HWSW Informatikai Kerekasztal: Uj forummotor III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Uj forummotor III. Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 03. 01:32

1ébként a vBulletin-ben van Sticky topik, itt csak Pinned van.  ;) :nevet:
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#782 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 01:41

mi a kulonbseg a pinned es a sticky kozt? :blink:

#783 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 01:45

Idézet: blash - Dátum: 2004. április 3, szombat - 2:45

mi a kulonbseg a pinned es a sticky kozt? :blink:

Semmi különbség csak vBulletin-ben Sticky a neve, az IPB-ben pedig Pinned.  :)

Tudod valami aránylag értelmeset is kellett írnom hogy ne legyen olyan feltünő a Flood.  :D

Szerkesztette: FlowM@N 2004. 04. 03. 01:47 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#784 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 08:19

Idézet: Fym - Dátum: 2004. április 2, péntek - 22:26

Ha jól vagyok informálva:

1. Megint le kéne állítani a fórumot... :(

Nem baj! Ennyit igazán megér a dolog!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#785 Felhasználó inaktív   Sufa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 03. 09:44

Idézet: Sufa - Dátum: 2004. április 2, péntek - 22:19

Hali!

Az lenne a kérdésem, hogyha beállítok egy témára témakövetést, akkor mindenképpen kapni fogok arról e-mailt, ha ír valaki a témába?
Mert ezt én szivem szerint kikapcsolnám, és csak katalogizálni szeretném ezzel a lehetőséggel a topicokat....

Szóval, témakövetésnél le lehet vhogy kapcsolni az emilküldést?

Erre tudtok mondani vmit fórummotor tudorai?
ASUS A7N8X Deluxe | AMD ATHLON XP 2500+(Barton) | ThermalTake Silent Boost | Build By Ati RADEON 9700Pro | 2*512 Infineon DDR 400 Mhz | Pioneer DVDR-107D | ThermalTake Xaser III

#786 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 10:31

Idézet: Sufa - Dátum: 2004. április 3, szombat - 10:48

Erre tudtok mondani vmit fórummotor tudorai?

Témakövetést állítottál be, akkor nyilván kiváncsi vagy az új hozzászólásokra. Azt beállíthatod, hogy csak a hozzászólás címét küldje el neked.
"Légy szerény mint én..."

#787 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 12:40

Idézet

Én biztos tanulatlan, vagyok de még nem láttam olyan adatbázist, amiben ne lehetett volna megoldani, hogy ezeket: http://"http:// lecserélje erre: http:// Persze az lehet, hogy addig tartana mint maga a konverzió, ha minden hozzászóláson végig kell mennie.

Elarulom: van ilyen scriptem, amivel anno a tesztforum url-valtozasakor javitottam a grimaszok beegetett linkjeit. Az viszont eszembe sem jut, hogy ekkora adatbazison, 1,43 millio hozzaszolason lefuttassam. Korlatozni kellene hogy forumozni lehessen mellette, igy hetekig tartana a javitas, raadasul tobbszori futtatasra lenne szukseg, mert egy futasra csak 1 linket tudnek vele javitani egy hozzaszolasban. Van ahol tobb joval tobb van.

Ugyanigy lehetne javitani az idezeteket is, de ertsetek meg: egyszeruen keptelenseg megcsinalni, tul sok a hozzaszolas. Vagy leallunk tobb hetre, de ennek nem sok ertelmet latom, annyira azert nem olyan nagy problema ez. A szoveg, a tartalom megvan, szerintem ez a lenyeg, nem a kulalak...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#788 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 12:43

Tudom hogy fura felvetés de miert nem szabadulunk meg a 2001-es hozzászolásoktol? Nagyrészük ma már tárgytalan...
Vagy ez nagy hülyeség volt?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#789 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 12:50

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 3, szombat - 13:47

Tudom hogy fura felvetés de miert nem szabadulunk meg a 2001-es hozzászolásoktol? Nagyrészük ma már tárgytalan...
Vagy ez nagy hülyeség volt?

Csakúgy....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#790 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 12:52

Sejtettem hogy te fogsz válaszolni előszört ;)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#791 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 13:00

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 3, szombat - 13:44

Elarulom: van ilyen scriptem, amivel anno a tesztforum url-valtozasakor javitottam a grimaszok beegetett linkjeit. Az viszont eszembe sem jut, hogy ekkora adatbazison, 1,43 millio hozzaszolason lefuttassam. Korlatozni kellene hogy forumozni lehessen mellette, igy hetekig tartana a javitas, raadasul tobbszori futtatasra lenne szukseg, mert egy futasra csak 1 linket tudnek vele javitani egy hozzaszolasban. Van ahol tobb joval tobb van.

Ugyanigy lehetne javitani az idezeteket is, de ertsetek meg: egyszeruen keptelenseg megcsinalni, tul sok a hozzaszolas.

Azze, en itt kinlodok a Bughunt topikban a sajat tesztforumommal, neked meg mar megvan a felkesz megoldas, de nem elsz vele :rolleyes: :reklamacio: :banghead:

Nem lehetne tovabbfejleszteni az a scriptet, hogy egyszeri futtatassal MINDENt javitson?
Ciklusba szervezni a stringcseret, hogy ne egyszer fusson le, hanem amig talal javitandot, vagy veget nem er a hozzaszolas szovege.

Aztan ilyen ciklusokat egymas moge masolni, annyiszor ahany tipusu javitanivalo van. (igy az egyik ciklus vegzi teszemazt a szmalyli-link cseret, masik az idezet javitast, harmadik a felesleges strong-ot torli, negyedik a /strong-ot, otodik a : cool:-t csereli le a megfelelo smiley kod-ra, stb...

Akkor joval kevesebb ido alatt vegezne az egesszel, hiszen akkor csak egyszer kell vegigmenni az adatbazison.
Az adatbazis tranzakciok idoigenyesek, a lekerdezes, meg a frissites, ezek szamat kell minimalizalni. (nyilvan nem lehet az osszes hozzaszolas szam ala menni, de ne hasznaljunk tobbet, ha nem muszaj)
Stringcsere az villamgyorsan megvan, nem oszt/szoroz, hogy egyet, vagy tizet cserelunk le egy menetben.
Menetek szamat minimalizalni!!!

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 03. 13:20 -kor

#792 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 13:16

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...00#entry1444135
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#793 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 13:31

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 3, szombat - 13:44

Ugyanigy lehetne javitani az idezeteket is, de ertsetek meg: egyszeruen keptelenseg megcsinalni, tul sok a hozzaszolas. Vagy leallunk tobb hetre, de ennek nem sok ertelmet latom, annyira azert nem olyan nagy problema ez. A szoveg, a tartalom megvan, szerintem ez a lenyeg, nem a kulalak...

Krinyo

Nos én megértem, tudom, hogy sokáig tartana, és én is úgy gondolom, hogy nem érdemes ezért leállítani akár 10 percre is a fórumot. Csak azért írtam, mert mintha olyasmit hallottam volna valakitől, hogy nem lehetséges a dolog, csak kézzel átírogatva.

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 03. 13:41 -kor

#794 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 14:59

Semmi, sorry..  :rolleyes:

Szerkesztette: Georgo a dékán 2004. 04. 03. 15:02 -kor

#795 Felhasználó inaktív   Asterixx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 03. 15:13

Sziasztok!
Csokorba szedve bemásolom ide azokat az észrevételeimet, amelyeket a "Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II." című témában már megemlítettem, és amely észrevételeim azokat a hibákat, illetve hiányosságokat érintik, amelyek a fórummotor lecserélésével állnak összefüggésben:

1.
Némelyik oldalon nem lehet használni a Microsoft Internet Explorer beépített keresési funkcióját (CTRL+F). Ha bármire rákeresek, az Explorer lefagy.

Amit használok: Windows XP 5.1 SP1, Explorer 6.0

Íme találomra 2 ilyen oldal, de van még jócskán:

https://forum.hwsw.h...showtopic=26801

https://forum.hwsw.h...showtopic=11010

Nem fagy mindig. Ha a fenti két link első oldalára mész, a legelejére a témanyitó hozzászóláshoz, és ott nyomsz CTRL+F -et, és kezdesz el keresni, akkor fagy le. Ha most, ezen az oldalon keresel, ahol ezt a hozzászólásomat olvasod, itt nem biztos, hogy lefagy.

2.
A hozzászólás oldalak alján megjeleníthető "Gyors válasz" ablak funkció ötletes és jó. Csak az a gond, hogy a "Gyors válasz" nem gyors válasz írását teszi lehetővé, hanem gyors hozzászólás írását. Mintha csak a "Szólj hozzá!" gombra kattintanék.

Ennek megfelelően kérem a fórummotor programozóit, hogy a tiszta logikának megfelelően írják át a "Gyors válasz" ablak címét "Gyors hozzászólás"-ra, az ablakban található nyomógombot pedig írják át "Válasz"-ról "Gyors hozzászólás"-ra vagy "Hozzászólás"-ra. Természetesen ezek után a Súgóban lévő hivatkozásokat is javítani kellene.

3.
A kategóriákon belül a témalistákon a témák címe mellett balra van egy ikon, amire ha rákattintok, bekerül a téma a kedvencekbe. Az oldal alján van egy felsorolás, ahol a különböző ikonok jelentése látható. Ebből a felsorolásból kimaradtak azok az ikonok, amelyek egy pontot tartalmaznak a közepükön:

Csatolt fájl:

#796 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 15:25

Idézet: Asterixx - Dátum: 2004. április 3, szombat - 16:17

3.
A kategóriákon belül a témalistákon a témák címe mellett balra van egy ikon, amire ha rákattintok, bekerül a téma a kedvencekbe. Az oldal alján van egy felsorolás, ahol a különböző ikonok jelentése látható. Ebből a felsorolásból kimaradtak azok az ikonok, amelyek egy pontot tartalmaznak a közepükön:

Az azt jelenti, hogy rosszalkodtal mar az adott topikban, es ezert feketepontot erdemelsz. :cool:

Viccet felreteve: annyit modosit csak az alapikon jelentesen, hogy az adott topikhoz korabban mar hozzaszoltal

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 03. 15:32 -kor

#797 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 16:11

Hi!
Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a vinyóról képet beilleszteni egy hozzászólásba? Nem linket megadni ismétlem, vinyóról!
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#798 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 04. 03. 16:33

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 3, szombat - 17:15

Hi!
Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a vinyóról képet beilleszteni egy hozzászólásba? Nem linket megadni ismétlem, vinyóról!

Maximum 500 kybte-ig csatolhatsz állományt a postjaidhoz. A hozzászólás írásakor, a szövegbeviteli doboz alatt.

#799 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 17:04

Idézet: special - Dátum: 2004. április 3, szombat - 17:37

Maximum 500 kybte-ig csatolhatsz állományt a postjaidhoz. A hozzászólás írásakor, a szövegbeviteli doboz alatt.

;)  Szabad még hozzatenni valamit? A képnek a netben kell lenni, szoval tárolóhélyeden.

#800 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 17:11

Idézet: special - Dátum: 2004. április 3, szombat - 17:37

Nalam oda 20 K-t ir.

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.