 200-as WD-vel elégedetten távoztam.  :D

Szép munka volt  :D

#954 Felhasználó inaktív   Leslysw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 14:25

Idézet: vakhangya - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 11:04

Szia

Nyeregben voltál mert egy rutintalan eladó volt a pultba ;)
       "Inkább Hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át"

#955 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 14:42

Ha 15 naptári nap után ment vissza akkor elhajtottam volna , ugyanis 15 munkanap. és az nem ugyanaz.
Ráadásul ha jól emlékszem ez a 15 munkanap is csak egy ajánlás és törekedni kell rá, szal nem szentírás. Bár egy tizenegynéhányezres tételnél fölösleges lehet.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 02. 22. 14:44 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#956 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 10:57

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 15:42

Ha 15 naptári nap után ment vissza akkor elhajtottam volna , ugyanis 15 munkanap. és az nem ugyanaz.
Ráadásul ha jól emlékszem ez a 15 munkanap is csak egy ajánlás és törekedni kell rá, szal nem szentírás. Bár egy tizenegynéhányezres tételnél fölösleges lehet.

Khm, a 15 nap 15 nap, és nem munkanap, figyelj csak:

4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

Szóval iparkodnia kell a kereskedőnek a lehető leghamarabb elintézni, és ez nem azt jelenti, hogy 15 napig várhat...

#957 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 18:10

Idézet: Ariadne - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 11:57

(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

Törekszik, törekszik az a szerencsétlen kereskedő - csak hát nem sikerül néki!  ;) 
Legalábbis én két hozzáállással találkoztam:
1 - Helyben, max. pár perces bevizsgálás után csere, vagy levásárlás
2 - Min. 2 hónapos húzás-halasztás a legkisebb hibával is (pl. extreme digital) - pedig hát ők úúúúúúúúúgy törekszenek!! :D
Szóval ilyen egy gumi jogszabály még itt a balkánon is ritka...
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#958 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 13:22

Emlékeim szerint azért változtatták így meg ezt a garis jogszabályt, hogy ebben is lehessen versenyezni. Nyilván a jogalkotó fordítva gondolta a versenyzést; tehát majd rövidebb határidőkkel vállalnak javítást/szervizt az eddigi 15 napnál. Sajna ahol ez eddig is nyögvenyelősen ment - pl számtechben - ott csak tovább romlott a helyzet, mert most már sokkal könyebb hónapokig rajta ülni és szépen lehet hivatkozni. Ez annyit jelent itt konkrétan, hogy leadja a nagyker/forgalmazó/akárkihez gariztatni és ezzel ő törekszik. Most viszont nem lehet basztatni 15 nap után, hiszen ő törexik, mert leadta.
Persze naívság volt bárki részéről is egy ilyen árvezérelt piacon javulást feltételezni.

Ahol eddig is jól működött - ruházati témában pölö - ott meg nem ettől fog tovább javulni.

#959 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 19:44

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 14:22

Emlékeim szerint azért változtatták így meg ezt a garis jogszabályt, hogy ebben is lehessen versenyezni. Nyilván a jogalkotó fordítva gondolta a versenyzést; tehát majd rövidebb határidőkkel vállalnak javítást/szervizt az eddigi 15 napnál. Sajna ahol ez eddig is nyögvenyelősen ment - pl számtechben - ott csak tovább romlott a helyzet, mert most már sokkal könyebb hónapokig rajta ülni és szépen lehet hivatkozni. Ez annyit jelent itt konkrétan, hogy leadja a nagyker/forgalmazó/akárkihez gariztatni és ezzel ő törekszik. Most viszont nem lehet basztatni 15 nap után, hiszen ő törexik, mert leadta.
Persze naívság volt bárki részéről is egy ilyen árvezérelt piacon javulást feltételezni.

Ahol eddig is jól működött - ruházati témában pölö - ott meg nem ettől fog tovább javulni.

Nem hiszem, hogy "naívság" volt - jól meghatározott, pénzben kifejezhető, nem pár rongyos millió állt a háttérben!!! Aki ezt kitalálta (~10-es csoport) az annyit kaszált rajta, amiről nekünk kis porbafingó luser júzereknek elképzelése sincs...!
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#960 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 18:19

Apropó, 15 nap: Jogában áll pampogni.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47