HWSW Informatikai Kerekasztal: egy kivétel: e-connect - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

egy kivétel: e-connect Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:44

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:42

Szia!

Amúgy ismerve a magyar rendőrséget, a vádemelés még sokára lesz.  :(

Bíborkékhóvirág

Ezt én is tudom, nekem is van nem kicsi problémám a rendőséggel... :mad: Pedig csak sima közlekedési baleset, ráadásul azért szívok, mert jófej voltam és a szabályok szerint jártam el... :down:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#722 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:49

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:44

Ezt én is tudom, nekem is van nem kicsi problémám a rendőséggel... :mad: Pedig csak sima közlekedési baleset, ráadásul azért szívok, mert jófej voltam és a szabályok szerint jártam el... :down:

Szia!

Erről mesélhetnél egy kicsit!

Bíborkékhóvirág

#723 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:00

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 12:49

Szia!

Erről mesélhetnél egy kicsit!

Bíborkékhóvirág

Bár erősen :offtopic: , de elmondom:

4 hete belémjött egy ürge, semmi gond nem lett volna, mert elismerte, hogy ő a hunyó, de ki kellett hívnom a mentőket, mert csúnyán beütötte a mellkasát (kispolszki rulez :down: )... Ha mentőt hívok, akkor bizony jönnek a rendőrök is, ilyenkor nincs baleseti bejelentő, rendőrségi vizsgálat van... Én elvittem a kocsit szervízbe, a másik fél kötelezőjének a terhére megy az ügy, elvileg semmi gond...
De: amíg a rendőrség nem zárja le az ügyet, addig bizony a biztosító nem fizet ( a kár kb 800e HUF, nem kevés)... A rendőrségnek meg nem nagyon akaródzik lezárni, az eset után két héttel kerül az előadóhoz az ügy, és neki elvileg ettől számítva van 30 napja, hogy lezárja az ügyet... És jelenleg nagyon úgy áll a dolog, hogy bizony kivárja a 30 napot, a kocsim már 2 hete készen van, de nem tudom elhozni a szerelőtől... Röviden ennyi...

#724 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 9:52

Yoisten szerintem nem teljesen törvényes dolgokra gondolt, hanem odamegyik ukrán kollégákkal kis üzleti megbeszélésre, oszt hol érdekel, hogy az autó a gyerek nevén van, alig fogja várni a kölyök, hogy nekünk ajándékozza.

Törvénnyel bírósággal lófaszra nem lehet menni, anyósék is szívnak jól, mert 20 éve kezeskedtek valami miatt a szomszédnak, oszt most szóltak, hogy szomszéd baszott fizetni, így anyósék nyugdíja ugrik. Házában meg lakik, más nincs, de ha el is lesz árverezve a villamos és egyéb szolgáltatók élveznek előnyt, anyósék csak akkor pereskedhetik vissza a lóvét, ha már a teljes összeg be lett fizetve. Nomost annyi összeget meg nem lehet tőle lefoglalgatni, hogy mindenkinek jusson, és így a nyugdíjasok maradtak a végére. Pedig ott vanegy ház, meg telek, elviselném a nevemen, de pont a baszakodás miatt el sem adhatja...

Léteznek bejegyzett behajtó cégek is, csak át kell nekik adni a tartozást és x %-ért behajtják. Az már az ő dolguk hogyan.
Én egyébként végig azt hittem, a csúcs a góré, szóval sorry.
Ha jól csinálták, akkor úgyis rendben le van papírozva, kotorhatnak a jardnál pár kft után akinek ki lett fizetve a pénz, de mondjuk nem szállítottak. Gondolom ilyenkor a szándékosságot kell bizonyítani, meg hogy nem gondosan, a cég érdekeit szem előtt tartva járt el. Mert becsődölni önmagában nem törvénytelen.
A hurkanyakúakat nem érdekli, kinek a nevén van. Odajönnek és közlik mit akarnak. Én azt is aláírnám ijedtemben, hogy lány vagyok csipkés tangában :)

Szerkesztette: Yoisten 2005. 07. 12. 12:02 -kor

#725 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:09

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 13:01

Léteznek bejegyzett behajtó cégek is, csak át kell nekik adni a tartozást és x %-ért behajtják. Az már az ő dolguk hogyan.
Én egyébként végig azt hittem, a csúcs a góré, szóval sorry.
Ha jól csinálták, akkor úgyis rendben le van papírozva, kotorhatnak a jardnál pár kft után akinek ki lett fizetve a pénz, de mondjuk nem szállítottak. Gondolom ilyenkor a szándékosságot kell bizonyítani, meg hogy nem gondosan, a cég érdekeit szem előtt tartva járt el. Mert becsődölni önmagában nem törvénytelen.
A hurkanyakúakat nem érdekli, kinek a nevén van. Odajönnek és közlik mit akarnak. Én azt is aláírnám ijedtemben, hogy lány vagyok csipkés tangában :)

Csucs csak tulaj (volt), de nem ő vitte a napi ügyeket...

#726 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 14:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 10:52

Törvénnyel bírósággal lófaszra nem lehet menni,

Az esetek kis reszeben azert lehet. Peldaul, ha az ados jelenleg is benne van vmilyen nagyobb buliban, es nem meri megkockaztatni a felszamolast. Az igazi gond az, h a felszamolasi kerelem es az elso inkasszo kozott siman eltelik akar 5-6 honap is.

#727 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 16:01

Sziasztok!

Nekem meg az a véleményem, hogy hogy az egész ügy nem kapott volna akkora fényt:
- ha nincs az adott cégnek itt egy témája,
- ha a  felvetetett kérdésekre és problémákra nem reagált volna a cégtől senki sem,
- ha nem jelentette volna be a cég egyik képviselője a visszmajort, és
- ha a cég egyik képviselője nem akarna erőnfelül teljesíteni.

Sajnos, a vállalkozás már csak ilyen, és ebből kifolyólag számolni kell azzal, hogy ez (is) bekövetkezhet.

Én azt tanácsolom mindenkinek, hogy legyen türelemmel és megértéssel, valamint ha - a cég képviselői - nem tudják egyátalán megoldani a garanciális ügyintézést, akkor azt fogadják el.  :(

Bíborkékhóvirág

#728 Felhasználó inaktív   zz7 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 16. 11:35

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 17:01

Én azt tanácsolom mindenkinek, hogy legyen türelemmel és megértéssel, valamint ha - a cég képviselői - nem tudják egyátalán megoldani a garanciális ügyintézést, akkor azt fogadják el.  :(

Üdv mindenkinek! Új vagyok itt.

És hogy miért is regisztráltam ide?

Nekem is garanciális gondjaim lennének az E-Connect-el, csakhát ugye elérhetetlenek.
Teljesen nem tudok egyetérteni azzal a toleranciával ahogy szerintetek nekünk kezelni kéne az ügyet. Hogy miért?
Ez áll a weboldalukon: Áruházunk átmenetileg karbantartás miatt szünetel .... stb.
Ezen kívül semmi valóságos infó.
A Google-re és a ennek a fórumnak az információira volt szükségem hogy megtaláljam a dolgok lényegét, hogy mi is van az egész mögött.
Akkor meg nem értem minek ez a vevővakító szöveg a weboldalon, miért nem lehet valami olyat kirakni hogy a vevő lássa miről lehet szó és a szöveget olvasva ne is reménykedjen az "átmeneti karbantartás" végében. Ez így szerintem nem korrekt, vagyis nem igaz!
A másik, hogy pl. némi rendes valóságos információt is lehetett volna adni azoknak akik veszik a fáradtságot és levélben is érdeklődnek a helyzetről.
Nem azt mondom hogy minden levélre egyenként válaszolni kellene valakinek. Ki van már találva az automatikus válaszüzenet is.

Na egyenlőre belőlem ennyi.
Üdv mindenkinek.

#729 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 12:06

Idézet: zz7 - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 12:35

Üdv mindenkinek! Új vagyok itt.

És hogy miért is regisztráltam ide?

Nekem is garanciális gondjaim lennének az E-Connect-el, csakhát ugye elérhetetlenek.
Teljesen nem tudok egyetérteni azzal a toleranciával ahogy szerintetek nekünk kezelni kéne az ügyet. Hogy miért?
Ez áll a weboldalukon: Áruházunk átmenetileg karbantartás miatt szünetel .... stb.
Ezen kívül semmi valóságos infó.
A Google-re és a ennek a fórumnak az információira volt szükségem hogy megtaláljam a dolgok lényegét, hogy mi is van az egész mögött.
Akkor meg nem értem minek ez a vevővakító szöveg a weboldalon, miért nem lehet valami olyat kirakni hogy a vevő lássa miről lehet szó és a szöveget olvasva ne is reménykedjen az "átmeneti karbantartás" végében. Ez így szerintem nem korrekt, vagyis nem igaz!
A másik, hogy pl. némi rendes valóságos információt is lehetett volna adni azoknak akik veszik a fáradtságot és levélben is érdeklődnek a helyzetről.
Nem azt mondom hogy minden levélre egyenként válaszolni kellene valakinek. Ki van már találva az automatikus válaszüzenet is.

Na egyenlőre belőlem ennyi.
Üdv mindenkinek.

Szia!

Nem akarom védeni a céget, hiszen azt az előző hozzászólásomban már megtettem.

De - továbbra is fenntartom, hogy  - ne várjon már senki semmit sem egy megszünő / megszünt céggel szemben!

És magyarázd már meg nekem, hogy egy feltehetően jogutod nélkül megszünt céggel, hogy állsz jogviszonyban?  :think:

Bíborkékhóvirág

#730 Felhasználó inaktív   zz7 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 16. 12:29

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 13:06

És magyarázd már meg nekem, hogy egy feltehetően jogutod nélkül megszünt céggel, hogy állsz jogviszonyban?  :think:

Szia!

Semmiféle jogviszonyról nem írtam.
Én csak arról írtam, hogy a weboldalon lévő nem valóságos szöveg helyett egyenesebb és hasznosabb dolog lett volna valami olyat írni a vevőknek aminek némi köze lehetne az igazsághoz.
Csupáncsak azért hogy ne várjunk feleslegesen arra az átmeneti karbantartásra.
Jó sok pénzt elköltöttem náluk már, úgyhogy ennyit elvártam volna.
E-mail-eket sem írogattam volna feleslegesen ha tudok bármi konkrétumot.

Üdv
ZZ7

#731 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 13:12

Idézet: zz7 - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 13:29

Szia!

Semmiféle jogviszonyról nem írtam.
Én csak arról írtam, hogy a weboldalon lévő nem valóságos szöveg helyett egyenesebb és hasznosabb dolog lett volna valami olyat írni a vevőknek aminek némi köze lehetne az igazsághoz.
Csupáncsak azért hogy ne várjunk feleslegesen arra az átmeneti karbantartásra.
Jó sok pénzt elköltöttem náluk már, úgyhogy ennyit elvártam volna.
E-mail-eket sem írogattam volna feleslegesen ha tudok bármi konkrétumot.

Üdv
ZZ7

Szia!

A jogviszonyt arra értettem, amit a vásárlással alakítottál ki, és most szeretnéd a jótállást érvényesíteni (annál a cégnél, amelyik megszűnés alatt van  :( ).

Na, és ehhez a szöveghez mit szólsz?

Tagax Computer Kft. élt kb. fél évet.

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 07. 16. 13:14 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 16. 13:56

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 14:12

Szia!

A jogviszonyt arra értettem, amit a vásárlással alakítottál ki, és most szeretnéd a jótállást érvényesíteni (annál a cégnél, amelyik megszűnés alatt van  :( ).

Bíborkékhóvirág

Idézet

2004. November 22-én nyitottuk meg számítástechnikai üzletünket. Az árukészlet feltöltése folyamatosan zajlik.

#733 Felhasználó inaktív   zz7 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 16. 14:22

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 14:12

Szia!

Bíborkékhóvirág

Én meg arról beszélek ami a weboldalunkon van.
Az egy félrevezető szöveg amivel megetetik a vásárlókat és hamis reményeket keltenek bennük.
Vagyis hazugság.

Azt megértem hogy ha felszámolás alatt van egy cég akkor az mivel jár.
Ennek ellenére még lehettek volna korrektek legalább információban a volt vevőikkel szemben.

#734 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 14:49

Idézet: zz7 - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 15:22

Az egy félrevezető szöveg amivel megetetik a vásárlókat és hamis reményeket keltenek bennük.
Vagyis hazugság.

Ennek ellenére még lehettek volna korrektek legalább információban a volt vevőikkel szemben.

Szia!

Szerintem meg kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy mi van felírva (pontosan a vásárlóik miatt).  :(

Bíborkékhóvirág

#735 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 16:16

Nem úgy volt még előtte, hogy átalakítják a webshop-ot?
Nem lehet, hogy a szöveg eredetileg nem arra utal, hogy megszűnik a cég?
Nem lehet, hogy ez csak egybeesés?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#736 Felhasználó inaktív   zz7 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 16. 16:22

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 17:16

Nem úgy volt még előtte, hogy átalakítják a webshop-ot?
Nem lehet, hogy a szöveg eredetileg nem arra utal, hogy megszűnik a cég?
Nem lehet, hogy ez csak egybeesés?

Szerintem tökmindeggy most már.
Most ez van kinn és ez a helyzet.

Na jó hagyjuk, ennek itt persze semmi értelme nincs.
Hacsak nem olvassa ezt valaki esetleg az E-Connect csapatból.

#737 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 16. 16:48

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 13:06

Szia!

Nem akarom védeni a céget, hiszen azt az előző hozzászólásomban már megtettem.

De - továbbra is fenntartom, hogy  - ne várjon már senki semmit sem egy megszünő / megszünt céggel szemben!

Bíborkékhóvirág

Szokás szerint:

Idézet

Helytállási kötelezettség jogutód nélküli megszűnés esetén:

A Kft. tag felelőssége a társaság megszűnésekor felosztott társasági vagyonból a tagnak jutó rész erejéig áll fenn a megszűnt társaságot terhelő kötelezettségekért.

Nem hivatkozhat korlátozott felelősségére az a tag, aki ezzel visszaélt. Így a korlátolt felelősségű társaság azon tagjai, akik a társaság elkülönült jogi személyiségével és korlátlan felelősségével a hitelezők rovására visszaéltek, korlátlanul és egyetemlegesen felelnek a megszűnt társaság ki nem elégített kötelezettségeiért.

Különösen fennáll a tagok előbbi felelőssége, ha a társaság vagyonával sajátjukként rendelkeztek, illetve, ha a társasági vagyont saját vagy más személyek javára úgy csökkentették, hogy tudták, illetve kellő gondosság tanúsítása esetén tudniuk kellett volna, hogy ez által a társaság a kötelezettségeit harmadik személyek részére nem lesz képes teljesíteni.

#738 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 19:23

Idézet: zz7 - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 15:22

Vagyis hazugság.

A weboldalról csak annyit, hogy amikor kiderültek a dolgok, akkor eleinte még volt remény, hogy meg lehet menteni a céget... Csak utána jöttek még "áldások" (újabb dolgok derültek ki) és akkor már csucs kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy a weblapot kijavítsa...

#739 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 19:33

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 20:23

...

Nem akarok nagyon beleszólni, de a fórumba volt ideje írni...  :think:
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#740 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 19:35

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 20:23

A weboldalról csak annyit, hogy amikor kiderültek a dolgok, akkor eleinte még volt remény, hogy meg lehet menteni a céget... Csak utána jöttek még "áldások" (újabb dolgok derültek ki) és akkor már csucs kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy a weblapot kijavítsa...

Szia!

Hát ezt montam én is! :omg:

Bíborkékhóvirág

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39