HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? III. Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 18. 11:57

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 20:13

láccik, hogy véresen imperialista lettél,  mindíg csak azok a fillérek... lajos jól van, kissé kövér, kicsit lassú, de a miénk.

Kép
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1582 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 12:35

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 9:09

A topic magáért beszél.

Így van. Körülbelül 70 oldalnál jár a téma az elődöket is belevéve. Találomra belekattintgattam ebbe a topicba: ez pl. már az ötödik oldal, ahol Socketről van szó. Azelőtt volt egy hosszabb intermezzo Victorral. Ez a "Hova tunt a forum szinvonala?" topic, nem a "Lelkisegély akarva-akaratlanul" topic. Ha itt is csak OFFtopic hozzászólások vannak, mit vár(hat)unk máshol?

#1583 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 18. 12:35

:think:

Posting and You...

Ezután nem kell "Már van ilyen topic, vazzzee!" csatakiáltás, elég lesz ezt belinkelni :p

#1584 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 12:45

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 13:35

:think:

Posting and You...

Ezután nem kell "Már van ilyen topic, vazzzee!" csatakiáltás, elég lesz ezt belinkelni :p

Ez k*rvajó! :pokeas2:

#1585 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 18. 12:59

Ebbol kene csinalni hwsw-re aktualizalt magyar valtozatot... :nevet: :nevet2: :lol:

#1586 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 13:04

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 13:59

Ebbol kene csinalni hwsw-re aktualizalt magyar valtozatot... :nevet: :nevet2: :lol:

ez fogalmazódot meg bennem is..

lehetek a magyar hang?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1587 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 13:05

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 9:09

Szerintem az no comment, hogy...

Szerintem meg benne vagy nyakig és dobálod is, mint helyi igazságosztó. Vedd észre, hogy ha tényleg mindenkit kibannolnánk, aki egyszeri figyelmeztetésre nem hagyja abba, akkor időnként (frontok függvényében) több ember lenne kint, mint bent (sarkítva). Csupán halkan jegyzem meg, hogy - mint bárkinek - neked is voltak olyan személyeskedéseid, kötözködéseid, amiért a te törvénykönyved szerint bant kaphattál volna, mégsem kaptál, s akkor nem volt problémád a leszerepelt moderátorokkal, akik nem végzik a munkájukat. Sőt, ha esetleg a többi fórumozó megkér, hogy azt a stílust ne erőltesd, amit akkor csinálsz, akkor amolyan csakazértis módon méginkább csinálod, majd ha ismét, kicsit határozottabban szólnak, akkor meg fel vagy háborodva és meg vagy sértődve. És akkor még nem a moderátor szól, hanem a többi fórumozó. Nagyon megköszönném, ha lennél olyan kedves és megpróbálnál kicsit a saját házad táján körülnézni és kiértékelni a saját hozzáállásod a Fórumhoz és az itt lévő fórumozókhoz.

#1588 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 13:07

To all: Kérném az offolást nem erőltetni. Köszönöm. :respect:

#1589 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 18. 14:18

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 14:05

Szerintem meg benne vagy nyakig és dobálod is, mint helyi igazságosztó. Vedd észre, hogy[..]

Ne gyere itt nekem ilyen csúsztatott szöveggel, meg mellébeszéléssel! Soha nem állítottam, hogy "törvénykönyvem" lenne. Én mindig leírt TÉNYEK-hez viszonyítottam itt mindent. Azt meg pláne nem kértem, hogy bárki is kivételezzen velem. Én mindig azt mondtam, hogy a következetes moderálás a legfontosabb. Ami másra vonatkozik, az rám is. Ami rám is, az másra is. Ez ilyen egyszerű... kellene, hogy legyen!
A legócskább duma "... neked is voltak olyan személyeskedéseid, kötözködéseid, amiért a te törvénykönyved szerint bant kaphattál volna, mégsem kaptál,..."! Akkor miért nem kaptam? Utólag ilyeneket mondani, nagyon ... ehh, nem tudom a jó szót rá. Gusztustalan? Ezzel akar a moderatura megfélemlíteni? Hogy "húzzam, meg magamat, mert már vagy 5-ször bannolva lehettem volna." Vagy mi a célod az ilyen szöveggel? Ezt AKKOR kellett volna mondani, nem most.
Szóval hiába ez a mellébeszélés itt az én "háborgásomról, meg sértődésemről." Majd ha nekem mondta volna Renwick egy személyeskedésem után, hogy fogjam vissza magamat, különben bannol, akkor vissza is fogtam volna magamat. Ha meg nem, akkor meg jogosan bannol. Itt ezen van a lényeg.
Úgyhogy ne tereld a szót, mert itt Socket-ről volt szó. Meg a következetlen moderálásról.

De hát úgy látszik, ehhez kénytelen itt mindenki hozzászokni. Egyesek örökre bannolva lettek, mások ugyanazért még csak figyelmeztetést sem kaptak/kapnak. Egyesek figyelmeztetést kapnak olyanért, amihez hasonlót egy moderátor/házigazda megtehet nyugodtan, és büntetlenül. Néha egyesek meg pusztán per f*sz kapnak egy figyelmeztetést, mert a moderátornak olyanja van.

És ezek után azt mondod, hogy csodálatos, olajozottan működő itt a moderálás? Én már megtettem a "körülnézést" a házam táján. Nem ártana nektek is alaposan körülnézni "otthont"!

(de különben k***a egyszerű. Én már ezer éve mondom, hogy zárjátok be, töröljétek a 'csába az egész Visszabeszélő rovatot, mert olyan magasról sz*rtok minden negatív kritikára -ha jogos az a kritika, ha nem-, hogy az egésznek semmi értelme nincsen. Hacsak az nem, hogy az ilyen Socket félék bődületes flémeket kezdjenek időnként, amiből aztán lesz, ami lesz.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1590 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 18. 16:27

Piftuka, illetve mindenki, aki érintve érzi magát,

Próbáljátok megérteni, hogy ennek a fórumnak moderátorai igyekeznek úgy végezni a dolgukat, hogy az itt fórumozó emberkék nagy többsége jól érezze magát itt. Nyilván mindenkinek nem lehet a kedvére tenni, a fórumot nem lehet úgy alakítani, hogy mindenkinek minden tessen. Ezt meg kell értenie azoknak a fórumkozóknak, akik esetleg nem kapnak választ a javaslatukra, felvetésükre vagy látszólag hiába reklamálnak. A fórumozóktól érkező számtalan megkeresés (privát, vagy itt a fórumon feltett kérdések stb) megválaszolása rendkívül időigényes feladat, nem várható el egyik moderátortól sem, hogy mindent elolvassanak, értékeljenek és megválaszoljanak, a nap itt mindenkinek 24 órából áll, és senki sem főállásban fórumozik. Ráadásul a legtöbb fajsúlyosabb kérdés kollektív döntést igényel a moderáció részéről, ami szintén időigényes, és gyakran a moderációt is megosztják ezek az esetek. Szóval annyira azért nem egyszerű a helyzet.

Annak érdekében, hogy a fentebb vázolt egyensúlyi állapot többé-kevésbé megvalósuljon, létrehoztunk egy szabályzatot, amiről már számtalanszor elmondtuk, hogy mindenkire egyformán vonatkozik, ugyanakkor én azt hiszem (és ez az én magánvéleményem), hogy mindenekelőtt törekedni kell a másik fél megértésére, nem lehet körömszakadtáig ragaszkodni a szabályokhoz minden esetben.
Igyekezni kell megtalálni a hangot a másik emberrel, még a kritikus pillanatokban is, és ez azért nem mindig könnyű, különösen nem ebben a közegben, ahol a szélsőséges személyiségjegyek sokkal könnyebben utat törnek maguknak.

Ahogy Drum is leírta korábban; Nem az a cél, hogy mindenkit a "törvény" szerint szankcionáljunk, hanem az, hogy a kialakult konfliktusokat megfelelően kezeljük. Ez néha olyan kvázi "háttérmunkával" is jár, ami gyakran nem kerül a fórum nyilvánossága elé, ilyen votl pl. a minap Etelének és Socketnek elküldött privát üzenetem is, aminek célja nem az volt, hogy jogalapot teremtsek arra, hogy kirúghassak X napra két fórumozót, hanem -a jelek szerint más megoldás nem lévén- véget vessek egy felesleges, és értelmetlen kakaskodának, ami azért valljuk be inkább volt nevetséges, mint megbotránkoztató. A baj inkább az volt vele, hogy nem itt van ennek a helye. Ez az eset nem reprezentálja a fórum színvonalát, maximum néhány emberét.

Én azt hiszem, hogy ez a fórum a lehetőségekhez képest -ahhoz képest, hogy itt is csak emberek kommunikálnak egymással- igenis jól, "hatékonyan" tud működni, és ez azt hiszem minden itt fórumozó embernek érdeme, hiszen azt hiszem elmondható, hogy a HWSW fóruma egy erősen (néha talán kicsit túl erősen ;)) önszabályozó közösség, a moderáció látványos "akciókat" alig végez. Valahol ez szerintem így van jól, az időnkénti kilengéseket, kisebb-nagyobb csetepatékat esetenként megpróbáljuk kezelni. Sajnos néha nem a leghatékonyabban, ezt elismerem.

Ez van, mindannyian emberek vagyunk... :)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#1591 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 18. 17:18

A véleményedet köszönöm, és respektálom! Ugyanakkor változatlanul nem értek több dologban egyet (és nem változott meg a véleményem ezekkel kapcsolatban). De ez már nem számít.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1592 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 17:32

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 17:27

...Ez néha olyan kvázi "háttérmunkával" is jár, ami gyakran nem kerül a fórum nyilvánossága elé, ilyen votl pl. a minap Etelének és Socketnek elküldött privát üzenetem is, aminek célja nem az volt, hogy jogalapot teremtsek arra, hogy kirúghassak X napra két fórumozót, hanem -a jelek szerint más megoldás nem lévén- véget vessek egy felesleges, és értelmetlen kakaskodának, ...

Mivel szóba kerültem: nem azzal van a problémám, hogy privátban figyelmeztettél - ez a dolgod, ezért vagy moderátor.

Nekem inkább azzal van tele a puttonyom, hogy Socket ugyanúgy tovább folytatta - ugyan már másokkal - a kötözködést, és ezt semmiféle következménnyel nem járt, a kilátásba helyezett ban ellenére. Ezt nem nevezném következetességnek. Sőt, ha nagyon akarok, találhatok kevésbé diplomatikus kifejezéseket is, de most inkább nem írom ide hogy mi fogalmazódott meg bennem mikor nem válaszoltál az ebben a témában küldött privát üzeneteimre. (Tudom, nem 24 órás munka, meg szívességből csináljátok - csak hogy ha egy ügyben már léptél, akkor az a minimum hogy a kvázi érintetteknek - ha megkeresnek - legalább annyit válaszolj, hogy baszkakukk).

Szóval, szerintem néha nem elég az empátia és a másik megértésére való törekvés (ami egyébként dícséretes), hanem az is kell,  hogy ne csináljatok bohócot magatokból és ha valamilyen szankciót kilátásba helyeztek, akkor azt vigyétek is végig ha a delikvens tovább folytatja azt, amiért figyelmeztettétek.

Na sebaj.

Remélem nem volt offtopik, hiszen a Visszabeszélőben vagyunk, ezt pedig feedback-nek szántam.

#1593 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 18. 17:39

Etele,

Mint mondottam, -és amint nagyon helyesen te is megállapítottad- ez nem 24 órás meló, és egy legalább fél nappal ezelőtt lefutott, ilyen horderejű üggyel nem látom (láttam) értelmét tovább foglalkozni.

üdv

R.

#1594 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 17:43

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 18:39

Etele,

Mint mondottam, -és amint nagyon helyesen te is megállapítottad- ez nem 24 órás meló, és egy legalább fél nappal ezelőtt lefutott, ilyen horderejű üggyel nem látom (láttam) értelmét tovább foglalkozni.

üdv

R.

Aham.

És milyen horderejű ügy az, amivel értelmét látod foglalkozni? Csak hogy a jövőben ne fárasszam magamat felesleges priviírással.  :rolleyes:

Mondjuk én úgy gondolom, hogy ha valamit elkezdtél, fejezd is be - vagy ne csinálj egyáltalán semmit. Úgy látom ebben az esetben ez az akarat hiányzott...

#1595 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 18. 18:35

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 18:43

Mondjuk én úgy gondolom, hogy ha valamit elkezdtél, fejezd is be - vagy ne csinálj egyáltalán semmit. Úgy látom ebben az esetben ez az akarat hiányzott...

Hm.
Pedig az előbb már jó nyomon voltál. :)

Nem az akarat hiányzott kedves Etele, hanem az idő...

üdv

R.

#1596 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 18:59

Akkor mindenki fogjon kezet és ássa el a csatabárdot. A dolog megtörtént ... kész! Nem így van?
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#1597 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 19:06

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 19:35

Hm.
Pedig az előbb már jó nyomon voltál. :)

Nem az akarat hiányzott kedves Etele, hanem az idő...

üdv

R.

Aham.

De arra volt időd, hogy az első privit elküld nekem és Socketnek? :think: Az az 1 perc míg válaszoltál volna a privimre, már minden bizonnyal nem fért volna bele az ütemtervbe...

Nem akarok gonosz lenni, de ha ennyire nincsen időd, akkor biztosan jó ötlet hogy globális mod legyél? :think:

Na mind1, hagyjuk.

Úgy látom ebben a kérdésben nem fogunk egyetérteni.

#1598 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 19:08

Idézet: poopa - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 19:59

Akkor mindenki fogjon kezet és ássa el a csatabárdot. A dolog megtörtént ... kész! Nem így van?

Attól még lehet róla beszélni, nem? Vagy akkor mire szolgál a Visszabeszélő? :think:

#1599 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 19:10

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 20:08

Attól még lehet róla beszélni, nem? Vagy akkor mire szolgál a Visszabeszélő? :think:

Nem is úgy gondoltam Te is tudod.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#1600 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 20:39

Idézet: poopa - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 20:10

Nem is úgy gondoltam Te is tudod.

Ezek szerint nem tudom, ugyanis én itt senkire nem haragszom, ergo csatabárdot sem kell elásni... :omg:

Renwicket pedig, attól még hogy jelen esetben nem értek egyet vele, ugyanúgy kedvelem mint eddig! ;)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.