HWSW Informatikai Kerekasztal: Cipőjavítás mesterfokon, avagy Mister Minit - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Cipőjavítás mesterfokon, avagy Mister Minit

#1 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 23. 11:54

Nem hardware, de pocsék. A párommal elvittünk 3 pár cipőt a Kispesti Skála aljában levő Mister Minitbe, hogy sarkalják meg. A háromból kettőt sikerült is, de a harmadikat, (természetesen a legértékesebbet, nem mellesleg a kedvesem kedvencét) úgy sikerült megcsisyolni, hogy kikapta a kezéből a gép, és az oldalán végigszántott.
A srác mondjuk korrekt volt, felbecsülte a cipő értékét, és mivel használt, azt mondta, hogy a 75-80%-át tudja érte kifizetni. Annyiért viszont újat nemigen kapunk, főleg most, a szezon elején.

Egyébként azért választottuk azt a boltot, mert azzal még nem volt problémánk. Ellenben egy másik üzletükben szintén sarkaláskor sikeresen eltörték a cipő sarkát. Ez viszont csak hetekkel később derült ki, így már nem tudtunk visszamenni reklamálni. :(

Nektek mi a véleményetek, hol érdemes cipőt javíttatni?
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 24. 09:30

idézet:
Ezt írta Studi:
Nem hardware, de pocsék. A párommal elvittünk 3 pár cipőt a Kispesti Skála aljában levő Mister Minitbe, hogy sarkalják meg. A háromból kettőt sikerült is, de a harmadikat, (természetesen a legértékesebbet, nem mellesleg a kedvesem kedvencét) úgy sikerült megcsisyolni, hogy kikapta a kezéből a gép, és az oldalán végigszántott.
A srác mondjuk korrekt volt, felbecsülte a cipő értékét, és mivel használt, azt mondta, hogy a 75-80%-át tudja érte kifizetni. Annyiért viszont újat nemigen kapunk, főleg most, a szezon elején.

Egyébként azért választottuk azt a boltot, mert azzal még nem volt problémánk. Ellenben egy másik üzletükben szintén sarkaláskor sikeresen eltörték a cipő sarkát. Ez viszont csak hetekkel később derült ki, így már nem tudtunk visszamenni reklamálni. :(

Nektek mi a véleményetek, hol érdemes cipőt javíttatni?
[/quote]

Mi az, hogy 75-80%-át téríti????
Elrontotta, tehát a teljes vételárat köteles odaadni érte. Oda kell nyomni a blokkot az orruk alá(márha megvan).
Ilyen amúgy bárkivel előfordulhat. Volt, hogy én is kicsit másnapos állapotban estem neki az egyik szerkezetnek, megcsúszott a forrasztópáka aztán végigszántott az SMD cuccokon. Az ügyfél ebből semmit nem tudott meg, kapott egy teljessen új főpanelt. Mondjuk szerencsém van mert olyan helyen dolgozok ahol nem csinálnak gondot az ilyen dolgokból, a főnök röhögött egy jót aztán hazaküldött aludni :D

#3 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 09:45

idézet:
Ezt írta Lala9:
a főnök röhögött egy jót aztán hazaküldött aludni :D[/quote]

Nem eladó véletlenül a főnököd? Vagy csak kölcsön mondjuk egy hétre? :D
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#4 Felhasználó inaktív   Grg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 25. 06:09

No hát a Mister Minittel nekem is volt már negativ tapaszalat, igaz kulcsmásolás témában.
Adva volt egy Fab kulcs, amit először elvittünk a hűvösvölgyi Stopshopos MM-be, ott mondja a srác, hogy pont ugyanolyan nyerskulcsa nincs, csak hasonló, de másol egyet ha kérjük, és ha nem jó, akkor visszaadja az árat, mivel nem volt sürgős, inkább hagytuk.
Aztán később az Europarkos MM-ben próbáltam, ott sem tudtak másolni, utána megkérdeztem itt nálunk egy Elzett boltban, ott sem tudtak,merthogy ebből a fajtából a van vagy 80 féle kulcs, és kevés helyen tartanak...
Végül eljutottam az egy kulcsmásolóhoz az üllői uton, a Kossuth térrel szembeni soron ahol egy PLus is van, bemegyek, megkérdezem a srácot, hogy tud-e másolni ilyet, persze hogy tudott, sima JMA-nyerskulcsra, szóval nem tudom, ezek szerint mégsem olyan nagy dolog ezt a kulcsot másolni.
Gondoltam egyzser elmegyek egy MM-eshez a JMA-s másolattal, hogy abból tudnak-e másolni... :)

#5 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 08:16

Gondolom, a fórumon mindenki érti, mi az a Fab meg JMA... Autó? Motor? Postafiók? Nagyon elmaradott lehetek...

#6 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 09:31

idézet:
Ezt írta Signal:
Gondolom, a fórumon mindenki érti, mi az a Fab meg JMA... Autó? Motor? Postafiók? Nagyon elmaradott lehetek...[/quote]

A JMA rávan írva az egyik kulcsomra :)

#7 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 09:32

idézet:
Ezt írta EV6:

Nem eladó véletlenül a főnököd? Vagy csak kölcsön mondjuk egy hétre? :D
[/quote]

Viheted, mert fizetés emelés kérdésében elég szűkmarkú :)

#8 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 09:48

idézet:
Ezt írta Lala9:

Viheted, mert fizetés emelés kérdésében elég szűkmarkú :)
[/quote]

Hogy lenne az? Természetben kaptad, adólevonás nélkül:

idézet:
Az ügyfél ebből semmit nem tudott meg, kapott egy teljessen új főpanelt. Mondjuk szerencsém van mert olyan helyen dolgozok ahol nem csinálnak gondot az ilyen dolgokból, a főnök röhögött egy jót aztán hazaküldött aludni[/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#9 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 10:25

idézet:
Ezt írta lameXpert:
[QB][/QB][/quote]

jah, végülis igazad van :D

#10 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 22:33

Kulcsmásolás ügyben: a Vezér úton van egy érdekes bolt. A legérdekesebb, hogy legális. Olyan kulcsot, amit elvileg nem lehet másolni, simán lemásoltak...

#11 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 22:39

Idézet: bean - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 23:37

... Olyan kulcsot, amit elvileg nem lehet másolni, simán lemásoltak...

Az milyen kulcs? Csak hogy ne haljak meg hülyén... :)

#12 Felhasználó inaktív   Grg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 05:16

Idézet: Etele - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 21:43

Az milyen kulcs? Csak hogy ne haljak meg hülyén... :)

SZvsz olyanra gondol, amit csak kódkártyával vagy mivel együtt szabadna másolni. Tehát ha csak simán valaki bevisz egy olyat akkor nem másolhatnának belőle...

#13 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 08:55

Idézet: Grg - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 6:20

SZvsz olyanra gondol, amit csak kódkártyával vagy mivel együtt szabadna másolni. Tehát ha csak simán valaki bevisz egy olyat akkor nem másolhatnának belőle...

Jaja, az a mágneses vagy milyen. Biztonsági kulcs, kis lyukak vannak benne.

#14 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 15:54

Idézet: bean - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 23:37

Kulcsmásolás ügyben: a Vezér úton van egy érdekes bolt. A legérdekesebb, hogy legális. Olyan kulcsot, amit elvileg nem lehet másolni, simán lemásoltak...

A bolt lehet legális, de az biztos nem, hogy olyan kulcsot másolnak le, amit csak a kártyával rendelkezőknek szabadna. Én anno érdeklődtem lebegtetve a saját kulcsom (mint aki mit sem tud a dologról) jópár másolónál és mindegyik azt mondta, hogy ehhez valami papír kell, illetve egy másik kulcsomhoz meg általában nem volt 'anyag'.

#15 Felhasználó inaktív   mkoteles 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 12:28

A "nem szabad másolni" egyszerüen h*lyeség. Magyarországon semmilyen törvény nem tiltja, legfeljebb a gyártó cég kitalálja. Az más kérdés, hogy a profil jogvédett, ezért pl. senki sem gyárthat hozzá nyerskulcsot, a cég pedig nem gyárt.
Ha valaki azonban valami csúcs gépen profilt is tud másolniÍ(van ilyen???), akkor annak semmi akadálya.

#16 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 07:48

Idézet: Grg - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 6:21

Én speciel az egyik autónk kulcsára gondoltam, amiből állítólag csak a gyártó tud másolatot biztosítani. Vagy ha nem, hát kisnyúl :)

#17 Felhasználó inaktív   Solano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 19:49

Idézet: bean - Dátum: 2004. április 13, kedd - 6:53

Én speciel az egyik autónk kulcsára gondoltam, amiből állítólag csak a gyártó tud másolatot biztosítani. Vagy ha nem, hát kisnyúl :)

Kocsikulcsot inkább ne. Ugorhat a biztosítás.
He, who controls the past
commands the future.

He, who commands the future
conquers the past.
                    George Orwell

#18 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 02:42

Kép

Ilyen kulcsom van otthon. Nem nagyon látszik, de a lapjában van egy vájat, abban vannak a bütykök.
A kulcs fején van egy kód, az alapján lehet rendelni a gyárból. Másolni nem lehet a gyár szerint.
A Mister Minit meg tudja csinálni  ;)

Van egy ismerősöm, aki ennél a cégnél dolgozik, vidéken egy hipermarketben. Elmondása szerint a napi bevétel 5-10ezer Ft, a felszerelés értéke (gépek) 40-50 millió.  :think:
Hány év alatt térül ez meg?
4 8 15 16 23 42

#19 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 16:27

Idézet: TromF - Dátum: 2004. április 16, péntek - 3:42

Van egy ismerősöm, aki ennél a cégnél dolgozik, vidéken egy hipermarketben. Elmondása szerint a napi bevétel 5-10ezer Ft, a felszerelés értéke (gépek) 40-50 millió.  :think:
Hány év alatt térül ez meg?

Azért itt Pesten általában folyamatosan dolgoznak, legalábbis cipőt szinte mindig látok náluk, bármelyiknél járok.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#20 Felhasználó inaktív   mester kulcs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 22:57

A kulcsprofilok és zárbetétek licensz szerződésekkel vannak levédve különböző szintű és besorolásúak. Ez jelenti azt hogy melyik milyen Pl Elzett 5 csapos biztonsági betét de nem védet profilú .

Ge-Ge ANS-2 5csapos biztonsági betét védet profil szabadalom 2004.ig bejegyezve.
Az ilyen kulcsokon megtalálható a  nem másolható felirat különböző nyelven ép az aktuális országra vonatkozóan .
Itt a forgalmazó dönti el kinek ad másolási jogot és mi az amit megkövetel .
Ez valóban nem azt jelenti, hogy nem lehet le elkészíteni, de,(pl. a záróvonalon sem szabad át haladni de megtehető, csak épen büntetendő) nem szabad, mint lopni sem és mégis lopnak. Tudni kell az, aki a másolatot elkészíti büntethető. Ennyi.
Szerintem érhető!

T : [I]Kulcsmester
:up:

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó