HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? III. Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:10

...nem értem, ha valaki tudja, hogy nem tudja, és kérdez, az miért színvonalbeli kérdés.

Mert régen színvonalasabb kérdések voltak; szerintem erre gondol. Én is kérdezek lámákat, de nem ekkora ökörségeket. Ilyet nem mernék megkérdezni. S ebből (illetve bármilyen rá adott válaszból) nem lehet tanulni. Mert teljesen alap. "Általános oskola 2. osztály." Ezért húzza le a színvonalat. :think:

Jól gondolom? :think:

#1662 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:26

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:19

blábláblá... :D

...Eh, akkor bannoljon valaki :D....

Ez most egy kérés lenne? :idea: :pokeas2:

#1663 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 21. 12:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:16

Még mindig várom a választ a kérdésre. Ez is színvonalbeli kérdés.

Élő példa. Akkor most ugye magadra gondoltál? Egyetértünk.

Miután sokadszorra nem értesz - de szabályozni akarsz - valamit, felháborodva - sokadszorra - számonkéred, hogy mire alapozzák azt, hogy te sokadszorra csinálnál valamit, és sokadszorra is csak másokat kívánsz rendszabályozni, akkor talán nézzél már magadba. Előszörre. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1664 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:26

Ez bennem is megfordult. De ha megnézed, a legalapabb dolgoknak elég munkás itt, a HWSW-n utánanézni. Azt meg ugye ne várjuk el, hogy máshová menjenek az emberek, az nem az itteniek dolga.

#1665 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:29

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:26

Ez bennem is megfordult. De ha megnézed, a legalapabb dolgoknak elég munkás itt, a HWSW-n utánanézni. Azt meg ugye ne várjuk el, hogy máshová menjenek az emberek, az nem az itteniek dolga.

Már volt terítéken egy ötlet: lehetne minden HW(SW :D ) témakör elejére lakatos F.A.Q-t írni alapabb dolgokról. S azt társadalmi munkával fejlesztgetni. :think:  Én benne vagyok :smoker:

#1666 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:29

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:26

Élő példa. Akkor most ugye magadra gondoltál? Egyetértünk.

Miután sokadszorra nem értesz - de szabályozni akarsz - valamit, felháborodva - sokadszorra - számonkéred, hogy mire alapozzák azt, hogy te sokadszorra csinálnál valamit, és sokadszorra is csak másokat kívánsz rendszabályozni, akkor talán nézzél már magadba. Előszörre. :)

Jim DiGriz: igazad van, csak mosolyogni kell. Én is ezt teszem.

:)

De, csak hogy legyen kivel vitatkozni: nem vagyok felháborodva, nem rendszabályozok senkit, csak arra kértelek, hogy támaszd alá példákkal, amit állítottál rólam.
Magamba néztem. És te?

#1667 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:31

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:00

Egyszerű: nem kell anyázni, vagy nagyon diplomatikusan kell csinálni, hogy Drummaster ne szúrja ki :D. Ha nem értesz egyet teszemazt Piftuval, el kell neki mondani, ugyanis ez mégiscsak egy fórum.

nem kell anyazni, de anyaznak.  hiaba mondod el xnek ynak, ha megvan gyozodve a maga igazarol, akkor mar nem beszelgetes hanem erolkodos vita az egesz.  :wc2:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1668 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:32

Idézet: Omega - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:29

Már volt terítéken egy ötlet: lehetne minden HW(SW :D ) témakör elejére lakatos F.A.Q-t írni alapabb dolgokról. S azt társadalmi munkával fejlesztgetni. :think:  Én benne vagyok :smoker:

A Hálózati eszközök szekcióban már el is indult egy ilyen. Ennek ellenére nem találtam meg, amit kerestem, topicot nyitottam, segítettek, az ötlet kipróbálás alatt van. És nem lámázott le senki sem. Milyen furcsa... :)

#1669 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:33

Idézet: Omega - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:25

Mert régen színvonalasabb kérdések voltak; szerintem erre gondol. Én is kérdezek lámákat, de nem ekkora ökörségeket. Ilyet nem mernék megkérdezni. S ebből (illetve bármilyen rá adott válaszból) nem lehet tanulni. Mert teljesen alap. "Általános oskola 2. osztály." Ezért húzza le a színvonalat. :think:

Jól gondolom? :think:

Azért ez a kérdezés dolog fölöttébb érdekes. Csak hogy ne személyeskedjek, magamat hozom fel példaként. Számtek ügyben nem kellett nagyon kérdeznem - na nem azért mert spiller vagyok, hanem - mert a kérdéseimre serc perc alatt megtaláltam a választ, de: Amikor Digitális videokamera vs. USB 1.1 ügyben kérdeztem, akkor nekem halvány lila gőzöm nem volt arról, hogy az iLink az SONY nyelven FireWire. Namost, ezt nekem  el is mondták, de gondolom, hogy akár lámának is nézhetett volna bárki, aki ebben a témában jártas. Érdemes hát megfontolni, hogy lelámázunk-e valakit, csak mert valamiben kezdő. Senki sem úgy született, hogy a számítástechnikát kente-vágta, mint pék f@sza a lisztet. Persze ez mind szvsz, nem kell egyetérteni.

#1670 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:37

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:33

Senki sem úgy született, hogy a számítástechnikát kente-vágta, mint pék f@sza a lisztet. Persze ez mind szvsz, nem kell egyetérteni.

:up:

#1671 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 21. 12:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:29

Jim DiGriz: igazad van, csak mosolyogni kell. Én is ezt teszem.

De, csak hogy legyen kivel vitatkozni: nem vagyok felháborodva, nem rendszabályozok senkit, csak arra kértelek, hogy támaszd alá példákkal, amit állítottál rólam.
Magamba néztem. És te?

Tudod, a mosolygás előtt meg szoktam tenni. És nagyon keveset szoktam lámázni.

De mindig örülök, amikor ilyen - önismeretről tanúságot tevő - mondatokat olvasok:

Idézet

nem rendszabályozok senkit

Közvetlenül ez előtt:

Idézet

Magamba néztem. És te?

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1672 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:39

Ez egy kérdés volt. Nem rendszabályozás. Szabad kérnem, hogy figyelmesebben olvasd el, amit írtam? Csak kérés. :p

Azt viszont nem értem, te milyen alapon rendszabályozol.

Szerkesztette: Carmaged 2004. 09. 21. 12:39 -kor

#1673 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:40

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:32

A Hálózati eszközök szekcióban már el is indult egy ilyen. Ennek ellenére nem találtam meg, amit kerestem, topicot nyitottam, segítettek, az ötlet kipróbálás alatt van. És nem lámázott le senki sem. Milyen furcsa... :)

Az 'Alaplap, Processzor'-ban is sikerült valami hasonló
Megint egy új gép..., ide nézz be először, ha új gépet akarsz címmel... :think:  Illetőleg ez nem az igazi, de jelentős előrelépésnek értékelem. :)

#1674 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 21. 12:41

Senki sem úgy született, hogy a számítástechnikát kente-vágta, mint pék f@sza a lisztet.

Sőt, a gondolkodás sem alapvető tulajdonság. Csak vannak olyanok, akik ebbe rögtön bele is nyugodtak. :)

(És én sem személyeskedek. Veled sem.)
¤

#1675 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 21. 12:42

...

Igazad van. :)  Tehát Te láma voltál azon a fronton. Ez nem feltétlenül sértő, csak ha annak veszed. Azért is írtam, hogy nem ártana egy F.A.Q. 

Meg pl. most jutott eszembe, a Tuning szekcióban is van ilyen :omg:  :up:  :)

#1676 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 21. 12:47

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:39

Ez egy kérdés volt. Nem rendszabályozás. Szabad kérnem, hogy figyelmesebben olvasd el, amit írtam? Csak kérés. :p

Azt viszont nem értem, te milyen alapon rendszabályozol.

Idézet

Ezt tudtommal ide szokás gyűjteni.

Ezek szerint magadat sem érted. Mosoly nincs. Ugyanis utálom a kényszeres vigyorokat. Főleg, ha valaki saját magából kiindulva azt hiszi, ha ő nem érti, akkor más sem.
¤

#1677 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:51

Itt van a fórum színvonala.

Tévedsz. Már megint. Csak a postolási metódusodat nem értem, de az azt hiszem, nem is tartozik rám, nem is firtatom.

Részemről peace, úgysem fogunk dűlőre jutni, a kérdésemre pedig ezekután már nem is kapok választ.

Szerkesztette: Carmaged 2004. 09. 21. 12:51 -kor

#1678 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:52

Idézet: Omega - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:42

Igazad van. :)  Tehát Te láma voltál azon a fronton. Ez nem feltétlenül sértő, csak ha annak veszed. Azért is írtam, hogy nem ártana egy F.A.Q. 

Meg pl. most jutott eszembe, a Tuning szekcióban is van ilyen :omg:  :up:  :)

Én nem veszem sértésnek, de azért a láma, mint szleng a köztudatban nem a "tájékozatlan" pejoratív értelme, hanem a "hülye", vagy "pancser" szóé. Épp ezért a többség sértőnek érzi, ha lelámázzák.

#1679 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:59

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:26

Mosoly: naugye :D.

Komolyra fordítva a szót: a legalapabb dolgoknak nem a HWSW-n kellene utánanézni. Drámaian egyszerű. Nevezzenek elitistának, nácinak, aminek akarnak, de kellene, hogy legyen egy minimális ismeretanyag, aminek a megléte után volna illő egy informatikai fórumon kérdezősködni. Iszonyatos mennyiségű dolgot tanultam itt, amióta beregeltem. Ha nem értettem valamit, amiről folyt a szó, nem igazán kérdeztem bele, mondván, valahonnan ők is megtanulták. Google, legalább. Mindig keresni próbáltam, és meglepő módon legtöbbször találtam.

Tudod, már a fájdalomcsillapító-reklámban is elmondták, hogy felgyorsult világunkban egyre gyorsabb megoldásokra van szükség. Nincs idő gondolkodni, utánajárni, értelmezni, hanem prompt kell a válasz a kérdésre. Sosem ezt az utat követtem, nem is fogom. De egyre népszerűbb a módszer. Én részemről elvárom, hogy ha valaki megkérdezi, hogy milyen finombeállítások kellenek ahhoz, hogy a mittoménmilyen processzort mittoménmekkora órajelre felhúzza, akkor legyen először is tisztában a magyar helyesírással, másodszor azzal, hogy mi az a processzor, harmadrészt azzal, hogy hogy kell segítséget kérni emberektől. Ha ezen a szűrőn nem jut át, nagyon kell igyekeznie, hogy ne nézzem le :).

Izé, valaki érti még, miről beszélek? Én bizisten nem, belemelegedtem, és ráadásul nemtomhány telefonra válaszoltam közben :D.

#1680 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 13:01

Valahol már ki lett vesézve, hogy a lamer a saját hülyeségében rendíthetetlenül bízó álszakértő. Ne keverjük a "kezdő" fogalmával.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.