HWSW Informatikai Kerekasztal: TESCO Gazdaságos benzin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TESCO Gazdaságos benzin

#521 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 04. 18:46

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 17:09

Nekem pl útba esik a Tesco kút és 247.9huf a benzin, álltalában 65-70 litert tankolok. Számolj....

Bocsi, valószínűleg én járok rossz helyen.
Mostanában nem láttam 10 Ft-nál nagyobb különbséget a Tesco és nem Tesco kutak 95-ös árai között.

És hát lásd be, az 70+ literes űrtartalmú benzintank sem általános egy személyautónál.
Gondolkoztál már ma?

#522 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 22:36

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 18:34

melyik tesconál ennyi?
ma néztem budaörsinél 260 ft

Nem BP az fix. :) A veszprémi Tesco kúton. 2-3 napja tankoltam. :) igaz, a gázolaj 10 forintal drágább :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#523 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 22:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 18:46

Bocsi, valószínűleg én járok rossz helyen.
Mostanában nem láttam 10 Ft-nál nagyobb különbséget a Tesco és nem Tesco kutak 95-ös árai között.

És hát lásd be, az 70+ literes űrtartalmú benzintank sem általános egy személyautónál.

Nézd, amikor az emberek azon problémáznak, hogy 1 forintal drágul a kifli pl, akkor szerinted nem számít az a 400-500 forint? Én sajna csóró vagyok, nekem számít.

#524 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 13:47

:offtopic:

Hali!

Picit off leszek, de azert surolom a temat...

Szoval en leginkabb delutan, estefele, hetvegen gurigazom egy kis 1.3as suzival (5k -ert szoktam tankolni, eleg ritkan, leven varosba kozlekedem)

Szoval korabban MOL -nal tankolgattam 95 -ost, mostanaban meg OMV -nel 98 -ast

Kozelekedesi szokasaim elegge egyeneltesek, szoval nagyjabol korrekt az osszehasonlitas.

Mivel mas mas volt a benzinar (teljesen pontosan nem tom), de igy is iranyado a dolog.

Szoval:

MOL 95 5K HUF (akkoriban ugy 265/L volt) -> 275km
OMV 98 5k HUF (1 honapja volt ~285/L ) -> 280km

Ma 274 -ert tankoltam OMV -nel 98 -ast...
A kicsikocsi erezhetoen nyomatekosabb (ez lehet hogy csak a 95-98 -tol, de lehet hogy az OMV is szamit)

Magyaran amikor 98 -assal mertem a dolgot akkor volt kb csucson a benzinar (ebbe egy kis terepezes is volt, meg hegyvolgy), es igy is adott osszegbol cirka ugyan annyit mentem vele mintha MOL -nal tankoltam volna olcsobb benznit, es meg jobban is huz a kocsi (hegyre fol, ill. 80 koruli tempoban 5 -osben eroteljesen eszreveheto a difi).

Haverom is kiprobalta (szinten 1.3 -as suzi), de O azt mondta tobbet nem tankol ilyet (O picit olyan padlogazas tipusu sofor), szoval nem tankol ilyet, mert eddig is nagyon nyomta a kocsit, de evvel mar "eletveszelyes"! (shell 100 -asra azt mondta nem erzett difit az OMV 98 -hoz kepest)

#525 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 14:48

Ez a 95-98 különbsége. Nagyobb oktánszám persze, hogy nagyobb nyomatékot ad. Kérdés mit tesz a motorral...

#526 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 15:26

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 15:48

Ez a 95-98 különbsége. Nagyobb oktánszám persze, hogy nagyobb nyomatékot ad. Kérdés mit tesz a motorral...

Csak arra akartam utalni nem feltetlenul olcsob tesco, vagy mol vagya akarmilyen olcsobbnak tuno beniznnel kozlekedni, leven en a "dragabb" -val ugyan azon osszegbol tobb utat tudtam megtenni, vagy is olcsobban jottem ki!

#527 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 05. 16:42

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 15:48

Oszt mér?  :think:

#528 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 05. 16:49

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 8:38

az optimális helyzethez, amire az adott motor tervezve van
a magasabb oktánszám nem "nagyobb energiatartalom"!

ha átalakítod a motort, leszedsz a hengerfejből, és a gyári (95-ösre tervezett) állapothoz képest magasabb sűrítést hozol létre, akkor kell a nagyobb oktánszámú üzemanyag
egyébként parasztvakítás, tényleg

#529 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 19:19

Úgy tudom jobb az égése kicsit. Tehát nem gyorsabb lesz a kocsi, csak kicsit dinamikusabban gyorsul.
Vertigo: ez ott bukik meg, hogy az OMW, a MOL, és a Tesco is ugyanazt a MOL benzint árulja :)

#530 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 19:20

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 22:38

Nézd, amikor az emberek azon problémáznak, hogy 1 forintal drágul a kifli pl, akkor szerinted nem számít az a 400-500 forint? Én sajna csóró vagyok, nekem számít.

Nem hiszem, hogy akik sokszázezres, milliós (esetleg többmilliós) autót tartanak fent, negyedévenként 6-8e Ft-os KGFB-vel, esetleg havonta/negyedévenként 10-30e Ft-os cascoval, azok problémáznának az 1 Ft-os kifli-áremelkedésen.
Belátom, vannak olyanok, akiknek egy 5 Ft-os tej-áremelkedés komoly problémát jelent, tényleg sajnálom is őket, de ezek nem az autósok közül kerülnek ki.
Vagy pedig ha a filléres, napi gondjai ellenére az autózást erőlteti, akkor ÍJ.
Gondolkoztál már ma?

#531 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 19:27

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 19:19

Úgy tudom jobb az égése kicsit. Tehát nem gyorsabb lesz a kocsi, csak kicsit dinamikusabban gyorsul.
Vertigo: ez ott bukik meg, hogy az OMW, a MOL, és a Tesco is ugyanazt a MOL benzint árulja :)

Nem kell messzire menni, ebben a topicban tárgyaltuk ki, hogy ez miért butaság.

Az oktánszám a benzin - még önrobbanás nélküli - összenyomhatóságának mértékegysége.
Egy motorban nem nyomható attól jobban össze a benzin, ha jobban összenyomhatót teszünk bele. Tehát nem fog megváltozni a dugattyú munkahossza, ezt beláthatja mindenki.

Az igazság valahol az adalékolásnál keresendő. Azért megy tisztábban, jobban bizonyos üzemanyagokkal az autó, mert jobban adalékolt.
Ennyi a csoda.
Gondolkoztál már ma?

#532 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 22:51

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 20:19

Nekem tok mindegy (mellesleg dunantultol BP -ig mintha import lenne az OMV, ill a shell 100asa is az), lenyeg az, teljesen mindegy honan van, mi van benne, de azonos osszegbol legalabb ugyan annyit mentem, es ha haverhoz megyek fel a hegyre akkor sem kell 2esbe nyuznom a motort mert 3asba is felgurul a hegyre...

#533 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 02:23

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 22:51

Nekem tok mindegy (mellesleg dunantultol BP -ig mintha import lenne az OMV, ill a shell 100asa is az), lenyeg az, teljesen mindegy honan van, mi van benne, de azonos osszegbol legalabb ugyan annyit mentem, es ha haverhoz megyek fel a hegyre akkor sem kell 2esbe nyuznom a motort mert 3asba is felgurul a hegyre...

Más-más olajcég máshogyan adalékolja UGYANABBÓL a forrásból származó 'nyers' benzint.
Az OMV beszerzéséről vitatkoznak, én is úgy tudtam, hogy osztrák az anyag, aztán meg itt mondtak már mást is.
Az biztos, hogy a Shell prémium üzemanyagai Németországból érkeznek, de hát annak az árai is igen magasak, abból kizárható, hogy rentábilisen ki lehet jönni.
Gondolkoztál már ma?

#534 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 12:28

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 19:20

Nem hiszem, hogy akik sokszázezres, milliós (esetleg többmilliós) autót tartanak fent, negyedévenként 6-8e Ft-os KGFB-vel, esetleg havonta/negyedévenként 10-30e Ft-os cascoval, azok problémáznának az 1 Ft-os kifli-áremelkedésen.
Belátom, vannak olyanok, akiknek egy 5 Ft-os tej-áremelkedés komoly problémát jelent, tényleg sajnálom is őket, de ezek nem az autósok közül kerülnek ki.
Vagy pedig ha a filléres, napi gondjai ellenére az autózást erőlteti, akkor ÍJ.

Hiszek neked, csak a tények mondanak ellent. ;) Gondolok arra, hogy nézd meg, mekkora sor van a Tesco kúton és mekkora a mellette levő egyéb kúton.... Gondolom nincs ismerősöd, aki inkább elmegy még 5km-t egy másik bevásárlóközpontba, mert ott 6 forintal olcsóbb a krumpli pl...

#535 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 15:39

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 12:28

Hiszek neked, csak a tények mondanak ellent. ;) Gondolok arra, hogy nézd meg, mekkora sor van a Tesco kúton és mekkora a mellette levő egyéb kúton.... Gondolom nincs ismerősöd, aki inkább elmegy még 5km-t egy másik bevásárlóközpontba, mert ott 6 forintal olcsóbb a krumpli pl...

Nem tudom, azt hiszem, nincs ilyen ismerősöm.
Én is szoktam sorbaállni a TESCO-kútnál, azon egyszerű oknál fogva, hogy a PE-i TESCO-ba járok éjszaka (havonta 2x) nagybevásárolni, és így havonta egyszer a tankolás is pont jól jön. Ha már ott vagyok. Ha nem lenne a TESCO-nál kút, akkor nem biztos, hogy mennék még 6 km-t, hogy az Auchannál tankoljak. Akkor inkább máskor, egy épp útba eső JET-nél, Castrolnál.

A hipermarketek nagyon ügyesek, tudják, hogy mi éri meg nekik. Tudják, hogy mennyi értelme van levinni egy termék árát az irreralitás alá is, csak a reklám kedvéért.
Egy ésszerűtlenségig levitt árral képesek kaszálni, mert ha már elmegy az ember, akkor vesz mást is, meg is van a haszon egyből. Több, mint az akciózott terméken a bukás.

Azt meg senki (max. pár szerencsétlen nyugdíjas) nem képes fejben tartani/papíron vezetni, hogy mikor hol, mi akciós és csak azért utazgatni x időt.
Ki van ez találva, kérem!
Gondolkoztál már ma?

#536 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 19:49

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 13:28

Nem tom nekem bejott a "draga" benzin, ami vegul is olcsobb mint az "olcso"... (szigoruan az en esetemben)

Viszont nezd meg a mistr@l -ba is van sor :)
Meg a legyek sem tevednek :)  (na jo az vodka telleg occso, es sztem nem ollan sitt)

En azt vettem eszre az itthoni fogyasztoi kultura meg elegge a beka feneke alatt van (habar vanak javulasra utalo jelek), magyaran, ha valami valahol 10fillerrel olcsobb, nem baj ha sz@r (ezt altalanossagba tessek erteni), deolni kepesek erte.

#537 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 02:35

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 19:49

Nem tom nekem bejott a "draga" benzin, ami vegul is olcsobb mint az "olcso"... (szigoruan az en esetemben)

Viszont nezd meg a mistr@l -ba is van sor :)
Meg a legyek sem tevednek :)  (na jo az vodka telleg occso, es sztem nem ollan sitt)

En azt vettem eszre az itthoni fogyasztoi kultura meg elegge a beka feneke alatt van (habar vanak javulasra utalo jelek), magyaran, ha valami valahol 10fillerrel olcsobb, nem baj ha sz@r (ezt altalanossagba tessek erteni), deolni kepesek erte.

Valószínűleg igazad van.
De!
Foglalkozásomból következően bejártam 4 földrészt, egyúttal sok-sok üzletet is láttam.
Érdekes módon mindenütt a legolcsóbb árucikkek fogynak legnagyobb számban, azok fogynak el leghamarabb.
Lehet, hogy nem csak a magyarokban van a baj?
Mert kétségtelen, hogy ez az észak-balkáni ország sok fejfájást fog még okozni az Uniónak, sőt még megérhetjük azt is, hogy a 7 balkáni ország kikéri magának a hasonlítgatást, de más árérzékeny országok is léteznek. A gazdagabbak között is.

Mellesleg nagyon nem mindig stimmel az a sommás meghatározás, hogy ami olcsó az szar is.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 11. 07. 02:41 -kor

Gondolkoztál már ma?

#538 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 2:35

Valószínűleg igazad van.
De!
Foglalkozásomból következően bejártam 4 földrészt, egyúttal sok-sok üzletet is láttam.
Érdekes módon mindenütt a legolcsóbb árucikkek fogynak legnagyobb számban, azok fogynak el leghamarabb.
Mert kétségtelen, hogy ez az észak-balkáni ország sok fejfájást fog még okozni az Uniónak, sőt még megérhetjük azt is, hogy a 7 balkáni ország kikéri magának a hasonlítgatást, de más árérzékeny országok is léteznek. A gazdagabbak között is.

Mellesleg nagyon nem mindig stimmel az a sommás meghatározás, hogy ami olcsó az szar is.

Hm, nem ezt mondtam én is?  :think:

#539 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:22

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 3:35

Valószínűleg igazad van.
De!

Ez nagyreszt OK! (igaz en csak 3 foldreszen jartam, de pl az allamokban nem lattam olyat, hogy ha valakinek sz@rt adtak el, akkor ne vihette volna vissza es ne kertek volna bocsanatot, altalanossagban... azaz ugy lattam, hogy a kiskereskedelemig nem jut el az oda nem valo arucikk, ha meg eljut akkor mar a kiskereskedo intezi el, hogy tobbet ne jusson, szoval ritkan jut el a vasarloig, nem kell atomfizikusnak lenni, hogy ne vagjanak at egy muszaki cikk vasarlasanal... de mar pl. ausztriaban is eleg nehezen talaltam gagyit, pedig az nincs messze) Persze alairom joval fejlettebb gazdasagok ezek. De amire nincs kereslet azt nem tudjak eladni, es itt picit a piac felelossege is, hogy ne vegye meg a rossz arut (tudom szelmalom harc :( )

Szoval annyi csak, hogy ha valakinek van kedve, es penze egy probara, akkor lehet erdemes kiprobalni, hogy az O autoja ugyan annyi penzbol tobbet, vagy kevesebbet megy fuggoen hogy tesco, mol, shell, stb, 95, 98, akarhanyas benzint tankol...

Nem nagy kockazat, igaz a sporolas sem nagy, de ha eppen bejon neki, hogy a dragabbal tobet tud menni, meg ha csak 5km -vel is, eltoltheti egy kis buszkeseg erzes, hogy milyen okos, plane amikor a tesco -s kigyozo sorok mellett gurul el... :)

(csak 1 tipp, nem biztos, hogy mindnkinel bejon...) ;)

#540 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 11:56

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 14:47

nem tankol ilyet, mert eddig is nagyon nyomta a kocsit, de evvel mar "eletveszelyes"!

Idézet

(szinten 1.3 -as suzi)

:omg:  :bolond:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.