HWSW Informatikai Kerekasztal: egy kivétel: e-connect - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

egy kivétel: e-connect Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 24. 15:14

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Az érkezik, hamarosan, mindjárt lesz, gyere be jövőhéten is kifejezéseket szerintem kerülni kéne. A rendelésre ugye meg értelmetlen, mert egy online shopban minden az :)
Jó ötletem nincs, de amiket írtam azokat legalább ne.

Az intervallumos megadás nagyon gáz? Mondjuk 2-7 nap. Vagy 1-4 nap. 7-14 nap, stb.
[/quote]

A fent írtak tényleg elég durvák, szerintem aki ilyet olvas, az rögtön ráklikkel a close gombra ;)

Igen. Talán az intervallumos megoldás tűnik egyelőre megoldásnak és talán még nem is olyan riasztó az adatbázist átnyomni, hogy több intervallum lehessen.

Persze a legjobb tényleg az lenne, ha az importőrök is jeleznék a várható beérkezést.

Azért még mindig várom a lehetőségeket, hátha valakinek van valami olyan frenetikus 5lete, melytől mindenki földreül ;)

#162 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 24. 15:54

idézet:
Ezt írta csucs:

földreül ;)
[/quote]

földreül vagy földerül? ;)

ha nagyon ráértek, csináljatok statisztikát:

"szállítás: 1 nap (95%), 2-3 nap (3%), 4 vagy több nap (2%)" ;)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 06. 24. 16:13

Baromság.

Átvételi határidő : 3 munkanap.

Ez korrekt lenne.

Amúgy : ha nektek tegnapra ;) kell a cucc, irány a M.STRAL !!! ;)

Én eleve nem rendelek semmit másnapra, lévén én is valahol a kereskedelemben dolgozom, és ismerem a témát, no meg a dühös vevőt.

#164 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 24. 16:29

csucs: Írtam emilt, de ba@tatok rá válaszolni :mad: :D
Szóval, van Abit NF-S 2.0-ás lapotok? :cool:
kedvencek
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez

Elküldve: 2003. 06. 24. 16:36

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:
[/quote]

:D :D :D

#166 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 24. 18:14

csucs:

Én azt gondolom, az áruk gyorsan fogyó részéről azért tudjátok a pillanatnyi beszerzési lehetőségeket. Én mindenképpen valami olyasmit írnék oda, hogy "Beszerzési lehetőségektől függően 1-6 munkanap"
Ebbe már elég sok minden belefér. És aki vásárolni akar valamit, már tudja mennyi idővel kalkuláljon, tehát ha 6000Ft-ot akar spórolni (mint WiZARD is), akkor max 6 nappal számol.

Első lépés: a megrendelő azonnali (max 2 óra) értesítése a rendelés beérkezéséről és az előrelátható (itt még a gyakorlat alapján saccolt) átadási időpontról, mondjuk egy -ingyenes- mail is megfelel erre.
Második lépés: az első mail zárszavaként (a technika most mindegy) egy megerősítő és egyben jóváhagyó válasz-mail kérése az ügyféltől, ami ha megérkezik akkor általa jóvá van hagyva -de szépen írtam :) - és csak ezután
Harmadik lépés: felhívni, és akkor (szükség szerint módosítva) pontosítani a mailben írt időpontot.

Előny: nincs reklamáció (legalább is ez ügyben), benne van az 1 nap is, meg a 6 nap is, gyors reagálás a rendelésre (a leendő vevő érzi, hogy foglalkoznak vele), a rendelés átmegy egy előzetes szűrőn. (Ha a majdani vevő soknak találja a beszerzési időt, és nem válaszol az első mailre, nincs telefonszámla, ami gondolom havi pár tíz ezer forint megtakarítás, nincs plusz idő és munka).
A megrendelés és annak visszaigazolása is "papiron" van, tehát nyomon követhető, nincs vita, hogy ki mire emlékszik.
Hátrány: nagy forgalom esetén majdnem egy egész embert kíván. De gondolom akkor már megéri. Sőt ennek a mailt bonyolító embernek meglepő módon nem is kell feltétlenül a boltban dolgoznia.
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#167 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 24. 20:51

idézet:
Ezt írta Rapidus:
És aki vásárolni akar valamit, már tudja mennyi idővel kalkuláljon, tehát ha 6000Ft-ot akar spórolni (mint WiZARD is), akkor max 6 nappal számol. [/quote]

nagyobb tételnél nem az a 6K számít. de egy CFnél, ahol ez a 6K több mint 33%... :)

visszaigazolás, és mail... az kb pont úgy megy, mint ahogy leírtad :)
vasárnap megrendeltem cuccot, hétfő reggel kaptam mailt, hogy 10 nap, és így is kell-e.

[ 2003. június 24.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#168 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 24. 21:54

Akkor feltaláltam a spanyolviaszt :cool: . Nem ismerem a rendszert, mert még nem használtam, megpróbáltam lerni egy általam hatékonynak tartott módszert. :)
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#169 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 24. 22:26

idézet:
Ezt írta Rapidus:
Persze, rendben is van, ez tényleg így működik egy készlet nélküli boltnál. Ha a visszahívás gyors (1-2 órán belüli) akkor ez rendben van. Ha hosszabb, akkor nálam nem nyert. Érdekes, de még én sem vettem ott semmit, illetve 2 éve egy Logitech Cordless Mouseman Opticalt, de akkor telefonáltam, mondták van, elmentem, megvettem.
Mostanában láttam náluk Twinmos 256/400 DDR memóriát. Telefonáltam, mondták az nincs, rendelni kell, kérdeztem mikorra lenne, mondták azt ők nem tudják. Nem rendeltem.
Belátom, hogy minden alkatrészről lehetetlen lenne infót összegyűjteni, de mi lenne, ha az én telefonálásom alatt (pluszköltség tehát nem terhelné a boltot) elkérne 1 e-mail címet (a döntő többségnek van) és mondjuk 1 órán belül küldene egy korrekt infót?
[/quote]

Ha azt mondják valamire, hogy nem tudják mikor lesz, az teljesen valós információ... Én pl 2 hete várok, hogy ki tudjam cserélni a ramomat, mert a nagykerbe azóta nem érkezett Corsair... Remélem jövő hétre már lesz, de az sem biztos... Van amikor képtelenség pontos információt adni... A procimra is várni kellett, először 1 hét volt, de ott voltam, amikor a nagyker közölte velük, hogy nem tudják mikor érkezik proci... A ram meg már 2 hete "folyamatosan" érkezik a nagykerbe, csak valahog nem akar odaérni... Ilyen körülmények (ráadásul objektív körülmények) között szinte lehetetlen megjósolni egy termék várható beérkezési idejét... És erről nem a kisker tehet...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#170 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 25. 07:06

idézet:
Ezt írta Fym:

Ha azt mondják valamire, hogy nem tudják mikor lesz, az teljesen valós információ...
[/quote]

Valamit félreértettél. Sem én, sem más hozzászóló nem vitatta a bolt jószándékát igazmondását. Az volt a kérdés, hogy a sablonként odaírt 1 nap mennyire tartható, illetve nehézség esetén a vevőnek ráér-e addig. Egyáltalán jó-e, ha mindenre 1 napot vállal a bolt, aztán azt módosítani kényszerül.
Én például ilyen különleges helyzetben (nagyker=3hét) más megoldást találnék ki.
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#171 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 25. 13:57

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:
[/quote]

Ez visszavonva, mert telefonon kerestek, csak nem értek el :D
még1 jó pont E-connectnek és Sallai Tominak :cool:
Amit Rapidus írt az szerintem teljesen korrekt, és megvalósítható vsz.
A visszaigazolással nincs gond, mert nekem eddig mindíg 1 órán belül megjött.
kedvencek
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez

Elküldve: 2003. 06. 25. 16:24

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:

Ez visszavonva, mert telefonon kerestek, csak nem értek el :D
még1 jó pont E-connectnek és Sallai Tominak :cool:
Amit Rapidus írt az szerintem teljesen korrekt, és megvalósítható vsz.
A visszaigazolással nincs gond, mert nekem eddig mindíg 1 órán belül megjött.
[/quote]

Persze, mert másként állnak a 'jófejekhez', és másként a 'f@szfejekhez'.
Ha valóban normálisan közelít az ember feléjük, akkor valszeg minden OK, de ha egyből 'aggyá', akkor nem hiszem.
Megaztán mindenkinek más és más a 'jómodor'.

OFF+ON.

Na, megyek, oszt' este rendelek is valamit... ;)

Roter ???????????????

#173 Felhasználó inaktív   exIT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 25. 20:29

Azé' elolvasgattam mindent. Most nem akarom a szabadidőmet eltopikozni, de jelzem, hogy valamiféleképpen változtatni fogunk a közeljövőben. ;)
Got to move on sometime and its about time
By putting one foot in front of another
And repeating the process cross over the street
You’re free to change your mind
Strength through diversity
Couldn’t have put it more plainly
--------------------

#174 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 27. 09:17

hm. vmelyik ekonnek rajongó "lecsillagozott". de jó hogy ezt név nélkül lehet csinálni :)
[ASUS P4P800-E Deluxe] [IntelP4 2.4@3.2 NW] [CoolerMaster IHC-L71] [Kingston HyperX PC3500 512MB] [Infineon PC3200 512MB] [Samsung SP1614N 160GB HDD] [Gigabyte ATI Radeon X700 256MB] [LG GSA-4120B] [LG DRD8160B] [ENERMAX EG365P-VE FCA] [Codegen 6054L] [Samsung 172X LCD]

#175 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 27. 11:43

idézet:
Ezt írta Kheops:
hm. vmelyik ekonnek rajongó "lecsillagozott". de jó hogy ezt név nélkül lehet csinálni :)[/quote]

Hogy megnyugtassalak, nem én voltam! Csak ide irogattál? ;)

#176 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 27. 11:56

idézet:
Ezt írta csucs:

Hogy megnyugtassalak, nem én voltam! Csak ide irogattál? ;)
[/quote]

Hát mostanában legtöbbet ide, meghát csak innen van rá esély, de nem izgat tulságosan. Ha akarom ugyis kikapcsolhatom :) Nem is rád gondoltam ;)
[ASUS P4P800-E Deluxe] [IntelP4 2.4@3.2 NW] [CoolerMaster IHC-L71] [Kingston HyperX PC3500 512MB] [Infineon PC3200 512MB] [Samsung SP1614N 160GB HDD] [Gigabyte ATI Radeon X700 256MB] [LG GSA-4120B] [LG DRD8160B] [ENERMAX EG365P-VE FCA] [Codegen 6054L] [Samsung 172X LCD]

#177 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 27. 12:41

idézet:
Ezt írta Kheops:

Hát mostanában legtöbbet ide, meghát csak innen van rá esély, de nem izgat tulságosan. Ha akarom ugyis kikapcsolhatom :) Nem is rád gondoltam ;)
[/quote]

Egyébként nemigen tartom etikusnak egy szakmai forumon :confused:

#178 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 27. 13:12

Szakmai fórum /főleg/ az igaz, de cseppet sem személytelen. Én pl. ezt szeretem benne. Többeteket virtuális barátomnak tekintem, elképzelem ki van a nick mögött. Ezért is jövök mindennap a HWSW-re.

#179 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 27. 13:52

Éredkes, hogy időközben csillagjaim meredek zuhanásba kezdtek. Hogy kinek fájnak az én hozzászólásaim nem tudom, :confused: de jó lenne, ha még beregelne néhány felhasználót és végleg porigalázna.

Kicsit mazó vagyok :D

Elküldve: 2003. 06. 27. 14:59

idézet:
Ezt írta csucs:
Éredkes, hogy időközben csillagjaim meredek zuhanásba kezdtek. Hogy kinek fájnak az én hozzászólásaim nem tudom, :confused: de jó lenne, ha még beregelne néhány felhasználót és végleg porigalázna.

Kicsit mazó vagyok :D
[/quote]

*Büszke smiley*

*Jól kihúzom magam smiley*

Benyomtam rád egy KCS -t, így felmentél ***** -re !!! :D :D :D

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9