Uj forummotor III.
Elküldve: 2004. 04. 03. 01:32
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2004. 04. 03. 01:41
Elküldve: 2004. 04. 03. 01:45
Idézet: blash - Dátum: 2004. április 3, szombat - 2:45
Semmi különbség csak vBulletin-ben Sticky a neve, az IPB-ben pedig Pinned.
Tudod valami aránylag értelmeset is kellett írnom hogy ne legyen olyan feltünő a Flood.
Szerkesztette: FlowM@N 2004. 04. 03. 01:47 -kor
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2004. 04. 03. 08:19
Idézet: Fym - Dátum: 2004. április 2, péntek - 22:26
1. Megint le kéne állítani a fórumot...
Nem baj! Ennyit igazán megér a dolog!
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2004. 04. 03. 09:44
Idézet: Sufa - Dátum: 2004. április 2, péntek - 22:19
Az lenne a kérdésem, hogyha beállítok egy témára témakövetést, akkor mindenképpen kapni fogok arról e-mailt, ha ír valaki a témába?
Mert ezt én szivem szerint kikapcsolnám, és csak katalogizálni szeretném ezzel a lehetőséggel a topicokat....
Szóval, témakövetésnél le lehet vhogy kapcsolni az emilküldést?
Erre tudtok mondani vmit fórummotor tudorai?
Elküldve: 2004. 04. 03. 10:31
Idézet: Sufa - Dátum: 2004. április 3, szombat - 10:48
Témakövetést állítottál be, akkor nyilván kiváncsi vagy az új hozzászólásokra. Azt beállíthatod, hogy csak a hozzászólás címét küldje el neked.
Elküldve: 2004. 04. 03. 12:40
Idézet
Elarulom: van ilyen scriptem, amivel anno a tesztforum url-valtozasakor javitottam a grimaszok beegetett linkjeit. Az viszont eszembe sem jut, hogy ekkora adatbazison, 1,43 millio hozzaszolason lefuttassam. Korlatozni kellene hogy forumozni lehessen mellette, igy hetekig tartana a javitas, raadasul tobbszori futtatasra lenne szukseg, mert egy futasra csak 1 linket tudnek vele javitani egy hozzaszolasban. Van ahol tobb joval tobb van.
Ugyanigy lehetne javitani az idezeteket is, de ertsetek meg: egyszeruen keptelenseg megcsinalni, tul sok a hozzaszolas. Vagy leallunk tobb hetre, de ennek nem sok ertelmet latom, annyira azert nem olyan nagy problema ez. A szoveg, a tartalom megvan, szerintem ez a lenyeg, nem a kulalak...
Krinyo
Elküldve: 2004. 04. 03. 12:43
Vagy ez nagy hülyeség volt?
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2004. 04. 03. 12:50
Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 3, szombat - 13:47
Vagy ez nagy hülyeség volt?
Csakúgy....
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 04. 03. 12:52
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2004. 04. 03. 13:00
Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 3, szombat - 13:44
Ugyanigy lehetne javitani az idezeteket is, de ertsetek meg: egyszeruen keptelenseg megcsinalni, tul sok a hozzaszolas.
Azze, en itt kinlodok a Bughunt topikban a sajat tesztforumommal, neked meg mar megvan a felkesz megoldas, de nem elsz vele
Nem lehetne tovabbfejleszteni az a scriptet, hogy egyszeri futtatassal MINDENt javitson?
Ciklusba szervezni a stringcseret, hogy ne egyszer fusson le, hanem amig talal javitandot, vagy veget nem er a hozzaszolas szovege.
Aztan ilyen ciklusokat egymas moge masolni, annyiszor ahany tipusu javitanivalo van. (igy az egyik ciklus vegzi teszemazt a szmalyli-link cseret, masik az idezet javitast, harmadik a felesleges strong-ot torli, negyedik a /strong-ot, otodik a : cool:-t csereli le a megfelelo smiley kod-ra, stb...
Akkor joval kevesebb ido alatt vegezne az egesszel, hiszen akkor csak egyszer kell vegigmenni az adatbazison.
Az adatbazis tranzakciok idoigenyesek, a lekerdezes, meg a frissites, ezek szamat kell minimalizalni. (nyilvan nem lehet az osszes hozzaszolas szam ala menni, de ne hasznaljunk tobbet, ha nem muszaj)
Stringcsere az villamgyorsan megvan, nem oszt/szoroz, hogy egyet, vagy tizet cserelunk le egy menetben.
Menetek szamat minimalizalni!!!
Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 03. 13:20 -kor
Elküldve: 2004. 04. 03. 13:16
Elküldve: 2004. 04. 03. 13:31
Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 3, szombat - 13:44
Ugyanigy lehetne javitani az idezeteket is, de ertsetek meg: egyszeruen keptelenseg megcsinalni, tul sok a hozzaszolas. Vagy leallunk tobb hetre, de ennek nem sok ertelmet latom, annyira azert nem olyan nagy problema ez. A szoveg, a tartalom megvan, szerintem ez a lenyeg, nem a kulalak...
Krinyo
Nos én megértem, tudom, hogy sokáig tartana, és én is úgy gondolom, hogy nem érdemes ezért leállítani akár 10 percre is a fórumot. Csak azért írtam, mert mintha olyasmit hallottam volna valakitől, hogy nem lehetséges a dolog, csak kézzel átírogatva.
Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 03. 13:41 -kor
Elküldve: 2004. 04. 03. 14:59
Szerkesztette: Georgo a dékán 2004. 04. 03. 15:02 -kor
Elküldve: 2004. 04. 03. 15:13
Csokorba szedve bemásolom ide azokat az észrevételeimet, amelyeket a "Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II." című témában már megemlítettem, és amely észrevételeim azokat a hibákat, illetve hiányosságokat érintik, amelyek a fórummotor lecserélésével állnak összefüggésben:
1.
Némelyik oldalon nem lehet használni a Microsoft Internet Explorer beépített keresési funkcióját (CTRL+F). Ha bármire rákeresek, az Explorer lefagy.
Amit használok: Windows XP 5.1 SP1, Explorer 6.0
Íme találomra 2 ilyen oldal, de van még jócskán:
https://forum.hwsw.h...showtopic=26801
https://forum.hwsw.h...showtopic=11010
Nem fagy mindig. Ha a fenti két link első oldalára mész, a legelejére a témanyitó hozzászóláshoz, és ott nyomsz CTRL+F -et, és kezdesz el keresni, akkor fagy le. Ha most, ezen az oldalon keresel, ahol ezt a hozzászólásomat olvasod, itt nem biztos, hogy lefagy.
2.
A hozzászólás oldalak alján megjeleníthető "Gyors válasz" ablak funkció ötletes és jó. Csak az a gond, hogy a "Gyors válasz" nem gyors válasz írását teszi lehetővé, hanem gyors hozzászólás írását. Mintha csak a "Szólj hozzá!" gombra kattintanék.
Ennek megfelelően kérem a fórummotor programozóit, hogy a tiszta logikának megfelelően írják át a "Gyors válasz" ablak címét "Gyors hozzászólás"-ra, az ablakban található nyomógombot pedig írják át "Válasz"-ról "Gyors hozzászólás"-ra vagy "Hozzászólás"-ra. Természetesen ezek után a Súgóban lévő hivatkozásokat is javítani kellene.
3.
A kategóriákon belül a témalistákon a témák címe mellett balra van egy ikon, amire ha rákattintok, bekerül a téma a kedvencekbe. Az oldal alján van egy felsorolás, ahol a különböző ikonok jelentése látható. Ebből a felsorolásból kimaradtak azok az ikonok, amelyek egy pontot tartalmaznak a közepükön:
Csatolt fájl:
-
f_norm_no_dot.gif (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2004. 04. 03. 15:25
Idézet: Asterixx - Dátum: 2004. április 3, szombat - 16:17
A kategóriákon belül a témalistákon a témák címe mellett balra van egy ikon, amire ha rákattintok, bekerül a téma a kedvencekbe. Az oldal alján van egy felsorolás, ahol a különböző ikonok jelentése látható. Ebből a felsorolásból kimaradtak azok az ikonok, amelyek egy pontot tartalmaznak a közepükön:
Az azt jelenti, hogy rosszalkodtal mar az adott topikban, es ezert feketepontot erdemelsz.
Viccet felreteve: annyit modosit csak az alapikon jelentesen, hogy az adott topikhoz korabban mar hozzaszoltal
Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 03. 15:32 -kor
Elküldve: 2004. 04. 03. 16:11
Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a vinyóról képet beilleszteni egy hozzászólásba? Nem linket megadni ismétlem, vinyóról!
paranormal.hu
Elküldve: 2004. 04. 03. 16:33
Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 3, szombat - 17:15
Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a vinyóról képet beilleszteni egy hozzászólásba? Nem linket megadni ismétlem, vinyóról!
Maximum 500 kybte-ig csatolhatsz állományt a postjaidhoz. A hozzászólás írásakor, a szövegbeviteli doboz alatt.
Elküldve: 2004. 04. 03. 17:04
Idézet: special - Dátum: 2004. április 3, szombat - 17:37
Elküldve: 2004. 04. 03. 17:11
Idézet: special - Dátum: 2004. április 3, szombat - 17:37
Nalam oda 20 K-t ir.

Súgó
A téma zárva.