HWSW Informatikai Kerekasztal: egy kivétel: e-connect - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

egy kivétel: e-connect Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 09:34

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 6:02

A sok kisfelé tartozás télleg gáz, azt nem érdemes kiadni. A millereseket már igen és itt leginkább erről van szó. Nyilván elköltötte valami megfoghatóra is az ürge, meg van kocsija, telefonja, szgépe, stb. Gondolom cégtársként a neve meg a címe csak ismert.

A magyar mentalitás az, hogy mielőtt bármi olyat teszek,amiért vagyonommal felelek vagy bármi olyan van, hogy behajtókat küldhetnek rám, előtte mindent átirok a gyerekemre/nejemre/testvéremre, és semmi nem marad a nevemen a tartozáson kívül. Ilyenkor aztán lehet hajtani a pénzt...

#702 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 09:52

Idézet: Hani - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 10:34

A magyar mentalitás az, hogy mielőtt bármi olyat teszek,amiért vagyonommal felelek vagy bármi olyan van, hogy behajtókat küldhetnek rám, előtte mindent átirok a gyerekemre/nejemre/testvéremre, és semmi nem marad a nevemen a tartozáson kívül. Ilyenkor aztán lehet hajtani a pénzt...

Yoisten szerintem nem teljesen törvényes dolgokra gondolt, hanem odamegyik ukrán kollégákkal kis üzleti megbeszélésre, oszt hol érdekel, hogy az autó a gyerek nevén van, alig fogja várni a kölyök, hogy nekünk ajándékozza.

Törvénnyel bírósággal lófaszra nem lehet menni, anyósék is szívnak jól, mert 20 éve kezeskedtek valami miatt a szomszédnak, oszt most szóltak, hogy szomszéd baszott fizetni, így anyósék nyugdíja ugrik. Házában meg lakik, más nincs, de ha el is lesz árverezve a villamos és egyéb szolgáltatók élveznek előnyt, anyósék csak akkor pereskedhetik vissza a lóvét, ha már a teljes összeg be lett fizetve. Nomost annyi összeget meg nem lehet tőle lefoglalgatni, hogy mindenkinek jusson, és így a nyugdíjasok maradtak a végére. Pedig ott vanegy ház, meg telek, elviselném a nevemen, de pont a baszakodás miatt el sem adhatja...
Make love not Wor.

#703 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:27

Sajnos a magyar jog"rendszer" képes érdekes dolgokat produkálni, szinte semmi tartozást nem lehet behajtani, a károsult ember meg bek@phatja szerintük.

Ukrános behajtósdi nem rossz ötlet,csak általában akinek van pofája milliókat ellopni a (vélhetően) barátaitól, annak lesz pofája megoldani valahogy,hogy a pénz visszakerüljön hozzá.

#704 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:56

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 21:50

Csak erre reagálnék...

Személyesen ismerem csucsot, és az egész e-connectes társaságot, hosszú évek óta... Tavaly ilyen tájban, a E-connect egy nagyon jól működő, prosperáló cég volt, amit öröm volt nézni... A teljes kár amíről én tudok (bár asszem nem publikus a mértéke, ezért nem számszerűsítem) hatalmas, tartalmazza 2 év jó működés teljes nyereségét és mér ezen felül is hatalmas az összeg, amivel a nagykerek felé a tartozás... Azt is tudom, hogy a cég bármikor megállt volna az APEH előtt is, és a garanciális ügyintézés is a lehető legkorrektebb volt... Csucs(ék)nak egyszerűen nem volt érdeke a cég csődbevitele... Sajnos ezt valaki náluk nem így gondolta, nem látott az orránál tovább (én magam sem gondoltam volna az illetőről) és csak a saját rövidtávú "boldogulása" lebegett az orra előtt...

Ismerem annyira személyesen csucs-ot, hogy minden lehetőt megtegyen a garaniális dolgok korrekt rendezése miatt... A pert pedig nem azért tanácsolta, hogy elbújjon a magyar igazságszolgáltatás lassan őrölő malmai mögé, hanem hogy törvényes úton lehessen válaszolni a nagykerek (vásárlók felé) nem éppen tisztességes magatartására...

Ez mind nagyon szép, de ne haragudj, ez a kis monológ semmi olyat nem tartalmaz ami bárkit is meggyőzne! Hát könyörgöm ha tudják ki volt, akkor beszélgessenek már el vele. Puszta kezeimmel fojtanám meg ha valaki milliókat venne el tőlem!
A másik meg, hogy hogyan tud egy vállalkozást üzemeltetni az aki ennyire nem látja át a saját pénzügyeit?

#705 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:08

:offtopic:

Sziasztok!

Csak egy megjegyzés:
Az okozott károkért és adósságokért a kft. a törzstőke erejéig felelős.

Bíborkékhóvirág

#706 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:10

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:08

:Csak egy megjegyzés:
Az okozott károkért és adósságokért a kft. a törzstőke erejéig felelős.

Már megint a könyvelő :-) Feltéve ha az a 3 milliójuk ott van a bankban, vagy kolléga azt is kicsontozta. Ha 40 milliót zároltak, akkor vagy megoldódik belőle a probléma, vagy télleg annyit nyúltka, hogy világ lóvéja nem elég. Evvan.
Make love not Wor.

#707 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:10

Már megint a könyvelő :-) Feltéve ha az a 3 milliójuk ott van a bankban, vagy kolléga azt is kicsontozta. Ha 40 milliót zároltak, akkor vagy megoldódik belőle a probléma, vagy télleg annyit nyúltka, hogy világ lóvéja nem elég. Evvan.

Szia!

Ez nem könyvelés kérdése, hanem csődeljárás kérdése.
Annak pedig meg van a menete, és attól a csődbiztos nem fog eltérni. Ha a törzstőke 3 millió forint volt, akkor abból történik a kifizetés, bér ennek is meg van a maga szabálya (jelen esetben a vásárlók a legutolsók, akik a követeléssel élhetnek).

Bíborkékhóvirág

#708 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:10

Szia!

ÉS, nem vagyok könyvelő, csupán voltam már hasonló helyzetben (károsult oldal)  :( .

Bíborkékhóvirág

#709 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 10:26

Mondjuk úgy meg lehetett csinálni, hogy egyre nagyobb forgalom miatt egyre nagyobb hiteleket kaptak, kolléga kezelte bent a bankkot meg a pénzt, Csúcs meg rá sem lesett, mert megy a talyiga, intézze csak a bizniceit. Pénz fogyott, Csúcs sem tudott róla, nagyker meg akinek lógtak az a cégnek tartozott, kollégától viszont kapták a standard választ, hogy yáááááj, már bankban van, holnapra odaér, hétfőn utalom, nmost éppen ebédezik az illetékes, de 1 óra múlva már intézi is...

Blablabla. egy ideig elhitték, aztán mikor nem hitték el, akkor késő volt, Csúcs is így tudta meg a borulatot. Kérdés, hogy bankszámlán és pénztárban fogyó összegről a könyvelés nem vinnyogott-e, mert ekkora forgalomnál meg bőven havonta kell elszámolgatni, akár egymás, akár az állam közt.

Én is ilyesmiket basztam el, tudom hogy műxik :-D

Itt a pont, pontosan ez történt...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#710 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:25

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 22:59

Ha kiloptak x milliót a cégből, akkor a vásárlók szempontjából tök mind1, hogy ki volt az. Az onnan hiányzik és nyilván nem is kerül vissza többet. A nagyker futhat a pénze után, a user a garcseréje után. Ezen kívül egy vállalkozás nem csak abból áll, hogy adok-veszek-korrekten ügyintézek, hanem abból is, hogy olyannal társulok, aki nem basz át.
Egyébként semmi értelme nincs ennek a nem mondom meg hány millió, meg nem mondom meg ki volt. Ennyiben el lehet intézni: "Az egyik társam a Józsi kilopott 15millert a cégből, becsődöltünk, sorry. Gart nem tudunk intézni, mert a nagykernek is tartozunk."

No akkor: Azért nem van megmondva a dolog, mert a rendőrség nyomoz az ügyben, ekkora tételt azért súlyos években mérnek...

#711 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:25

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:22

Itt a pont, pontosan ez történt...

Szia!

Van az Omegának egy slágere, azt hiszem a címe pont találó ide:
"Hűtlen barátok"

Bíborkékhóvirág

#712 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:28

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:56

Ez mind nagyon szép, de ne haragudj, ez a kis monológ semmi olyat nem tartalmaz ami bárkit is meggyőzne! Hát könyörgöm ha tudják ki volt, akkor beszélgessenek már el vele. Puszta kezeimmel fojtanám meg ha valaki milliókat venne el tőlem!
A másik meg, hogy hogyan tud egy vállalkozást üzemeltetni az aki ennyire nem látja át a saját pénzügyeit?

Mondhatnék pontosabb tényeket is (pedig tényleg kívülálló vagyok), de a úgymond a nyomozás érdekeire való tekintettel nem tehetem meg...

A cégben az ügyvezető volt megbízva a pénzügyi dolgokkal, és pont neki "járt el a keze"... Ennyi... A többi tulajdonos (köztük csucs), max most a karokat tudja enyhíteni valamilyen szinten... Hidd el, hogy sokkal többet buktak ők (és nem csak anyagilag), mint gondolnád...

#713 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:30

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:25

Szia!

Van az Omegának egy slágere, azt hiszem a címe pont találó ide:
"Hűtlen barátok"

Bíborkékhóvirág

Igen, ez tényleg találó... Ismertem az emberkét személyesen, nekem se jutott volna eszembe, hogy ilyenre képes... Csucs ráadásul évek óta dolgozott vele együtt, én is még akkortól ismerem, amikor az e-connect egy apró, úgymond sufni cég volt...

#714 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:32

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:25

No akkor: Azért nem van megmondva a dolog, mert a rendőrség nyomoz az ügyben, ekkora tételt azért súlyos években mérnek...

Sikkasztásnak híjják.

Állítólag én is ezt csinálom, ki is rúgtak a cégből, már nem vagyok kültag, mert cég utalással vett mindenféle bizbaszt, én kivittem userhez, ott kp-ra átcserélődött a cucc. Nomost ezt a kp-t nem mindig fizettem be a pénztárba, hanem mentem rajt parizert venni :-) Aztán valahogy mindig egyenesbe jött a dolog, mert cégnek utalással fizették a melódíjam, arra pediglen jól rátehette a mancsát, szóval majdnem jól járt mindenki.

Oszt a mostani cégben is ezt csinálom, eccer felmondok a főnöknél úgyis :-D
Make love not Wor.

#715 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:32

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:30

Igen, ez tényleg találó... Ismertem az emberkét személyesen, nekem se jutott volna eszembe, hogy ilyenre képes... Csucs ráadásul évek óta dolgozott vele együtt, én is még akkortól ismerem, amikor az e-connect egy apró, úgymond sufni cég volt...

Szia!

Tehát kb. 5 éve, igaz?

Bíborkékhóvirág

#716 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:32

Sikkasztásnak híjják.

Állítólag én is ezt csinálom, ki is rúgtak a cégből, már nem vagyok kültag, mert cég utalással vett mindenféle bizbaszt, én kivittem userhez, ott kp-ra átcserélődött a cucc. Nomost ezt a kp-t nem mindig fizettem be a pénztárba, hanem mentem rajt parizert venni :-) Aztán valahogy mindig egyenesbe jött a dolog, mert cégnek utalással fizették a melódíjam, arra pediglen jól rátehette a mancsát, szóval majdnem jól járt mindenki.

Oszt a mostani cégben is ezt csinálom, eccer felmondok a főnöknél úgyis :-D

Megtűzdelve a különösen nagy értékre elkövetett jelzővel... Annyit még mondhatok talán, hogy az összeg 8 számjegyű és nem egyessel kezdődik...

#717 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:35

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:32

Szia!

Tehát kb. 5 éve, igaz?

Bíborkékhóvirág

Annyi nincs, de bőven több mint 3 éve...

Szerk: dőlt betű...

Szerkesztette: Fym 2005. 07. 12. 11:36 -kor

#718 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:37

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:35

Annyi nincs, de bőven több mint 3 éve...

Szerk: dőlt betű...

Szia!

Nem belőlük vált ki a PC Land?

Bíborkékhóvirág

#719 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:38

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:37

Szia!

Nem belőlük vált ki a PC Land?

Bíborkékhóvirág

Erről nem tudok... :think:

#720 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:42

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:38

Erről nem tudok... :think:

Szia!

Amúgy ismerve a magyar rendőrséget, a vádemelés még sokára lesz.  :(

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 07. 12. 11:43 -kor

Téma megosztása: